Oynamalı olmayan düğün cenaze gibi mi oluyor ?

Evin önünde olunca cok basit geliyormus genclere neymis o öyle mahalle arasi gün gibiymis 🤣 bir sey desen karisiyor olursun ne diyeyim 😃
Bazen o mahalle dügünleri öyle güzel oluyor ki. Kendiliginden gelisen, sizi seven, herkesin hazirliga katildigi icten gelen, neseli bir mahalle dügününü ciraganda yapilan dügüne degismem.

Cahil demedim. Avam dedim. AYRICA desem ne olur ne yaparsın yorumumu mu sildirirsin. :rapci: Burada yazılan her şeyi öyle üzerinize alınırsanız ohoooo :))))
Bir kelime kullanırken anlamının ne olduğunu bilerek kullan önce 😂
Sen çok elitsin ya, eğlenceli düğün yapanları küçümseyip avam diyebilme cüretini kendinde bulabiliyorsun.

Bir kelime kullanırken anlamının ne olduğunu bilerek kullan önce 😂
Sen çok elitsin ya, eğlenceli düğün yapanları küçümseyip avam diyebilme cüretini kendinde bulabiliyorsun.
avam cogu zaman yanlis kullaniliyor. Yurdum insani calgili, oynamali dügün sever ve eglenir bu avamlik degildir. Avam olan cok parayi sonradan bulup ciragan gibi bir otelde yahut bir yalida abartili ve gösteisli dügün yapip oraya ait olmadigini da her halükarda belli etmektir.

Köy dügünleri cok güzel olabilir ama avam degildir. Avamlik daha cok olmadigin gibi görünmeye calismaktir.

bana cok sacma geliyor muziksiz düğünler.
dugune gittiysen oyna cenazeye gittiysen agla derler. madem oyun istemiyorsun yapma düğün, git nikahla evlen. ya da 1 saatlik kokteyl salonlari var, belediyelerin bile var
ben de onlardan tutmak istiyorum. evet evet - ilk dans - hafif muzik- kanepe kuruyemis ikrami- taki toreni
bjtti gitti. ne insanlari mesgul et ne bunalt yani, bir saatte olsun bitsin, nihahin bir tık daha aceleye gelmemis versiyonu.
düğün sevmiyorsan böyle bir sey yap.
ya da düz nikahla evlen aksam restoran ayarla, kalabalik aileyle dostlarla falan cumbur cemaat yemek ye, tebrik etsinler.
bunca secenek varken düğün sevmeyip düğün salonu tutmak, uyduruk cirkin düğün yemeklerinden yedirmek sanki sirf "dugun istemiyoruz ama nikaha da takı takmiyorlar, adet yerini bulsun" gibi bir sey oluyor.
ben zaten dugune gitmeyi sevmem ama böyle sıkıcı düğüne gitmeyi hic istemem.
bence elestiren herkes hakli. düğün sevmiyorsa düğün yapmasin, insanlar da bir pazarlarıni bölüp kiyafet alip sac yaptirip masraf etmesin, haftasonlari p.c olmasin:)
ben Almanya`dayim. Cevremde türk yok dügünlerde ve dogum günü partilerinde müzik yok burda. Ya da cok az sadece yemek yerken.Tabi ben kendi cevremden bahsediyorum. Ta en basindan cok sasirmistim. Cok sakin, cok ruhsuz.

Bizde öyle mi? En basitinden ates etrafinda otursak müzik olmasa da biri söyler digerleri eslik eder. Sevicimizi, üzüntümüzü böyle paylasiriz. Ve bu bana cok güzel geliyor.

Burdaki kir dügünleri mesela cok güzel olur. Ama o da bu tür lokasyonlarin burda gayet dogal ve ulasilabilir olmasindan kaynaklaniyor. Yani herkesin bütcesine göre var.

En basitinden davetlilerden rica ediliyor her gelen tatli, pasta ya da herhangi bir salata getiriyor ve dügün sahipleri sadece ana yemekler icin caterinlge anlasiyorlar. Genellikle müzik olmuyor ama alan genis insanlar yayilir cimlere, agaclarin altina, kimsede müzigin eksikligini hissetmiyor.

