- 3 Mayıs 2020
- 901
- 1.073
-
- Konu Sahibi Halikarnass
Ama onlar krediye bile girmemişler tüm birikimle kendilerine ev almışlar hemde tam zamanında şimdi ev mev alınmaz çok uzucyen iyisi gerçekten taksite sokmak bunları.Direk borcu istemezdim ben ama kayinvalideme siz ev aldiniz ne mutlu kira köselerinde cok zor oluyo bende dusunmeye basladim coluk cocugumuz var onlar icinde biseyler yapmamiz lazim.Ev borcuna girsek biz size destek olmustuk sizde bize olursunuz herhalde kira yerine kredi öderdik der agzini arardım.Ev alacagindan degil bu devirde cok zor maksat boyle dusunceniz oldugunuzu sanmalari ve borcu hatirlatmaniz.Hatta bir iki defada evde dillendir de esininde kulagina kar suyu kacsın
Taksit falan ödemezler ya da en fazla 2-3 ay ite kaka öderler sonra da ödeyemiyoruz oğlum derler. Bir emeklimiz var onla da zar zor karnımızı doyuruyoruz derler. İkiz çocuk, tek maaş, kira, üstüne başka bir taksit kadın iyice sinir harbi yaşar. Diğer oğulları evlenirse diye koyuyorlardır bir köşeye. Hatta kenarda 2-3 bilezik tuttuklarına da eminim. Yapılacak en mantıklı ve getirisi olacak şey tapu ortaklığı. Ona da sağlam ve dik duran koca lazım, konu sahibinde o da yok.Ama onlar krediye bile girmemişler tüm birikimle kendilerine ev almışlar hemde tam zamanında şimdi ev mev alınmaz çok uzucyen iyisi gerçekten taksite sokmak bunları.
Burada yazılanlar sizin içinde geçerli o zaman. Elinize söyleyin ben isteyecem diyin.Ne diyecek çok ta tın modunda. Ben çok mecburi olmadıkça asla istemem dedi. Ancak araba alırsak soylicem diyor. Ama onu da beni susturmak için dedi. İşin kötüsü ben saf kendi ellerimle verdim .Düğün ödemelerinde zorlaniyorlardi kıyamadım , annemde ver dedi. Ah kafam ,
Düğün salonunu ödemeleri abes gelmedi bana. Sizin düğününüz sonuçta. Ama bunlar kendilerine ev almışlar.Bende düğünden sonra takılarımı anneme verecektim balayına gideceğiz diye (kendi evim yoktu düğünümün olduğu yerde), öyle uygun olmaz benim anneme vermen lazım dedi. Saflığıma geldi o telaşın içinde kabul ettim. Takı merasiminde biriken nakitle salon parasını ödemişler, az biraz açık kalmış onuda altınlardan tamamlamışlar, ben sonradan öğrendim tabi :) O yüzden, erkek tarafına güven olmaz diyorum herzaman.
Salon ödemesini bende normal buluyorum, benim şaşkınlık geçirdiğim konu, kayınvalidemin "açık kalan kısmı biz tamamlayacağız" diyip altınlardan vermeleri oldu benim haberim olmadan :) Ki ben düğün falan istememiştim, salona gerek yok, nikah istiyorum sadece dememe rağmen kayınvalidemin inadıyla düğün yapıldı ve her şey benim istediğimin tam tersi oldu.Düğün salonunu ödemeleri abes gelmedi bana. Sizin düğününüz sonuçta. Ama bunlar kendilerine ev almışlar.
Tapuya nasıl ortak olacaklar ki ama dörtte birin anca vermiştir konu sahibi. Cidden üzücü hem de hissesi olsa bile kaynana oturuyor üç günlük dünyada ona ne fayda getirecek o hisse.Taksit falan ödemezler ya da en fazla 2-3 ay ite kaka öderler sonra da ödeyemiyoruz oğlum derler. Bir emeklimiz var onla da zar zor karnımızı doyuruyoruz derler. İkiz çocuk, tek maaş, kira, üstüne başka bir taksit kadın iyice sinir harbi yaşar. Diğer oğulları evlenirse diye koyuyorlardır bir köşeye. Hatta kenarda 2-3 bilezik tuttuklarına da eminim. Yapılacak en mantıklı ve getirisi olacak şey tapu ortaklığı. Ona da sağlam ve dik duran koca lazım, konu sahibinde o da yok.
