Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

İşte bende ondaki takılar onun ailesine bendekilerde benim aileme diye düşündüm en azından sıkıntı cekeceksek her türlü biz çekelim benim ailemde çekmesin diye düşündüm

bence öyle bişeyde yapma... altınlarının hepsini al . bankaya yatır.. kimseye de verme... emin ol versen de vermesende kimsenin gozunde ne kuculup ne de buyuyeceksin...
tavrını şimdi koy ki ilerde daha büyük sıkıntı yasatmasinlar sana....

Sen bu evliliği biraz daha düşün bence...yer tutulmuş olabilir seneye erteleyebilirsin sonuçta...sonradan pişman olmaktan bin kat iyidir...şahsen nişanlıyken erkek tarafının bu şekilde pazarlığı pek hoş değil kendileri yapamıyorsa kenarda dursunlar ben bütçeme göre hareket ederim öyle değilmi....nisanlinizinda sizinle 3 bilezik bozdururuz hesabı hoşuma gitmedi heleki bekar olduğu halde ailesinden böyle şeyleri saklayan erkek bana itici geliyor ileride aile yüzünden sizi incitebilir ailesine karşı biraz ezik mi acaba kaza yaptıysam yaptım çalışır öderim yani canım sağolsun der kapatırdım konuyu....Yok yok nereden düşünsem hoşuma gitmedi Allah yardımcınız olsun hayırlı yolu göstersin ben olsam ertelerdim düğünü hem kredisini kapatsın hemde eşyaların borcunu hafiflersin...bu arada sizde kendi aldıklarınızı öderdiniz ailecek yavaş yavas

Altınları verirsen sadece senin ailen borç ödemiş olacak Erkek tarafı biraz elini taşın altına koyacak.O altınların yeri var vazgeçtim de götür bankaya koy bence yoksa hep sömürür bunlar seni

Valla bana kalsa düğün masraflarının tamamı erkeğe ait bence eski kafalıyım bu konuda

Bazen erkekler çekiniyor kız tarafı bile olsa damada takabiliyor. Ayrıca bi kaç düğünde gördüm damadın akrabaları hediye bilezikleri bile damadın üzerine iğneyle takmıştı. Ben konu sahibihin tadı iyice kaçmadan olayın biteceğini sanmıyorum.
Benim akrabalarımın taktıklarını vermem diye konuscam. Tadı iyice kaçmadan derken canım neler olur ki

bence öyle bişeyde yapma... altınlarının hepsini al . bankaya yatır.. kimseye de verme... emin ol versen de vermesende kimsenin gozunde ne kuculup ne de buyuyeceksin...
tavrını şimdi koy ki ilerde daha büyük sıkıntı yasatmasinlar sana....
Yok ben alırdım hepsini ama nişanlım kendini sorumlu hissediyor ailesine yük olmus gibi suan gururuna yediremiyormuş işte cok zor dırumda kalacaklarmış falan kavga ettik zaten kendisiylede inanın hayatımda hiç zorluk cekmeden büyüdüm sıkıntı cekmedim her istediğim yapıldı maddi kaygı cekmedim ama şımarık ta değilim su durum hayatımda olcak deseler inanmazdım cünlü cok sacma bir konu yani ve bu durumdayım

Sen bu evliliği biraz daha düşün bence...yer tutulmuş olabilir seneye erteleyebilirsin sonuçta...sonradan pişman olmaktan bin kat iyidir...şahsen nişanlıyken erkek tarafının bu şekilde pazarlığı pek hoş değil kendileri yapamıyorsa kenarda dursunlar ben bütçeme göre hareket ederim öyle değilmi....nisanlinizinda sizinle 3 bilezik bozdururuz hesabı hoşuma gitmedi heleki bekar olduğu halde ailesinden böyle şeyleri saklayan erkek bana itici geliyor ileride aile yüzünden sizi incitebilir ailesine karşı biraz ezik mi acaba kaza yaptıysam yaptım çalışır öderim yani canım sağolsun der kapatırdım konuyu....Yok yok nereden düşünsem hoşuma gitmedi Allah yardımcınız olsun hayırlı yolu göstersin ben olsam ertelerdim düğünü hem kredisini kapatsın hemde eşyaların borcunu hafiflersin...bu arada sizde kendi aldıklarınızı öderdiniz ailecek yavaş yavas
İşte aile konusu benide düsündürüyor annesiinin ciddi bir hastalıgı var ve ona bir sey demekten çekiniyor acıkcası bir sey olacak diye. Biraz cekingen ailesine karsı utanç duyuyor borcu yüzünden ve onlara yük oldugu için bana da diyordu gecen aya kadar seni bu duruma sokmak istemezdim üzgünüm falan diye. Suan daha farklı altın konusunda con kavga ederiz gibi geliyor cünkü son zamanlarda iyice gergin oldu

Ben sizi fazla saf gördüm bilin de... Bu olay takı mevzusu değil bencillik mevzusu. Yazın bi kenara bu bilgi çok karşınıza çıkacak.
Bakın şöyle bir şey de var tamam kredi nişanlımın o bizi sıkıntıya sokacak borc sadece onun dısında bütün takılanlar onlara olsa derim olmaz diye ama benim akrabalarımdan gelenlere dokunmayacaklar sonucta bide şöyle bakıyorum farklı açıdan kendi dıdısının dıdısı getirip takıcak yani kendi taraflarından geleni almalarında problem yok su kredi olmasa zaten altın derdine düşmezdim altın dediğimde zaten ceyrekler sadece.

