Düğün Takıları

zaten kredi çekip ödeyen tanıdık var 5 yıl oldu evleneli ve daha varmış borcu.
sizin tam altın taktığın kişi sana çeyrek takarsa ne düşünürsün.

zaten kredi çekip ödeyen tanıdık var 5 yıl oldu evleneli ve daha varmış borcu.
sizin tam altın taktığın kişi sana çeyrek takarsa ne düşünürsün.

Ne alakası var anlayamadım gerçekten.

Düğün takılarına el koyulmasıyla tam takılanın çeyrek takmasının ne alakası var?

Ya ben buyuk konusmiyim de ilerde takimi kimseye vermeyi dusunmuyorum.

Erkek tarafi dugunu yaptiysa napiyim yani onlari gorevi bu.

takilar bize gelen hediyeler gibi neden baskasima vereyim

Takılan altınlarla ninem de düğün yapar yani onun adı "biz yaptık" olmuyor işte
takılan altınları ödünçtür bugün bize takana onun düğününde ben de gider ona takılan kadar takarım.
'biz yaptık' yapılması gerekendir.
merak ettim eşinizin tüm gelen davetiyelere akrabalarına , komşu, köylüsüne düğünden sonra size takılan kadar takıyı siz mi taktınız.

düşünürsen anlarsın.
sen sorduğuma cevaplarmısın tam altın olayına

Hanımefendi eğer altınlar krediyi karşılamadı diyorsanız mantıksız konuşuyorsunuz.

Bunu bile bile o kadar masraf yapan çiftin sorunudur o.

Sorunuzu cevaplayayım, hiçbir şey düşünmem ya zor durumdalar ya da cimriler diye düşünürüm herhalde.

Altınlarla karşılığını aldıktan sonra aileler yapmış olmuyor işte. Neden anlamak istemiyorsunuz?

Ben canakkaleliyim. Bizim burda düğüne ceyrek getirene onun dugununde ceyrek goturulur yani ne getirilirse o götürülür bi nevi borç gibi. Bana düğünüm de 200 çeyrek takıldı bir sürü de tam altin hepsini ailem aldı. Çünkü kiz tarafi masraflarini odeyecekler ve bana altin takanlarada dugunleri olduklarinda onlar götürecek. Esime de 200 ceyrek takilde kaynanamlar bize verdi altinlari ama o altinlarla biz erkek tarafina dusenleride odeyecekmisiz ve düğünü olanlarada biz goturecekmisiz yani erkek tarafinin masraflatinida ben odemis olcam. O yuzden ben almadim o 200 altını sadece esimin kendi arkadaslarina onceden goturdugu 55 altini aldim digerlerini kaynanamlara verdim dedim alin kim ne borcu varsa odesin ben omrum boyunca borc odeyemem dedim mecbur aldi onlarda. Yani dugun oldugunda onlar gotürcekler altini. Tabi insallah temennim bu yonde :)

Yoo ödünç falan değil bizim burada bilezik takılanlar çeyrek getirdi misal
Takılana biz de gidiyoruz sonuçta ayrı aile olduğumuz için. Teyzemin kızı evlense sadece annem mi gidecek düğününe?

Yoo ödünç falan değil bizim burada bilezik takılanlar çeyrek getirdi misal
Takılana biz de gidiyoruz sonuçta ayrı aile olduğumuz için. Teyzemin kızı evlense sadece annem mi gidecek düğününe?
Sende gittiginde ne goturuyosan bebegin oldugunda yada sunnet yaptiginizda vs onlarda getirir borc kalmaz kimsede yani

size diyorum ki ailesinden az yardım alarak 6 yıllık kredi çekip standart dedimiz benim ilk yazdığım şeyleri yapmış hatta bazılarını yapmamış takılan evlene verilmiş ve bundan sonra davetiyelerin karşılığını geri kendi ödemesi gerektiği için daha borcu bitirememiş diyorum.takıları almasına karşı bu kişi 1700 maaşla çalışıyor bulunduğu il pahalı olmayan bir şehir.yani kendi başına yapmak kolay değil
yani 'altınlar benim 'deyip hepsini alınca,düğünü gelenle kapatırız diye düşünenler ne yapsın nasıl ödeyecek o kadar borcun altına giren aile.
o zaman aile bizim durumuz yok sadece nikah salonu olsun dediğinde olmaz diyemezsiniz
sorumun cevabı için; yine aklınızdan 2 düşünce geçmiş durumu iyi ise altınımın üstüne yattı dersiniz onu gördüğünüzde aklınıza gelir hatta.sizde taktığınız kadar takılmasını istiyorsunuz (size takılan kadar eşinizin ailesi geri ödüncünü ödemeli ya da o günden itibaren siz öderiniz olur biter yoksa tek maaşla veya emekli maası ile geçinen insanlar nasıl ödeyecek okadar borcu bizde yaz geldimi haftada en az 3 ...7 düğün olabiliyor.hepsi altın gerekmesede insan içine çıkacak kadar para takar
okurken inşallah anlatmak istediğimi anlarsın çünkü ben çok mantıklı yazarım.

sen ne söylersen söyle , söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır MEVLANA

ben çocuk düşünmüyorum o zaman ne olacak?

Altınlarla karşılığını aldıktan sonra aileler yapmış olmuyor işte. Neden anlamak istemiyorsunuz?
düğünle birlikte sizde büyük bir aile olarak onlarla olmuyormusunuz yani yapılan kaynananızı değil sizide kapsıyor sizin soyun temsilidir

Hanımefendi mesajınız o kadar komik ki kendi haline bırakıyorum mesajı.

o zaman sen de evlilik 15 yıl olunca nikah tazele getirip taksınlar ne olacak düğün mü düğün
Ben kendim o kadar ceyrek altin taktim. Taktigim kisiler bana takmadi bunu ne yapalim ozaman bogazina yapisip almam mi lazim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…