Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet gerçekten hayret edilesi bir durum ve benim buna izin vermiş olmam da ayrı bir tartışma konusu. Oysaki en fazla ne olabilirdi? Boşanmak mi isterdi? Güle güle. Ailemden biraz olsun cesaret alabilseydim belki daha farklı olabilirdi hersey. Ama en büyük suçu kendimde görüyorum o ayri tabi. Daha dirayetli durmam gerekirdi.
Onun için boşanmak isteyen bosansin. Sizin altınlara güvenip ev almamışlardır onlar. Zamanında benden de istendi vermedim. Bunun için bosanacak olan adama kapı gösterilir. Ben hayır dedim ve konu kapandı eşim ısrar bile edemez. Bir de siz yıllar yıllar önce vermissiniz o zamanki altınin gramiyla şimdikinin arasında uçurum var. İnanın size altın borcunu verebilmek için para biriktiriyor olsalardı bunu hep söylerlerdi kayın ailesi böyledir çünkü. Altınları unutun desem unutulacak bir meblağ değildir eminim. İnşallah istediğiniz gibi sonuçlanır herşey. Su da bir gerçek gelin ne kadar saf iyi olursa o kadar üzerler kıymet görmez ama dişli biri olursa KV KB hepsi çekinir. Bu hep böyledir hic istisnasını görmedim

Onun için boşanmak isteyen bosansin. Sizin altınlara güvenip ev almamışlardır onlar. Zamanında benden de istendi vermedim. Bunun için bosanacak olan adama kapı gösterilir. Ben hayır dedim ve konu kapandı eşim ısrar bile edemez. Bir de siz yıllar yıllar önce vermissiniz o zamanki altınin gramiyla şimdikinin arasında uçurum var. İnanın size altın borcunu verebilmek için para biriktiriyor olsalardı bunu hep söylerlerdi kayın ailesi böyledir çünkü. Altınları unutun desem unutulacak bir meblağ değildir eminim. İnşallah istediğiniz gibi sonuçlanır herşey. Su da bir gerçek gelin ne kadar saf iyi olursa o kadar üzerler kıymet görmez ama dişli biri olursa KV KB hepsi çekinir. Bu hep böyledir hic istisnasını görmedim
Size helal olsun ki eğilip bukulmemissiniz Hakkınızı yedirmemissiniz
Aynı duruşu göstermem gerekirdi..
Biriktirmediklerini biliyorum dediğiniz gibi öyle olsaydı zaten bunu bi şekilde belli ederlerdi. Ve evet maalesef dişli olmadığın sürece özellikle eşinin ailesi tarafından sömürülebiliyorsun kötü niyetliyseler:KK43:

Benimde borç olarak gitti 6 yıldır bir türlü gelemedi. Eşlere kalsa aç kalırlar ama yine de istemezler.
Neden böyleler ya? Madem ailene öncelik veriyorsun bu kadar, neden evlenip kadınların günahına giriyorsunuz anlam veremiyorum. Onca borca girdi tek kelime açıp ailesinden destek istemedi.

Biz de evlendikten 5 sene sonra kadar kp'e ev almak için 200 bin kadar lazım oldu, kredisi az çıktığı için parası eksik kaldı. Bizim de kalan altınlar ancak o kadar ediyordu. Eşim benden izin istedi ben de verdim ancak bizim durumda şu var eşim bana onları kısa bir süre içinde maaşından geri ödedi. Ve de eşim tek çocuk. Madem eşiniz ailesinden isteyemiyor, o size ailesinin borcunu ödesin, siz de kendiniz ve çocuklarınızı için biriktirin.

Altınların geri geldiği pek görülmemiştir.

Açıkça isteyemezseniz kocanız düşünsün deyip her ay tek tek o bilezikleri satın aldıracaksınız eşinize. O da kendi bilir isterse ailesiyle o uğraşsın.

O altınlar sizin !! Elbette herşeyimiz çocuklarımız için o ayrı ama takılan takılar ne kocanın ne çocukların size ait ! Bence açık ve net şekilde konuşun tabi ki kavga edin demiyorum ama çok da pasif duruyorsanız hayatta gelmez o altınlar size .. çocuklar var sorumluluk arttı kredi çekip altınları da bozdurup ev alalım arsa dükkan araba her neyse , ses çıkarmıyorsa siz isteyin ne bileyim ben 8 sene değil 8 ay bile beklemem .. size mi güvenmişler mal almak için anlamadım ki

