Düğün Parası

tatlım 5 yıllık evli biri olarak senin yerinde olsam şu anki deneyimlerim ile o paradan kimseye bahsetmem ve bankada kendi adıma bi hesaba yatırırım ilerde çok daha acil bi durum olabilir geleceği bilemiyoruz sonuç itibari ile çok iyi niyetlisin ama olma kendimden biliyorum olmamak daha artı kazandırıyo emin ol tatlım

Burdaki kizlarda sagolsun hep ayni seyi dedi canim kiymet bilinmez harcama hepsini ustune duseni yap birak dedi ve inan ki gozum acildi yani belki desek kabul etmezlerdi ama kabul edip kullanada bilirlerdi sonucta kimsenin icini bilmiyoruz o kadar bende sizlerin dedigi gibi yapicam beklicem daha cok birktircem kendime yatirim yapicam evlenmeden evlilikte neymis peh :)

Paranızın olduğunu söylemeyin ceyiziydi alyansiydi üstünüze düşeni yapın bu paranın bir kismiyla evlendikten sonra olmadı kalan parayla borcu kapatıp takilarla ev alırsınız

Ben an itibariyle evliligi bile kafamda baya erteledim ciddi soyluyorum bunu babam ailem ve sizin dedikleriniz üzerine kendime evlenmeden yatirim yapicam evlenirkende kendi ihtiyacim kadar param olsun yeter dicem cok tesekkurler :)

Ben de paranızın tamamını kullanmamanızdan yanayım. Bırakın eşiniz de sorumluluğu paylaşsın. Her şeyi üzerinize alırsanız sorumsuz bir eş ortaya çıkarırsınız.

Nasil kiymet bildiriyim ne yapiyim sizinde yorumunuzu almak isterim
Tatlim ne kadar kendinden verirsen o kadar kiymetli olmazsin. Bence sen bu parayi eviniz icin tut. Dugunun masraflarina karisma. Oglanda birikim yoksa kredi cekersiniz falan filan ama calisip biriktirdigin parayi kullanma dugunde. O parayi yok say yani. Gercekten kiymetin olmaz. Sonra miymiy yapan gelinlerin kiymetini gordukce keske brn de yapsaydim dersin. Ben oyle dedim..

Burdaki kizlarda sagolsun hep ayni seyi dedi canim kiymet bilinmez harcama hepsini ustune duseni yap birak dedi ve inan ki gozum acildi yani belki desek kabul etmezlerdi ama kabul edip kullanada bilirlerdi sonucta kimsenin icini bilmiyoruz o kadar bende sizlerin dedigi gibi yapicam beklicem daha cok birktircem kendime yatirim yapicam evlenmeden evlilikte neymis peh :)
çok sevindim tatlım senin adına :) en doğrusuda bu bence umarım herşey güzel gider bırak karşı tarafta sorumluluk alsın sonuç ta kolay değil oğulları evleniyo :)

Ben de paranızın tamamını kullanmamanızdan yanayım. Bırakın eşiniz de sorumluluğu paylaşsın. Her şeyi üzerinize alırsanız sorumsuz bir eş ortaya çıkarırsınız.

Bende o kaniya vaedim cok tesekkurler yorum icin beklicem oda hazir olana kadar tam bu arada profilde sozunuz cok begendim cok anlamli demeden gecemedim

Bence de bu kadarı çok fazla. Biz de ailelerden yardım almadık denecek kadar az bir yardımları oldu (ki hiçbirşey yapmadınız diyemeyelim diye herhalde:KK53: ) eşim işe başlayalı 2 ay olmuştu tek kuruş birikimi yoktu, benim de birikmişim yoktu yeni araba almıştım.Kredi çektik 20 bin (3 sene önce) eşyalar, düğün, kına gelinlik damatlık falan hepsi içinde yetti o para , herşeyin en uygununu seçtim(ama eşim bir kere bile bizi borca sokmadın tşk gibi bir laf etmedi, beğendiğim mobilya markasını söylediğimde o Zaman onu istiyorum deseydin alırdık, söylemedin napayım falan der hatta) Düğünde takılan para ile balayına gittik. Dönüşte de altınları bozdurup kredinin büyük bir kısmını kapattık(ben de borçlu olmaktan nefret ederim )

Ama empati yapıyorum kesin elimdeki parayı verirdim borca girmeyelim diye :KK48:

Ben an itibariyle evliligi bile kafamda baya erteledim ciddi soyluyorum bunu babam ailem ve sizin dedikleriniz üzerine kendime evlenmeden yatirim yapicam evlenirkende kendi ihtiyacim kadar param olsun yeter dicem cok tesekkurler :)
En doğrusu da bu canım 7 yıllık evliyim erkek tarafı kıymet bilmez böyle iyi niyetli olmanız yaramaz emin ol evlendikten sonra daha iyi anlarsın bunu sonuçta esin olduktan sonra yine gereken yerde kocana vereceksin ama bunu düğün için yapma sadece gereken kadarını üstüne düşeni tabiki inşallah gönlünce olur herşey

E başlık Parası da verin bari.
Evlilik bir anlamda ortak bir yaşam kurmaktır. Ömür boyu herşeye ortak olmak demektir. Siz baştan herşeyi üstlenirseniz bu hep böyle devam eder. Çeyiz olarak almanız gerekeni alırsınız. Bir kısmını da beyfendi yapar. Biraz o biraz siz olur biter. Erkeğin herşeyi üstlendiğini gördüm de kadını ilk defa görüyorum. Kendiniz için de birşeyler yapın. Çünkü o para tamamen emek.
Ayrıca, umarım çok mutlu olursunuz.

