- 27 Şubat 2023
- 7
- 7
- 26
- Konu Sahibi kivircikbiri
Kızlar merhaba. Benim 7 senelik bir ilişkim vardı geçen sene Eylül ayında aile arasında evde nişan yaptık. İkimizde İzmir'de çalışıyoruz ailelerimiz başka şehirde. Ocak ayında ailelerimizin ve yakın arkadaşlarımızın katılımıyla nikahımızı yaptık. Nikah öncesinde de evimizi tutup eşyalarımızı aldık. Ailelerimizin durumu olmadığı için biz yaptık her şeyi. Zaten ikimizde çalışıyoruz. Ancak kafamı karıştıran şey düğün konusu. Annem başta çok istiyordu ama şimdi o çok masraf olacağı için kararsız. Düğün yaparsak ya yine borca gireceğiz yada birikimimizden harcayacağız. Bende çok düğün heveslisi biri değilim o yüzden nisan sonunda havalar güzelleşince dış çekim yaptırırım gelinlikle diye düşünüyorum. Arkadaşlarla eğlence de düşünüyoruz. Tabi annem ısrarla yıllardır görmediğim hiçbir samimiyetimin görüşmenin olmadığı akrabaları da bu eğlenceye dahil etmek istiyor. Eğlencem de çok istediğim gibi olmayacak yani. Düğün yaparsak elimizdeki birikimimiz gidecek komple yada daha çok borca gireceğiz 25 yaşındayız ikimizde gezmeyi de seviyoruz. Bu yaşlarımı borçla geçirmek de istemiyorum. Düğün için borca girmektense belki kredi çekip araba alabiliriz birikimimizin üzerinde koyup. O yüzden düğün yapmak istemiyorum. Ama herkesin düğün ne zaman diye sorması eğlence olsun diyip durması beni çok geriyor. Ayrıca annemin de kaçarak evlenmişim gibi bir tavrı var düğün olmayacak diye. Aşırı kararsız bu konuda. Bide kendisi kaçarak evlendiği için düğünü falan olmamış o yüzden ekstra hevesliydi. Başta düğün yaparız diye çıkmıştık bu yola ama hayat birden pahalılaştı. En uygun düğünün maliyeti bile 100 bin civarı tutacak bizim için. Fikrinizi ve desteğinize ihtiyacım var açıkçası buradaki ilk sorum