O altınlar sizin !! Elbette herşeyimiz çocuklarımız için o ayrı ama takılan takılar ne kocanın ne çocukların size ait ! Bence açık ve net şekilde konuşun tabi ki kavga edin demiyorum ama çok da pasif duruyorsanız hayatta gelmez o altınlar size .. çocuklar var sorumluluk arttı kredi çekip altınları da bozdurup ev alalım arsa dükkan araba her neyse , ses çıkarmıyorsa siz isteyin ne bileyim ben 8 sene değil 8 ay bile beklemem .. size mi güvenmişler mal almak için anlamadım ki
İnanın ben de bilmiyorum nasil dayandığımi.. Çocukları büyütme derdine düşüp bir de bu konuyla iyice dibe vurmak istemedim. Eşime çok kez söyledim konuş iste, borçları vs yok senin sorumluluğun öncelikle bize karşı diye çok dil döktüm ama hep kaçtı. Boşanma dilekçesi bile yazdım ben avukata gidip çöl kötü olduğumuz bir dönemde. Kredi çekmişti bir sürü benden gizli. Hatta abisine de kredi çektirmiş ve düzenli olarak ona ödemiş hesapları kontrol edince çıktı ortaya. Ya isticeksin ya da olacaklara kendini hazırla dedim istemicem napicaksin dedi
Ertesi gün dilekçe yazdım avukata gidip. Ailemle durumu paylaşınca araya girdiler. Cocuklar var bırakın artık altınları önünüze bakın vs
Ailem bana destek vermeyince iki çocukla ne yapacağımı bilemedim ve ciddi bir depresyona girdim zaten ardından saflık sorunlarım çıktı....
Çocuklarım 6 yaşında ve ben onlar için bile artık bazı şeylere dayanamıyorum. Hep babalarına çok düşkün oluşları durdurdu beni ailesi ile konuşmak için. Çünkü ailesiyle direkt konuştuğumda sıkıntı çıkaracaklarını biliyorum. Öyle bir noktadayım ki artık ne olacaksa olsun diyorum

8 sene hiç söylememişsiniz ara sıra söyleseydiniz biraz biraz biriktirir geri verirlerdi belki. Siz söylemeyince bi adım atmamışlar demekki. O yüzden arayın bizzat siz isteyin. Eşiniz söyleyemicek belliki.
Evet ailesine söylemedim hiç ama mesela kirada zorlandığımizi, hayat pahaliligini vb mevzuları ne zaman açsam annesi Allah yardımcınız olsun dedi sadece. Dediğiniz gibi sonucu ne olursa olsun benim direkt onlardan istemekten başka çarem kalmadı. Kendimi daha beter hasta etmeden biseyler yapmam şart oldu

Altınların geri geldiği pek görülmemiştir.

Açıkça isteyemezseniz kocanız düşünsün deyip her ay tek tek o bilezikleri satın aldıracaksınız eşinize. O da kendi bilir isterse ailesiyle o uğraşsın.
Bilezikleri verdirmedim onun haricindeki tüm altınlar( 90 ceyrek 15 gram ve bi kac tane yarım) onlara gitti ve bilezikleri vermedim diye eşim bana o hamile halimle amma da bilezik meraklisiymissin koluna tak hepsini de öyle dolaş bari bundan sonra demisti hiç unutmadıgim anlardan biri. Üstelik anne babası haricinde teyzesi de aramıştı eşimi. Ablama ev bulduk senin de destek olman lazım diye. Nasıl katlanmışım tüm bunlara şu an cidden aklım almıyor hiç bi sekilde

Ya lütfen şu çocuklarım babalarına çok düşkün klişesine sığınmayın. Hangi çocuk babasına düşkün olmaz? Gördüyseniz yazın babasını sevmeyen çocukları. Adamlar ne yaparsa yapsın ama çocuklarım babalarına çok düşkün. Bu sefer sert yorum yazacağım artık. Adam sizi enayi yerine koymuş, ailenizin sülalenizin taktığı altınları kendi ailesine peşkeş çekmiş. Yetmemiş gizlice kredi çekmiş, o da yetmemiş abisine de kredi çekmiş paşa paşa ödemiş. Ne çocuğu ne babası ne düşkünlüğü? Köyde eviniz var, açıkta değilsiniz, ev yatırım için alınacaksa tapuyu ortak yapalım bile dememiş. Ben kirada oturayım ama anam babam 2. evi alsın hem de eşimin altınlarını kullansınlar. Siz evlenmeden önce bu plan yapılmadıysa ne olayım. Oturup tek tek hesaplamışlardır kim ne takar diye.

