Düğüne bir ay kala nişan attık, yapılan haksızlıklara tahammül edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bedava ev vermisler bacim dugunden sonra evi tadilat yaptirmak bu kadar mi zordu? Dugunde takilan paralarla mutfagi yenileyecektin bu kadar yani. Amma abartmissin temiz olsun da temiz olsun diye. Kadin orada kac yil yasamis iste sen de 1 ay bile mi dayanamazdin? Cidden karsi taraf iyi kurtulmus cok memnuniyetsizsin. Bedava ev veriyorlar ya daha ne yapacaklar?
Hic mi Hurrem Sultan'dan kadinlik dersi almadin? Dedigini yaptirmanin cok cok kolay yollari vardi. Sen dedigini diretmissin de diretmissin. Ben de olsam bitirirdim bu kadar pahalilikta sana ev vermisler hala memnuniyetsizlik etmissin.

kadin kendi parasiyla kazandigi evde ister oturur ister oturmaz.

ben olsam o evi kiraya verir, kendim ayri bir yere cikardim. karsi taraf kabul etmez ama.
ekonomik ozgurlugunuz olmazsa karisan cok olur. paraniz olsaydi ne nisanliniza ne ailesine minnet ederdiniz.

ben senin uerinde olsam biraz oturur sonra da annen bile begenmiyordu burayi deyip evi turlu laflarla sattirir birde esimin ustune yaptirirdim sonra alinan evi

Umarım ironi yapıyorsunuzdur.

"Ya biz mutlu olsaydık da annem mutsuz olsaydı"
Diyen bir adamla evlenmediğiniz için zaten şükretmelisiniz.
Sizi mutsuz edeceğinin garantisini sunmuş.

Diğer konularda haklı olduğunuz yanlar da var haksız olduğunuz da.
Ama en önemlisi bu evliliğin olmaması hayırlı olmuş, öyle düşünün.

Iki tarafta da sorun var. Su devirde ev veriyolar surasi soyle burasi boyle diye yollara dusuyosunuz bu konuda haksizsiniz bence. Kadinin kendi evi istemezse ikisini vermez birlestirir oturur. Bu yaptiginiz cok yanlis. Onlara gelince de oglan anasinin eteginden cikamamis tum problem bu. Uygun degilmissiniz iyi olmus. 10 tane soz atsan kime ne. Sizlenme nisanlanma olayi birbirini tanimak icin degil miydi zaten?

gelin hanım darlanmış üstüne üstüne gelmiş dolaplar asla o evde oturamazmış illaki kayınvalidesinin oturmak istediği evde oturacakmış
Oldu canım… ben yıllarca didinip çalışayım ev sahibi olayım yetmedi oğluma da ev alayım kirada sürünmesinler diyeyim. gelin hanım benim istediğim eve göz diksin, bi de bana tavır yapsın.. müstakbel gelin biraz anasının gözü galiba..

Bence suçlu kayınvalide. Kiracıyı çıkartıp yeni eve geçecekti. Eski eve yeni kiracı bulacaktı. Evlenmeyi bilen kirasını ödesin. Ne bu yeni nesil gelinler bilmiyorum. Neredeyse insanların böbreklerini alıp satacaklar.

Annanenizin vefatında gelmişler ama siz aramamissiniz bile çok ayıp. Sabahtan akşama kadar oturmaları gereksiz olurdu. Ben olsam çok kırılırdım.

Size iftira atmaları eskiden sozluymus gibi tabiki yanlış.

Ne istediğini bildiğin için nişan atılmış ,pasif kız olsaydın şimdiye çoktan evlenmiştin , kaynana kendi canını düşünecek tabi güzel ve ferah evi sana bırakacağını mı sandın

İlk sayfaları okudum, sonra ben de yorum yazayım dedim son sayfaya tıkladım . Ve yeminle bu yorumun birebir aynısını yazacaktım. Ben olsam öyle yaparım. Kimse kusura bakmasın. Bir tarafımız çatlıyor kredi ödeyeceğiz diye. Kimsenin nazını da çekemem, dış kapının mandallarına malımın muhasebesini de yaptırmam. Helal olsun çocuğa. Anlamış da dönmüş yol yakınken. 5 ayda neyin emeğiymiş onu da anlamadım. Hemen kafalamanın derdine düşmüşler resmen.

Ama tam tamina 5 aylik emegi var kizin. Iliski emekcisi... kadinin kac yilda yaptirdigi ev mi onemli kizimizin 5 aylik emegi mi?

Eski nişanlıniz haklı . Siz evlenseydiniz annesini eve sokmazdiniz. O ışığı gördüm sizde. Kadın iki evi varmış. İstediğine geçmiş . Siz kadın kendi evine geçti diye tabir yapmışsınız ,oğlunu doldurmaya calismissiniz. Size ev vermek zorunda degillerdi bile.

Gözünün içine bakan, birbirine çok aşık 5 aylık tanışan konu sahibi bir sorum var size.
Bu sözlü,nişanlı 5 aylık aşkınızın ne yemek sevdiğini biliyor muydun?
Ne renk sevdiğini,ne yapmaktan hoşlandığını,nelerden korktuğunu ?
Ne aşkı be 5 ayda kendi doğurduğun çocuğun huyunu öğrenemiyor insan.

Birde kadının evine göz dikmiş,bana lüks düşkünü diyorlar diyosun daha ne olsun.
Sırf bayramda gelmediler diye hastaneye yatınca aramiyorsun birde benim merhametini görmediler diyosun.
Hadi oradan ya

Var ya ben o çocuğunun annesi yerinde olsam tamam kızı bulduk al evleniyosunuz ne haliniz varsa görün derim
Zaten kocası ölmüş bu zamana kadar çocuk,koca için yaşamış.
Geçerim istediğim eve öbür evi kiraya veririm.
Ne halleri varsa görsünler derdim yine kadın iyilik yapmış.

Son düzenleme:
Konu öyle sinir bozucu ki yaz yaz doyulmuyor değil mi

Ben de konuyu okurken sanıyorum ki son anda diğer evi vermediler hep beraber aynı evde oturacakmışız filan diye bağlayacak, o kadar alışkınım ki gerçek mağdura bu piremses bana bile fazla geldi
Bende öyle sandım. Dedim kesin kızı katikulleye getirip aynı evde oturalım demişlerdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…