Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

Hayat geçmez canım öylede insan içine çıkardılar ne demek yapmak zorundalar oğulları sonuçta senin ailende aynısını yapıyor niye tek kendi ailesini görüyor ki sevgisinden eminsen benim gibi resti çek tutuşsun paçaları. Benin eşim babasını kıramadı 1ay k.v kaldık bir ayda saçın beyazladı resti çektim annesi hala oğlu kendini seçer sanıyor ama .bizde evi kiraya vermiştik eşim 1 günde ev buldurdum 2 gün taşındım 3 gün anneme gezmeye gittim isteyince oluyor inancını kaybetme
Hayat geçmez canım öylede insan içine çıkardılar ne demek yapmak zorundalar oğulları sonuçta senin ailende aynısını yapıyor niye tek kendi ailesini görüyor ki sevgisinden eminsen benim gibi resti çek tutuşsun paçaları. Benin eşim babasını kıramadı 1ay k.v kaldık bir ayda saçın beyazladı resti çektim annesi hala oğlu kendini seçer sanıyor ama .bizde evi kiraya vermiştik eşim 1 günde ev buldurdum 2 gün taşındım 3 gün anneme gezmeye gittim isteyince oluyor inancını kaybetme
işte canım nisanlımla dün kavga ettikk istemiyorum vermek dedim vericez demistin vazgeciyorsun falan dedi ses tonu sertti ben vermek istiyorum ilerde basıma kakılsın istemiyorum Sen bisey yapmadın altını da yedin demesinler istiyorum ama son karar senin düşün tasın karar ver net ol bana sen hayır deyince kimse alamaz dedi ama biliyorum ki ben vermem dersem huzursuz olucaz of :KK43:

Verme altinlariii, evlenirsin, ustunden 2 yil gecer, gozun acilir, gene gelir buraya konu acarsin nisanliyken istediler de verdik altinlari sussunlar diyede simdi borclarla kalakaldik diye...

Konuyu okumadan yorum yapıyorsunuz suanda cidden. Ya altınlar bize kalacak yada nişanlımın ailesi ona takılanları alacak benim üzerimdekine takılarıma kimse dokunmayacakk bende aileme vericem dedim ve damadındır

inanın bilmiyorum daha nisandan sonra konustum bak dedim nisanlıma beni takı muhabbetiyle zor durumda bırakma oda yok dedii ama bu durumdayım hayatımda en sevmediğim durumla baş başayım

Evet- yanlis okumusum. bence vermeyin. sizin dügün borcunu söylesinler- bozdurur kendiniz ödersiniz gelen altinlarla.
zaten KV bunu ögrenince kesin kendi tarafina altin taktirmaz. hepsini kendi toplar. yani öyle yada böyle size altin birakmazlar (kendi tarafinizinki haric)

Canım biz zaten ayrı yaşıyoruz uzağında yani sadece esimle aramızda bu konular konusuldugunda düşüncesi böyle bende aman ne düşünürse düşünsün umursamiyom ama gerçekten evlat gibi gorselerdi tabiki bende evlatlik yapardım

Evet- yanlis okumusum. bence vermeyin. sizin dügün borcunu söylesinler- bozdurur kendiniz ödersiniz gelen altinlarla.
zaten KV bunu ögrenince kesin kendi tarafina altin taktirmaz. hepsini kendi toplar. yani öyle yada böyle size altin birakmazlar (kendi tarafinizinki haric)
Valla aynen evde toplar zaten aslında ceyrekte az gelir bu zamanda bazen ona takılan ceyrekleri alsınlar naparlarsa yapsınlar diyorum sinirden

Valla aynen evde toplar zaten aslında ceyrekte az gelir bu zamanda bazen ona takılan ceyrekleri alsınlar naparlarsa yapsınlar diyorum sinirden

Aslinda düsünceniz dogru ama esiniz borclu olacak- sizde kalan altinlarla kredi kapatmaya kalkarsa ne olacak? Bence plan bu. kendi altinlarini annesine verdikten sonra siz gecim sikintisi cekerken mecbur cikarticaksiniz kenardaki altinlari. kese bir olacak sonucda.

