Düğüne bir ay kala nişan attık, yapılan haksızlıklara tahammül edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınpeder vefat etmiş. Öyle okudum. Şimdi nerede okudum bulamam, dönemem üstteki destana :d

siz nefes almadan herseyi şikayet eden tiplere benziyorsunuz.
kadının hevesi varmış kendi emeği kendi malı gidip evinde oturması bile sizi rahatsız etmiş.
yok ev pis bırakılmış, yok dolaplar üstüne gelmiş, yok efendim niye daha önce çıkmamış evden...

böyle çok uzun uzun anlatınca hakli olmuyorsunuz.
tv yeni olmuyorsa hiç olmasın evde nedir ya? adam belki eski de olsa tv kullanmak istiyo. siz tv önemsemiyormuş gibi yapınca durum degismiyo.

aklima bir kac ay once actigim konu geldi kaynana ev vermis begenmiyor konu sahibi
.benim ev yok olan arsama kendine ev yapmak istemisti kaynana

ben senin uerinde olsam biraz oturur sonra da annen bile begenmiyordu burayi deyip evi turlu laflarla sattirir birde esimin ustune yaptirirdim sonra alinan evi

gencken bizimde aklimiz calismiyordu ama sukur simdi tikir tikir

Yarisina kadar okuyabildim. Okudugum kısımlarda sizi haksiz buldum. Kadin kira gelirinden vazgecip size ev vermiş. Hangi evde oturacagina karar vermek hakki. Herkes kiram artti, ev sahibim evden cikartti diye yakiniyor. 4+1olan eve masraf yapabiliyorsaniz, begenmediginiz eve tadilat yaptirip yeniden dizayn ettirebilirdiniz.
Anneannenizin vefatinda gelmisler, sizde arayip gecmis olsun diyebilir yahut ziyaret edebilirdiniz. Gercekten cok merhametsizce bir davranis.

Konunun tamamini okuyabilen arkadaslar siz bu dunyada herseyi basarabilecek güçtesiniz

Bayram bitti biz hala küsüz , bayram bitiminde anneannem vefat etti komşumuz aramış haber vermiş Allah var hemen koşup geldiler ama 10 dk dan fazla oturmadılar 3 gün boyunca . Halbuki 3 gün akşama kadar oturmaları haktı. Anneannesi de bizi 3. günü arayıp başsağlığı diledi. Sonra biz barıştık falan bunun anneannesi rahatsızlanmış koahtan hastaneye yatmış ben de hiç ne buna sordum , ne anneannesini ne annesini aradım hiçbir şey yapmadım. Annem de kızım çocuğun hatrı icin arayalım bi dedi, dedim ki onlar da benim hatırım için küs bile olsanız oğlum ilk bayramınız kapılarını açmamız lazım deselerdi dedim izin vermedim.

Konu sahibi arkadasim her seyi gecelim yukarida kopyaladigim sirf su konu bile baslibasina donusu olmayan bir ayrilik icin fazlasi ile yeterli. Bu kadar guzel bir kalple sen bu adami iyi bulmussun ama gecmis olsun.

Belki de mutfak sizin üzerinize gelmemiştir, siz onun üzerine üzerine gitmişsinizdir de ondan olmuştur. Yazık, ben konudaki mutfağa çok üzüldüm, karanlık demiş, basık demiş hor görmüşsünüz... Kimse istememiş, bağrına basmamış. İşte, ahı çıkmış mutfağın ahı.
Konudaki en haklı şey, evin mutfağı.

Vermeyip kötü olun. Sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için, para da lazım.

Allah herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın.

Verme kötü ol. Gelsin yine konu açsın, kayın ailemin bir iğnesi geçmedi üstüme , benim ailem herşeyi yaptı diye konu açsın ahahahahahsshsh

Mutfakta kurtulduğuna seviniyordur,verilmiş sadakam var diye 5 aylik emekleri var,anasi nasil gecer o eve ! kizimizin 5 aylik goz ardi edilemeyecek emekleri varken anasina reva mi o ev.

