Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Daha düğün olmadan benim karşıma geçip bana takılacak altınların hesabını yapan insanlara ne denir ki? Buna çingenelik deniyor. Ben öyle biliyorum yani.Terbiyesiz diyorsunuz ama sizin üslubunuz da çok çirkin. Çingenelik falan, evlenmesin o zaman çingene aileyle.
Ben öyle bilmiyorum. O insanlar benim için borca girip kendilerini zorlamışlarsa borçlarını kapatmak için elimden geleni yaparım. Gerçi ben kendi duğunumu, çeyizimi zaten ailelere yaptırmayacağım o ayrı mesele o yüzden vermem altınları paraları. Ama aile her yükü üstlenip borca girip kalan yaşlarında o borcu ödemek durumunda kalmamalı. Ama duğunu onlar istiyorsa gelin istemiyorsa o zaman da başlarının çarelerine bakmalılar. Para için kalp kırmaya değmez. Alırsınız altınları kimseye vermezsiniz çingene dersiniz ertesi gün bakmışsınız elinizdeki herşey gitmiş. Bu şekilde kalp kırmaya gerek yok para yüzünden.Ben sizin gibi düşünmüyorum. Daha düğün olmadan benim karşıma geçip bana takılacak altının hesabını yapan insanlara ne denir ki? Buna çingenelik deniyor. Ben öyle biliyorum yani.
Söylediklerine katılıyorum, hepsi doğru. Benim farklı düşündüğümü nereden çıkarttın? Düğün günü gelinin üstünden kıza sormadan altınlarını tıraşlayan kaç aile var biliyor musun? Onların kırdığı kalpler ne olacak?Ben öyle bilmiyorum. O insanlar benim için borca girip kendilerini zorlamışlarsa borçlarını kapatmak için elimden geleni yaparım. Gerçi ben kendi duğunumu, çeyizimi zaten ailelere yaptırmayacağım o ayrı mesele o yüzden vermem altınları paraları. Ama aile her yükü üstlenip borca girip kalan yaşlarında o borcu ödemek durumunda kalmamalı. Ama duğunu onlar istiyorsa gelin istemiyorsa o zaman da başlarının çarelerine bakmalılar. Para için kalp kırmaya değmez. Alırsınız altınları kimseye vermezsiniz çingene dersiniz ertesi gün bakmışsınız elinizdeki herşey gitmiş. Bu şekilde kalp kırmaya gerek yok para yüzünden.
Bizde de öyledir. Aksi ayıplanır.Bizde de düğün çiftler için yapıldığından altınlar ne kadar olursa olsun ne takılmış olursa olsun çiftlerin olur alınmaz alınırsa ayıptır. Ben antepliyim duymadım daha alındığını
Bizde de öyledir. Aksi ayıplanır.
Biliyorum bilmem mi onları da, genel olarak söyledim. Çingene lafına sadece takıldım. Herkes adına konuşuyorum, gerek kaynana gerek gelin anlayamıyorum ben bu muhabbetleri. Eğer ailenin gerçekten ihtiyacı olacaksa ve zor durumda kalacaklarsa paralardan verilmesi taraftarıyım. Ama zaten ihtiyaçları yoksa almasınlar nelerine yarayacak. Ve hani bu zamanda aileler çocukları okutmaktan birikim pek yapamıyorlar o yüzden onları da zora sokmamak adına söyledim. İnşallah bir çıkar yol bulurlar..Söylediklerine katılıyorum, hepsi doğru. Benim farklı düşündüğümü nereden çıkarttın? Düğün günü gelinin üstünden kıza sormadan altınlarını tıraşlayan kaç aile var biliyor musun? Onların kırdığı kalpler ne olacak?
Bence önemli olan iyi niyet. İnsanlar iyi niyetli ve samimi olduktan sonra paraya pula kimse takılmamalı. Ama geline gitmesin diye son anda elinde ne var ne yoksa olur olmaz yerlere harcayan aileler biliyorum ben. Bu arada o lafım kötü niyetli insanlaraydı.Biliyorum bilmem mi onları da, genel olarak söyledim. Çingene lafına sadece takıldım. Herkes adına konuşuyorum, gerek kaynana gerek gelin anlayamıyorum ben bu muhabbetleri. Eğer ailenin gerçekten ihtiyacı olacaksa ve zor durumda kalacaklarsa paralardan verilmesi taraftarıyım. Ama zaten ihtiyaçları yoksa almasınlar nelerine yarayacak. Ve hani bu zamanda aileler çocukları okutmaktan birikim pek yapamıyorlar o yüzden onları da zora sokmamak adına söyledim. İnşallah bir çıkar yol bulurlar..
Evet o zaman haklısınız, bazıları da bilerek zarfa koyup anneye babaya veriyor. Ona da çok sinir oluyorum mesela. Çoğu insan iyi niyetli değil ki. Evliliği ticarete döken birsürü insan var. Yok düğün olacakmış yok işte elaleme gosteriş. Hiç hoş şeyler değil. Geline damada sormuyorlar bile siz duğun mu nikah mı istersiniz diye.Bence önemli olan iyi niyet. İnsanlar iyi niyetli ve samimi olduktan sonra paraya pula kimse takılmamalı. Ama geline gitmesin diye son anda elinde ne var ne yoksa olur olmaz yerlere harcayan aileler biliyorum ben. Bu arada o lafım kötü niyetli insanlaraydı.
farkettiyseniz ben zaten bana kimse bisey takmadi dedim. biz dugunumuzu kendimiz yapmadik anne babalarimiz yapti biz 1 tl bile harcamadik oyuzden herkes kendi tarafinin taktigi takilari aldi. ayrica bu benim yasadigim yerde olan bisey burda adet boyleKesinlikle konu sahibi ya da siz için demiyorum da hani kıza takılanı kızın ailesi erkeğe takılanı erkeğin ailesi alır diye kesin bi kanıyla konuşmuşsunuz ya,
O zaman niye gelinle damada takılıyor? Gitsin davetliler ana babalara taksın. Ya da kimse kimseye bişey takmasın.
Bunda maksat yeni evlenen çiftlere bi destek olmaktır. Ha karşılıklı anlaşma ile her türlü tarafa alınır da verilir de o ayrı bişey.
canım hic birini verme neden veriyosun en fazla vericeksinde paraları ver kücük altınlar ve bileizkleri vermeBilezikler duracak yani takmam için sanırım , diğer takılanlar da erkek tarafı masraflarına gidecekmiş. Ben üniversite mezunuyum acaba kafasına vur altınlarını al yapabileceklerini mi sanıyorlar bilmiyorum.
Ben de bunu uslubumu bozmadan altınlarla ilerde ev alıcam diye mi söylesem acaba diye düşünüyorum
Malesefki böyle insanlar var. Takiyi esimin ailesi aldi bi kurusunu görmedik ama cocugumu evlendirdim diye söyledi durdu :)))Takılar evlenen çifte aittir bizde.
Masrafı aile yaptıysa kendi gönüllerinden yapmıştır, altın almazlar. Yok alacaklarsa "düğünü biz yaptık" demezler.