Tatlim ne kadar kendinden verirsen o kadar kiymetli olmazsin. Bence sen bu parayi eviniz icin tut. Dugunun masraflarina karisma. Oglanda birikim yoksa kredi cekersiniz falan filan ama calisip biriktirdigin parayi kullanma dugunde. O parayi yok say yani. Gercekten kiymetin olmaz. Sonra miymiy yapan gelinlerin kiymetini gordukce keske brn de yapsaydim dersin. Ben oyle dedim..

Gercekten cok tesekkurler Allah hepinizden razi olsun bana olacaklari soylediniz . Ailem ozellikle babam diyordu da abartiyor sanirdim hep cok haksizlik etmisim babama erkek kiymet bilmez kendine harca evlenmeden birak gec evlen ama evlenmeden evini arabani al diyor hep oyle yapicam evlenmeyi ciddi anlamda askiya aldim

Hiç benim param var onunla hallederiz deme güzelim yarın iki gün sonra gercekten desteğe ihtiyacın olduğunda nasıl olsa onlarda vardır bir şekilde halleder onlar derler hep sen zor durumda kalırsın... Bırak kim kredi çekiyor ödüyor nasıl olacak onlar düşünsün... Kimse de sana kalkıp sizin düğününüzü biz yaptık onu biz yaptık diyemez oğlan evlendiriyorlar yapacaklar tabi ki... Ben yaptım onu sen sakın yapma çeyizin illa vardır üstüne düşeni yap sadece salon parası yok gelinlik parası yok o parası bu parası senin düşünmen gereken şeyler değil paran dursun ev mi alıcan araba mı alıcan ozaman çıkartır koyarsın benim de biraz param vardı dersin inan harcarsan yerine bir daha zor koyarsın o parayı

Aynı mantıkla birikmiş paramı kullandım evlenirken eşimin malesef hiç birikmişi yoktu. Ama ailesi bu durumu çok kullandı, ailesiyle iyiyiz artık ama düğün sürecinde çok yıprandım çok pişmanım borçla yapsaydı zorlansaydı keşke... değer bilirlerdi o zaman ... Allahtan eşim iyi mutluyum şükür ama inanın kolay elde edilen şeyin hiç kıymeti olmuyor... Onlar düğünü yapsın sizin birikmişinz evin peşinatı olsun bence...

E başlık Parası da verin bari.
Evlilik bir anlamda ortak bir yaşam kurmaktır. Ömür boyu herşeye ortak olmak demektir. Siz baştan herşeyi üstlenirseniz bu hep böyle devam eder. Çeyiz olarak almanız gerekeni alırsınız. Bir kısmını da beyfendi yapar. Biraz o biraz siz olur biter. Erkeğin herşeyi üstlendiğini gördüm de kadını ilk defa görüyorum. Kendiniz için de birşeyler yapın. Çünkü o para tamamen emek.
Ayrıca, umarım çok mutlu olursunuz.

Allah razi olsun sizde cok mutlu olun insallah cok tesekkur ederim♥

Karşı tarafa söyleme bile bence paran olduğunu kız tarafına ne düşerse o parayla yap evlendikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın erkek ailesi iyilikten anlamaz anca insani enayi yerine koyarlar sizinkiler Nasıl bilemem belki iyi insanlardır ama o da nadir tabi
:KK9::KK9:Bu yoruma alkış ve saygılar :KK52:

En doğrusu da bu canım 7 yıllık evliyim erkek tarafı kıymet bilmez böyle iyi niyetli olmanız yaramaz emin ol evlendikten sonra daha iyi anlarsın bunu sonuçta esin olduktan sonra yine gereken yerde kocana vereceksin ama bunu düğün için yapma sadece gereken kadarını üstüne düşeni tabiki inşallah gönlünce olur herşey

Sizinde insallah bir omur mutlu olun benimde fikirlerim degisti sayenizde hepinizin cok sey dusundum ve kendime geldim resmen Allah razi olsun

Gercekten cok tesekkurler Allah hepinizden razi olsun bana olacaklari soylediniz . Ailem ozellikle babam diyordu da abartiyor sanirdim hep cok haksizlik etmisim babama erkek kiymet bilmez kendine harca evlenmeden birak gec evlen ama evlenmeden evini arabani al diyor hep oyle yapicam evlenmeyi ciddi anlamda askiya aldim
Anneler babalar cocuklarina bisey soyledigi an hakli olmaz ama zamanla hakli cikarlar:)

Karşı tarafa böyle iyi niyetli davranırsan ayvayı yersin söliiim.paran olduğunu bile söyleme sakınnn

Konu sahibi bir yorumun da dedemden bir sürü ev kaldı bana demişsin .
Ya etrafta çok kötü niyetli insanlar var rabbim kötüsüne denk getirmesin , sağ da solda bunu anlatma bile böyle şeyler kulaktan kulağa yayılıyor.

X