Evet kesinlikle planlandi başka açıklaması olamaz çünkü ben evlenirken evlenmez takımlarla bi ev alalım diye çok dil döktüm eşime. O zamanlar daha kolaydi ev almak üstelik ben de calisiyordum. Esim hiç bi sekilde yanasmadi. Bulduğum evlere hep bi kulp buldu. Düğünde takılan nakitlerle araba alalım dedi eşim. Hiç degilse arabamiz olsun deyip kabul ettim. Bir gün annesine gittik muhabbet esnasında eşim araba alacağımızı söyledi annesine. Annesi aniden agresiflesti ne arabası ne gerek var vs
Sonra ağlamaya başladı zaten baban da ev almadı bana, sen de alma çarçur et diye. Esim sinirlenmişti kalkıp eve gitmiştik. O gün anlamaliydim niyetinin ne olduğunu. Kendime o kadar kızıyorum ki..
niye bir bilezikle yetinsin hepsini birden alsin mademki isteyecek tek tek kendine eziyete ne gerek var ben takilarimin hepsini istiyorum hemen bitti söylemeli bence uzatmadanBen şunu hiç anlayamıyorum neden anasına o altınları eşin soruyor sonuçta senin altınların oluyor onlar
Aile ortamında anne borç olarak verdiğimiz altınlardan bir tane bileziği hemen isteyeceğim çünkü kendime künye alacağım deyin.
Eşin şiddet uygulayan bir tip değilse eve gidince bağırsın çağırsın karşısında sakince "onlar BİZİM altınlarımız hatta kanunda BENİM altınlarım ihtiyacım oldu demek ki nasıl senin malınsa benim de malım. Sana iste dedim istemedin ben kendi MALIMI istedim BORÇ verdik çünkü" de. Azıcık dişli olun çatır çatır tartışın ya
Bırak küserse küssün sen daha çok küs
niye bir bilezikle yetinsin hepsini birden alsin mademki isteyecek tek tek kendine eziyete ne gerek var ben takilarimin hepsini istiyorum hemen bitti söylemeli bence uzatmadan
dogru söylüyorsunuz öyle sizin söylediginiz gibim yapmali ne üzücü degilmi insanin kendi malinin dilencisi haline getiriyorlar yaHepsini bir anda isteyince şu an o kadar paramız yok halledince toplayınca veririz deyip oyalayabilirler de küçük küçük isteyince vermek zorunda kalırlar. Şimdi bir bilezik 1-2 ay sonra 3-4 tam altın diye diye ne kadar kurtarabilirse
Eşimle günlerdir konuşmuyoruz. En son ki tartışmamızda altı üstü 20 tl para verdik Allah canımı alsaydı da vermeseydim ya valla öldürcem kendimi artık dedi. 20 bin TL mi dedimoğlunun araba alacak olmasına üzülen anne.. tabii elin kızıyla gezip tozacaklar, ben hala başıma bir ev alamadım.
Zaten bu da evlatların suçu.
evladım bugün arabanı al, yarın evini alırsın inş. demek yok.
Birisi size bencil olduğunuzu söylüyorsa, doğru yoldasınız demektir.
bu söze hak vermeyen de kendi bilir, üzgünüm ama devir bunu gerektiriyor.
