düğünlerde oynamamak

kendimi bildiğimden beri düğünleri sevmiyorum gereksiz buluyorum hep zorla götürülüyorjm ve oturuyorum öylece gittiğim zaman, annem vs hep oynamak için beni kaldırmaya zorluyolar ama ama hiçbir zaman kalkmadım. bugünde akrabamızın kınası vardı yine zorla götürüldüm yine oynamam için annem babam kıyamam çok ısrar ettiler kalkmadım ama yine. sonra bi akrabamız yanıma gelip niye kalkmıyosun smdi oynamıcaksan ne zaman oynucan babama da laf etti sen onun babasısın kaldır oynat seni dinler cart curt dedi saçma saçma konuştu adama sevmiyorum oynamayı diyorum anlamıyor asla. her neyse. kendi düğünümde de oybamak istemiceğim için düğün yapmak istemiyorum. annem bari kına yap diyor hevesleniyor. kınayı da hiç istemiyorum yapmak gerçekten. sade bir nikah yeterli benim icin. dul falan da değilim. gayet çıtır genç kızım. ama böyle istiyorum. bende mi gariplik var benim gibi olanlar var mı
Gayet çıtır genç kız,😊 oynamak zorunda değilsin.

Öncelikle Allah başka dert vermesin. Düğünde oynamayı sevmemek gibi dertlerimiz olsun insallah hep hayatta 😇
. dul falan da değilim. gayet çıtır genç kızım. ama böyle istiyorum. bende mi gariplik var benim gibi olanlar var mı

İkinci olarak Allah akıl fikir ama önce üslup versin. Dul mu olmak lazım düğün kına sevmemek için? Dul olmayınca çıtır genç kız olunuyor dul olunca pörsümüş mü olunuyor ben hiç anlamadım :)

Brn de sevmiyorum , canim kocam biricik kocam benim essiz kocam evimin diregi tarzinda takilan kadinlar var ya cok guluyorum
SEverek evlenmek bambaska bir sey insan mutluluktan oynayabilir , ama o mutlulugu illa ziplayarak gostermek zorunda degil
Sasaali dugunlere de hic gerek yok
Herkesin kendi duygusu , hevesi , zevki farkli isteyen oynar istemeyen oynamaz
Arkadaslarimin dugununde oynamayi severim bu arada , cjnku oynayinca mutlu olmalari hosuma gidiyor birqz gorev icabi ..
Ama kendi dugunumde cok oynamak istemiyorum
Buyuk konusmayayim ama ben dugun yapmak dahi istemiyorum

ya mesela kına da yapmak istemiyorum hani çok saçma geliyor ben kendimi bildim bileli böyleyim gelenekçi bi insan değilim hiç ama annem de en azından kına olsun diyor istiyor napıcam bilmiyorum
Ah canım demek gelenekçi değilsin. Ananem bile artık dul kelimesiniz kullanmıyor dul değilmiş çıtır kızmış. Senin kafan varoş

Bütün dul hanımlar da üzerine alındı dul değilim demesini 😂 malesef gerçekten de muhafazakar aileler sadece ilk evlilikte düğünü şart, ikinci evlilik içinse düğüne ayıp gözüyle baktıkları için, ilk evliliğini nikah olarak yapanlara ‘ sen dul musun?’ lafını yapıştırıveriyorlar. O yüzden üzerinize alınmayın 😂

kendimi bildiğimden beri düğünleri sevmiyorum gereksiz buluyorum hep zorla götürülüyorjm ve oturuyorum öylece gittiğim zaman, annem vs hep oynamak için beni kaldırmaya zorluyolar ama ama hiçbir zaman kalkmadım. bugünde akrabamızın kınası vardı yine zorla götürüldüm yine oynamam için annem babam kıyamam çok ısrar ettiler kalkmadım ama yine. sonra bi akrabamız yanıma gelip niye kalkmıyosun smdi oynamıcaksan ne zaman oynucan babama da laf etti sen onun babasısın kaldır oynat seni dinler cart curt dedi saçma saçma konuştu adama sevmiyorum oynamayı diyorum anlamıyor asla. her neyse. kendi düğünümde de oybamak istemiceğim için düğün yapmak istemiyorum. annem bari kına yap diyor hevesleniyor. kınayı da hiç istemiyorum yapmak gerçekten. sade bir nikah yeterli benim icin. dul falan da değilim. gayet çıtır genç kızım. ama böyle istiyorum. bende mi gariplik var benim gibi olanlar var mı
Gariplik yok olabilir.

