herkesi arkalarindan konusturmak icin gereksiz yuksek bir rakam bence.
yazik gunah, gelenler 4 kisilik aile yemegini yer bir gram takmaz bu ekonomide salonun parasi bile cikmayabilir. tek salonla da bitmiyor cateringi falan da var.
oysa o parayi evliliklerinin ilk birkaç yilinda her tatil biyerlere uçarak - kari koca güzel anilar biriktirerek degerlendirebilirlerdi.
hani özense bezense - hayalindeki düğünü yapti durumu olsa yine neyse daha fazlasi helal olsun der insan. ama böyle yarim yamalak, kimseyi mutlu etmeyecek, bir ton gereksiz kisiyi hakkinda konusturacak bir organizasyon icin bunca masrafa yazik bence
işte onlar bunu hayal etmişse? belki sessiz sakin gelenlerle sohbet edip, yemek vermek istiyorlar?
neden heeeerkeslerin eeeeeen büyük hayalinin ülke ülke uçmak oldğuunu düşünüyorsunuz? aşırı ilginç hakketen.
benim rizeli bir arkadaşım var
doktora yaptı kız 4 sene avrupanın ortasında, bitirdi koşa koşa döndü evine
azami 50 km harici 1 tane şehre de gitmedi kız sevmiyor çünkü yolculuğu, bu kızın eşi de isviçre doktoralı kutuplarda görev yapıyor. öyleyken bile gitmiyor bir yere. mutlu evinde kedileriyle. size kalsa " ayyy ilk ucuz bileti alsın, hostelde kalıp patagonyaya gitsin"
arkadaş öyle bir hayali yok. sevmiyor. herkes yolculuk sevmek sırt çantasıyla gezme sevmek zorunda mı? -ben severim ve gezerim o ayrı da herkese bu bilet al gez ,artık sıkılmadınız mı bundan? yani artık herkesin elinin altında telefon internet heşey var, biliyorlardırherhade bilet almayı, ne dersiniz?
herkesin hayatında en büyük hayali, zevki, ideali, neyse, seyahat ve yeni yer keşfetmekmiş gibi bir önyargı ne zaman peyda oldu çok merak ediyorum.
cemiyet seviyordur, oyun sevmiyordur. bilmiyordur, istemiyordur. yaşadıkları yerde konsept olarak kokteyl yemekten pahalıdır, çevrelerine uygun değildir... zevkli olayacaktır?
ben bunu cidden anlamıyorum.
"biz 20 kişi yemek yemiştik"
kardeş benim sadece çok yakın arkdaşım, sadece kardeşim, kök ailem, sadece 1. derece kuzenim 300 kişi. ben nasıl 20 kişi yemek yiycem? nasıl birini çağırıp birini çağırmıycam nasıl olacak o iş?
belki konudaki kişiler de öyle? belki adam esnaf belki kadın tüm okulu çağırcak bi' öğretmen, belki çevreleri çok. nasıl 20 kişi yemek yiyecekler mesela?
belki hep yemekli düğün tertip edilen bir yerdeler. belki şehir dışından gelene yemek vermek durumdalar (anadolu genel olarak öyledir) evde yemek vermemek için salonda vermek istiyorlar. --ki büyük ihtimalle öyle zaten.
ay aman neyse, herkesler 3 kişi nikah kıyıp 5 kişi yemek yiyorsa kim bu düğünde 500 kişi halay çeken - a onlar da köylüydü. tamam aydınlandım. gidiyorum ben.