• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

Daha dikkatli davran. Nişanlınla aranı güzel tut. Bu bizim yatırımımız olacak kurduğumuz yuvaya katkımız olacak vs diye gaza getir. Eşin senden taraf olursa zaten herşey yolunda gidiyor. Kimsenin karışmasına izin verme. Düğün öncesi hiç şu kadar altın al bilezik al demedim eşime, elindeki parayı bileziğe yatırttım, başta masraf olmasın diye set istemedim ama annesinin yaptığı bir ayıp yüzünden işi inada bindirdim düğün arefesi set te aldırdım. O günler geçti gitti. İyi ki altın aldırmışsın, bak nasıl değerlendi ben olsam parayı çar çur ederdim şimdi diye bana teşekkür ediyor. Tatlı dille, nişanlını yağlaya ballaya hallet işini :)
Bnde su an o asamdayım iste onu kendimden tarafta tutmaya calısıyorum. Agzımı acmıyorum ama gör bunları seni nası ortada bıraktıklarını gör diyorum.

Allah yardımcın olsun o aileyle. Eşin de durmadan para gönderiyormuş. Çok yazık... Nasıl gerçek yüzlerini görmüyor... benim eşimde aynı öyleydi, kontor al para yolla, ayakkabı ali pijama al, bayramda tatlı yapcam ceviz al gönder, bilet al, al da al... Ama ipleri aldım elime, ailesinin gerçek yüzünü Allahtan gördü. İnşallah senin eşin de görür. Senin ahının olduğu takılar elbette bir şekilde onlardan çıkar.
nasılbaşardın ipleri almayı imdi eşim beni boşamakla tehdit ediyo beni bunla korkutamazsın dedim ama paracı olduğumu söylemeye başladı gönderme dediğim için

ama ben haklıyım biliyor o da oo anlatsam roman olur. bizim 2 yılımız oluyor evleneli.8 yıldır tanışıyoruz.Alsın dedim evini de kiraya çıkarım ben..Ama adam dedi.Giriş kattan alacaktı evi ben üst katlardan istedim.O zamn siz yapın ddedi düğünü. ama adam şimdi emekli olacak istanbul dan 2 daire ve diğer oğluna da daire alacak.Size de araba alırım diyor. adam da para bol ama az az veriyor gıdım gıdım.

Ben dürüst olduğum için böyle eşim . Onlar bu kadar açık sözlü değil alttan alttan yapmaya çalışıyor ama olmuyor haksızlar çünki.

yani düğün yapmak onun için söz yapmak gibi hafif kalırdı.

neyse ki ev var elde. şu an değeri bizim düğün masrafının 30 katı
amamn canım iyiki o var yani
allah aratmasın
böylelerindende uzak tutsun bbizi

nasılbaşardın ipleri almayı imdi eşim beni boşamakla tehdit ediyo beni bunla korkutamazsın dedim ama paracı olduğumu söylemeye başladı gönderme dediğim için

asıl paracı ailesi.Eşin trilyoner de senin mi haberin yok

amamn canım iyiki o var yani
allah aratmasın
böylelerindende uzak tutsun bbizi

oyle tabi . Kardeşinin sevgilisi vardı babası her gün 50 tl harçlık yolluyordu oğluna bu megersem kıza yediriyormuş..Bir de üstüne kredi çekmiş ..Yani Allah bir yerden çıkartıyor..Bize bulaşmadan

Kesinlikle geline takılan altınlar alınmaz demek ki paraları yok bu açığı böyle kapatmaya çalışıyorlar sanada gelenek diye yutturacaklar !

Tabi nişanlından annemin babamın paraları yok diyemlyor ,
gerçekleri saklıyorlar , senin onlara tavır alman gayet normal ,
seni aptal yerine koymalarını kim olsa alınır ,
bu konuyu annene ve babana açtın mı? Onlar ne diyor ? Çok merak ettim
Onların mı parası yok ? Su kadar söylim 19 bin liralık altın altılar cat diye tek seferde. Kendi aileme actım tabi onlar da sus bekle diyolar kendi kücüklükleri diyolarlar. Asla para konsunda kmseyle tartısmazlar bizimkiler

bi gün bi gidersin eli böğründe kalır
ben olsan napardım bilmiyorum ama böyle bi duruma
katlanamazdım canım
çocuk olduğunda daha da zorlar bu yaşantı seni allah kolalık versin

