Düğüne bir ay kala nişan attık, yapılan haksızlıklara tahammül edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev konusunda onlar haklı. Dedikodu çıkarma konusunda siz haklısınız.
Mal kadınım, ev onun. Hangisini verirse onu alırsın oturursun. Yada çıkarsın kiralık ev tutarsın. Sen orada kal öbür eve ben çıkayım deme hakkın yok. Bınun için adamı doldurman hele çok çirkin.
Kalan konularda da onlar haksız

Hiçbir şey yapma attık. Sen kendini haklı göstermeye çalışıyorsun ama ev ev diye yemişsin insanları. Sürekli bir laf söyleme halindeymişsin. Bu kafar laf sokacağına doğrudan kiraya çıkalım desen işler yine sarpa sarmazdı. Sana net cevap verilmiş "annem o eve çıkacak" bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Sen adamı yiyeceksin adam da annesine hiç söylemeyecek, mantıklı mı bu. Bu kadar laf sokmadan "bu eve tadilat yapalım" desen yine olurdu. Ben olsam ben de çekmezdim. Evi pis bulduysan temizleyeceksin söylenmenin alemi var mı, vaktin bolmuş her gün bir yeri temizlesen bir haftanı alırdı en fazla, eşyaları da çıkarıp kapı önüne çıkaracaktınız. Böyle bir durumda bedava ev bulduğuna şükretmen gerekirdi. Ha hiç minnet etmemek daha iyi olurdu ama bunu ilk anda yapman gerekirdi. Böyle laçka edilmez bu işler.

Benim de başıma geldi böyle bir şey, tamam o eve geçerim ama şu şu tamirlerin yapılması lazım önce onları yapalım dedim. İkiniz kendi bütçemizle yaptık, girdik içine oturduk. Giden parayı da kira verdik saydık, kimseye bir şey demedik. Hatta kp evlendi, o evden çıkıp kiraya geçtik 3 yıl sonra, ağzımızı açıp gık demedik. Sonra aynı eve kaynım geçti, o da geri kalan eksiklerini tamamladı evin. Çok ayıp etmişsin. Senin olmayan mallarda tecih hakkın yoktur ya verilene razı gelirsin, ya reddedersin.

Ha onlar arkandan sözlenmiş ayrılmış demiş, büyük terbiyesizlik yapmışlar ama teyzen iş bozulup da söylemese asla haberin olmazdı bundan. Nişanın bozulma sebebi onlar değil sensin ve haksızsın

Hata üstüne hata yapmışsınız kusura bakmayın:

Bu devirde kiralar uçmuş gitmiş, ev veriliyorsa ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da kendi evinize çıkacaksınız. Dolaplar eskiyse pamuk elleri cebe atıp her zaman yaptırabilirsiniz.

Size bir soru: Yarın kaynana elden ayaktan düşse bakıcı gerekse tam gün maaşını verebilir misiniz? Karanlık diye beğenmediğiniz evin kirası işte bunu ödeyecekti. Bu kiradan vazgeçerek kaynananız kendi bakımından fedakarlık yapmış.

Abonmanlığı ise elbette kendi üstüne alacak kiracı çıkıyor hemen devredilmesi lazım, kiracı kendi üstünde daha fazla kalmasını kabul etmez zaten niye bu riski alsın?

Bu tartışmalara rağmen size saygı göstermişler, evinize gelmişler. Hayır üç gün kuralı diye birşey yok.
Siz hiç aramamış sormamışsınız, bu ziyaret süresinden çok dah kötü bir durum. Bayram önemli değil de sağlık işinde naz niyaz olmaz.

Mobilya konusunda ise size hak verdim, tabi ev yanında bu tutarlar çok az kalıyor.

Ne yazık ki fazla iştahlı davranmışsınız bedeli de ağır olmuş.

Konu sahibi, baska eve geçelim demiş, sözlüsü evin var başka yerde niye oturuyorsun derler demiş. Cok söz hakki düşmemiş. Ya bu deve güdülecek ya diyar terkedilecekti ki yine isabet olmus..

