Düğün Takıları

vermemmm bizim ailelerimiz yaptı düğünü iki tarafta eşitti sayılır..ne nişanda ne düğünde ellemediler altınlarımızı..onlarda eve peşinat oldu daha ne olsun..hayata başlarken çiftlerin böyle bir güvencesi olması cok güzel..yapmasınlar efenim yemekli düğün..bir arkadaşımın da düğünü oldu aman efenim öyle güzel salon böyle güzel yemek..gece sonunda hoppp salona verildi paralar gelinde sesini cıkaramadı..bilse böyle olacagını nikah yap yeter fikrinde olurdu sanırım..

Altınlar kesinlikle sana ait, nakit ilede o anki masraf ödenir. Senin yerine olsam tüm akrabalarıma ve arkadaşlarıma, altın takmalarını söylerdim.

Bu ne saçmalık aile eğer düğün masraf ı yaptıysa takılan nakitler borçlara gidebilir. Ama altınlar kesinlikle geline kalmalı. Benim kendi ailemde cok masraf etti ama takıdan bişey almadılar. Eşimin ailesi bütün nakitleri ve akrabaları tarafından takılan kücük altınları aldılar biz bişi görmedik ama diğer altınları kattiyen vermedim. İstenildi onlarda tabi :))

Bence o islere girme sen. Deki kim ne getirmis annemler yazsin sonra kasaya koyariz. Hic sizde kalsin falan deme, akillarina sokma.

Benim de kardeşim evlenecek. Erkek tarafına ait eşya ve altını kardeşim düğünü annemler yapacak. Kız tarafına düşenleri ise kızın ailesi. Çünkü gelinimiz çalışmıyor.
Takılar da ikisinin olacak inşallah.

biz iki ailedende yardım almadik (tamamen kendi isteğimiz) haliyle herşey bize kaldı. ama sizde durum farklı. aile düğünü "tabiki" yapacak. çocuk evlendiriyor. bunun karşılığını beklememeli. şahsen benim düğünümü aileler yapsaydı bile ben vermezdim altınlarımı. bu doğanın kanunu doğuracak, büyütecek ve evlendirecek (imkanının el verdiği kadar) madem geri verceksiniz takıları bırakın millete gösteriş olsun hiç bişi takmasınlar. hem her kese bak bak biz oğluma şunu yaptık bunu yaptık diyecek ama düğünden sonra geri alacak ne saçma..

Düğün takıları ne kızın ailesine ne erkeğin ailesine aittir çifte aittir çift ne yapmak isterse ona harcar. Şahsen eğer aileler alacaksa bir mantığı yok yine siz almış oluyorsunuz böyle birşey teklif edilse yapmayın biz yapalım takılardan öderiz derdimki biz kendimiz yapacağız herşeyimizi takıları bozduracağız aileler yapsa ne ala ama yapıp aldıktan sonra takıları bir mantığı kalmıyor

Dugunde takilan takilarin hepsi gelin ve damadin hakkidir kimse dokunamaz dokunsalar bile kul hakkina girmis olurlar !

Aileler borcun altına girmislerse, takilanlardan yardim etmeniz gerekir. Ama her iki aileye de.

Biz takılanlardan kimseye birsey vermedik, zira aklınıza gelebilecek her türlü masrafı kendimiz yapmıştık. Ailelerin hiç harcaması olmamıştı.

Semazenli olmasını siz de istiyor musunuz ? Madem düğün borçları sizden çıkacak ne diye sırf onlar istiyor diye bu kadar masraf yapılıyor ? Madem siz ödeyeceksiniz düğününüzü de istediğiniz gibi yaptırın.

kiz tarafinin taktigi kizin anne babasina. erkektarafinin ki erkegin anne babasina verilir biz oyle yaptik zaten gelen insanlar anne babanin dugunlerde taktiginin karsiligini getiriyor sana getirmiyorki.anne baban yaptigiicin getiriyor. nisanlinla konusmalisin bence oyle olmaz cunku.bizde de bu buyuk bi konu olmustu erkek tarafi alir tum takilari diye. ama benim anne babam dugunden once esimin ailesiyle konusmustu. zaten dugunumde kimse bana taki takmadi herkes anne babam vermisti hediyesini o yuzden cok iyi olmustu

takılar ailelerin değil evlenenlerindir. hatta kızındır..imam nikahında bile erkek kızın mehirini vermeden boşayamıyor.. madem çok masraf çıkıyo yapmasınlar düğün..siz kendi bütçenize göre ufak bi nikah filan yapın..hem gösteriş yapıp hem kızın altınlarını almak saçma..o zaman kimse bişi takmasın yani..kimsenın elini sürdürmeyin bence...ayrıca o altınlar yarın bi gün yapacak olduğunuz bir yatırım için gerekli olabilir..

Kesinlikle konu sahibi ya da siz için demiyorum da hani kıza takılanı kızın ailesi erkeğe takılanı erkeğin ailesi alır diye kesin bi kanıyla konuşmuşsunuz ya,
O zaman niye gelinle damada takılıyor? Gitsin davetliler ana babalara taksın. Ya da kimse kimseye bişey takmasın.
Bunda maksat yeni evlenen çiftlere bi destek olmaktır. Ha karşılıklı anlaşma ile her türlü tarafa alınır da verilir de o ayrı bişey.

Kişisel alma ama erkek tarafının çingene gibi böyle şeylerin lafını diline dolamasından çok tiksiniyorum.

Yani. Ne tuhaf insanlar var ya!

Yazılanlara inanamıyorum ya, ne terbiyesiz insanlar var!

Bir anne baba gelinine yada damadına nasıl masraf yaptık altınlarını alacağız der ya? Bu ne çingenelik? Onlar neci? Şambabasıyla şamanası mı? Hem destek olma hemde düğünde takılan altınlarla paralara göz dik. İğğğ...

Bu ne alaka anlamiyorum arkadaslae neden oyle dusunuyorsunuz. Aileler biliyor ki evlatlari var ve evlendiriyorlar buyuttuklerine biliyorlar ki dugun masrafi olacak. Ona gore hazirlanmalari gerekir. Ha bide gencler evleniyorlar asil onlarin paraya ihtiyaci olur yeni evli sonucta hem ihtiyaci yoksa bile duugne gelenler damatla geline takiyor parayi. Neden ailelerin olsun ki biraksinlar gelin ve damatin olsun. Boyle dusunmeyen aileler sayesinde kavga fln cikiyor bu taki konusuyla ilgili.

Terbiyesiz diyorsunuz ama sizin üslubunuz da çok çirkin. Çingenelik falan, evlenmesin o zaman çingene aileyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…