Düğün Takıları

Takılar evlenen çifte aittir bizde.
Masrafı aile yaptıysa kendi gönüllerinden yapmıştır, altın almazlar. Yok alacaklarsa "düğünü biz yaptık" demezler.
aynen öyle. millete düğünü biz yaptık diye hava at,arkadan o düğün parasını çıkarmak için geline takılanları iste.
tiyatro oyunu sergiliyorlar millete.

Bütün masrafları ben eşiM eşimin ailesi ve bnm ailem karşıladı. Takıların hepsini kayınvalideme emanet ettim düğün anında. Düğün sonrası imam nikahı içşn evimize gelince düğümleri üstünde bana verdi al kızım emanetini die. Bizde ertesi gün salonun parasını ödedik. Kayınvalidemin bizim için yaptıpı bi borca karşılık 2binlira ona verdik. Anneminde yaptığı 2binliralık bi borcu kapadım. Gerisinide çatır çatır yedik balayında falan:-D bence gelin ve damadın olmalı onlat nasıl uyhun görürse öyle kullanmalı.

Ben mi başka dünyada yaşıyorum dedirtti bu başlık bana resmen. Benim bildiğim takılar çifte takılır. Anaya, babaya değil. Yok bize ev aldı, yok salonun parasını verdi o yüzden takıları verdik, aldılar falan ne kadar ayıp şeyler. Yaptıysa evladı için yaptı, yabancıya değil. İnsan çocuğu için yaptığı bir şeyin parasının peşine düşer mi? Durumu kadar yapsın yani takılara göz dikene kadar. Birkaç kişi de demiş, oldu olacak takıları anaya, babaya taksınlar yani. Ne saçma.

dugunu yapiyorlar diye takilarimi alacaklarmis nerde kaldi analik babalik bi evlada yapilcak en buyuk gorev buyutu gelecgini haytni korumak onu evlendirip yuva sahibi yapmak simdi benimde bir oglum var ben ogluma seni evlendirim masraf yaptik takilariniz bizimmi diyecegiz bence ayip sonrada gelinler bizi sevmiyor biz esimle herseyi kendimiz yaptik ne kendi ailm nede esimin ailesi hic bir yardimda bulnmadi taktiklari altnlarda cok az bi miktardi gelenleride kv toplamis milletin elinden geline takmayin dye suan 2 yillk evliyiz iki yildirki borc oduyorz bi tanede oglum var cok zorlaniyorz ben oglma aynisini yapmiycam sizde ilerde zorlanmamaniz icin altinlarinizi alin iki tarafada vermeyin onlar sizin ve bebeklerinizn hakki bir yatrm yaprsinz ilerde raht edersiniz onlar sizin bence

Sağolun kızlar yaa düşünceleriniz için.. Bu konu da hırslandım daha da :)

Kendileri istemiş Semazeni sizin hakkınız olan altınlara mı güvenilir vermeyin kimseye onlar sizin hakkınız

kaygana olacak yaratık,10 katlı pasta yaptırdım diye hava atarken bende içten içe seviniyodum .düğün gecesi 5 tl ye kadar aldı üstümden çatır çatır kavga dövüş ...sonuçta aldı yani adet böyle vsss....ne dersen de bana göre hırsızlık adilik

Biz herseyi esimle birlikte yapmistik ev esyalar dugun hersey kimseye bir borcumuz yoktu esler ayaklarini yorganlarina gore uzatirsa altinlar kiz tarafinin veya erkek tarafinin olsun diye bir dert dava kalmaz diye dusunuyorum

Bence kendisinin değil ailesinindir
bizde herkes kendi tarafınınkini alır bakar kim takmış ne takmış diye sonra gelinle damata geri verirler onlar gençlerin sermayesi ister araba alırlar ister ev ailelerin olmaz

O zaman kayınvalideme taksınlar altını..Boşa bana takmasınlar..Hiç hoşlanmam önce verip sonra alanlardan.Biz aldık biz verdiklerden..
Kendi öz kızları evlense sakın kayınvalidenlere verme altınlarını derler..Ama oğulları olunca kartal kesilirler..
Samimi duygular besleyen insanlar yeni evlenmiş kişilerden kalkıp takılarını istemez..Fakat ortada bir durum varsa ve zorluk yaşamışlarsa onlar istemediği halde gelin ve damat onlara yardımda bulunmalı.Ama bunu daha düğün başlamadan dile getiriyorlarsa bu malesef ticaret olur.Ve gerçekten mide bulandırıcı olur.

