Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önce kendi ailenizle konuşun bence. Ben para sıkıntısı çekiyorum, siz bana destek olacak yerde altinlarimin üstüne yatan insanlara destek oluyorsunuz diyin.

Önce kendi ailenizle konuşun bence. Ben para sıkıntısı çekiyorum, siz bana destek olacak yerde altinlarimin üstüne yatan insanlara destek oluyorsunuz diyin.
Daha az önce yine annemle tartıştık bu konudan ötürü. Altınları isticemi söyledim yine sinir krizi geçirdi yine huzursuzluk mu çıksın istiyorsun diyor. Ya zaten şu an cok mu huzurluyum keriz yerine konmaktan sıkıldım diyorum, altınlar senin sağlığından ve çocukların huzurundan önemli mi Allaha havale et diyor. Ya zaten bu dertle hasta oldum kendin gibi ezik olayım istiyorsun ama artık yeter dedim. Sinirlendi gitti. İşim çok zor arkadaşlar. Çok isterdim hakkını yedirme kendini ezdirme diyen bi aileye sahip olmayı. Bunun arkasına saklanmiyorum asla, ailem desteklemiyor diye suçu elbette onlara da atmıyorum. Hatanın en büyüğü bende, o tavizi zamaninda veren bendim. Bu durumu da ancak ben halledebilirim.

Bu kadar altınları siz verdiyseniz en kötü ihtimal yarıdan fazlasını siz ödemişsiniz. Eee onlar ev almış mı oldu. Açıkça sizin altınlarınızla plan yapıp ev alınmış. Parası yetmeyen yettiği kadar ev alır. İlla bi odası fazla olmak zorunda değil. Ya da on yıl önce yapılan ev alınır.... Yani zaten o altınlar sizden alınacakmış. Üzgünüm ama geri döneceğini düşünmüyorum

Maddi olarak durumunuz nasil? Yani kendinizden kısıyor musunuz?
Esinizin ev alma dusuncesi var mi?
Kiradasiniz ama rahat misiniz yani ev sahibi cik demez, evi kendiniz dekore edersiniz o zaman sorun yoktur ama her an cikartilma korkusu yerine kendi evimizi alalim.diyebilirsiniz.
Yani altinlari istiyorum degil de ev alacaksaniz mesela ailenden altinlarimi ya sen istersin ya ben isteyecegim hukuken bana ait olani istiyorum diyebilmelisiniz.
Erkekler kendi aileleri olunca konusturmuyorlar da sizin aileniz olsa hic acimazdi da Allahtan sizinkiler agzina laf vermemiş

Diger mesajlarinizi okudum sorun esinizde
Esinize ben altinlarimi aynen gramina kadar istiyorum ama sen kredi cekmeyeceksin altinlarimi istiyorum kredi cekeceksen de araba alalim bari onu ode diyin bosanmayi düşünmüyorsunuz sanirim ama ne bileyim yalanci bir adamla da omur gecmez yaa ben bile burada empati kurdugumda aldatilmis hissederdim

üzülmekte çok haklısınız, 6-7 sene aklınız neredeydi ? Çocuklar büyüdü tabii hayat pahalandı, altın yükseldi.
İki çocukla da çalışmak zor. Kreşi, bakıcısı vs. Siz de evlendim hevesiyle, kötü olmamak adına, takılarınızı verdiniz.
Üstelik onların kenarda birikimi varmış. Siz de kiradasınız. Belli ki, size reva görülmemiş onlar. Zaten genelde hep öyle olmaz mı.. Kim demiş yeni evlenen gelinine, 'kenara koyun, ilerde bir gün lazım olur' diye ?
Yeni evleneceklere tavsiyemdir. Mutlaka o takılar üzerinde plan programınız olsun. yoksa başka kaçar yolu yok.
Eşiniz de doğal olarak anne babasına 'hayır' diyemeyecek. Gözden çıkardığı kişi siz oluyorsunuz.
Toplu bir şekilde geri alabileceğinizi düşünüyorsanız, zorlayın. Mümkün değilse, aylık destek isteyin. Kiranıza destek isteyin mesela. Zamanında bende destek oldum diye yola getirerek. Kötü olmadan. yoksa, arada kalan eşinizle sürekli tartışırsınız, evde huzurunuz kalmaz. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. bu yüzden istemeyi bilmek önemli.

Ben sizi gaza getiremeyeceğim evet çok zor asla kabullenilmeyecek çoğu kişinin vermeyeceği bir durum
Ama ortada şu anki paraya göre 350 400 bin civari bir para var.
Aileniz sizi desteklemiyor, 2 çocuk var eşinizin umrunda değil
İste demektense ezin derim başımın gözümün sadakası olsun bu hak ile yüzüme bakmaya nasıl utanmıyorsunuz çocuklarına acımıyorsun vs bir sürü şey sayın
Gerekirse boşanin desem ne öfkenizi çare bulacağım ne bosaninca yanınızda olacağım
Alsanızda almazsanız da bu aile al kızım senin hakkındi çok beklettik diyecek aile değil kendinizi zora sokmayın öfkeniz sizi iyice bitirmesin sonunda ne elde etmiş olacaksınız iyi düşünün

Anneniz vermeyeceklerinin farkında bence birazda o yüzden arkanizda durmuyor. İş boşanmaya kadar gelse bile boşanır yine vermezler o altınları, iki çocukla da boşanmayın istiyor muhtemelen. Kayınvalidenizle konuştunuzmu peki?

