Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde aynı sizin ailenin kafasında olan bir ailem var bunu çok iyi anlıyorum . Aman agzinizin tadi kaçmasın şöyle olmasın diye diye nişan sürecinde ve evliliğimizin başında eşimin ailesi hayatı burnumdan getirdi .önce aileme sınır çektim . Baya kavga ettim şimdi asla ağızlarını acamazlar benim tavırlarıma. Sonra eşimin ailesine . Önce kendinize bir iş bulun sonra o ailenin hayatı burnundan getirin . Ne kendinizi depresyonlara sokuyorsunuz ? Çocuklarınızin suçu ne böyle bir anneyle vakit geçirsinler. Artık okula gidecek zamana gelmişler . Ananiz cok biliyor kavgayı falan biraz torun baksın .

Siz böyle deyince eşiniz ne dedi. Ve o aile hala utanmadan yüzünüze bakabiliyor mu
Ne diyecek çok ta tın modunda. Ben çok mecburi olmadıkça asla istemem dedi. Ancak araba alırsak soylicem diyor. Ama onu da beni susturmak için dedi. İşin kötüsü ben saf kendi ellerimle verdim .Düğün ödemelerinde zorlaniyorlardi kıyamadım , annemde ver dedi. Ah kafam ,

Son iki senedir nispeten daha iyiyiz sebebi yine cocuklar. Cocuklar gidip gelmek istiyor bensiz de gitmek istemiyorlar bu sebeple görüşüyoruz ist da kaldiklari bir kaç ay içerisinde. Normalde köylerinde daha fazla kaliyorlar
Bir de oturmadıkları bir ev için mi aldılar paranızı? Üstelik siz İstanbul gibi yerde kira öderken?
“Benim de evim olsa aynı düşünürdüm ama tek birikimimizi size verdiğimiz için yok.” deyin ve bırakın bayılsın. Bu kadar korkmayın ya.
bilezikleri vermedim diye eşim bana o hamile halimle amma da bilezik meraklisiymissin koluna tak hepsini de öyle dolaş bari bundan sonra demisti hiç unutmadıgim anlardan biri.
Eşiniz her türlü krizi hak ediyor.

Bu arada bence en iyi çözüm size evden pay vermeleri. Çünkü o parayı muhtemelen ödeyemeyecekler. Ödeseler bile parça parça öderler, bir altı sene de öyle geçer.

Yilin yarısından çoğu köyde kalıyorlar geri kalan zamanda da ist daki evlerine geliyorlar. Ve bir de kadin öyle yılışık ki balım böceğim vs hep yapmacık yapmacık sevgi gösterileri
Eşim de kaç kere gözleri dolarak sen inanmıyorsun ama annem sana tapiyor diyor. Allahtan tapiyor evet

Evet planlanmışlar çok belli
Her türlü zaten kendilerine ait görmüşler altınları

Boşanmaktan korkmakta haklısınız.İşiniz yok,aileniz arkanızda durmaz.Eşinizin ailesiyle konuşsanız eşiniz hemen boşanmaya kalkmaz herhalde.Önce uygun dille konuşun.En sonunda haram ettiğinizi söyleyin,hem eşinize hem ailesine.Bir de eşinize acımayın.Bol bol para harcayın.Ailesine paraları kaptırdıysa gitsin 2 işte çalışsın sizi rahat ettirsin

Günümüz için 400 bin lira az olabilir, ama 8 yıl önce gayet rahat bir daire parası yani, kendileri üzerine ne kadar para koydular anlamadım , bir o kadar da kendileri koysa villa alınırdı zaten, sıradan bir daire ise evi zaten siz almış sayılırsınız, iki daire almış olmasınlar H Halikarnass ya da diğer kardeş için sakladılar altınları , siz ev kaç liraya alındı biliyor musunuz?

Yani etrafımızda yüzlerce binlerce aynı olay.
Vermemeliydin.
Veriyorsanda senet yap resmi bi belgeyle herşey belli olsun.
Alacak verecek davasına cinayet işleniyor hala nasıl güvenip belgelemedem altın borç vs veriyorsunuz etrafınıza.
Eşinde veya ailesinde azıcık omurga olsa zaten almazdı o altınları yada yerine yapar veya isterdi.
Ben olsam çoktan açıkça istemiştim.
Ya peşine düş yada soğuk su iç.