Ben olsam direk kaynanamı arar isterim. Sizin yüzünüzden huzurum da yok ya verirsiniz ya da zaten boşanma davasında kanıtlayacağım hepsi benim kanunen hadi bakalım deyin. Sizin bekarken çalışıp kazandığınız tazminat hakkından annenize vermenizi unutmamış düşünün nasıl pis bir insan pes!Eşimle günlerdir konuşmuyoruz. En son ki tartışmamızda altı üstü 20 tl para verdik Allah canımı alsaydı da vermeseydim ya valla öldürcem kendimi artık dedi. 20 bin TL mi dedim
Ortalama 100 altından bahsediyoruz ve o günkü kurla (2016) 24 bin tutmuştu. Biz onlara para mı verdik de sen altı üstü 20 bin TL diyebiliyorsun utanmadan dedim. Ve sonra annem düğünümüzde çok borçlandı diye eski isyerime dava acmistim ve nisanliyken kazanmistim fakat ödeme hesabima cok gec geldi dosya yargitayda bekledigi icin. Annem bi ara çok sıkıştı çektiği kredilerden ötürü ve ona bir miktar o tazminattan verdim destek amaçlı ki eşime de yine usulen sordum verirken. Beyefendi arabayı yeni satmıştı borçları vs kapatmistik o dönem. Ve elimizin ferahladigi bi zamanda tazminatim yattı. Anasına keyfi olarak ev alması için altınlar gitmis, annemin zor zamanında ve benden ötürü yaşadığı bu zorluğa destek olmusum ne ki. Onu getirdi benim önüme. Ona bakarsan sen de annene verdin dedi . Aynı şey değil mi dedim. Evet aynı şey diyor. Annen bütçesine göre ev alabiliyorken akrabalarına yakın oturmak için istediği semtte ve 0 daire aldı ne güzel dünya dedim.
Bizim bu adamla sonumuz yok arkadaşlar. Benim güvenim falan hersey bitti artık. Çocuklarıma rağmen artık dayanamıyorum.
Parayı kv ye verdiniz bile isteyeEşimle günlerdir konuşmuyoruz. En son ki tartışmamızda altı üstü 20 tl para verdik Allah canımı alsaydı da vermeseydim ya valla öldürcem kendimi artık dedi. 20 bin TL mi dedim
Ortalama 100 altından bahsediyoruz ve o günkü kurla (2016) 24 bin tutmuştu. Biz onlara para mı verdik de sen altı üstü 20 bin TL diyebiliyorsun utanmadan dedim. Ve sonra annem düğünümüzde çok borçlandı diye eski isyerime dava acmistim ve nisanliyken kazanmistim fakat ödeme hesabima cok gec geldi dosya yargitayda bekledigi icin. Annem bi ara çok sıkıştı çektiği kredilerden ötürü ve ona bir miktar o tazminattan verdim destek amaçlı ki eşime de yine usulen sordum verirken. Beyefendi arabayı yeni satmıştı borçları vs kapatmistik o dönem. Ve elimizin ferahladigi bi zamanda tazminatim yattı. Anasına keyfi olarak ev alması için altınlar gitmis, annemin zor zamanında ve benden ötürü yaşadığı bu zorluğa destek olmusum ne ki. Onu getirdi benim önüme. Ona bakarsan sen de annene verdin dedi . Aynı şey değil mi dedim. Evet aynı şey diyor. Annen bütçesine göre ev alabiliyorken akrabalarına yakın oturmak için istediği semtte ve 0 daire aldı ne güzel dünya dedim.
Bizim bu adamla sonumuz yok arkadaşlar. Benim güvenim falan hersey bitti artık. Çocuklarıma rağmen artık dayanamıyorum.
Doğru, kadın çocuklarını alıp baba evine gidecek, orda geçim sıkıntısı çekecek, onlar aldıkları evde mutlu mesut yaşayacaklar. Bu işin çözümü boşanmak değil kesinlikle. Ben olsam şimdiye kadar bin kere aramıştım kayınvalideyi.Parayı kv ye verdiniz bile isteye
Siniri niye eşinizden çıkarıyorsunuz siz şimdi?
Arayın kadını isteyin açık açık
Sizin yüzünüzden evimizde huzur kalmadı diyin
Parasımı yok, okey ozaman evin tapusundan hisse istiyorum diyin
Evin değeri neyse bellidir, altınların bugünkü kurdan hesapladığında evden nekadar ediyorsa okadar hisse isteyin. Adamla sonumuz yok diyorsunuz ama yarın birgün sonunuz gelirse o ev miras yoluyla ona kalır sizde soğuk su içersiniz