düğünlerde oynamamak

Yani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.
zaten gitmek istemedm, sırf annemin diline düşmemek için zorla gittim, sonra onlara senin kız nerde diyolar onlar da mahçup hissediyor sonra eve gelip bana laf ediyolar seni sordular falan diye. sırf yine mahçup hissetmesnler diye mecburiyetten gittim, ama yine dansa kalkmadıgım icin yine mahçup oldular sanırım, çünkü akrabaların diline düştüm yermden kalkmıyorum diye. üzülüyorum gercekten cok sacma

Bende sevmem oynamayi ya
Ama dugunlere giderim
kim ne giymis kim nasil oynuyor vs gozlemlerim ve cok eglenceli olur
Zorla oynamaya kaldirirlar ay ayakkabi vuruyor falan diye uydururum cunku cidden gerdan kiramiyorum yani en fazla alkis falan yapiyorum
Millete bakiyorum herkes oryantel kursuna gitmis gibi dokturuyor bende o yetenek yok kiviramam yani insanlar nasil narin narin dugun salonuna girip milletle selamlasip 2 dk oturup sonra cilginca dans etme moduna girebiliyor sasiyorum

Bence bu dönemde herkes başkalarına göre yaşama deyimini aşırı abartıyor.
Yani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.
Niye ayol sandalyeleri bosuna mi koydular birileri oturacak ki salon dolu gozuksun herkes pistte ziplasa pist coker pistin oynayanlara ihtiyaci varsa sandalyelerin de oturanlara ihtiyaci var

beddua etmen aşırı varoşça. dul mubabbeti benim kendi düşüncem değil, böyle düşünmek bence de çok geri kafalılık. ama türkiyede yaşıyoruz ve muhafazakar aileler maalesef böyle düşünüyor, benim çevrem de muhafazakar. ben düğün yapmasam bana o gözle bakarlar demek istedim? anladın?

Evet sen şu yazmalarinda baya garipsin dul olunca ne oluyor dullar evlenemzmi büyük konuşuyorsun

Evet sen şu yazmalarinda baya garipsin dul olunca ne oluyor dullar evlenemzmi büyük konuşuyorsun
belki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demelerini

Ya ben de düğün nişan falan hiç sevmem. Yapı meselesi biraz. Çoğu düğüne de gitmem zaten. Oynamayı zaten hiç sevmem de beceremem de. Kendim de düğün nişan yapmayıp sadece nikahla evlenmek istiyorum cidden bana yük gibi geliyor. Ha yapanlara eğlenenlere saygım var. Ama düğün yapılmak zorunda bırakılması hoşuma gitmiyor. Ben düğün sevmiyorum ve mutlu olmayacağım bir şey için o kadar para ve emek dökmek benim için mantıksız olur. Ha yakın arkadaşım düğündür gelinliktir seviyor ve istiyor. Onun yapması da gayet normal. İkimize de saygı duyulmalı.

ilgi odağında olmak korkutucu geliyor bana gerçekten, şu yaşımda hala utangacım üzülüyorum kendime

belki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demelerini
Evet böyle bir bakış açısı var eski insanlarda ben de biliyorum. Ve sizin kötü niyetle demediğinizi de anladım. Biraz yanlış anlaşılmış durum. Muhafazakarlıkla da alakalı değil aslında bu durum. Daha geleneksel olup küçük yerde yaşayan insanlarda var böyle bir düşünce. Ben de asla doğru bulmuyorum

ben de böuleyim, düğün ve oynamayı sevöedigim icin çevrem tarafından linçleniyorum resmen

çok teşekkür ederim anlayışın için

Gayet aklı başında birine benziyorsun, herkes oynamak zorunda değil vs vs diyecektim ama DUL ne alaka bacım? Dullar mı oynamak istemiyor sadece, oynamayan dul mu oluyor ne alaka dul değilim ya

ben de böuleyim, düğün ve oynamayı sevöedigim icin çevrem tarafından linçleniyorum resmen
Ya bana da laf söylüyorlar sadece nikah istediğimi duyduklarında. Bu biraz senin sevgiline ve ailesine de bağlı bir durum. Sevgilimle ben de nikah istiyoruz. Aileler ses etmezse de böyle yaparız. Ama annem şimdiden laf söylemeye başladı ufaktan ki normalde geleneksel biri de değildir aşırı. Ufak bir şey yapılması taraftarı. Ben de eğer aşırı ısrar olursa ufak bir nikah töreni gibi bir şey yaparım kısaca diye düşündüm. Bilmiyorum toplumun bu düğün konusundaki baskısı benim de hoşuma gitmiyor hiç

Çevreye bakma çevreye göre yaşama herkes istediğini söyler ama dul Kelimesini böyle yazman hoş olmadı

işte dün babamın yanına gelip oynamıyorum diye laf eden babamı mahçup eden adam gibi konuştun. o da böyle konustu, smdi oynamıcaksan ne zaman oynucan gençsin tam zamanları suan falan diye. o böyle konusunca oynamama isteğim iyice arttı. çünkü gelip bana ordw hayat dersi vermesi aşırı itici. başka derdi yokmus gibi. senin yorumuna bişey demiyorum ama yorumun bana dünkü adamı anımsattı sadece. aslındw dediklerinde haklısın ama sanırım utangaç oldugum icin ve ruhen kendimi 50 yasında hissettigim icin dans edip eğlenmek falan bana cezbedici gelmiyor, ilerde pişmanlık duyar mıyım bilmiyorum umarım duymam

aynen ya birebir aynı durumdayım gerçekten. annem de sırf ele güne göstermek için istiyor hevesleniyor kına falan. onu da anlıyorum onların jenerasyonu bu kafada genelde. ama ne biliyim ya saçma gerçekten, ufak nikah töreninden kastın nedir nasıl bir şey planlıyosun ben de senden ilham alırım

Şimdi evlenip 1 yılda boşanan 20 küsür yaşında kızlar çıtır piliç olmuyor mu bu durum da çok cahil yaklaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…