Ay ayni ben, hiç beceremem ve sevmem oynamayı. ama biraz da ailem yüzünden, annem hiç öyle ortamlara sokmadı beni, simdi danseden insanları görünce keske ben de eglenebilsem diyorum. ben de düğünümde çok korkardım nasıl oynayacağım diye, iki sallandım bitti zaten:) simdi kizim dansetmeyi çok seviyor, ben o öğrensin istiyorum

Oynamak zorunda değilsiniz ama bizim toplumda var bu zorla kaldırılma olayları falan. Kalkmazsanız bi süre sonra alışır aileniz de zorlamaz sanırım.

Cringe gelenler de varmış ben de yarınlar yokmuşçasına pistten inmem düğünlerde. Kendi kınamda da inmedim oh canım kendim. Cringe ise cringe 😌

Son düzenleme:
Oynamaya zorlamak nedir yahu, saçmalamışlar.
Sanki önemli bir gelenek, yerine getirilmesi gereken bir görev gibi filan?
İstemiyorsanız oynamayın, düğün de yapmayın onlara ne oluyor?

oyundan dul olayına gelecek kadar çağ dışı be gerikfalısın. Bi kez evlenip boşanırsan tecrübeli çıtır dulların daha kıymetli olduğunu anlarsın. Önce edep ya hu! Oyna-oynama ama saldırma! Yoksa seni burda çiğ çiğ yiyecek bi kitle var ona göre. Önce had, üslup sonrası hal olur! Oldu mu ablası? Sana da bunu çıtır bi dul olarak yazıyorum. Düğünüm olursa davullu zurnalı yaparım biri de bişey desin sen gibi, ağzını yırtıp dişlerini leblebi olarak düğün çerezi niyetine nasıl veriyorum görsün. Tamam mı ablası?

sade bir nikah yeterli benim icin. dul falan da değilim. gayet çıtır genç kızım.
Normalde kimseye beddua etmem ama sizin gibi, boşanmış kadını küçük görenlere ediyorum. inş çıtır yaşınızda DUL kalırsınız da, sadece ileri yaş insanların boşanmadığını ya da boşanınca yaşlı kategorisine girilmediğini anlarsınız. Çok içten amin.

genelde muhafazakar aileler sade nikah ile evlenen düğün yağmayan kızlara dul gözüyle bakıyor
Ne alaka muhafazakar olmakla her ikide bir taş atılıyor oraya aşırı saçma ya.Bu yakıştırmayı yapan sensin sonrada muhafazakarlara çamur atıyorsun asıl cringe olan bu.Muhafazakar çok arkadaşım var ve sade nikahla evlendiler asla bu çirkin yakıştırmayı yapanı görmedim.Ayrıca dul olabilir insanlar kötü bir şey mi bu.Dul diye kimse oynamasın dışarı dahi çıkmasın ozaman

Ay hiç sevmiyorum şöyle insanları nisanimda herkes kadındı arkadaşıma ısrar ettim kalk en mutlu günüm diye annesiyle hanım. Hanım oturdular masada sinir olmuştum ya bulunmaz Hint kumaşları sizi 🤣

Bende kendi düğünümde oynamak istemiyordum
Israr ettiler kalkmadım yengem herkesin içinde kalk diye bağırdı bana:olamaz:
Zorla kaldırıp oynattılar beni

Bende düğün kına vs istemiyordum. Sanırım özgüvenle alakalı bir durum. Benim için öyle yani. İlgi odağı konumunda olmak, oynamak zorunda olmak bunlar gözümü korkutuyordu

X