- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.998
- Konu Sahibi likeaflower11
Ben oynamayı severim ama biri zorlayınca uyuz olurum. Ya herkes oynamak zorunda değil ki içten gelen bisey bu. Çok sacmalıyorlar zorlayınca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten gitmek istemedm, sırf annemin diline düşmemek için zorla gittim, sonra onlara senin kız nerde diyolar onlar da mahçup hissediyor sonra eve gelip bana laf ediyolar seni sordular falan diye. sırf yine mahçup hissetmesnler diye mecburiyetten gittim, ama yine dansa kalkmadıgım icin yine mahçup oldular sanırım, çünkü akrabaların diline düştüm yermden kalkmıyorum diye. üzülüyorum gercekten cok sacmaYani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.
zorladıkları zaman daha çok oynamayasım geliyor yemin ederimBen oynamayı severim ama biri zorlayınca uyuz olurum. Ya herkes oynamak zorunda değil ki içten gelen bisey bu. Çok sacmalıyorlar zorlayınca
Niye ayol sandalyeleri bosuna mi koydular birileri oturacak ki salon dolu gozuksun herkes pistte ziplasa pist coker pistin oynayanlara ihtiyaci varsa sandalyelerin de oturanlara ihtiyaci varBence bu dönemde herkes başkalarına göre yaşama deyimini aşırı abartıyor.
Yani sonuçta hayati bi karar değil. Düğüne gidip tüm gün oturmak aşırı sinir bozucu. Hiç gelme daha iyi bence.
beddua etmen aşırı varoşça. dul mubabbeti benim kendi düşüncem değil, böyle düşünmek bence de çok geri kafalılık. ama türkiyede yaşıyoruz ve muhafazakar aileler maalesef böyle düşünüyor, benim çevrem de muhafazakar. ben düğün yapmasam bana o gözle bakarlar demek istedim? anladın?Normalde kimseye beddua etmem ama sizin gibi, boşanmış kadını küçük görenlere ediyorum. inş çıtır yaşınızda DUL kalırsınız da, sadece ileri yaş insanların boşanmadığını ya da boşanınca yaşlı kategorisine girilmediğini anlarsınız. Çok içten amin.
Evet sen şu yazmalarinda baya garipsin dul olunca ne oluyor dullar evlenemzmi büyük konuşuyorsunkendimi bildiğimden beri düğünleri sevmiyorum gereksiz buluyorum hep zorla götürülüyorjm ve oturuyorum öylece gittiğim zaman, annem vs hep oynamak için beni kaldırmaya zorluyolar ama ama hiçbir zaman kalkmadım. bugünde akrabamızın kınası vardı yine zorla götürüldüm yine oynamam için annem babam kıyamam çok ısrar ettiler kalkmadım ama yine. sonra bi akrabamız yanıma gelip niye kalkmıyosun smdi oynamıcaksan ne zaman oynucan babama da laf etti sen onun babasısın kaldır oynat seni dinler cart curt dedi saçma saçma konuştu adama sevmiyorum oynamayı diyorum anlamıyor asla. her neyse. kendi düğünümde de oybamak istemiceğim için düğün yapmak istemiyorum. annem bari kına yap diyor hevesleniyor. kınayı da hiç istemiyorum yapmak gerçekten. sade bir nikah yeterli benim icin. dul falan da değilim. gayet çıtır genç kızım. ama böyle istiyorum. bende mi gariplik var benim gibi olanlar var mı
belki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demeleriniEvet sen şu yazmalarinda baya garipsin dul olunca ne oluyor dullar evlenemzmi büyük konuşuyorsun
ilgi odağında olmak korkutucu geliyor bana gerçekten, şu yaşımda hala utangacım üzülüyorum kendimeBende kendi düğünümde oynamak istemiyordum
Israr ettiler kalkmadım yengem herkesin içinde kalk diye bağırdı bana
Zorla kaldırıp oynattılar beni
Bende düğün kına vs istemiyordum. Sanırım özgüvenle alakalı bir durum. Benim için öyle yani. İlgi odağı konumunda olmak, oynamak zorunda olmak bunlar gözümü korkutuyordu
Evet böyle bir bakış açısı var eski insanlarda ben de biliyorum. Ve sizin kötü niyetle demediğinizi de anladım. Biraz yanlış anlaşılmış durum. Muhafazakarlıkla da alakalı değil aslında bu durum. Daha geleneksel olup küçük yerde yaşayan insanlarda var böyle bir düşünce. Ben de asla doğru bulmuyorumbelki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demelerini
ben de böuleyim, düğün ve oynamayı sevöedigim icin çevrem tarafından linçleniyorum resmenYa ben de düğün nişan falan hiç sevmem. Yapı meselesi biraz. Çoğu düğüne de gitmem zaten. Oynamayı zaten hiç sevmem de beceremem de. Kendim de düğün nişan yapmayıp sadece nikahla evlenmek istiyorum cidden bana yük gibi geliyor. Ha yapanlara eğlenenlere saygım var. Ama düğün yapılmak zorunda bırakılması hoşuma gitmiyor. Ben düğün sevmiyorum ve mutlu olmayacağım bir şey için o kadar para ve emek dökmek benim için mantıksız olur. Ha yakın arkadaşım düğündür gelinliktir seviyor ve istiyor. Onun yapması da gayet normal. İkimize de saygı duyulmalı.
