Düğün Parası

Birde su var o ailesinden destek alicak buyuk ihtimaal sonra cikipta biz yaptik ettik diye bana gelirlerse iste o seyi ben kaldiramam o yuzden birazda su dugun icin baskasinin parasini istemedim

düğün için ısrar etme milleti eğlendirecek paraları varsa yapsınlar..
onun ailesi yardım edecekse sende senin ailen adına harcarsın paranı gerekli eşyalar için.. laf söz olucak bir durum yok..

Nüfusuna al istersen. Direk bunu dusunuyorum.

O parayi bir daha biriktirecegini saniyorsan cok beklersin.

Bu parayi karsi tarafa soylersen bir cok sey icin cok beklersin

Para kenarda kalsin. Dugun islerini krediyle halledin. Takilar ne durumda olacak cok mu az mi ona gore bakin derim.

Hatta takilara dokunmayip bir sure odeme yapin. Sonrasinda toplu bir para ile ev isine girersiniz.

Caliskan evine bakar isi gucu var ama iste birikmis parasi yok . Aileside oyle durumu iyi degil pek fazla . Ben gecen dedim para biriktircem var demedim biriktiremezsin diyor guluyor inanmadi ama aslında bende var para . Sizin dediginiz gibi yapmali o zaman o ne kadar koyuyorsa bende o kadar koycam . Bide sinir oldugum sey cok markacilar yani paran olur tamam ama yoksa ne merak bu . Mesela koltuk cardin olsun bilmem ne olsun pahali iste onlar ne gerek var sinir oluyorum ailece bu huylarina ayranlari yok icmeye .... lafi uyuyor onlara . Fikri olan varsa bu konuyada yorum yaparsaniz sevinirim kizlar

Kizlar cok cahilim bu konularda cokta safim sanirim karsi taraf kullanir belki durumu hic bilemiyorum anneme biraz konuyu acmistim oda kiz erkek farketmez ama bir kisiye yuklenilmez diyordu acaba hic butun paradan haberdar etmesem mi ben erkek tarafi gibi dusunuyorum sanirim
Annen doğruyu söylemiş sadece 1 kişiye yuklenilmez. Siz kız tarafı olarak nisan ve Kınayi yaparsiniz erkek tarafı dugunu yapar.
Siz üzerinize düşen beyaz eşyaları alirsiniz buzdolabı. Çamaşır ve bulasik makinesi. Fırınlı ocak mutfak masası ve ivir zikir vs.oturma odası yada yatak odası takımını alabilirsiniz. Erkek tarafında salon takımı alır.Bolusursunuz odaları 35 bin param var deme tabi.

Caliskan evine bakar isi gucu var ama iste birikmis parasi yok . Aileside oyle durumu iyi degil pek fazla . Ben gecen dedim para biriktircem var demedim biriktiremezsin diyor guluyor inanmadi ama aslında bende var para . Sizin dediginiz gibi yapmali o zaman o ne kadar koyuyorsa bende o kadar koycam . Bide sinir oldugum sey cok markacilar yani paran olur tamam ama yoksa ne merak bu . Mesela koltuk cardin olsun bilmem ne olsun pahali iste onlar ne gerek var sinir oluyorum ailece bu huylarina ayranlari yok icmeye .... lafi uyuyor onlara . Fikri olan varsa bu konuyada yorum yaparsaniz sevinirim kizlar
zaten öyle düşündükleri v e harcadıkları için birikmişleri yok

Bu kadar mı düştün evlenmeye? Bütün birikimini ortaya koyucan düğünü nişanı eşyaları halledicen bir de takıları vericen üstüne kredi çekip adama iş kurup çalışıp krediyi ödicen :KK70: bunları neden elin adamı için yapıyosun? Saçmalama git 15 bin liralık kredi çekip kendine 50binlik güzel bi araba al. Gez toz. Karşına ille senn gibi parasını tutmuş bir adam çıkar. Evlenmek zorunda da değilsin. Çocuk mu okutuyosun bu ne?

Tabi ki söyleme sen yine ailene yük olmamak icin üstüne düsenleri kendi parandan ver ama gerisine karisma
Bu isler ya adetlere göre yapilir yani kiz tarafinin üstüne düsen erkek tarafinin üstüne düsen esyalar alinir ya da ortak yapilir nasil isterseniz artik ama hazir parani ezme

Ben olsam birikmiş paramın tamamını evlenmek için harcamam.
Düğünde takılacaklara güvenerek geleceğimi planlamam.
Koca adayımın para biriktirmesini beklerim.
Ev ve iş güç sahibi biriyle evlenmeyi tercih ederim... :KK14:
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Bu kadar mı düştün evlenmeye? Bütün birikimini ortaya koyucan düğünü nişanı eşyaları halledicen bir de takıları vericen üstüne kredi çekip adama iş kurup çalışıp krediyi ödicen :KK70: bunları neden elin adamı için yapıyosun? Saçmalama git 15 bin liralık kredi çekip kendine 50binlik güzel bi araba al. Gez toz. Karşına ille senn gibi parasını tutmuş bir adam çıkar. Evlenmek zorunda da değilsin. Çocuk mu okutuyosun bu ne?
Katılabilirmiyim uzun uzun yazmayım simdi:):KK70:

Katılabilirmiyim uzun uzun yazmayım simdi:):KK70:

Evlenmek icin dustun mu dışında bende katıldım arkadasa. Evlenmek icin dusmedim tabiki hemen degil evlilik ama bilemedigim icin actim i
yaparsam ne olur yapmazssm ne olur diye sizden fikir almak içindi

İnsanlar neden hala düğün yapar,bileniniz varmı?
Yahu vallaha acıyorum su kınaydı,nısandı,dügündü sacmalıklarına dökülen paraya!Millet bir kac saat eglenecek diye kac sene borc ode,varmı böyle sacma birsey!
Bastan asagı sacma bir olay,bir de su onu taktılar bunu takmadılar zımbırtısı varya,10yıl sonra bile konusuluyor!
Yap nikahını,o paraylada esyanın ucuzuna kacacam diye dügün yüzünden en kalitelisini alır koyarım evime,yada bir tatile giderim,ya da ya da ya daaaa.Uzar gider.Neye harcarsan harca ama dügün bos..

İnsanlar neden hala düğün yapar,bileniniz varmı?
Yahu vallaha acıyorum su kınaydı,nısandı,dügündü sacmalıklarına dökülen paraya!Millet bir kac saat eglenecek diye kac sene borc ode,varmı böyle sacma birsey!
Bastan asagı sacma bir olay,bir de su onu taktılar bunu takmadılar zımbırtısı varya,10yıl sonra bile konusuluyor!
Yap nikahını,o paraylada esyanın ucuzuna kacacam diye dügün yüzünden en kalitelisini alır koyarım evime,yada bir tatile giderim,ya da ya da ya daaaa.Uzar gider.Neye harcarsan harca ama dügün bos..

Bende ayni senin gibi dusunurdum ama sonra sonra fikrim degisti cunku her seyin bir guzelligi var yasanmasi gereken tadi var gelinlik giymenin dugununde oynamanin kinanda aglamanin gibi gibi bu tatli telaslari yasamak gerek bence ilerde bir kuru nikah pismanlik yaratiyor cok gordum elin elverdigi surece yasanmali bence abarti opmamak sartiyla tabi

X