Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

Hiç vermedilwrki canım biz iki bayram arası evlendik düğünden birkacgün sonra eşimin nenesine gittik bayram ziyarerinde orda takayim diye gündüz verdi akşam dönünce geri aldılar... Onu da bu kız yeni evli niye eli kolu boş diye kv kp arkasından laf etmesinler diye vermişlerdir... kv kp kendi evleri var iki katlı üstte kendileri oturuyorlar altı boş buraya döner alta yerlesirseniz setini bilesigini veririm şimdi vermem kaybedersin dediler donmedim kabul etmedim biliyordum çünkü donsemde vermezlerdi kinalikadin kinalikadin

Benim kuzenim evlendi geçen sene, düğünden önce erkek tarafı tüm altınları alacağını söylemiş, teyzem de bize duyurdu. Annemler 10 kardeş bir sürü akrabamız var, biz düğünde hiç takı takmadık. Düğünden önce teyzeme verdik takılarımızı, erkek tarafı da avucunu yaladı

teyzene bayildim. bende aynisini yapardim.

Ahaha bende aynısını dedim yaptıysa ogluna yaptı demistin kaynanaya iki defa çok üstüne gelmişti :eğlence:
Doğrudur canm borç filan yaptıklarına inanmıyorum zaten eşya filan da görmedim benim ve esimn bekqrliktan kalan eşyaları kullandik bir süre sonra yenisini aldık yavaş yavaş... Uzun bir süre perdelerin eskiyi kullandım ve kanepemin biri kirikti benim bekqrliktan kanepem

Öncelikle merhaba yeni üyeyim ve fikir danışmak istediğim bir konu var? Nişanlıyım düğünüm olacak bizim evimizi kurma işini aileler üstlendi benim ailemde onun aileside bir şeyler alıyor fakat nişanlımın ailesi bir şeyler alındıktan sonra sürekli çok borç çok borç diye yakınıyor( Ben zorlamamıştım onları, onlar aileler evlendirir biz alıcaz dediler) ailem ağzını açıp tek kelime etmedi ne borç için ne de nişanlımın ailesine bu zamana kadar şunu da alın buda olsun diye hep kızım mutlu ol yeter dedi. bir de bana düğünden 6-7 ay varken falan esyaları aldırdılar begendirdiler düğüne kadar taksitleri bitsin diye bende onları zor durumda bırakmadım hiç. evim kira olacağını bile bile aldım ve çok pahalı şeyler almadım. Ve nişanlımın ailesinden sakladığı laf etmelerinden korktugu bir kredi borcu varmış bende öğrendim sinirlenmedim kızmadım gecerli sebebi vardı ondan yana sıkıntı yok. Ortak karar almıştık düğünde takılan altınlarla krediyi kapatacaktık Çünkü suan işsizim ve nişanlımın maaşı ev kirası ve faturalara anca yeter. Ben ailesi ile konustum altın olayını biraz kem küm ettiler altınlara paralara ümit etmişler borca girerken haberim yoktu. (Yoksa para biriktirip kendimiz alırdık eşyaları. )Paralar sizde kalsın altınlar bizim birikimiz dedim kem küm ile anlastık bu sefer de Nişanlımın kendisi ailesinin borcunun çok olacağını ona takılan takıları ailesine vermek istediğini söyledi bende sonucta bir ömür paylasıcaz aileside hayatımızda olacak lafı edilsin veya bizi borc içinde bıraktınız diye hem nişanlıma hem bana söylenmesin kimse diye kabul ettim. .Ama ailesine demedik henüz bizde kalcak biliyorlar ama kredi borcuda var kira da olcak ben iş bulamazsam nasıl gecincez derdi var suan masraf konusuna gelirsekte benim ailemde yapıyor masraf onlarda yapıyor ve aldığımız her şeyde ailesi pahalı almayın diye söylendi. evimizde daha alınacak seyler olucak onuda nisanlımla alıcaz yani büsbütün onlara yüklenmedik. Bilmiyorum altın konusunda dogru mu karar vermişim nişanlımın ailesine vermekle ???? Uzun oldu ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim derdim para altın değil bu borc olayı gerilmeme sebep oluyor :KK43:(
Sakın ama sakın sana yapılan altınları verme pişman olursun onlar senin hakkın borç ödenir bir şekilde ama altını geri yapmazlar sana oyuzden aklını kullan verme altınlarını

İş için internet üzerinden a101 e başvurabilirsiniz. Beni 1 gün sonra aramışlardı. Genelde çok personel ihtiyaçları oluyor. Benim çalıştığım yerde bir arkadaş çeyiz için para biriktiriyordu 4 ay çalışırsanız nereden bakarsanız 8 bin yapar. Ayrıca çalışkan olursanız hemen yükselirsiniz 2 günlük personeli müdür yardımcısı yapmışlardı. Çok da eğlenceli zor gibi görünüyor ama değil.