Sakin verme
Madem kendilerine güvenip evi biz kuralım dediler katlansinlar.
Benim gozumde senin aileni kandirmis oldular.
Kocan ailesini düşündüğü kadar seni ve kuracağımız yuvayı dusunsu.n.
Beyefendi hem krediyi hem kirayı ödeyip nasıl ev geçindirmeye düşünüyor acaba

valla takıyı almak isteyen taraf dugunde taktirmayip cebe atiyo zaten atabildigini, benim düğünümde gelen altinlar esimin tarafi icin diyorum hep arkadaslarindandi bide aile buyuklerinden biraz, ama onlarda takilan kesin geri gelir dugunde hic gelmedi. dugunde cok kalabalikti. benim dugunden sonra kaynanamlar para yok diye diye her ay beser altisar altın taktilar sunun dugunu bunun dugunu diye, nerden geldi o altınlar??

bı diğer mevzu esimin de ailesinden gizli borcu vardi, dugun icin de cekti gizlice, kizarlar diye soyleyemedi, altinlari elimizden almadilar ama hic bisey alip yapmadiklari halde herseylerini yaptik altinlarini da almadik dediler

sana tavsiyem ailesine altinlari size vermemek gibi bi dusuncem yok ama oglunuzun gizli borcu varmis, onu odicez mecbur deyip cik isin icinden

ben bu gizli borctan cok cektim sahsen

ayrica naparsan yap herşeyi dort dortluk yapmis gibi anlatcaklar zaten, bunu kafana takma sadece alis bu düşünceye

son olarak da kavga edecekse nisanlin once ailesine durust olsun seni arada birakmasin,

senin yerinde olsam bozdururum nereye ne kadar borcunuz var der gider elimle verir kapatirim, 5 binlik borca 15 20 bin de diyebilir nerden bilcen

Öncelikle merhaba yeni üyeyim ve fikir danışmak istediğim bir konu var? Nişanlıyım düğünüm olacak bizim evimizi kurma işini aileler üstlendi benim ailemde onun aileside bir şeyler alıyor fakat nişanlımın ailesi bir şeyler alındıktan sonra sürekli çok borç çok borç diye yakınıyor( Ben zorlamamıştım onları, onlar aileler evlendirir biz alıcaz dediler) ailem ağzını açıp tek kelime etmedi ne borç için ne de nişanlımın ailesine bu zamana kadar şunu da alın buda olsun diye hep kızım mutlu ol yeter dedi. bir de bana düğünden 6-7 ay varken falan esyaları aldırdılar begendirdiler düğüne kadar taksitleri bitsin diye bende onları zor durumda bırakmadım hiç. evim kira olacağını bile bile aldım ve çok pahalı şeyler almadım. Ve nişanlımın ailesinden sakladığı laf etmelerinden korktugu bir kredi borcu varmış bende öğrendim sinirlenmedim kızmadım gecerli sebebi vardı ondan yana sıkıntı yok. Ortak karar almıştık düğünde takılan altınlarla krediyi kapatacaktık Çünkü suan işsizim ve nişanlımın maaşı ev kirası ve faturalara anca yeter. Ben ailesi ile konustum altın olayını biraz kem küm ettiler altınlara paralara ümit etmişler borca girerken haberim yoktu. (Yoksa para biriktirip kendimiz alırdık eşyaları. )Paralar sizde kalsın altınlar bizim birikimiz dedim kem küm ile anlastık bu sefer de Nişanlımın kendisi ailesinin borcunun çok olacağını ona takılan takıları ailesine vermek istediğini söyledi bende sonucta bir ömür paylasıcaz aileside hayatımızda olacak lafı edilsin veya bizi borc içinde bıraktınız diye hem nişanlıma hem bana söylenmesin kimse diye kabul ettim. .Ama ailesine demedik henüz bizde kalcak biliyorlar ama kredi borcuda var kira da olcak ben iş bulamazsam nasıl gecincez derdi var suan masraf konusuna gelirsekte benim ailemde yapıyor masraf onlarda yapıyor ve aldığımız her şeyde ailesi pahalı almayın diye söylendi. evimizde daha alınacak seyler olucak onuda nisanlımla alıcaz yani büsbütün onlara yüklenmedik. Bilmiyorum altın konusunda dogru mu karar vermişim nişanlımın ailesine vermekle ???? Uzun oldu ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim derdim para altın değil bu borc olayı gerilmeme sebep oluyor :KK43:(
Bu da yeni moda arkadas hem biz alalım diyorlar hem de altınları istiyorlar.Altın umrumda olmaz benım ama bunu da kabul etmem dogrusu. Onlardan gelecek bir şeyi istemem olur biter

