Düğün Takıları

Merhabalar ,

9 Mayıs'ta düğünüm olacak erkek tarafının istediği gibi Semazenli bir düğün.Ancak nişanlım takıları masraflar içinbizimkiler alır dıyor.
Böyle birşeye izin veremem sonucta kız tarafının masrafı daha çok ve benim ailem herşeyi kendi yapıyor.
Düğün salonunun parası takıda toplanan nakitlerle ödenebilir ona tamam diyorum ama bilezikler hariç takıların alınması saçma değil mi ?
Sizce nasıl olmalı veya sizde nasıl olmuştu?
erkek tarafının isted,g, gibi yazmıssın sen semazenli istemiyosan anladıgım kadarıyla bide neden o anda tepki vermedin daha fazla ben takılarımı kimseye verememe benim dügün paramlamı dügün yapıcaksız diye girisicektin

Ya oyle şey mi olurmuş ne senin ailenin ne de erkeğin ailesinin. Altinlar takilar gelinle damadın.

sende yakın akrabalarına haber sal kına geces,nde altın takıcak olanlar taksın bizde eger oglan tarafı alıcam diye tepınırse bizde böyle yapıyoruz

türk adetlerine göre takılar kızındır hatta boşanmalarda bile takılar kıza bırakılır.ortak bir hayat kurulurken senindi benimdi yapılması yanlış o takılarla ortak aldığınız bir kararla ev alabilirsiniz.
ama takılar ailenin olmaz hiç duymadım böyle bir saçmalık
güçleri yetti kadar yapsınlar
bizde ödünç takı yoktur, o bana taktı bende ona takayım borç gibi insan gücünün yettiği kadar, gönlünden kopanı takar böyle düşünceler bana çok ters geliyor.

Ben eğer çok fazla masraf yapıp evimi dayayıp döşeyip, herşeyimi alıp, borca giren bir kayınvalide ve kayınbabaya sahip olursam borçlarını kapatmaları için veririm. Ama hoş ben kendi düğünümü, çeyizimi herşeyimi kendim yapmak istiyorum zaten. Emekli adamları bir de borca sokmak hiç hoş değil o yaşta.

Ben ilk defa forumda duyuyorum bu "aileler altinlari alir dugun masrafi borcu icin" meselesini..
Benim bildigim altin gelinindir ve dolayisiyla rizasi varsa kocasinindir..
Altinlarin ustune yatmak isteyen kaynana avcunu yalasin..
Ben olsam vermem asla..
Hatta boyle ciddi bir durumla karsilassam takilan tum altinlari mehir yaparim sıkıyosa alsinlar bakalim.

Merhabalar ,

9 Mayıs'ta düğünüm olacak erkek tarafının istediği gibi Semazenli bir düğün.Ancak nişanlım takıları masraflar içinbizimkiler alır dıyor.
Böyle birşeye izin veremem sonucta kız tarafının masrafı daha çok ve benim ailem herşeyi kendi yapıyor.
Düğün salonunun parası takıda toplanan nakitlerle ödenebilir ona tamam diyorum ama bilezikler hariç takıların alınması saçma değil mi ?

düğün takıları kız tarafında yani sende kalmalı. ve bence o gün yanında senin tarafından birileri olsun ve vermeyin. onları da borca harca yatırmak uygun değil . takılarını kendi adına bir hesaba yatırabilirsin ilerisini düşünmek her zaman için iyidir.

Merhabalar ,

Çok saçma takılar geline aittir masraf yapıyorlar sa çocuklarının düğünü için yapıyorlar madem öyle kız tarafı yla paylaşsinlar kız tarafının yaptığı masraf değilmi yani

sizde düğününüzü kendiniz yapın daha avantajlı çıkacağınızdan eminim

Sana takilanları ailene vericen. Erkeğe takılan erkek tarafına. Bizim böyle oldu . Ben bna takılanların hepsini anneme verdim.

"bilezikler hariç alınması" kısmını anlamadım ben.
Bilezikler duracak yani takmam için sanırım , diğer takılanlar da erkek tarafı masraflarına gidecekmiş. Ben üniversite mezunuyum acaba kafasına vur altınlarını al yapabileceklerini mi sanıyorlar bilmiyorum.
Ben de bunu uslubumu bozmadan altınlarla ilerde ev alıcam diye mi söylesem acaba diye düşünüyorum

Yani aileler cocuklarina bir dugunde yapamiyorsa semazen falan cagirmasinlar. O altinlar sizin hayattaki ilk guvenceniz, yarin birgun ev alirsiniz cocuk olur ona masraf yaparsiniz. Ben sahsen altin bozdurup araba bile alinmasina karsiyim. Sakin kimseye vermeyin ve bu yuzden olay cikaracaklarsa birakin cirkinlessinler sonradan yuzlerine vurursunuz zaten..ama siz hep sakin kalip hakkinizi savunun.
Yani bir de düğün yemekli olacak, dernek gibi bir yer var Çamoluk düğün salonu. Orda yapacaklar.
Bu konuyu onlara açmak için biraz daha beklesem mi diye düşünüyorum. yani altınlar 2 gece sizde kalsın sonra kasaya koyacak annem demeyi bekliyrum o zaman bakım bana ne dicekler.

