düğünlerde oynamamak

belki günün birinde ben de dul olurum sıkıntı yok ama çevrem sade nikah ile evlensem “dul mu bu niye sade nikah yapıyor” diye yakıştırmq yapar bana çünkü geri kafalılar ve istemem öyle demelerini

En sona "istemem öyle demelerini" cümlesini ekleyince biz sizin de çevrenizdekiler gibi gerikafalı olduğunuzu anlıyoruz işte.
Bir tek siz ne anlattığınızın farkında değilsiniz.

En sona "istemem öyle demelerini" cümlesini ekleyince biz sizin de çevrenizdekiler gibi gerikafalı olduğunuzu anlıyoruz işte.
Bir tek siz ne anlattığınızın farkında değilsiniz.
istemem öyle demelerini çünkü insanların ne dediğine genelde çok takılırım bu beni gerikafalı yapmaz dul demeseler başka bişey deseler yine çok takılırım yapım böyle o yüzden öyle diyecekleri bi duruma düşmek istemiyorum

Yani oynamayı sevmiyorsanız Oynamazsiniz benim eşimde oynamayı sevmez, pekte bilmez hiçbir düğünde oynamaz ama oynamayı sevmemesine ve pek bilmemesine rağmen kendi düğünümüze çok güzel idare etti güldü, eğlendi, bildiği kadar oynadı bana eşlik ettik çokta abartılacak ve dertlenecek bir konu değil bence anneniz için 2 saatlik kinaya katlanabilirsiniz bence.

Ben de evlenmeden önce hiç düğünlerde oynamazdım. Nefretimdi yani.
Evlenirken kına günü nasıl oynıcam diye stres yaptım. Olayın başında stres yapıyorum sonra gidiyor akışa bırakıyorum. Bi baktım kınamda davul bile çalıyorum.
Düğünde de girişten önce midem bulanıyordu ama giriş yaptıktan sonralarında halay başıydım.
Hala oynamayı sevmiyorum o ayrı.

Ben kendim de oynamayı sevmiyorum hatta oynamayı bilmiyorum içimden gelmiyor ve kendime yakıştırmıyorum gittiğim yerlerde zorla ısrar edenler olur sırf çeneleri kapansın diye iki yalandan dönüp oturuyorum hatta Kendi kinamda bile genelde hep oturdum

Yani ben ilk olarak nikaha ikna etmeye çalışıcam Eğer baktım olmuyor uygunundan bir yer tutup normal nikahı orada yaptırırım. Misafirlere de işte yemek ya da kuru pasta falan ufak çaplı. Sırf bir yer tutmuşlar demek için yer tutmuş oluyoruz yani o durumda da ama planım oynama falan olmadan bu şekilde atlatmak.

Aha da bu ben.
Bana neler neler dediler ama artık yakınlarım alıştı ve oynamıyorum mizacım bu.
Kinalarda ise önceden sadece kadınlar olurdu şimdi karışık oluyor. Yok testi kırmaca,yok gelinin en yakın arkadaşı elinde bir şeyle döne döne dans ederek gelmesi bunlar gerçekten bana saçma geliyor ama yapan kişinin mutlu olması önemli olan kenara geçip oturup ellerimle ritim tutmak vs. yetiyor bana.
Ben evde kadınların olduğu kına yaptım.
Sade bir nikah.
Yemekli/kuranlı bir düğün. ( o zamanlar tesettürlü değildim.)

Yazdığınız herşeye saygı duyuyorum düğünlerde oynayıp oynamamak kişinin kendi tercihidir nikah ta çok güzel çok şık olur
Ama dul falan değilim derken çok ayıp dul kelimesi hoş olmamış sizin gibi çıtır bir genç kızın ağzına yakışmamış
İnsanların tercihidir ikinci üçüncü evliliklerinde isterlerse düğün yaparlar isterlerse oynarlar saygı duyulmalı. Zamanın kime ne getireceği hiç belli olmaz herşey gönlünüzce olsun

Dul lafın kocası ölmüşe denir onlar da gayet düğün yapabilir

Aynen amma büyük konuşmuş bir de çıtır ne ya

Düğünlerden nefret ederiz eşimle
Hiç de oynamadık
Düğün de eğlence de nişan da yapmadık
Nikah yaptık evlendik
Taaa ki kızımız olup düğün manyağı çıkana kadar
Düğüne gidip oynamak istiyor 4 yaşında çocuğum
Biz de çareyi düğüne gitmeden eşimle ikişer kadeh içmekte bulduk
Kafan güzelken düğünler çok eğlenceli
Saçma sapan hareketler yapıp oynayıp geliyoruz artık

Dul olanlar mi düğün yapmıyor bu dertten
!!! önce bakış açınızi ve düşüncelerini değiştirin

Kişisel bir tercih tabi oynayanları eleştirmem her ne kadar düğün istemesem de dans etmek, hatta sevdiklerinle iki göbecik atmak güzel bence :) Ben de çoğu düğünde oynamadım pek her düğün o ortamı yaratmıyor zaten ama kuzenimin düğününde resmen kendimden geçtim asdf. O kadar güzeldi ki meğersem kendimi dans edebileceğim bir düğünde hiç bulmamışım. Aynı şekilde üniversitenin gezisinde Kapadokya'da ki Türk gecesinde de yaşadım tüm sınıf çılgınlar gibi dans ettik dansözde vardı harikaydı ya İşin özü sana kalmış bu durum. Ama dul bir kız da değilim derken neyi kast ettiniz onu anlamadım?

bende hiç oynayamıyorum ama kös kös oturuyo demesinler diye az biraz kalkıp oynuyorum ama onda bile garip hissediyorum cekingenlik belkide bilemiyorum

Çünkü onlara göre muhafazakar birisi modern olamaz kaç tane kapalı arkadaşım var çok donanımlı anlayışlı fikirlere saygılı modernlik giyimle kusamla olmaz kafada bitiyor bunu anlamıyorlar konu sahibi inanılmaz eski kafalı evlenip ayrılmış insanları kendince ayrıştırıp küçük görüyor

Bebişim, başkalarının düşüncesini yazdım, diyorsun da konunun son cümleleri "Dul falan da değilim yane, çıtırım." Bu senin cümlen ve senin fikrin. Kıvırmayalım şimdi. Ben o dili kullanan cahil varoşlar göre "dul"um ama çocukluğumdan beri senelerdir düzenli spor yaparım, kas oranlarımıza bakarsak ben senden daha çıtırımdır yani. Bi de "dul" halime bakmadan bir oynarım, bir dans ederim şaşar kalırsın. Öyle düşünmeden çok konuşma, 16. asırdan kalan tabirleri de çok kullanma bence. Çünkü gençlik filan çok çabuk gelip geçen ödünç şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…