Acaba eşiniz size borç olarak verdim deyip de ailesine karşı borç olarak vermemiş olabilir mi ki ... gerçekten üzücü bir durum keşke siz söyleseydiniz hani ihtiyacımız var vs diye

Evet kesinlikle planlandi başka açıklaması olamaz çünkü ben evlenirken evlenmez takımlarla bi ev alalım diye çok dil döktüm eşime. O zamanlar daha kolaydi ev almak üstelik ben de calisiyordum. Esim hiç bi sekilde yanasmadi. Bulduğum evlere hep bi kulp buldu. Düğünde takılan nakitlerle araba alalım dedi eşim. Hiç degilse arabamiz olsun deyip kabul ettim. Bir gün annesine gittik muhabbet esnasında eşim araba alacağımızı söyledi annesine. Annesi aniden agresiflesti ne arabası ne gerek var vs
Sonra ağlamaya başladı zaten baban da ev almadı bana, sen de alma çarçur et diye. Esim sinirlenmişti kalkıp eve gitmiştik. O gün anlamaliydim niyetinin ne olduğunu. Kendime o kadar kızıyorum ki..

Neden böyleler ya? Madem ailene öncelik veriyorsun bu kadar, neden evlenip kadınların günahına giriyorsunuz anlam veremiyorum. Onca borca girdi tek kelime açıp ailesinden destek istemedi.
Evet ,konu aile oldu mu asla haklarını arayamazlar. Haram ettiğimi ve elbet alacağımı söyledim. İnsanlar neden borçlarına sadık olmazlarki. Bazen şaşıyorum bogazlarindan nasıl hala geçiyor diye. Ama şimdi akıllandım 1000 tl borç isteseler vermem

Dugununuzu bir yatırım aracı olarak görmüş ve aslında o altınlar zaten hiç sizin olmamış. Alınacağı kafada belliymiş zaten. Kadının altinlariyla araba alırsan sinirlenir tabi

Acaba eşiniz size borç olarak verdim deyip de ailesine karşı borç olarak vermemiş olabilir mi ki ... gerçekten üzücü bir durum keşke siz söyleseydiniz hani ihtiyacımız var vs diye
Durum onu gösteriyor. Benden borç olarak istendi ama belli ki onlar aralarında zaten anlasmislar. Ben annesine bir kez soyleyecek oldum kadin bayfinlik geciriyordu nerdeyse. Sonrasi zaten ogluna acinYeni evlenecek arkadaşlar varsa bu paylaşıma denk gelen, çok çok uyanık olsunlar.
Dugununuzu bir yatırım aracı olarak görmüş ve aslında o altınlar zaten hiç sizin olmamış. Alınacağı kafada belliymiş zaten. Kadının altinlariyla araba alırsan sinirlenir tabi
Evet, kendine alacağı ev parasının! heba olmasını istememis arabayla

Söz konusu kendi aileleri ise zorlarına gitmiyor haksızlığa uğramak. Valla gayet de geçiyor bogazlarindan ama helal mi? Degil

Annenize katılıyorum yani 300-400 binlik altın için sağlığını huzurunu aileni kaybetmeye değer mi?Sadece içinde tutma kv ve kpinize verdiğiniz altın miktarını söyleyerek altınlarınızı borç olarak verdiğinizi belirtirsiniz.Elinizden sadece bu gelir başka da yapabileceğiniz bir şey yok çünkü eşinizin ailesi sizin düğünü kendilerine ev alma aracı görmüşler planlarını buna göre yapmışlar.Ancak bunun için sağlığınızı bozmayın değmez.

Son düzenleme:
Aynı düşüncedeyim. Ailem de geri geleceğine inanmıyor takilarin. Boş yere huzurunuzu kaçırma diyor ama gel bunu içime anlat işte
Bu arada eşimle konuştum tekrar
Haklısın önümüzdeki h sonu gidip konuşacağım dedi ama tabi hoşuna gitmedi yine o ayri
Umurumda değil artık

Annemi anlıyorum evet en önemli saflık huzur elbette. Fakat bu insanlar sürekli saçma sapan konuşmalarla benim damarıma basıyorlar yarami kaşiyorlar. Hak adalet dillerinden düşmeyen insanlar ve bu sahtekarliklarina tahammül edemiyorum artık

Siz böyle deyince eşiniz ne dedi. Ve o aile hala utanmadan yüzünüze bakabiliyor mu

Gidip konuşsun madem. Aslında en mantıklısi şu, aldıkları evden size hisse versinler. Mesela sizin altinlarla o evin yarı parası ödendiyse, tapunun yarısını size versinler. Yine kendi evleri gibi otursunlar, sizde ilerisi için çocuklarım adına yatırım yaptım sayarsınız.

Hoşuna ister gitsin ister gitmesin hiç sallamayın. Bence gidecek gelecek konuştum durumları yok napayım veremiyorlar diyecek. Ya da konuştum diye yalan söyleyip diyemeyecek.Hepsi bir anda gelmez en azından aylık az az versinler. Baktınız gelmiyor hiç araya eşinizi katmayın kendiniz yüzlerine çat çat söyleyin. O altınlar sizin ve çocuklarınızın hakkı.
Normalde ben eş ailesi sorunlarında iki taraflı bakarım hatta bu yüzden bu platformda çok linç edildim kadının düşmanı kadın diye ama bu meselede ben bile iki taraflı bakamıyorum.
Naif kibar olmayın kötü mü olunacak olunsun kırılacaklar mı kırılsınlar.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…