Kardesim evlenecek yakin zamanda düğün salonu tutuldu oynamali dügün istemediler sadece nikah olacak yemek ikrami olacak taki töreni olacak o kadar.
Kardesim ve nisanlisinin istegi tamamen biz de saygi duyduk.Her duyan cenaze mi yapacaksiniz dügün mü e o zaman kimse gelmez ki caldırın bir seyler kimse durmaz düğünde diyip mod düsürüyorlarmıs hem annemlere hem de kardesime soruyorlarmis neden istemiyorlar/istemiyorsunuz ki diye.Nasil genc onlar insan oynamak ister falan sart mı gercekten oynamali olması sahsen bana sirf ben evleniyorum diye enistemin terli terli canhıraş oynaması insanlarin göbek atması diğerlerinin onu izlemesi falan cok sacma geliyor(benim dügünüm oynamali olmustu o zaman bu kadar sacma gelmiyordu su an evlensem ben de yapmam) kardesimle konustuk da sence cenaze gibi mi oluyor babam millet gelmezse ne yapariz müzikliye cevirelim diye baski yapmaya baslamıs yok dedim ne alakası var sen babama bakma herkes istedigini yapmakta özgür isteyen oynar istemeyen de oynamaz bir mecburiyet yok sonucta.Insanlara sinir oldum sizce de öyle mi ya illa göbek atmak sart mi ? Siz ne düsünüyorsunuz
Kalabalık olmasına gerek var mı? Boş insan kalabalığı olacağına olmasın daha ii. Gayet olabilir bence.

Benim eşim 7 kardeş, biz 2 herkesin 2şer 3er çocuğu var. Kuzenler, eş dost. Sünnete 400 kişilik salon tuttuk ki kp ve kuzenlerin çoğu gelmedi. Ki bu sünnet, bir de düğünde karşı aile olacak. Çarp 2yle. Ben kokteyl de versem düğün salonu lazım 🤣 ayrıca dediğin gibi yaşlısı var, dedesi ninesi var. Kokteyl modernliğine (!) Çıkabilmem için sülalenin en az yarısının telef olması lazım, herşeyden geçtim kaynımla kardeşim tefe koyar beni 'sandalye kiralayacak paranız yoksa benden isteseydiniz bu ne böyle' diye 🤣 biz daha medenileşememişiz arkadaşım, tutalım salonumuzu verelim yemeğimizi, beğenmeyen de gelmesin. Nasıl olsa her koşulda beğenmeyen çıkıyor.
Bir de var bizim sulalenin kadınlarının yarısında kirecleme var kiminin diz kapagında sıvı yok bu insanlari nasıl ayakta dikelim teneke calarlar vallahi 🤣

Dini nedenlerden mi? Eğer değilse yemek yenirken arkada yemek müziği tarzı bari bişe çalsın. İsteyen kalksın dans etsin, onu da sevmiyor olmasınlar. Bu kadar müziğe düğüne dansa karşı opan da salon tutmasın. Uğultudan durulmaz orda zaten herşeyi geç.
Dini nedenle degil aslinda cünkü kinasını oynamali yapacak gelin kız dini nedenle olsa onu da oynamali yapmazdi evet kapali ama daha cok sacma bulduklari kardesim de oynamayi bilmedigi icin istemiyorlar

Dini nedenle degil aslinda cünkü kinasını oynamali yapacak gelin kız dini nedenle olsa onu da oynamali yapmazdi evet kapali ama daha cok sacma bulduklari kardesim de oynamayi bilmedigi icin istemiyorlar
Ben oynamayı hiç sevmem, kendi düğünümde de oynamadım ama başkalarını da biraz oyalamak gerekiyor ya sanki. Şuna bak ne giymiş, vay vay ne hevesli oynuyolar diye diye vakit geçiyor işte. Nedir ki zaten düğün dediğiniz bundan başka 🫠 Bi çiçek atma seramonisi ne bileyim ilk dans, Ankara havası falan(Ankaralı olmak bunu gerektitir) insan oyalanıyor iste.

Hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin🙏
Düğün yapmak kişilerin kendi tercihidir, isteyen çalgılı oynamalı yapar isteyen mevlid gibi yapar, yalnız sadece yemek verilecekse düğün salonu tutmak yanlış algı oluşturacak misafirleri bilindik düğün beklentisine sokacaktır, mekan yanlış olmuş bence.
Yıllar evvel babamın bir arkadaşının kızı evleniyordu düğün salonu tutmuşlar, bize de önceden hiçbir bilgilendirme yapılmadı, tek söylenen kızımın şu tarihte şu saatte düğünü var bekleriz, yaz mevsimi hava sıcak giydik askılı elbiseleri saç baş makyaj düğün mekanına gittik ve maalesef mekanda kabak gibi göze çarpan tek aile biz olduk çünkü düğün salonu tutulmuş ama mevlid okutuluyormuş.

Hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin🙏
Düğün yapmak kişilerin kendi tercihidir, isteyen çalgılı oynamalı yapar isteyen mevlid gibi yapar, yalnız sadece yemek verilecekse düğün salonu tutmak yanlış algı oluşturacak misafirleri bilindik düğün beklentisine sokacaktır, mekan yanlış olmuş bence.
Yıllar evvel babamın bir arkadaşının kızı evleniyordu düğün salonu tutmuşlar, bize de önceden hiçbir bilgilendirme yapılmadı, tek söylenen kızımın şu tarihte şu saatte düğünü var bekleriz, yaz mevsimi hava sıcak giydik askılı elbiseleri saç baş makyaj düğün mekanına gittik ve maalesef mekanda kabak gibi göze çarpan tek aile biz olduk çünkü düğün salonu tutulmuş ama mevlid okutuluyormuş.

Benim de eşimin arkadaşinin kardeşinin (didisinin didisi oldu😄)nişanina davet edilmiştik bir mekan tutmuşlar ama kadin erkek ayri katlardaymiş ve böyle bir bilgilendirme yoktu. Ben zaten bir kişiyi bile tanimiyordum nişan olacak yere gittik beni yolladilar kadinlar katina ciktim kiyafet zaten uygun degil herkes sordu kimsin kimsin kabus gibiydi düğününe filan da gitmedik sonra. 🙄 Keşke hiç girmeseydik bile.

Benim de eşimin arkadaşinin kardeşinin (didisinin didisi oldu😄)nişanina davet edilmiştik bir mekan tutmuşlar ama kadin erkek ayri katlardaymiş ve böyle bir bilgilendirme yoktu. Ben zaten bir kişiyi bile tanimiyordum nişan olacak yere gittik beni yolladilar kadinlar katina ciktim kiyafet zaten uygun degil herkes sordu kimsin kimsin kabus gibiydi düğününe filan da gitmedik sonra. 🙄 Keşke hiç girmeseydik bile.
Bizde de davet edilirken bilgilendirme yapılmamıştı, biz girmiş bulunduk tabii herkes gördüğü için de geri çıkmak ayıp olur demişti anne babam, salonu perdeyle ikiye bölmüşler kadınlar bir tarafta erkekler bir tarafta, biz yine ergendik de annem epey sinirlenmişti niye söylemediler kasıtlı böyle gelmişim gibi oldu diye, davet sahibi sonradan özür diledi ama olan da olmuştu 😂

Bizde de davet edilirken bilgilendirme yapılmamıştı, biz girmiş bulunduk tabii herkes gördüğü için de geri çıkmak ayıp olur demişti anne babam, salonu perdeyle ikiye bölmüşler kadınlar bir tarafta erkekler bir tarafta, biz yine ergendik de annem epey sinirlenmişti niye söylemediler kasıtlı böyle gelmişim gibi oldu diye, davet sahibi sonradan özür diledi ama olan da olmuştu 😂

Cocukluk kabusumdur boyle bir dugune katildim aslinda kan bagim olmayan kalbi kara dili seytan biri beni insan icinde azarlamisti acik giyinmisim dunya terrine donmus cehennemlikmisim 12 yasindaydim imkanlarim kisitliydi ve dizlerde etek ve yarim kollu bir tshirt vardi sonra annem bizi alip donmustu ve ortak akrabam bize yalvariyordu gitmeyin kizar diye. Allah rahmet eylesin arkasindan bir fatiha okumus degilim okuyani bol olsun. Sonra yillarca dil felci ile yasadi o zehirli dili elinden alindi kimseye dokunamadi.

Simdi olsa aa deli galiba derim o ortamda kimse de sen sus demisti annem ztn duymamisti öğrenince 5 dk durmadik

Benim de eşimin bir arkadaşı evlenecekti . Sonra işte yemek olacakmış sadece neyse ya otururur yeriz dedim . Sonra dedi ki ama kadın ve erkek ayrı olacakmış . Ben oraya gideceğim insanların içine tanımadığım kadinlarla oturacağım sebep ne yani . Bunun için şehir dışına da gitmedik artık . Saçmalık gerçekten

Back