Altınları verirsen sadece senin ailen borç ödemiş olacak Erkek tarafı biraz elini taşın altına koyacak.O altınların yeri var vazgeçtim de götür bankaya koy bence yoksa hep sömürür bunlar seni
İşte nişanlım beni arada bırakıyor o verme taraftarı kendine takılanları seninkileride sizinkilere veririz kimseyi mahrum etmeyiz diyor da bizi unutuyor inanın kredi olmasa takılmazdım aman borcsuz evleniyoruz alsınlar derdim ama mtle değil

Bakın şöyle bir şey de var tamam kredi nişanlımın o bizi sıkıntıya sokacak borc sadece onun dısında bütün takılanlar onlara olsa derim olmaz diye ama benim akrabalarımdan gelenlere dokunmayacaklar sonucta bide şöyle bakıyorum farklı açıdan kendi dıdısının dıdısı getirip takıcak yani kendi taraflarından geleni almalarında problem yok su kredi olmasa zaten altın derdine düşmezdim altın dediğimde zaten ceyrekler sadece.

Bazı şeyler yaşayarak anlaşılır. Hele bir evlen, seneye bi zamanlar gel yine bu konuyu oku. Bazı şeyler bağıra bağıra geliyormuş zaten diyeceksin.

Sizden aldiklari altinlarla borc kapatip orda burda biz soyle dugun yaptik diye ballandira ballandira anlatirlar artik. Maddi durumlari yoksa dugunu aileler yapar deyip atilmayacaklardi. Siz zaten nisanlinizla herseyinizi yapar sonrasinda birsekilde oderdiniz. Nisanliniz ailesine soylemistir bile sizin haberiniz yoktur. Henuz aileden kopmadigi icin muhakak kendi aralaeinda konusuyorlardir bu konulari. Simdiden gecmis olsun.

Soylemek istedigim cok sey var da sinirle soylwmek istemiyorum. O altin sizin. Kimseye vermek zorunda degilsiniz. Madem altinlara guvenip almislar esyalati onlar degil siz almis oluyoraunuz zaten. Bosa sunu aldik bunu aldik demesinler kimseye. Ne olursa olsun kimseye verme kredi borcunu kapatin. Cunku bir gun ihtiyaciniz olduvunda kimse size para vermeyecek. Bu lafim aklinizda bulunsun.

Yok ben alırdım hepsini ama nişanlım kendini sorumlu hissediyor ailesine yük olmus gibi suan gururuna yediremiyormuş işte cok zor dırumda kalacaklarmış falan kavga ettik zaten kendisiylede inanın hayatımda hiç zorluk cekmeden büyüdüm sıkıntı cekmedim her istediğim yapıldı maddi kaygı cekmedim ama şımarık ta değilim su durum hayatımda olcak deseler inanmazdım cünlü cok sacma bir konu yani ve bu durumdayım
Ayni durumlardan gectim. Altinlari isteyeceklerini bildigim icin esimle hemen araba aldik. Ceyrekleri oraya verdik. Bizdeki fark ailemle esyalati ortak alacagiz diye konustular. Bize donup gucumuz yom kendiniz alin dediler:) ailem 10bin nakit verdi 15bin kredi cektik ev duzduk. Dugunun haftasina eaimi aramislar
Kiz kardesi evlenecek alinacaklar varmis altinlari gonder diye. Esim bankaya yatirdim veremem demis. Ardindan beni aradilar( onu aradiklarindan haberim yok) acindirdi acindirdi. Tamam borc olarak vereyim dedim. Esimi aradim boyle boyle diye. Aen niye tMam dedin o altinlar bir daha geri gelir mi vs tartistik. Tabi aoz verdim dedim go derdim.
SONuC hala altinlar gelmedi, gelecwgi i sanmiyorum. Ogluna yapmadi ama kizinin her seyini en luksunden yapti. Sonra soyleyince ben evlat ayirmiyorum.
Benim esyalatim en iyisi degil kirilip dokuluyor ama huzirum var cok şükür. En luks evde son model esyalarla oturanlarin huzuru yok. Iyi ki her seyi kendimiz yapmisiz.

Bazen erkekler çekiniyor kız tarafı bile olsa damada takabiliyor. Ayrıca bi kaç düğünde gördüm damadın akrabaları hediye bilezikleri bile damadın üzerine iğneyle takmıştı. Ben konu sahibihin tadı iyice kaçmadan olayın biteceğini sanmıyorum.
katılıyorum...

Asla verme. Ne para ne altın. Madem borca girecekler, sor nereye borç var, söyleyin ben öderim deyin. Siz ödeyin. Ellerine saymayın altınları.

Yada madem vereceksin, sen de kendi ailene ver. Kredi borcunu da (afedersin) eşşek gibi çalışsın ödesin.

Ağlamayana meme yok mu yani?

Senin ailen güzel güzel borç ödeyecek
Ses çıkarmadıkları için.

Sen de gidip altınları sadece eşinin ailesine mi vereceksin?

Gerçekten evet derken hiç aklına gelmedi mi bu?

aynen katılıyorum arkadaşa ,

senın ailen enayimi , yarısını onlara yarısını ailene ver ozaman

nişanlım ailesini borcta görüpte huzursuz olur gibi geldi ama kendi kredi borcuda var kafam cok karışık

O zaman nişanlına diyeceksin ki; takılan altınlarla önce senin kredi borcunu kapatalım kalanı ailelere bölüştürelim.

Sen de kendi ailen borç öderken çok huzurlu mutlu yaşamazsın sanırım.

X