Düğüne 1 hafta kala kavga

Merhabalar öncelikle ne olursa olsun kız tarafını alttan alıp masraftan kaçınmamak gerekir. Hakaretler olsun kavgalar olsun tabiki yalnış ama bir o kadar da sizin karşılık vermeniz yalnış. Ha bide erkek evlendirmek zordur. Yanınıza 1 kişiden fazla götürecektiyseniz bence suç sizde de var biraz. Eşinize gelirsek sıkıntılı bir yapı. Evlenince de aynı şeyler devam eder gibime geliyor. Hala şansınız var iki taraf olarak da

Çirkef aileye gelin gideceksin ne kadar kız kardeşi sayısı çok ise o kadar sorun ve kargaşa olacak ama sorun ise evlenecek adamın seni onlara karşı savunmaması pasif kalması onlarda biliyorlar kardeşinin ne mal olduğunu , eşin sanırım evlilikte de pasif kalacak ,hemen hamile kalmamaya bak sorumluluk alan birimi yoksa sorumluluktan kaçan birimi

Kavga etmeniz yanlış olmuş onlar sizinde aileniz olacak gülü seven dikenine katlanır uzatmissiniz bence gereksiz tepki olmuş

Çok fena bir görümce olacaksın rosacığım. Hem de çok.
Uğur Hanım, ama haksızlık değil mi? Gelin gittiğin ailenin parasına, malında falan hak iddia etmek aşırı absürt geliyor bana. Bu konu için demiyorum ben daha genel konuşuyorum. Ya bir kere kazanılırken yanlarında mıydın da şimdi fütursuzca isteyebiliyorsun? Eşinin kazancına karış tabi, ama kayın aileye hayır. Yaparlarsa ikramdır, yapmazlarsa da sesini çıkarma. Yapmamaları daha bile iyi, yarın bir gün başına kakma ihtimalleri olmaz. Biri para veriyorsa düdüğü de çalar. Aynı yerdeniz sizle, iyi bilirsiniz bu dünürcülükleri siz de.

Şu cümlenizi alkışlayıp çıkıyorum konudan ağzınıza sağlık

Konu sahibi bu evde kalmayalım taşınalım dese en başta eşi reddeder, kiralar arttı masraf çıkarma der. Benzer konuları burada pekçok defa okuduk, en rahat olan eş aslında, baskıyı gören ise gelin.

Tabi her erkek de bir değil, sonuçta kendi parasını harcıyor, kuaför harcamalarının fazla olacağını düşünüyorsa ailesi karışmadan kendi söyleyebilirdi.
Buradaki asıl sıkıntı eşin kendi fikirlerini söyleyememesi, halen annesinden harçlık alan delikanlı modunda.

Şöyle bir durum da var, bir hediye verilecekse gönülden verilmeli, peşine bir sürü koşul şart sürülmemeli. O zaman veren de verilen de pişman oluyor.

Ev kiraya verip kirası kardeşlere dağıtılıyor olsaydı kişi başı daha az para almalarına rağmen tüm kardeşler memnun olurdu.

Bu şekilde gereksiz yere kardeşler arası kavga fişeklendi, vefat sonrası miras kavgasının yanında konu sahibinin kaynanayla atışmaları basit kalacak.

Buradaki olay ödeyip ödememe değil. Sonuçta ödemek istenmiyorsa hayır bu masrafın bize ait olduğunu düşünmüyoruz diyip geçersiniz.

Sonuçta ailenize yeni bir kişi katılıyor, farklı adetleri olabilir. Mesela saçı damat ödüyordur da gelin tarafı farklı masrafları da üstleniyordur. Konuşup anlaşacaksınız.

Buradaki asıl sıkıntı telefon açıp hakaret etmeleri, hatta konu ile hiç alakası olmayan gelin anne babasına laf söylemeleri. Ailesine hakareti niye çeksin?

Sorunlar bir şekilde çözülür, hakaretler unutulmaz. Kuaför konusu kapanmış, şimdi görümcelerle konuşmuyorlar, konuşmadıkları için asıl o aile iki gün sonra dağılacak.

Evlilik sürecinde bir de kardeş var, gelini bir kalemde silip atayım derken kardeşi göz ardı etmemek gerekiyor. Basit bir kuaför parasından kavga çıkardınız, ödemiyorum deseydiniz niye sevdiğimi reddettiniz diyip uzaklaşırsa ne yapacaksınız?

Sonuçta sizin gelini reddetmeniz evliliği durduracak diye bir kaide yok, burada basit sebeplerle küsüp 3 gün sonra torun geldiğinde ne yapacağını şaşıran ailelerin hikayelerini okuduk.

Hassas dengeler bunlar.

Kuaför konusunda bir şey diyemiyorum. Biz odemeyecegiz deseler kavga çıkarmak yerine kendim oderdim sanırım, ayrıca daha eve girmeden bize miras kalacak olan evde oturacaksin diyenler eve girdikten sonra neler derler hayal edemiyorum. Aklın varsa aile apartmanı, kayınpeder evi vs de oturmazsin. Bunca kavga kıyamet dönerken kenardan izleyip hala bir şeye karışmamaya çalışan eşe de akıl sır erdiremedim. Evliliğinin nasıl gideceği de buradan apaçık gözüküyor aslinda

