Düğün Takıları

Ben adetini gelenegini bilmem. Mantiken baktigim zaman kim o kadar masraf yapip dugundu, esyaydi aldiysa, takinlanlar da ona yardim amaciyla gitmeli diye dusunuyorum. Belki hepsi degilse de bir kismi. Aileye bir dunya masraf yaptirip, bu yastan sonra borca harca sokup, sonra bedavadan altinlara konmak, "bunlar benim" demek etik gelmiyor bana. Devir eskisi gibi degil. Gelin bohcasiyla kaynana evine gitmiyor. Bir masrafi da yatak odasi degil. Simdinin insanlari koca evleri aileye dosetiyorlar. Sonra da "vay bu altinlar benim, bana takildi" diye bir de altinlara konuyorlar. Aile dedigin kocaman insanlar bu yastan sonra borca batmis, ama evli ciftin elinde fazla fazla parasi kaliyor filan... Cok yanlis buluyorum. Altini siz alacaksaniz, esyanizi, masrafinizi da siz yapin. Altinlarla da borcunuzu odersiniz.

Madem takılarla düğün masrafı falan yapacaklar düğün yapmasınlar o zaman. Bizde takılardan 1 çeyrek bile alınmaz ne erkek tarafı ne kız tarafı. Ne var ne yoksa yeni evlenen çifte aittir. Ya var ya masrafı öne sürüp geline takılanlara daha nişanlıyken göz koyanlara acayip sinir oluyorum. Valla ben 1 çeyreğimi bile vermedim, almak isteyen olursa rezillik çıkartırım damarıma basmayın sakın dedim.

Altın senin hakkındır ne demek anam masraf yaptı babam ödedi onlara verelim parası olmayan hava atmak için semazen tutmasın ödeyemecegi borcun altına girmesin kimseye verme altınlarını ne senin ailene ne de onun ailesine

Eşimle düğünden ev eşyasına herşeyimizi kendimiz yaptık.
Dolayısıyla takıların konusu bile olmadı.
İki tarafda emekli, birikimlerini evlatlarının eğitimine harcamış insanlardı.
Eğer onlar yapıp boca girselerdi takılarla iki tarafında borcunu kapatırdım.

bazı ailelerin durumu olmadığı zaman aldıkları herşeyi ödeyebilmek için düşün paralarını alıp borçları kapatıyor..3-5 bilezik al 3-5 küçük altın al gerisini ver bence durumları yoksa..

Madem düğünü onlar istediği yaptırıyorsa masraflarınıda ödesinler Yada karışmasınlar siz düğününüzü yapın eşyanızı alın borçlarınızıda kendiniz ödeyin takılarınızıda kimseye vermeyin. Öyle şeymi olur herşeyi onların isteğine göre yap sonrada masraf oldu size bıraksalar siz belki daha az masraflı bi düğün yaparsınızın kalanlada borcunuzu ödersiniz.

ayrıca o takıların manevi değeri var. millet kızına saklıyor düğününde onuda takarım diye. yada torununa. .

takılar geline ve damada aittir. kız evi oğlan evi yok bu işte.
çiftler isterseler çok masraf oldu bozduralım da babamın/annemin şu borcunu ödeyelim diyebilir.
öbür türlüsü ticarete giriyor.

Böyle konular daha konuşuluyor mu? İlginç. Ne kız tarafı ne erkek tarafı alır bence. Geline takılmışsa gelinindir. Altından kalkamayacaksa aileler çok masraflı bir düğün yapmasınlar o zaman.

kesinlikle takılarını verme onlar eşinle sana ait..benimde almıslardı durumları cok iyi olmalarına rağmen

Takılarını verme
Düğünde takılan altınlarımızı bozdurup araba almak için hracadık
nakitler de bazı eksiklerimizi tamamladık
Bileziklerimi de hesabıma yatırdım onlara eşim senin ne istiyorsan yap dedi belki ilerde yatırım amaçlı bir şeyler alırım
O takılan altınları bozup araba aldığıma bile pişmanım ki araba maddi değeri olan satınca para eden birşey olmasına rağmen
Kimseye vermeyin, onlar sizin güvenceniz kız almak kolay değil erkek tarafı olduklarını unutuyorlar....

Bileziklerimi almamislardi, kendi taktiklari setleri falan ellemediler...ceyrek altinlari ve Paralari aldilar,bende ses etmemistim.Eninde sonunda erkek tarafi aliyor,güya masraf yapiyorlar,düügün yapiyorlar.E ne anladim ben o isten ?

düğünde takılan takılar gelin ve damadındır. Toplanan zarflardaki nakit ile salonu ödeyebilirler ama bunlar sizin çeyreklere de göz dikmiş gibi gözüküyor.

Bileziklerimi almamislardi, kendi taktiklari setleri falan ellemediler...ceyrek altinlari ve Paralari aldilar,bende ses etmemistim.Eninde sonunda erkek tarafi aliyor,güya masraf yapiyorlar,düügün yapiyorlar.E ne anladim ben o isten ?

Millete de düğün yaptık diye geçinirler...o zaman takma bir şey madem alacaksın

Ne kadar sacma sapan isler ya onlar senin hakkin takilan parayi esinle istedigin yere kullanabilirsiniz ama bilezikde altinlarda senin . Sen istemiyorum vermeyi deyipde zorla alirlarsa haram et cunku onlar senin hakkin olan seyler zaten ...

Düğünde takılan iğne bile senin yahu, daha doğrusu eşinle senin. Ne alaka aileler alıyormuş ? Parası yoksa ailenin düğün yapmaya, yapmasınlar düğün filan, millet ay semazenli düğün yaptılar diyecek diye sen neden fedakarlık yapıyorsun ? Çok saçma, ben düğünde takılan takıların kızın ailesine de erkeğin ailesine de verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Onlar sizin için yatırım, yarın bir gün ev alırsınız araba alırsınız lazım olur o zaman kullanırsınız.

Dini nikahınızda mehir olarak düğünde takılan altınları iste canım
madem bu çalgılı düğün falan ters onlara, sen de hakkın olanı mehir olarak iste bence.
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim sen nişanlından çok çekersin
ailesinin yönlendirsemi çok baskın nişanlının üzerinde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…