Merhabalar öncelikle ne olursa olsun kız tarafını alttan alıp masraftan kaçınmamak gerekir. Hakaretler olsun kavgalar olsun tabiki yalnış ama bir o kadar da sizin karşılık vermeniz yalnış. Ha bide erkek evlendirmek zordur. Yanınıza 1 kişiden fazla götürecektiyseniz bence suç sizde de var biraz. Eşinize gelirsek sıkıntılı bir yapı. Evlenince de aynı şeyler devam eder gibime geliyor. Hala şansınız var iki taraf olarak daDüğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Anlatmaya çalışıyorum sürekli kaçıyor sinirleniyor birşeyler çıkarıp konuşmuyor
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Çirkef aileye gelin gideceksin ne kadar kız kardeşi sayısı çok ise o kadar sorun ve kargaşa olacak ama sorun ise evlenecek adamın seni onlara karşı savunmaması pasif kalması onlarda biliyorlar kardeşinin ne mal olduğunu , eşin sanırım evlilikte de pasif kalacak ,hemen hamile kalmamaya bak sorumluluk alan birimi yoksa sorumluluktan kaçan birimiDüğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Kavga etmeniz yanlış olmuş onlar sizinde aileniz olacak gülü seven dikenine katlanır uzatmissiniz bence gereksiz tepki olmuşDüğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Ay onlar da cimrilermiş sahiden ya. Yanında alt tarafı bir kişi daha olacak bu kadar olay yapılır mı1 kişi
Uğur Hanım, ama haksızlık değil mi? Gelin gittiğin ailenin parasına, malında falan hak iddia etmek aşırı absürt geliyor bana. Bu konu için demiyorum ben daha genel konuşuyorum. Ya bir kere kazanılırken yanlarında mıydın da şimdi fütursuzca isteyebiliyorsun? Eşinin kazancına karış tabi, ama kayın aileye hayır. Yaparlarsa ikramdır, yapmazlarsa da sesini çıkarma. Yapmamaları daha bile iyi, yarın bir gün başına kakma ihtimalleri olmaz. Biri para veriyorsa düdüğü de çalar. Aynı yerdeniz sizle, iyi bilirsiniz bu dünürcülükleri siz de.Çok fena bir görümce olacaksın rosacığım. Hem de çok.
Şu cümlenizi alkışlayıp çıkıyorum konudan ağzınıza sağlıkGelin gittiğin ailenin parasına, malında falan hak iddia etmek aşırı absürt geliyor bana. Bu konu için demiyorum ben daha genel konuşuyorum. Ya bir kere kazanılırken yanlarında mıydın da şimdi fütursuzca isteyebiliyorsun? Eşinin kazancına karış tabi, ama kayın aileye hayır.
Hakli ciktik iste, bunca seye ragmen evlenmissin.Zaten evliyiz şuan tekrar bu konudan tartışma çıktığı için yazdım
şimdi çok akıllı mantıklı şeyler diyorsunuz da
bu kız aile apartmanına gelin gidiyor.
ve adamın kız kardeşlerine değil "errrkekkk" olduğu için ona ailesi bir daire veriyor.
e o kızlar da kendilerinin ödemediği paraya karışır tabi. baştan karıştıracak ortam var.
kusura kalmasın kimse
kocişim erkek olduğu için ona verilen dairede kalırım...ama bana kimse karışmasın diye bir dünya yok.
Valla Pamuk Hanım, prensip meselesi ha bir ha beş. İnat ederim, ödemem, ödetmem. Babamın malı değil mi? Ne diye gelinin kuzeninin saçına başına sıvayacakmışım? Asla cimri değilim, ama adet adı altında yolunmaya karşıyım.
Ha dediğim gibi enayi kardeşim öderse, kendi bilir. Ama babamın, annemin parasından kuruş işlemez, işletmem.
Hakarete falan bir şey demedim zaten, demeye de gerek yok. Bakacağın yüze şey etme derler bizim burada. Bunca olaydan sonra nişan falan kalmazdı bizde olsaydı zaten.Buradaki olay ödeyip ödememe değil. Sonuçta ödemek istenmiyorsa hayır bu masrafın bize ait olduğunu düşünmüyoruz diyip geçersiniz.
Sonuçta ailenize yeni bir kişi katılıyor, farklı adetleri olabilir. Mesela saçı damat ödüyordur da gelin tarafı farklı masrafları da üstleniyordur. Konuşup anlaşacaksınız.
Buradaki asıl sıkıntı telefon açıp hakaret etmeleri, hatta konu ile hiç alakası olmayan gelin anne babasına laf söylemeleri. Ailesine hakareti niye çeksin?
Sorunlar bir şekilde çözülür, hakaretler unutulmaz. Kuaför konusu kapanmış, şimdi görümcelerle konuşmuyorlar, konuşmadıkları için asıl o aile iki gün sonra dağılacak.