Olanda hayir vardir derim ve yürekten inanirim. İkiniz de birbirinize göre degilmissiniz. Ailelerde birbirine uymuyordu demek ki. Bu hikayede illa ki hatali aramak dogru degil, birbirinize göre degilmissiniz yildiziniz uyusmamiş gibi bir sürü cümleler kurabilirim ama gerek yok. Çünkü gelin adaylarindan bir çoğu öyle eve oturmam, bütün esyalarim tam olsun, eksiksiz oturmak istiyorum, hersey en alasindan olsun gibi bir cok istekte bulunuyorlar ve çogu da karşilaniyor. Kimse onlara lüx düşkünü,herseyi istiyor halden anlamiyor demiyor. Bu yildiz meselesi, bazisinin yildizi mi şeytan tüyü mü yüksek oluyor,kabahat etse bile göze gelmiyor. Kimisi de makule kaçtikça kiymeti bilinmiyor..
Neyse olan olmus,sözlü kisisini sevmissiniz belli ama olmayacakmis zaten bu iş, ilerde daha çok yorulurdunuz karşilikli, zamanla gececektir, simdi ki gibi hissetmeyeceksiniz. Ama hakkinizda dedikodu, iftira gibi seylerin önünü almak için kesin net bi sekilde konusmalisiniz. Edebiyle bitmeli...

Suçlu değil ama görgüsüz bir gün bile çalışma hayatı olmayınca alınanlar bedava sanıyor galiba oysa minnette edebilirdi elindekilere

İşte o geline yüz verenler olmasa , damat ayrı kayınpeder ayrı her istediğini yapmaya çalışmak yerine ; çalışıp kendi kendine yetmeye teşvik etse daha güzel olur.

Damatta babasi için ayrı bir imtihan gibi duruyor gerçi.

Allah sonlarını hayır etsin.

Son düzenleme:
5 aylık gibi bir ilişki var ortada ama siz sanki yıllardır birbiriyle iyi anlaşan birbirini çok iyi tanıyan çiftmişsiniz gibi bahsediyorsunuz ilişkininizden. 5 ay ciftlerin birbirlerini tanıyabilmeleri için gerçekten çok az bir süre. Ilişkinin cicim ayları demek. Bu süre zarfinda birbirinizle iyi anlasmaniz, gozlerinizin icine bakmaniz aranizda dev bir aşkın oldugunu iliskinizin mükemmel olduğunu göstermez. Demek istedigim çok güzel bir ilişkimiz vardı nasil oldu da bitti diyebilmeniz icin yeterli bir süre değil bu süre.

Sizin hatalarınız tabi ki var. Misal en başında bu evi kiraya verelim biz de bu evin geliriyle başka eve gecelim diye gayet mantikli bir teklif de bulunmussunuz. Adam da aşırı gereksiz bir gerekçe sunarak "evleri varken kiraya ciktilar DERLER" demiş siz de iyi okey diyip sorun içerisinde debelenmeye devam etmişsiniz. Derlerse desinler önemli olan bizim mutlu olacagimiz bir eve cikmamiz deyip direkt eski eviydi tadilatiydi senin annendi suydu buydu muhabettine hiç girmeyecektiniz. Onun dışında yeni eşya fln istemeniz de zaten bir problem yok. Koskoca kadın ben heves ettim bu evde oturacam derken problem olmuyor ama sen yeni esya, ferah bir ev isteyince sorun oluyor. Bir de zaten adamın "ya şuan biz mutlu olsaydık da annem mutsuz olsaydı" demesi adamın size ve annesine verdiği değer arasındaki uçurumu gösteriyor. Başka da bir sebep aramaniza gerek yok bence. Annesinin mutluluğunu sizin ve kendisinin mutlulugunun üzerinde görmesi size şuan için bir problem yaratmiyor olsaydı bile ilerde yaratması çok olası olurdu bence.

Son düzenleme:

Kayınpeder vefat etmiş. Öyle okudum. Şimdi nerede okudum bulamam, dönemem üstteki destana :d

Ben o yorumu , Bitttter in anlattığı gelin için yaptım.

Evet ,konu sahibinin kayınpederi vefat etmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…