zaten kredi çekip ödeyen tanıdık var 5 yıl oldu evleneli ve daha varmış borcu.Hanımefendi sizin yörede öyle diye nasıl kesin konuşuyorsunuz?
Gittiğim hiçbir düğünde aileler için takı takmam, takanı da görmedim.
Ne oldu şimdi genellemenize?
Yazdıklarınız da size çok gelebilir, 50 000 liraya sırf düğün yapan insanlar var. Madem geri alınacak, gelinle damat kredi çeksin geri ödesin. En azından altınları takmak geri almak gibi bir çirkinliğe girişilmemiş olur.
zaten kredi çekip ödeyen tanıdık var 5 yıl oldu evleneli ve daha varmış borcu.
sizin tam altın taktığın kişi sana çeyrek takarsa ne düşünürsün.
takılan altınları ödünçtür bugün bize takana onun düğününde ben de gider ona takılan kadar takarım.Takılan altınlarla ninem de düğün yapar yani onun adı "biz yaptık" olmuyor işte
düşünürsen anlarsın.Ne alakası var anlayamadım gerçekten.
Düğün takılarına el koyulmasıyla tam takılanın çeyrek takmasının ne alakası var?
düşünürsen anlarsın.
sen sorduğuma cevaplarmısın tam altın olayına
takılan altınları ödünçtür bugün bize takana onun düğününde ben de gider ona takılan kadar takarım.
'biz yaptık' yapılması gerekendir.
merak ettim eşinizin tüm gelen davetiyelere akrabalarına , komşu, köylüsüne düğünden sonra size takılan kadar takıyı siz mi taktınız.
Yoo ödünç falan değil bizim burada bilezik takılanlar çeyrek getirdi misaltakılan altınları ödünçtür bugün bize takana onun düğününde ben de gider ona takılan kadar takarım.
'biz yaptık' yapılması gerekendir.
merak ettim eşinizin tüm gelen davetiyelere akrabalarına , komşu, köylüsüne düğünden sonra size takılan kadar takıyı siz mi taktınız.
Sende gittiginde ne goturuyosan bebegin oldugunda yada sunnet yaptiginizda vs onlarda getirir borc kalmaz kimsede yaniYoo ödünç falan değil bizim burada bilezik takılanlar çeyrek getirdi misal
Takılana biz de gidiyoruz sonuçta ayrı aile olduğumuz için. Teyzemin kızı evlense sadece annem mi gidecek düğününe?
size diyorum ki ailesinden az yardım alarak 6 yıllık kredi çekip standart dedimiz benim ilk yazdığım şeyleri yapmış hatta bazılarını yapmamış takılan evlene verilmiş ve bundan sonra davetiyelerin karşılığını geri kendi ödemesi gerektiği için daha borcu bitirememiş diyorum.takıları almasına karşı bu kişi 1700 maaşla çalışıyor bulunduğu il pahalı olmayan bir şehir.yani kendi başına yapmak kolay değilHanımefendi eğer altınlar krediyi karşılamadı diyorsanız mantıksız konuşuyorsunuz.
Bunu bile bile o kadar masraf yapan çiftin sorunudur o.
Sorunuzu cevaplayayım, hiçbir şey düşünmem ya zor durumdalar ya da cimriler diye düşünürüm herhalde.
Yoo ödünç falan değil bizim burada bilezik takılanlar çeyrek getirdi misal
Takılana biz de gidiyoruz sonuçta ayrı aile olduğumuz için. Teyzemin kızı evlense sadece annem mi gidecek düğününe?[ sizin taktıklarınız sizin evlatlarınıza takılacaktır annenizin taktıklarıda size takılacak miktar yükselir
bebeğim olmayacak, sünnet yapmayacağım. Eee kaldı mı borçlar yaniSende gittiginde ne goturuyosan bebegin oldugunda yada sunnet yaptiginizda vs onlarda getirir borc kalmaz kimsede yani
düğünle birlikte sizde büyük bir aile olarak onlarla olmuyormusunuz yani yapılan kaynananızı değil sizide kapsıyor sizin soyun temsilidirAltınlarla karşılığını aldıktan sonra aileler yapmış olmuyor işte. Neden anlamak istemiyorsunuz?
o zaman sen de evlilik 15 yıl olunca nikah tazele getirip taksınlar ne olacak düğün mü düğünbebeğim olmayacak, sünnet yapmayacağım. Eee kaldı mı borçlar yani
Eger oyle bi durum olursa Bizde gider eline verilir. Insanin vicdanina kalmis bisey sonucta uzerine hak kalıyor. .bebeğim olmayacak, sünnet yapmayacağım. Eee kaldı mı borçlar yani
size diyorum ki ailesinden az yardım alarak 6 yıllık kredi çekip standart dedimiz benim ilk yazdığım şeyleri yapmış hatta bazılarını yapmamış takılan evlene verilmiş ve bundan sonra davetiyelerin karşılığını geri kendi ödemesi gerektiği için daha borcu bitirememiş diyorum.takıları almasına karşı bu kişi 1700 maaşla çalışıyor bulunduğu il pahalı olmayan bir şehir.yani kendi başına yapmak kolay değil
yani 'altınlar benim 'deyip hepsini alınca,düğünü gelenle kapatırız diye düşünenler ne yapsın nasıl ödeyecek o kadar borcun altına giren aile.
o zaman aile bizim durumuz yok sadece nikah salonu olsun dediğinde olmaz diyemezsiniz
sorumun cevabı için; yine aklınızdan 2 düşünce geçmiş durumu iyi ise altınımın üstüne yattı dersiniz onu gördüğünüzde aklınıza gelir hatta.sizde taktığınız kadar takılmasını istiyorsunuz (size takılan kadar eşinizin ailesi geri ödüncünü ödemeli ya da o günden itibaren siz öderiniz olur biter yoksa tek maaşla veya emekli maası ile geçinen insanlar nasıl ödeyecek okadar borcu bizde yaz geldimi haftada en az 3 ...7 düğün olabiliyor.hepsi altın gerekmesede insan içine çıkacak kadar para takar
okurken inşallah anlatmak istediğimi anlarsın çünkü ben çok mantıklı yazarım.
sen ne söylersen söyle , söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır MEVLANA
Hanımefendi mesajınız o kadar komik ki kendi haline bırakıyorum mesajı.[/QUObırak mantığımız (dünyaya bakış açımız)farkı bizim
mantığımız(dünyaya bakışımız) farklı anlaşılan düzgünce açıkladığım yazıyı komik bulmuşsunuz ya enteresan.inşallah kendi düşünceniz de olan insanlarla birlikte olursunuz .benim gibi düşünen insanlarla karşılaşmayın inşallah yoksa çok üzülürüm o insanlara.Hanımefendi mesajınız o kadar komik ki kendi haline bırakıyorum mesajı.
Ben kendim o kadar ceyrek altin taktim. Taktigim kisiler bana takmadi bunu ne yapalim ozaman bogazina yapisip almam mi lazim?o zaman sen de evlilik 15 yıl olunca nikah tazele getirip taksınlar ne olacak düğün mü düğün