Doğrudur canm borç filan yaptıklarına inanmıyorum zaten eşya filan da görmedim benim ve esimn bekqrliktan kalan eşyaları kullandik bir süre sonra yenisini aldık yavaş yavaş... Uzun bir süre perdelerin eskiyi kullandım ve kanepemin biri kirikti benim bekqrliktan kanepem
Huzur olsun gerisi boş canım benim eşim ev ev diye tutturdu bizimkilerde ev olmadan düğün olmayacak dedi herşey oldu ama kayin valide çirkef i evlenirken çok çektirdi evlenincede boşanmamıza karar verdi bende resti çektim şimdi konuşmuyoruz kafa rahat ev üstümüze tapusu şimdi yanıyor bir tarafları cirkefin:halay:kaynana kaynayan kazanda şimdi

çalış. para biriktir. evlen. kimseye minnet etme. böyle iki altın peşine düşüp milletin ağız kokusunu çekeceğine... ama yok. bizim kızlar cin olmadan adam çarpma peşinde.
Öğretmenim atamam olmuyor özellerde de işe başlayamıyorum alım yapmıyorlar yoksa kimseye minnet etmezdim zaten. Esyaları biz alalım dedikleri için tamam dedim alamayız deseler di zaten kendimiz alırdık. Şuanda zaten en kötü ihtimalle ona akrabalarından takılanları alsınlar ne yaparlarsa yapsınlar mantıgındayım

Öğretmenim atamam olmuyor özellerde de işe başlayamıyorum alım yapmıyorlar yoksa kimseye minnet etmezdim zaten. Esyaları biz alalım dedikleri için tamam dedim alamayız deseler di zaten kendimiz alırdık. Şuanda zaten en kötü ihtimalle ona akrabalarından takılanları alsınlar ne yaparlarsa yapsınlar mantıgındayım

24 yaşında mısın? profilde öyle yazıyor. ben 27 yaşındayım daha bekarım. acelen ne? atanana kadar bekle, koca mı kaçıyor?

Hiçbirini verme çok pişman olursun... Benimkini kredi çektik düğün için borç yaptık diye aldılar ama büyük kaynim laf arasında söyledi onların vardır kenarda kredi falan cekmemislerdir diye... noldu şimdi bazen sıkışıp bilezikleri isteyince bi ton laf ediyorlar 500 nakit zar zor veriyorlar bize... Bunu da verirken yardım etmiş sanıyorlar... Benim kinamda elime koyduğu çeyreği bile akşam eve girer girmez daha elimi yikamadan kinam tutmadan aldı elimden kaynana... şimdi bi 100 lira verirken şey diyor kayinpeder biz anamızdan babamizdan hiç destek görmedik beklemedik..
Ailemden akrabalarımdan ve kendi taktıkları hicbir şeyi istemiyorlar sadece düğünde akrabalarının taktıklarını istiyorlar vermiyorum desem sorun olmas zorla almazlar ama işte her borc ödediklerinde bana su kadar borc diye söylenirlerse diye laf dyymak istemiyorum. En azından aldınız düğündekileri benim yapabileceğim bir şey yok daha söylemeyin bisey der sustururum gibi geliyor diğer türlü sürekliödeyemiyoruz diye basımıza yüklendiklerinde daha huzursuz olueum sanki

o zaman ben olsam veririm.
sadece arkadaşlarınızın taktıklarını alabilirsiniz veya erkek tarafının bizzat size düğün hediyesi olarak takacağı altınları alabilirsiniz, bu da sizin kötü gün paranız olur.
bu durumda geçinemeyecekseniz evliliği erteleyebilir veya siz de iş arama işini hızlandırabilirsiniz.

bu arada para konusunda tavsiye verebilecek birisi değilimdir ben de, çok konuda zarardayımdır.
benim için huzur daha önemli, para yerine konur.

ama görüyorum ki, on yıl önceki düğününde altın takıldı takılmadı diye halen eşi ile kavga edenler, eşinin ailesine küs/kırgın olanlar var. Eğer ki böyle hisler besleyecekseniz yine huzurunuz olmaz.

Bilemiyorum gerçekten sizin için doğrusu nedir, ama oldum olası bu altın para pul muhabbetinden hoşlanmamışımdır.
Gercekten bende hoşlanmıyordum hep demiştim içimden aman isterlerse onların tarafından akrabalarının taktıklarını alırlar biter gider en kötü benim bir zararım olmaz en azından cünkü zaten takanı tanımıyorum yarın bir gün de gidip şının düğünü var size altın para takmıstı diyemezler. Benim sıkıntım kredi borcu o çıktı o yüzden bu kadar telas ettim

Huzur olsun gerisi boş canım benim eşim ev ev diye tutturdu bizimkilerde ev olmadan düğün olmayacak dedi herşey oldu ama kayin valide çirkef i evlenirken çok çektirdi evlenincede boşanmamıza karar verdi bende resti çektim şimdi konuşmuyoruz kafa rahat ev üstümüze tapusu şimdi yanıyor bir tarafları cirkefin:halay:kaynana kaynayan kazanda şimdi
Haklisin ama bu konuda eşimde "ailem borçlandı bizim için çok şey yaptılar insan içine çıkardılar" filan diyo düğün borç konulari acilinca ... Cok anlattım anlamadi bende ses etmiyorum artık ama inan huzuruda bozuyor bu tür şeyler bazen... yapmadiklari şeyi insanın yüzüne habire söyledikleri icin