çok teşekkür ederim anlayışın içinEvet böyle bir bakış açısı var eski insanlarda ben de biliyorum. Ve sizin kötü niyetle demediğinizi de anladım. Biraz yanlış anlaşılmış durum. Muhafazakarlıkla da alakalı değil aslında bu durum. Daha geleneksel olup küçük yerde yaşayan insanlarda var böyle bir düşünce. Ben de asla doğru bulmuyorum
Ya bana da laf söylüyorlar sadece nikah istediğimi duyduklarında. Bu biraz senin sevgiline ve ailesine de bağlı bir durum. Sevgilimle ben de nikah istiyoruz. Aileler ses etmezse de böyle yaparız. Ama annem şimdiden laf söylemeye başladı ufaktan ki normalde geleneksel biri de değildir aşırı. Ufak bir şey yapılması taraftarı. Ben de eğer aşırı ısrar olursa ufak bir nikah töreni gibi bir şey yaparım kısaca diye düşündüm. Bilmiyorum toplumun bu düğün konusundaki baskısı benim de hoşuma gitmiyor hiçben de böuleyim, düğün ve oynamayı sevöedigim icin çevrem tarafından linçleniyorum resmen
Çevreye bakma çevreye göre yaşama herkes istediğini söyler ama dul Kelimesini böyle yazman hoş olmadıbelki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demelerini
işte dün babamın yanına gelip oynamıyorum diye laf eden babamı mahçup eden adam gibi konuştun. o da böyle konustu, smdi oynamıcaksan ne zaman oynucan gençsin tam zamanları suan falan diye. o böyle konusunca oynamama isteğim iyice arttı. çünkü gelip bana ordw hayat dersi vermesi aşırı itici. başka derdi yokmus gibi. senin yorumuna bişey demiyorum ama yorumun bana dünkü adamı anımsattı sadece. aslındw dediklerinde haklısın ama sanırım utangaç oldugum icin ve ruhen kendimi 50 yasında hissettigim icin dans edip eğlenmek falan bana cezbedici gelmiyor, ilerde pişmanlık duyar mıyım bilmiyorum umarım duymamOynamayı sevmiyorsun dans etmeyi de mi sevmiyorsun.Gençsin en güzel zamanların kasılmayı bırak biraz şen şakrak ol,cıvıl cıvıl ol,eglenmeyi bil.Sonradan ararsin Bu dertsiz gunlerini.Hatir icin muzigin ritmiyle bir iki sallansan da olur,kendine sans ver.Bir de hayatta cok kati,cok sert olmamak gerekir,biraz politik olmayi bilmek gerekir.Bence insanlari ve kendini sasirt bir daha ki secede ,sinirlarini zorla.
aynen ya birebir aynı durumdayım gerçekten. annem de sırf ele güne göstermek için istiyor hevesleniyor kına falan. onu da anlıyorum onların jenerasyonu bu kafada genelde. ama ne biliyim ya saçma gerçekten, ufak nikah töreninden kastın nedir nasıl bir şey planlıyosun ben de senden ilham alırımYa bana da laf söylüyorlar sadece nikah istediğimi duyduklarında. Bu biraz senin sevgiline ve ailesine de bağlı bir durum. Sevgilimle ben de nikah istiyoruz. Aileler ses etmezse de böyle yaparız. Ama annem şimdiden laf söylemeye başladı ufaktan ki normalde geleneksel biri de değildir aşırı. Ufak bir şey yapılması taraftarı. Ben de eğer aşırı ısrar olursa ufak bir nikah töreni gibi bir şey yaparım kısaca diye düşündüm. Bilmiyorum toplumun bu düğün konusundaki baskısı benim de hoşuma gitmiyor hiç
Öncelikle Allah başka dert vermesin. Düğünde oynamayı sevmemek gibi dertlerimiz olsun insallah hep hayatta
İkinci olarak Allah akıl fikir ama önce üslup versin. Dul mu olmak lazım düğün kına sevmemek için? Dul olmayınca çıtır genç kız olunuyor dul olunca pörsümüş mü olunuyor ben hiç anlamadım :)
of yanlıs anlasıldım ya o benim düşüncem değil anadolu insanı düşüncesiGayet aklı başında birine benziyorsun, herkes oynamak zorunda değil vs vs diyecektim ama DUL ne alaka bacım? Dullar mı oynamak istemiyor sadece, oynamayan dul mu oluyor ne alaka dul değilim ya