Ben nişanlıyken bu para borç harç yüzünden nişanı atıyordum düğüne 2 ay kala. Eğer tüm gelir giderden haberim olacaksa, ailesine 5 lira bile göndermeyecekse onunla evleneceğimi söyledim. Sonra düğün gününden öncesinde ailesi yine rezillik çıkardı. Ben yine yüzüğü çıkardım verdim. Kendi ailemin evinde görmediğim şeyleri yaşamak zorunda değilim sonuçta. Sonra eşim söz verdi, kapımızı kapatıcaz herkes kendi yoluna bakacak diye o şekilde evlendim. Ha şimdi ailesine para yollama teklifinde değil bu fikirde bulunsun cevabını çok sert alır. Eşin seni ayrılmakla tehdit etmiş, bende eşimi ayrılmakla tehdit ettim, benimki tehdit değildi gerçi, sadece teklif sundum. Evlilik bu yarın ne olacağını bilemeyiz ama evlilik kadar ayrılmak da normal güzel canımı kimse için sıkamam ben.

oyle tabi . Kardeşinin sevgilisi vardı babası her gün 50 tl harçlık yolluyordu oğluna bu megersem kıza yediriyormuş..Bir de üstüne kredi çekmiş ..Yani Allah bir yerden çıkartıyor..Bize bulaşmadan
allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz derler
bende derim bi oğlun daha var allah öyle bi gelin versin ki
beni mumla ara derim

:110:ileride evladının rızkınıda tek tek yedirecek bir kocan var..keşke hakkatten kocalık yapabileydi.
biliyorum ama ne yapacağımı şaşırdım sağlığım daha önemli artık ne hali varsa görsün eşimide ailesinide Allah a havale ettim yüzüne kaç kez dedim sanada ailenede ne bu dünyada ne de öteki dünyada hakkımı helal etmiyorum hiç tınlamıyo ne hakkın varki diyo

biliyorum ama ne yapacağımı şaşırdım sağlığım daha önemli artık ne hali varsa görsün eşimide ailesinide Allah a havale ettim yüzüne kaç kez dedim sanada ailenede ne bu dünyada ne de öteki dünyada hakkımı helal etmiyorum hiç tınlamıyo ne hakkın varki diyo
e zaten seni boşanmakla tehtit ediyormuş eninde sonunda boşar da hatta tüm çevreye seni kötü gösterirler ailecek paragöz diye..oysa alakası yok..çocuğun yoksa sende dön bu yoldan..git adam gibi biriyle evlen.

Ben nişanlıyken bu para borç harç yüzünden nişanı atıyordum düğüne 2 ay kala. Eğer tüm gelir giderden haberim olacaksa, ailesine 5 lira bile göndermeyecekse onunla evleneceğimi söyledim. Sonra düğün gününden öncesinde ailesi yine rezillik çıkardı. Ben yine yüzüğü çıkardım verdim. Kendi ailemin evinde görmediğim şeyleri yaşamak zorunda değilim sonuçta. Sonra eşim söz verdi, kapımızı kapatıcaz herkes kendi yoluna bakacak diye o şekilde evlendim. Ha şimdi ailesine para yollama teklifinde değil bu fikirde bulunsun cevabını çok sert alır. Eşin seni ayrılmakla tehdit etmiş, bende eşimi ayrılmakla tehdit ettim, benimki tehdit değildi gerçi, sadece teklif sundum. Evlilik bu yarın ne olacağını bilemeyiz ama evlilik kadar ayrılmak da normal güzel canımı kimse için sıkamam ben.
keşke bende en baştan konuşsaydım

şaşırdı evet ama daha komiği çocuğunuza ben bakacağım diyor 8 saatlik yol farkı var gelecek benim evimde kalacak istanbul da evi yok çünki bende dedim ki ben çocuğuma bakarım sen çocuğuna kvalidenin bakmasını istermiydin dedim daha da şook ..Alın buradan bi ev arada sevmeye gelirsiniz dedim.Ben çocuğuma kendim bakacağım.
İşte böyle hep ezilen gelin hikayesi bi yere kadar:-) En Büyük KK

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.

Ahh canım yaaa neden o kadar taviz verdin bence ilk başta o kadar samımıyet çok iyi değil çnkü artık yüz alıp bişeyler istemeye başlıyorlar. Ben de yeni evliyim yatak odası ve mutfak gereclerı harıc a dan z ye herseyı kv ler yaptı tabi bu insandan insanada değişiyor . Bence bu kadar içli dışlı olmasaydın yüz alamazlardı nişanlının savunmasını bekleme ve sürekli ona şu alınacak bunun için para ayıralım gibi şeyler söyle annemlerınde durumu kötü o kadr sey yaptılar onlarada vermemiz gerekiyor de ama tartısarak degıl

ayyy valla dalarım ben eşinee
kız bırak git şunu ne katlanıyorsun
küfür edecemde banlanmak kötü olur

keşke bende en baştan konuşsaydım

Bende yeni evlenecek genç kızlarımıza uyarıda bulunmak için burada yazdım. Ama sakın geç kaldığını düşünme, çalışıyor musun kendi ayakların üzerinde duruyor musun bilmiyorum ama eşine ve ailesine dikkat et derim, bebek işini ertele derim... Dünyaya bir kere geliyoruz.

Back
X