İş için internet üzerinden a101 e başvurabilirsiniz. Beni 1 gün sonra aramışlardı. Genelde çok personel ihtiyaçları oluyor. Benim çalıştığım yerde bir arkadaş çeyiz için para biriktiriyordu 4 ay çalışırsanız nereden bakarsanız 8 bin yapar. Ayrıca çalışkan olursanız hemen yükselirsiniz 2 günlük personeli müdür yardımcısı yapmışlardı. Çok da eğlenceli zor gibi görünüyor ama değil.
Zaten öğretmenim atamam olmuyor :KK43:

Ailemden akrabalarımdan ve kendi taktıkları hicbir şeyi istemiyorlar sadece düğünde akrabalarının taktıklarını istiyorlar vermiyorum desem sorun olmas zorla almazlar ama işte her borc ödediklerinde bana su kadar borc diye söylenirlerse diye laf dyymak istemiyorum. En azından aldınız düğündekileri benim yapabileceğim bir şey yok daha söylemeyin bisey der sustururum gibi geliyor diğer türlü sürekliödeyemiyoruz diye basımıza yüklendiklerinde daha huzursuz olueum sanki
Versende susmazlar yine söylerler ben verdim hepsini aldılar hala arada borç konusunu soylerler

Haklisin ama bu konuda eşimde "ailem borçlandı bizim için çok şey yaptılar insan içine çıkardılar" filan diyo düğün borç konulari acilinca ... Cok anlattım anlamadi bende ses etmiyorum artık ama inan huzuruda bozuyor bu tür şeyler bazen... yapmadiklari şeyi insanın yüzüne habire söyledikleri icin
Hayat geçmez canım öylede insan içine çıkardılar ne demek yapmak zorundalar oğulları sonuçta senin ailende aynısını yapıyor niye tek kendi ailesini görüyor ki sevgisinden eminsen benim gibi resti çek tutuşsun paçaları. Benin eşim babasını kıramadı 1ay k.v kaldık bir ayda saçın beyazladı resti çektim annesi hala oğlu kendini seçer sanıyor ama .bizde evi kiraya vermiştik eşim 1 günde ev buldurdum 2 gün taşındım 3 gün anneme gezmeye gittim isteyince oluyor inancını kaybetme

ben sizin kafanizi anlamadim. niye sizin akrabalarin ve tanidiklarin takmis oldugu altinlar Kayinailesine veriliyor? ne alaka? millet size takiyor o altinlari... vallah ben bunu bilsem elime bir buket cicek alir gelirim. sonucda sizin taraftan gelen altinlar senin ailenin yillarca yaptigi yatirima dayaniyor... aileniz millete ne takmissa genelde es degerde bir taki geri geliyor. madem cok heveslisiniz vermeye kendi ailenize verin sizin taraftan gelen altinlari
Konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz suanda cidden. Ya altınlar bize kalacak yada nişanlımın ailesi ona takılanları alacak benim üzerimdekine takılarıma kimse dokunmayacakk bende aileme vericem dedim ve damadındır
Zaten kendi akrabalarının taktığı altınları kendi ailesine vermek istediğini söylemiş nişanlısıda kabul etmiş. Saçmalık zaten oh ne güzel ya millet ne akıllı gelininin altınlarına el koyma derdinde
inanın bilmiyorum daha nisandan sonra konustum bak dedim nisanlıma beni takı muhabbetiyle zor durumda bırakma oda yok dedii ama bu durumdayım hayatımda en sevmediğim durumla baş başayım

Ayrıca bu pahalılıkta altın falan da gelmez.
Kim takacak 350tlye çeyrek?

Madem altınların gidecekti
Bütçe belirleyip kendi alışverişinizi kendiniz yapsaydınız.

Hem millete biz aldık olacak
Hem ailen borç öderken...

Ay ben niye bu kadar sinirlendimse birden:deli:
Neyse.

3 gün önce 380e aldım. :KK14:

Konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz suanda cidden. Ya altınlar bize kalacak yada nişanlımın ailesi ona takılanları alacak benim üzerimdekine takılarıma kimse dokunmayacakk bende aileme vericem dedim ve damadındır

inanın bilmiyorum daha nisandan sonra konustum bak dedim nisanlıma beni takı muhabbetiyle zor durumda bırakma oda yok dedii ama bu durumdayım hayatımda en sevmediğim durumla baş başayım

Bilezikleriniz varsa onları vermeyin. Yok borçlar bitmedi yok araba alicaz deyip alırlar geri dönüşü olmaz.

Zaten geri alınacaksa o bilezikler neden takılır anlamam o zaman kimse kimseden bilezik istemesin kimse de almasın.

X