8 yıl önce 400 bin yapmıyor ama, şu an güncel değer ortalama o kdr çıkıyor
O tarihlerde ne kde yapar ne ev ne kdra alındı konu sahibi hatirlar + kaynı memurmus şu anki para ile rahatlıkla 6 ayda öderler isteseler ama iste
Altında asıl patlama pandemi ile oldu 8 yıl önce krediler de düşüktü evin tamamına da kredi çıkıyordu bu iş planlı çok net ortada ztn
Ama ben sonuna kdr git iste vs diyen tarafta değilim. Sonuna kdr gitmesi öfkesini katlayacak sonuçlar oluşturabilir kimse aa kızım haklisin al altınların demeyecek çok net kocasının tavrı ztn ortada
Olay bosanip boşanmamakta değil boşanma durumunda ne kazanacak nasil bir hayatı olacak çok iyi düşünmeli öfke ile kalkan zararla oturur

Anladım Esila hanım, teşekkür ederim bilgilendirme için , ben o zamanki verilen altın değeri 400 bin zannettim, diğer yazdıklarınıza ben de katılıyorum ödemek isteyen bunca yıl içinde bir çözüm bulurdu zaten, haklısınız.

Yok hayır 90 çeyrek 15 gr birkaç tane yarım altın demiş
Çok kolay sonuna kdr git gerekirse bosan demek ama ortadaki para 400 bin.
Öfke ile herseyi yakmasindansa 400 bin kere nefret ettirme tarafındayım ben
Konu sahibi onuda yapmıyor ztn huzurum kaçmasın hamileyim diye verdim diyor onda bile bilezikleri vermemiş laf isitmis

O aile sizi tapuya ortak etmez, araba kredisi odemez. Sizin yapacaginiz konuşmayla utanip sıkılacaklarını sanmiyorum. Aksine arsiz arsiz cevap verirler. Yinede konusun, icinizi dökün suratlarina karsi haram olsun, hayrini goremeyin deyin

Evi kaça aldılar bacım

Bence de öyle olmuştur. Benim de takılarim eksik geldi. Öyle çok bir şey degildi ama geri gelir diye bekledim . Meğerse hediye edilmis

Bence de öyle olmuştur. Benim de takılarim eksik geldi. Öyle çok bir şey degildi ama geri gelir diye bekledim . Meğerse hediye edilmis
Ama kayınvalide kendi arayıp istemiş. Bankaya faiz ödemeyelim, siz altınları verin biz size geri öderiz demiş. Şimdide konu sahibine malda yalan mülkte yalan diye nasihat veriyor borcunu ödemek yerine.

Bende düğünden sonra takılarımı anneme verecektim balayına gideceğiz diye (kendi evim yoktu düğünümün olduğu yerde), öyle uygun olmaz benim anneme vermen lazım dedi. Saflığıma geldi o telaşın içinde kabul ettim. Takı merasiminde biriken nakitle salon parasını ödemişler, az biraz açık kalmış onuda altınlardan tamamlamışlar, ben sonradan öğrendim tabi :) O yüzden, erkek tarafına güven olmaz diyorum herzaman.

Esinizin konuşacağım deyip sürekli geçiştirmesi falan bana pek iç açıcı gelmedi. Belki de size borç olarak verdim deyip sonradan kendi geri almam demistir ailesine. Yada ailesi nasilsa size miras kalacak diye ödemeyeceklerini oğullarına demistir. Her ne olursa olsun haksızlar, sizin altınlarınızın üstüne yatmışlar resmen.

Dediğiniz gibi eşiniz haftasonu konuşmazsa kendiniz konuyu açıp sorun ailesine. Siz ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz ona gore plan yapacağız ,ekonomi malum artık kirada olmuyor diye soyleyin esinizin ailesine.

Ne kadar tanıdık geliyor her şey. Ben artık saklama vergisi kesildi diyorum. Ve çevremde düğünü olanlara , takıları kendi annenize verin diye uyarıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…