Benimde düğünüm olacak ve ben altınlarımı direk takı çantama koyup sadıcıma vereceğim..Kimsenin almasına da müsade etmem.Eğer onlar bizim düğünümüzü yapıyorsa demek ki bizim maddi durumumuz çok iyi değil ve aile desteğiyle oluyor..Eee bırakında o altınlarla o genç çift ayakta kalsın..Zamanı gelince zaten size yeterince yardımı dokunur.

bizde sadece oğlan tarafının takılarını oğlan tarafı alır kıza takılan ister annesine verir ister kız da kalır kıza takılan bilezik zaten mehir olarak geçer ona dokunulmaz . paralar borçlara verilir takılan altınlardan bir kısmını geline verilir geri kalan daha sonra o altınları takanların düğünlerinde takmak üzere kaynanada kalır bizim eşrafta .
düğünlerin takılarını kaynana takacak istediğinde sürekli bizden altın istiyo diyecek gelinhanım(hatta bana ödesin diyen) .ailelere de hak veriyorum.
düğün genel itibariyle salonlarda oluyor ama eve gelen yakın akrabalara ,komşular hayırlı olsun diye gelir .onlara yemek ikram edilir toplamda 30 aile gelse(200 kişi olur) .bizde 300 davetiye verilir. burdan yola çıkarak sizlere oğlan tarafının yapılanlardan bahsedeceğim(bizde).
kına için;(genelde kızın evinin kapısında yapılır)
masa sandalye,ışıklandırma, müzik için mahalli şarkıcı,kamera, kına ,çerez,kına yakılırken gençlere boynuna atılan yazma,halay mendili vs
kız evine gelen misafirler için yemeklik;yağ,et,kıyma,pirinç vs alınır
salon düğünü;zaten oğlan tarafı tutar
diş çekim resim
kızın akrabaları saç yapımı
oğlan evi misafirler için yemek alınacak. sadece 50 aile için;
30 kilo dana eti, 10 kilo kıyma(sarma için) , 7 kilo yaprak ,25 kilo pirinç, yoğurt tere yağ komposta yada meyva suyu daha baharatı var dövmesi var bulguru var
zaten çeyizi , gelinlik ,kınalık, davetiye oğlan tarafı halleder.(nişan yapılırsa onuda)
şimdi merak ediyorum bu kadar borcu ödemeden altın bana hediye diyenleri ,tabiki benim hakkım, ben alirım diyeni.

zaten kaynanan ve kayınbaban için takıyorlar
emin olabilirsin onlara saygı olsun diye sizin boynunuza takılıyor

olmayan parayla dugun yapip elaleme gosteris yapip sonrada milletin takitigi seylerle bunlari odemeyi planlamak bana oldum olasi sacma gelmistir.
takilan seyler kime takilmissa onundur bence. kiz tarafi erkek tarafi paralari kadar masraf yapip genclerin iki uc tane bilezigine goz dikmesn bir zahmet.
bence cok ayip bisey.
biz dugun yapmadigimiz sadece nikah yeter dedigimiz halde esimin seviyesiz ailesi kendi yakinlarinin taktigi uc kurus parayi almisti. sonradana esime cok buyuk bir lutufta bulunur gibi geri vermislerdi.
sacma komik seviyesi seyler bence.

Maden kaynana kaynata icinse ozaman dügün yapipta ben aldim ben ettim demicekler bu ne sacma düsüncedir ya kiz tarafi niye bu kadar masraf yaptim verin takilirdan demiyor?? Bi erkek tarafimi masraf ediyor ??

Cok haklisiniz burda bazi dusunceleri anlamakta güclük cekiyorum :))

Takılar evlenen çifte aittir bizde.
Masrafı aile yaptıysa kendi gönüllerinden yapmıştır, altın almazlar. Yok alacaklarsa "düğünü biz yaptık" demezler.
ailenin gönlü geniş olabilir ama parasızda olabilir(herkesin bankada 4 sıfırlı hesapları yok).o zaman düğünü siz yapın derler.

Merakimi bagislayin ama sizin dügünde nasil oldu Eger evliyseniz

zaten kaynanan ve kayınbaban için takıyorlar
emin olabilirsin onlara saygı olsun diye sizin boynunuza takılıyor

Hanımefendi sizin yörede öyle diye nasıl kesin konuşuyorsunuz?

Gittiğim hiçbir düğünde aileler için takı takmam, takanı da görmedim.

Ne oldu şimdi genellemenize?

Yazdıklarınız da size çok gelebilir, 50 000 liraya sırf düğün yapan insanlar var. Madem geri alınacak, gelinle damat kredi çeksin geri ödesin. En azından altınları takmak geri almak gibi bir çirkinliğe girişilmemiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…