Kırmak istemem ama sağlam bir evlilik, birlik olmak sizin bakış açınızda mümkün değil.
Nişanlıma bırakın dişlerimi yaptırmayı, yemek yerken bile aşırıya kaçmamayı, hatta zaman zaman kendim ödemeyi teklif eden, tektaşımı kendim aldım kafa yapısında biri olduğum için sizin taleplerinizi ve kaprislerinizi ağzım açık okuyorum. Kendisi uzun yıllardır kocam ve 2 çocuğumun babası olduğu halde hala daha maddi konularda eyvallahım yoktur. Çünkü ben kendimin , ilişkilerimin ,eşimin değerini maddiyatla ölçen biri olmadım hiç. Tavsiye ederim çünkü, eyvallahsız ama bir o kadar da çözüm odaklı kadın, uzun vade de karşı tarafın gözünde daha itina ile yaklaşılan ve gönülbağı kurulan kişi oluyor.
Şu son probleminiz de, yaptığınız gereksiz taleplerinizin bir patlaması ve inatlaşması olmuş. Adam ilk kez evleniyor olabilir ama çevresinde evlilik hazırlıklarına tanık olduğu kişiler vardır muhakkak. Evlilik sözleşmesi yapmayı düşünmesi tamamen sizin ona hissettirdiklerinizden kaynaklı gibi gözüküyor.
Bir örnekten yola çıkarsak, gelecekler planları yada ev geçimleri yüzünden bir çift ekonomik sıkıntı çekiyorsa, normal olan gezme tozma, tatil, sosyalleşme gibi aktiviteleri, hatta gerekliyse giyim masraflarını bile bir süre ertelemeli. Ama bazı kadınlar bu süre de, bir sürü iğneleyici sözler eder, kocasını aşağılar, problem çıkartır. İkinci örnek problemi çıkartan ama farkında olmayan prensestir. Erkek olanın eşi değil sadece karısıdır.
Siz evlensenizde karı/koca olur ama hayat arkadaşı olamazsınız, yaşadığınız yer ev olur ama yuva olmaz. Bunlar tabi ki değişebilir ama önce sizin bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Değer görmek için, değer verdiğinizi hissettirmeniz lazım. Kıyamadığı olmak için kıyamamanız lazım. Bunları bir abla tavsiyesi olarak okursan inan kazançta olacaksın. İğneyi önce kendine batırırsan karşı tarafı eleştirirken daha adaletli olacaksın.