- 9 Şubat 2010
- 18.662
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.265
- 1.123
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Düğün salonlarında konferans veriliyor, tören yapılıyor, hayır pilavı dağıtılıyor, iftar yapılabiliyor da kokteyl ya da yemekli nikah yapmak neden anormal oluyor onu anlamıyorum ben de. Sonuçta bu salonlar kalabalık misafir ağırlamak için. Nikah salonuna 200 kişi ya sığar ya sığmaz, senin oradan çıkıp kokteyl yapacağı alan da sınırlı, 2 sülale de aynı şehirde yaşıyorsa konu komşu zaten 200 kişi olur, nerede kaldı akrabalar.düğün salonunda düğün yapmamak tuhaf bence işte anlatamadığım nokta bu. Çok arada kalan tuhaf bir şey. Kokteyli düğün salonunda yapmak istiyorsun, yada kutlama yemeğini düğün salonunda yapıyorsun gibi bir durum.
Müzik dans istemezsen kısa olan kutlama yemeği yada kokteyli yaparsın. Uzun olsun dersen de düğün yaparsın yemek üstüne dans oyun neyse yapılır. Ama sen hem dans istemiyorsun hem uzun uzun oturmak istiyorsun. E sıkıcı olur yani bu durumda. Çok arada kalan tuhaf bir şey.muhafazakarlar dans istemiyor yerine dua mua koyuyor mesela. Ha ben katılmam ama en azından onunla mantığı var. Nunda o da yok. Oturun bize bakın diye toplayacak insanları
düğün salonunda yapılınca 4 saatten önce bitiremezsin diye bir kural koydular da ben mi kaçırdım. Nikahtan sonra kokteyl farz yemek mekruh mu dediler. Yemeğini yiyip takısını takan gitsin diye zaten bu mekan, uzun kalmak isteyene oturacak bir sandalye olacak en azından, kokteyl yaparsan insanlar ayakta dikilip ne yapacak, oturup sohbet etme şansın olmuyor, saçma sapan bir şey. Yakınlarınla yemeğe çıktın akşamına diyelim, 50 kişiye yakın olur o yemek de ve aynı paraya gelir. Düğün salonunda yemekli nikah olmaz diye kural mı var, salonun neden bundan haberi yok peki, niye vermeyiz salonu dememişler. Hay allah cahillere bak sen.