Altın senin hakkındır ne demek anam masraf yaptı babam ödedi onlara verelim parası olmayan hava atmak için semazen tutmasın ödeyemecegi borcun altına girmesin kimseye verme altınlarını ne senin ailene ne de onun ailesine

Semazen dğün salonunun kendi konseptinde var sanırım , o tarz kapalılara dine hitap eden bir salon.
Madem alınacagı gibi bir düşünce var milletin karnını doyurmak için neden ben yemekli düğün yapayım ki.
5000 tl gidecek sonuçta.

Bileziklerimi almamislardi, kendi taktiklari setleri falan ellemediler...ceyrek altinlari ve Paralari aldilar,bende ses etmemistim.Eninde sonunda erkek tarafi aliyor,güya masraf yapiyorlar,düügün yapiyorlar.E ne anladim ben o isten ?

Yaa aynı konu bende ki de işte , sonuçta nakit parayı salona veririz ona sesim çıkmaz da diğerlerini almak ne demek ?
Nişan da 35 çeyrek takıldı dğün de 60 çeyrek takılsa bunlar az paramı neden vereyim ki ? Kaldı ki o kadar masrafları da yok.

Bende aynen sizin gibi düsünüyorum...E ben evlenicem,simdi karsi taraf borca bulanacak veya kendi ailem.Ne gerek var ? Kocaman insanlaariz,arkadasim cek kredigini yap dügününü herseyin yanina kalsin,yavas yavas öde.en güzeli,temis is.Bunun gibi adetler bence artik kalkmali,ne o ya ,getirmisim 30 yasina bide dügününü yapicam....evlenmek isteyen kendine güvensin.Ben isterdim keske o zaman kendimiz yapsaydik herseyimizi,hic degilse yanimiza kalirdi simdi "herseyinizi biz yaptik "diye böbürlenen insanlar olmazdi etrafimizda.Hos bisey de yapmadilar ya,neyse....Al altinlari gelinden,al esyalarini,isine gelmezse nankörlükle sucla,ben aldim diye basa kak....Yanlis anlamayin ama bence mecbur olmamali ne kiz tarafi ne erkek tarafi...

Bize deseler kendiniz halledin dediğiniz doğru , zaten alınacak ödenecek şeyleri nişanlımla birlikte aldık ödüyoruz ,
Balayını da 3 ay önce aldıkki evlenene kadar taksitleri bitsin evlendiğimizde borç ödemeyelim diye. O zaman onları da takıları bozup öderdik niye sıkıntı çekiyoruz ki.

Ne demek ya ne kadar saçma kesinlikle hiçbir takıni verme . Bu ne ya ... erkek tarafinin taktiği ailesine kalsın diye bir saçmalık da olamaz o zaman kız tarafının taktigi da annene babana kalsın siz de öylece bakın .çok sinirlendim .

Annem nişanda takılan takılarıma bile dokunmadı onlar sana takıldı dedi.
Yani bakıldıgında kız tarafının masrafı daha çok istesek kullanabilirdik.

düğün takıları kız tarafında yani sende kalmalı. ve bence o gün yanında senin tarafından birileri olsun ve vermeyin. onları da borca harca yatırmak uygun değil . takılarını kendi adına bir hesaba yatırabilirsin ilerisini düşünmek her zaman için iyidir.

Teyzem ve annem de girer takı için odaya benımle bence , kağıda da yazarım ney ne kadar takılmış diye.

Ben ilk defa forumda duyuyorum bu "aileler altinlari alir dugun masrafi borcu icin" meselesini..
Benim bildigim altin gelinindir ve dolayisiyla rizasi varsa kocasinindir..
Altinlarin ustune yatmak isteyen kaynana avcunu yalasin..
Ben olsam vermem asla..
Hatta boyle ciddi bir durumla karsilassam takilan tum altinlari mehir yaparim sıkıyosa alsinlar bakalim.

Aslında tersim çok terstir sinirlenince de saçma konuşurum o yüzden o zaman da eşimle tartışmak istemem düğün gnü gerginlik olmasın diye. Bu duruma düşmemek için önceden bi konuşmak lazım da.

Gidip de kayınvalideme siz benım altınlarımı alacakmışssınız da denmez ki :)

X