Boşanma dilekçesiyle de şov yapmışsınız. Ailem arkamda duraydı boşanırdım ama değiller. Ee şimdi de aynı, eşiniz de diyordur nereye gidecek kırar dizini oturur diye. Kendiniz yazdınız emekli maaşları var sadece diye. Kızımız iki çocukla boşanırsa nasıl bakarız ederiz diyorlardır haklı olarak. Küçük çocukların yediği içtiği giydiği önemli değil, anam babam mutlu olsun yeter. Ya eşinize bugün bir şey olsa, nasıl bakacaksınız çocuklarınıza?

Kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuz, çocukları bahane etmeyin. Çocuklarınızı değil evliliğinizi eşinizi koymuşsunuz ön plana. Kaynınız evlenirse geçer o evde oturur çünkü anası babası aldı, üstüne geline de eksiksiz takı takarlar siz de seyredersiniz. Adım gibi eminim kenarda 2-3 bilezik ya da karşılığı para tuttuklarını.

Bırakın altının peşine düşmeyi, bitti gitti o. Yapmaya kalksalar da eşiniz istemez her ay yemeyip içmeyip kısıp size altın vermelerini. Ya verdiğimiz altının bugünkü değeri kadar tapuya ortak oluruz ya da sen gider ailenle beraber aldığınız evde oturursun diye rest bile çekemiyorsunuz adama. İki çocuk, ev kira, kredi kart dönmediği için kredi çekiliyor siz nasıl yetişeceksiniz masraflara? Net olun lütfen ne istiyorsunuz? Sadece söylenerek ne ev, ne altın ne de borcu geri alamazsınız.

Alamazsın
Ustune soguk su iç ve bı kosede agla
Herkese merhaba,
8 yıllık evliyim ve 6 yaşında ikizlerim var. Eşimle severek evlendim. Eşimin ailesi ben çocuklara hamileyken bizden, kendilerine ev almak icin dügün takilarimizi istedi ve hiç istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyordum ve canımın derdine düştüğüm için bir de eşimle kötü olmak istemedim.
En baştan beri ailesi durumumuz iyi değil kızım elimizden bisey gelmiyor bizi mazur gör dedi ve ben gerçekten ellerinde olmadığını düşünerek o kadar üzülüyordum ki. Biz herseyi kendimiz halledicez ailelere yük olmadan sakın kötü hissetmeyin diye teselli ederdim. Oysaki bir sürü altın ve döviz birikimleri varmış ve ben bunu kendilerine ev alirlarken öğrendim. O mevcut birikime bizim altınları da ekleyip ev aldilar kendilerine. Eşime, bak iki cocugumuz olacak kiradayiz önce kendimizi düşünmemiz gerekiyor dediysem de dinletemedim. Sıkışırsak söz isticem dedi ama o kadar zor günlerden gecmemize rağmen tabi ki de istemedi. Ben ne zaman lafını açsam hep kavga çıktı. Cocuklar etkilenir diye de çok uzatamadim. Sonuç itibariyle biz hàlâ kiradayiz ve sadece eşim çalışıyor.
Evlenirken benim ailem tek emekli maaşına rağmen borç harç bir sürü masraf yaptılar sırf ben rahat edeyim diye. Esim ailesinin alması gerekenleri kendi aldı hatta düğünde taktıkları bileziklerini bile eşim aldı, dugun salonunun parasi düğünde takılan paradan ödendi... Evimizi kurarken destek olsalardı küçücük de olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama ellerinde olmasina ragmen tek kurus harcamadilar. Benim ailem ise ben, kesinlikle birsey istemiyoruz kendimiz halledicez herseyi dememe ragmen kredi cekmisler esya almak icin. Tek çocuğumuzsun tabi ki yapicaz dediler. Ailem cocuklar var aman tadiniz kaçmasın bosver modunda oldu hep. Ve ben bunca zaman geçmesine rağmen hazmedemiyorum. Bazen zor tutuyorum kendim istememek için altınları sonra sakin ol diyorum. Bu durumu yaşayıp çözüme ulaştırmis, öneride bulunacak arkadaşlar var mı?

Bilezikleri verdirmedim onun haricindeki tüm altınlar( 90 ceyrek 15 gram ve bi kac tane yarım) onlara gitti ve bilezikleri vermedim diye eşim bana o hamile halimle amma da bilezik meraklisiymissin koluna tak hepsini de öyle dolaş bari bundan sonra demisti hiç unutmadıgim anlardan biri. Üstelik anne babası haricinde teyzesi de aramıştı eşimi. Ablama ev bulduk senin de destek olman lazım diye. Nasıl katlanmışım tüm bunlara şu an cidden aklım almıyor hiç bi sekilde
Ay bunlar nasıl aile ya. Takarım takmam bileziği sana ne? Bir erkek kendine yakıştırıp nasıl yapar böyle bir yorum? Senin ailenin de resmen ayrılırsan da başlarına kalırsan diye ödü kopuyor.