Nişanlın da az uyanık değil hani. İlerde de ailem de ailem der haberin olsun. Senin ailenin canı yok mu? Altınları vermek nedir? O zaman biz yapacağız diye yola düşmeselerdi. Taviz tavizi getirir, bunun sonu da gelmez. Nişanlın ailesine yanacağına önce kendini ve seni düşünsün. Kesin ailesi laf etti o da sana öyle söyledi.

Nişanlınız şimdi size sende ailene verirsin diyor da o iş öyle olmaz düğün günü Bi bakmışsınız hepsini almışlar elinizden sizde öyle bakakalmışsınız bu kadar bencillikten sizi ailenizi düşüneceklerini sanmayın sizi ikna etmek için öyle konuşuyor gibi zaten kendiniz yazmışsınız kızarak söylüyor diye

keşke kendınız borca gırıp batsaydınız.batacaksanızda yarın bı gun sıze takılan altınla bıle olsa her zaman bizim aldıklarımızda yaşıyosunuz bak olacak.

Nişanlınız şimdi size sende ailene verirsin diyor da o iş öyle olmaz düğün günü Bi bakmışsınız hepsini almışlar elinizden sizde öyle bakakalmışsınız bu kadar bencillikten sizi ailenizi düşüneceklerini sanmayın sizi ikna etmek için öyle konuşuyor gibi zaten kendiniz yazmışsınız kızarak söylüyor diye
Kızarak ailene ver demiyor ailene vereceksin tabiii diyor ona söz etmiyor ama ailemede verelim diyor haftasonu güzelce konuşcaz ortak karar vercez napıcağımızı

Nişanlın da az uyanık değil hani. İlerde de ailem de ailem der haberin olsun. Senin ailenin canı yok mu? Altınları vermek nedir? O zaman biz yapacağız diye yola düşmeselerdi. Taviz tavizi getirir, bunun sonu da gelmez. Nişanlın ailesine yanacağına önce kendini ve seni düşünsün. Kesin ailesi laf etti o da sana öyle söyledi.
Olabilir haftasonu konusup ortak karar vericez

valla takıyı almak isteyen taraf dugunde taktirmayip cebe atiyo zaten atabildigini, benim düğünümde gelen altinlar esimin tarafi icin diyorum hep arkadaslarindandi bide aile buyuklerinden biraz, ama onlarda takilan kesin geri gelir dugunde hic gelmedi. dugunde cok kalabalikti. benim dugunden sonra kaynanamlar para yok diye diye her ay beser altisar altın taktilar sunun dugunu bunun dugunu diye, nerden geldi o altınlar??

bı diğer mevzu esimin de ailesinden gizli borcu vardi, dugun icin de cekti gizlice, kizarlar diye soyleyemedi, altinlari elimizden almadilar ama hic bisey alip yapmadiklari halde herseylerini yaptik altinlarini da almadik dediler

sana tavsiyem ailesine altinlari size vermemek gibi bi dusuncem yok ama oglunuzun gizli borcu varmis, onu odicez mecbur deyip cik isin icinden

ben bu gizli borctan cok cektim sahsen

ayrica naparsan yap herşeyi dort dortluk yapmis gibi anlatcaklar zaten, bunu kafana takma sadece alis bu düşünceye

son olarak da kavga edecekse nisanlin once ailesine durust olsun seni arada birakmasin,

senin yerinde olsam bozdururum nereye ne kadar borcunuz var der gider elimle verir kapatirim, 5 binlik borca 15 20 bin de diyebilir nerden bilcen
Haftasonu bulusup konusucaz ortak karar vericez ailesine söylesin diycem borcunu ve altınlar bize lazım desin

X