Bu kadar uzun konuya da çoğu üye yardımcı olalım diye uzun yaziyo iyi mi
Dur içimde kalmasın bişey daha söyleyip gideyim.
Birisi bana sürekli annen,annen,annen dese çok pis laf söylerdim

Son düzenleme:
Tutacaklarmış anladığım kadarıyla zaten, kiralık ev aramışlar. Sanırım baktılar ki kiralar uçtu, vazgeçtiler.
Ya ama ev kayınvalidenin evi, hangisini isterse onu verir. Onu değil de bunu ver demek biraz "şey" oluyor.
Anneannesi hastanedeyken aramamaları ise kocaman bir fiyasko. Ne olursa olsun cenazede o kadın aramış. Bir kere ailesini aratabilirdi, dünür olacak bu insanlar, ayıp.
Ondan sonrası da buna bağlı olarak gelişmiş zaten. Anneanne hırsını kusmuş, evin tadilatına karışmış, o da haksız tabi. Ama olayın fitilini ateşleyen konu sahibi. Ev ev ev, konuda evden başka bir şey yok. Evle mi evleneceksin be bacım diyesim geldi yani.

Yariya kadar okudum, okudugum kadariyla hatalisin. Kadinin icinde kalmis birak otursun ne takiyorsun kafana. Kira vermeyeceksin icine istedigin gibi yapacaksin sen ona bakacaktin. Bayramda aramadilar, 3 gun aksama kadar oturmalari hakti demek vs bunlar bana cok absurd gelen seyler. Ne gerek var bunlara takilmaya bilmiyorum. Ben adet, gelen, gorenek vs isime gelmeyeb hicbir seyi sevmem. Onlardan beklersem, sonra onlar benden bekler, ne kadar az beklenti o kadar cok huzur. Sonra sen anneme bakmak zorundasina kadar gider adetlere cok duskunsen.
Su yazilanlarin cogunu kafama takmayi birak ben dert olarak algilamazdim bile.

Bu kadar uzun konuya da çoğu üye yardımcı olalım diye uzun yaziyo iyi mi
Dur içimde kalmasın bişey daha söyleyip gideyim.
Birisi bana sürek annen,annen,annen dese çok pis laf söylerdim
Ahaha konu senin niye içine oturdu kız hadi benim oğullarım var sinirlerim bozuldu gelecekten korktum bir miktar sana noluyor ay neyse ya şaka bir yana Allah evlatlarımızı iyi huylu, hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Amin hizu ya
Kendi kızım zannettim heralde ya düşman başına bı gelin
Ne olur olmaz oğlum falan olursa premses geline çok kızdım başıma gelmese bari

2 tarafinda hakli oldugu yerler var. Anneannesi hastayken hicbirsey yapmamaniz cok yanlis, bayramda gelmediler diyorsunuz, insan iyi günde değil kotu gunde lazim. Siz aşık oldum dediğiniz insanın yanında olmamışsıniz. Ev mevzusunda cok yorum yapmiycam bir sekilde orta yolu bulmuşsunuz. Kayinvalideniz icin agzi var dili yok diyorsunuz, surekli konuşan bir kayinvaliden konuşmayani tercih edersiniz emin olun. Bence eş adayınız ortayı gayet bulmaya çalışmış, en son dolaptan nasil tartışıp açıklamanız gerekirdi. Herseyi detayli anlatmissiniz o detay yok. Evlilik yapılırken pamuk ipliğine bagli olursunuz. Ayrica iftira attılar diyorsunuz sizin teyzenizin bunu duyduğunda boyle birsey yok bu nerden cikti demesi gerekirdi bence

Ya evet çok doğru söylüyorsunuz. Mutfağa çok üzüldüm bende, en masum mutfak, bir sürü iftiraya uğramış. Benim oturduğum evde mutfak yok, açık mutfak, yine de mutfağım da mutfağım diyorum. Bir de ayrı mutfağım olsa çeyrek altın takardım.
Bir de benim anlamadığım bu büyük sevgi, aşk 5 ayda mı olmuş. Nasıl sevmiş, aşık olmuş 5 ayda. Ben dünyaya gelince bel ay kendimi bile sevmemişim kanımca gülerken bir tane bile resmim yok, hep suratsız, nemrut, çatık kaşlı resimlerim. Başkasını sevmek 5 ayda çok aşık olmak nasıl bişey ki

Ay kahkaha attım

Yarısına kadar okudum yetti. Kimin evini kime layık görmüyorsunuz siz acaba. Kadın çok iyi yapmış, evler onun istediği yerde oturur. Sizin beğenmediğiniz evi kadına layık görüyorsunuz farkında mısınız ?
Ev de ev ev de ev,kiralık ev tutsaydınız. Ayrılmakla doğru bir karar vermiş karşı taraf.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…