Evlilik sürecinde bir de kardeş var, gelini bir kalemde silip atayım derken kardeşi göz ardı etmemek gerekiyor. Basit bir kuaför parasından kavga çıkardınız, ödemiyorum deseydiniz niye sevdiğimi reddettiniz diyip uzaklaşırsa ne yapacaksınız?
Sonuçta sizin gelini reddetmeniz evliliği durduracak diye bir kaide yok, burada basit sebeplerle küsüp 3 gün sonra torun geldiğinde ne yapacağını şaşıran ailelerin hikayelerini okuduk.
Hassas dengeler bunlar.
Kuaför konusunda bir şey diyemiyorum. Biz odemeyecegiz deseler kavga çıkarmak yerine kendim oderdim sanırım, ayrıca daha eve girmeden bize miras kalacak olan evde oturacaksin diyenler eve girdikten sonra neler derler hayal edemiyorum. Aklın varsa aile apartmanı, kayınpeder evi vs de oturmazsin. Bunca kavga kıyamet dönerken kenardan izleyip hala bir şeye karışmamaya çalışan eşe de akıl sır erdiremedim. Evliliğinin nasıl gideceği de buradan apaçık gözüküyor aslinda
Aynen öyle. Ben zaten yapılanların her çocuğa eşit yapilmasi gerektiğini düşünüyorum. evlenirken bize ev aldılar, ev verdiler diye sevinenler sonra bu muhabbetlerden dolayı kavga edip boşanacak duruma geliyor. Her çocuğa aynı imkanı sağlamayacaklarsa kimse kimseye ev araba vermesin bence. Bana bir şey almasınlar ama dokunmasinlardaKardeşlerin arasında kavgayı tetikleyen anne baba aslında.
Belli ki o evin karşılıksız kardeşe verilmesinden rahatsızlar, üç gün sonra anne baba vefat edip baskı kaybolunca yaşanacak cümbüşü düşünün.
Mirasta erkek kardeşin evin parasının 2/3 sini vermesi lazım. Verebilir mi, çok zor. Ancak erkek kardeş evden taşınacak da ev satılacak da kalan para bölüşülecek.
Konu sahibinin gelin - eş ailesi mücadelesini geçtim bir de parasının çalındığını düşünüp birbirlerine köpüren kardeşler var. Konu sahibi dışarıdan geldiği için kolay hedef, bir ayrılsa ortalık karışır.
Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.Uğur Hanım, ama haksızlık değil mi? Gelin gittiğin ailenin parasına, malında falan hak iddia etmek aşırı absürt geliyor bana. Bu konu için demiyorum ben daha genel konuşuyorum. Ya bir kere kazanılırken yanlarında mıydın da şimdi fütursuzca isteyebiliyorsun? Eşinin kazancına karış tabi, ama kayın aileye hayır. Yaparlarsa ikramdır, yapmazlarsa da sesini çıkarma. Yapmamaları daha bile iyi, yarın bir gün başına kakma ihtimalleri olmaz. Biri para veriyorsa düdüğü de çalar. Aynı yerdeniz sizle, iyi bilirsiniz bu dünürcülükleri siz de.
Bu kadar yüz göz olacağınıza “sadece” 1 kişinin parasını ödeyebilirdiniz. Görümceleriniz oturduğunuz evin onların da hakkı olduğunu söylerken oturmayalirdiniz.Kuaför konusunda yanımda bana yardıma gelcek 1 kişinin masrafını ödeyeceklerdi sadece
Valla ben öyle düşünmüyorum, nezaketsiz olduğumu hiç düşünmüyorum.Valla söyleyiş tarzın bana bunu dedirtti yanlış anlama.
Ben 1 2 kişilik kuaför parası için kimsenin hatırını kırmazdım. Bu enayilik değildir. Erkek evinin gelin hanım ve ailesine jestidir. Tabi karşı taraf yapmak istemeyince de ısrar etmek de kendini küçük düşürmektir.
Evlenirken yanımda kuaföre hiç kimseyi götürmedim. Ama kardeşim evlenirken gelin hanımın kız kardeşleri vs.de onunla gitti düğün için aklıma bile gelmedi onlar kendi parasını kendi versin diye. Tabi ki biz karşıladık. Bunun hesabını yapmak çok ayıp bence. Ki gelinin yanında gelen kişi ona kuaförde vs yardim etmek gelinliğini giyinirken yanında olmak için gelen en yakinidir. Ne kadar ayıp ona sen kendi paranı kendin ver demek. Ve eşine böyle davranmak da erkek için çok küçük düşürücü.
Ben insan ilişkilerine böyle dümdüz bakamıyorum. Forumdaki zorunda değilciler benim tüylerimi ürpertiyor. Nezaket kuralları zorunluluk değildir evet ama insanı insan yapan nezaketli bir insan yapan görünmeyen ama aslında herkesin pekala bildiği kurallardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?