Hakarete falan bir şey demedim zaten, demeye de gerek yok. Bakacağın yüze şey etme derler bizim burada. Bunca olaydan sonra nişan falan kalmazdı bizde olsaydı zaten.
Valla kardeşim de karısının kuzeninin saçının parasını ödemedim diye benden vazgeçecekse buyursun geçsin. Esas aileden bu kadar kolay vazgeçen biri zaten hiç ailen olmamıştır.
Ben tartışmaya girmem zaten. Hayır der, konuyu uzatmam, elim belimde kavga etmem. Herkes duracağı yeri iyi bilecek. Az ağır olunmalı, üç yaşında çocuk gibi onu isterim, bunu isterim deyip kapris yapmak şık hareketler değil. Zaten maddi imkanlar ölçüsünde yapılacak olanlar yapılır. Herkes kardeşine bir şeyler yapmak ister. Ama bu şeylerin arasında kuaför parası yok. Kuaför parası hariç şeyi bile duydum, gelinin ailesine kıyafet falan alınıyormuş. Bunlar insan silkelemece bence. Esas dünür olacağın aileye yapmamalısın bunları. Bunlar da hassas dengedir. Kızımızı veriyoruz, o halde her şey mubah bakış açısı var bazılarında. Bu cinsiyetçiliğe karşıyım, evlenen iki kişi, biri erkek biri kadın.

Son düzenleme:

Kardeşlerin arasında kavgayı tetikleyen anne baba aslında.

Belli ki o evin karşılıksız kardeşe verilmesinden rahatsızlar, üç gün sonra anne baba vefat edip baskı kaybolunca yaşanacak cümbüşü düşünün.

Mirasta erkek kardeşin evin parasının 2/3 sini vermesi lazım. Verebilir mi, çok zor. Ancak erkek kardeş evden taşınacak da ev satılacak da kalan para bölüşülecek.

Konu sahibinin gelin - eş ailesi mücadelesini geçtim bir de parasının çalındığını düşünüp birbirlerine köpüren kardeşler var. Konu sahibi dışarıdan geldiği için kolay hedef, bir ayrılsa ortalık karışır.

Aynen öyle. Ben zaten yapılanların her çocuğa eşit yapilmasi gerektiğini düşünüyorum. evlenirken bize ev aldılar, ev verdiler diye sevinenler sonra bu muhabbetlerden dolayı kavga edip boşanacak duruma geliyor. Her çocuğa aynı imkanı sağlamayacaklarsa kimse kimseye ev araba vermesin bence. Bana bir şey almasınlar ama dokunmasinlarda

İnsanların kalbinde ki kötülüğü anlamadım gitti sizde Kv ödesin diye diretmeseydiniz keşke ne alaka.. ben evlenirken çok samimi
Bir kız arkadaşım geldi yanımda görümcelerimi çok severim 2 si de geldi eşim ödedi nedir ki yani ödemese de ben öderdim ha ben ha o hayatımda böyle saçma şeyler duyuyorum ki umarım benim çocuklarım böyle olmaz.. ben size az üzülmeniz için birşey söyleyeyim
Ne kadar az beklenti o kadar az üzüntü

Suçlu sadece siz değilsiniz ben kuaför tarafından baktım olaya eşiniz sus pus olduğu için suçlu böyle bir adamla ömür geçmez görümcelerin anladığım kadarıyla baya bi fesat ayrıca kimseden bi ev eşya beklemeyin almayın oturmayın yahu eliniz ayağınız tutmuyor mu kendiniz alın döşeyin

Ailenize hakaret etmişler ezdirmemişsiniz kendinizi bence böyle devam edin kimse kimsenin annesine babasına birşey söyleyemez

Bu duruma gelecek kadar ne yaşandı ben onu merak ettim. Ailenize kadar laf söylediklerine göre aileniz onların bir konuda canını sıkmış. Çok mu istekte bulundunuz ki eşinizin kardeşleri bu kadar doldu ve oturacağınız eve kadar laf etti. Sizi sevmiyorlar ya da soğumuşlar ayrılsanız hiç üzülmezler benden söylemesi. Tavsiyem devam edeceksiniz mümkün olduğunca uzağa taşınınki kafanız rahat etsin. Ben eltiyle aynı apt.yaşıyorum çok kişi sakın oturma o evde pişman olursun dedi, ben dinlemedim ama gerçekten olmuyor aynı yerde.

Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.

Ben 1 2 kişilik kuaför parası için kimsenin hatırını kırmazdım. Bu enayilik değildir. Erkek evinin gelin hanım ve ailesine jestidir. Tabi karşı taraf yapmak istemeyince de ısrar etmek de kendini küçük düşürmektir.

Evlenirken yanımda kuaföre hiç kimseyi götürmedim. Ama kardeşim evlenirken gelin hanımın kız kardeşleri vs.de onunla gitti düğün için aklıma bile gelmedi onlar kendi parasını kendi versin diye. Tabi ki biz karşıladık. Bunun hesabını yapmak çok ayıp bence. Ki gelinin yanında gelen kişi ona kuaförde vs yardim etmek gelinliğini giyinirken yanında olmak için gelen en yakinidir. Ne kadar ayıp ona sen kendi paranı kendin ver demek. Ve eşine böyle davranmak da erkek için çok küçük düşürücü.

Ben insan ilişkilerine böyle dümdüz bakamıyorum. Forumdaki zorunda değilciler benim tüylerimi ürpertiyor. Nezaket kuralları zorunluluk değildir evet ama insanı insan yapan nezaketli bir insan yapan görünmeyen ama aslında herkesin pekala bildiği kurallardır.

Valla ben öyle düşünmüyorum, nezaketsiz olduğumu hiç düşünmüyorum.
Esas nezaketsizlik kendi giderlerini başkalarına itelemektir bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…