Asıl para meraklısı o larmış resmen üstüne yatmışlar.

Geri almak mı? Planlı bir şekilde el koymuşlar, düğünde almayı başaramazlarsa arabaydı evdi borçtu diye şanslarını deniyorlar, bu forumda okumuştum kız dava açmıştı ama boşanma değil ve almıştı belki hatırlayan çıkar eski konu belki hatırlayan çıkar

Herkese merhaba,
8 yıllık evliyim ve 6 yaşında ikizlerim var. Eşimle severek evlendim. Eşimin ailesi ben çocuklara hamileyken bizden, kendilerine ev almak icin dügün takilarimizi istedi ve hiç istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyordum ve canımın derdine düştüğüm için bir de eşimle kötü olmak istemedim.
En baştan beri ailesi durumumuz iyi değil kızım elimizden bisey gelmiyor bizi mazur gör dedi ve ben gerçekten ellerinde olmadığını düşünerek o kadar üzülüyordum ki. Biz herseyi kendimiz halledicez ailelere yük olmadan sakın kötü hissetmeyin diye teselli ederdim. Oysaki bir sürü altın ve döviz birikimleri varmış ve ben bunu kendilerine ev alirlarken öğrendim. O mevcut birikime bizim altınları da ekleyip ev aldilar kendilerine. Eşime, bak iki cocugumuz olacak kiradayiz önce kendimizi düşünmemiz gerekiyor dediysem de dinletemedim. Sıkışırsak söz isticem dedi ama o kadar zor günlerden gecmemize rağmen tabi ki de istemedi. Ben ne zaman lafını açsam hep kavga çıktı. Cocuklar etkilenir diye de çok uzatamadim. Sonuç itibariyle biz hàlâ kiradayiz ve sadece eşim çalışıyor.
Evlenirken benim ailem tek emekli maaşına rağmen borç harç bir sürü masraf yaptılar sırf ben rahat edeyim diye. Esim ailesinin alması gerekenleri kendi aldı hatta düğünde taktıkları bileziklerini bile eşim aldı, dugun salonunun parasi düğünde takılan paradan ödendi... Evimizi kurarken destek olsalardı küçücük de olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama ellerinde olmasina ragmen tek kurus harcamadilar. Benim ailem ise ben, kesinlikle birsey istemiyoruz kendimiz halledicez herseyi dememe ragmen kredi cekmisler esya almak icin. Tek çocuğumuzsun tabi ki yapicaz dediler. Ailem cocuklar var aman tadiniz kaçmasın bosver modunda oldu hep. Ve ben bunca zaman geçmesine rağmen hazmedemiyorum. Bazen zor tutuyorum kendim istememek için altınları sonra sakin ol diyorum. Bu durumu yaşayıp çözüme ulaştırmis, öneride bulunacak arkadaşlar var mı?
Eşiniz hala utanmadan yüzünüze bakabiliyor mu? Siz laf edince yatağa gelebiliyor mu?
Kibar konuşmayın üstüne gidin. Gerekirse ailen eve gelmeyecek diyin sert olun. Çok yumuşak yüzlüsünüz bundan dolayı bu kadar rahat. Biraz çirkef olun her fırsatta vurun yüzüne sert sözlerle gerekirse yatağa da almayın önüne yemekte kpymayın git anan yapsın diyin. Çocuklar babalarına düşkün diyonuzda eşiniz çocuklarını düşünmüyor. Zerrece umrunda değil. Çocuğunu düşünen adam gider o altınları alır.

Nasıl ya inanamıyorum cidden kadına takılan herşey kadınındır. 90 çeyregi verdiginize şükretsin eşiniz. Bide laf etmiş bileziklere. Kesinlikle hemen arayın kayınvalidenizi ve isteyin onlar sizin hakkınız ben burdan rahatsız oldum ya hemen isteyin

Kendileri o zaman arayip kızım kredi çekip faiz ödemeyelim. Verirseniz biz size elimizde oldukça biriktirip geri öderiz demişlerdi.
ne utanmaz insanlarmış. Gelinin takısıyla kendine ev almak nedir yaa hiç mi gururları yok. Önceden biraz birikim olup size ev alıcaz kızım verir misin altınları deseler neyse anlarım da çok bencil bir aile imiş.. Gelinin takısı bizde mehir olarak geçer ve o içinden gelirse verebilir onun dışında zorla almak asla olmaz ve çok günahtır bu. Ona verilmiş artık onun sayılır çünkü..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X