• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

e zaten seni boşanmakla tehtit ediyormuş eninde sonunda boşar da hatta tüm çevreye seni kötü gösterirler ailecek paragöz diye..oysa alakası yok..çocuğun yoksa sende dön bu yoldan..git adam gibi biriyle evlen.
valla adam gibi biri çıkacağını bilsem şimdi boşanırım ama nerde bende o şans ablam bekar daha evde bende dönsem küçük ilçedeyiz zaten ne laf ne laf annem de böyle benim gibi çekti halen çekiyo babamda aynı eşim gibi yaş elli halen ailesinin sözünü dinliyo annemde benim gibi üzülüp duruyo orasıda aynen böyle huzur yok

Allah yardımcın olsun o aileyle. Eşin de durmadan para gönderiyormuş. Çok yazık... Nasıl gerçek yüzlerini görmüyor... benim eşimde aynı öyleydi, kontor al para yolla, ayakkabı ali pijama al, bayramda tatlı yapcam ceviz al gönder, bilet al, al da al... Ama ipleri aldım elime, ailesinin gerçek yüzünü Allahtan gördü. İnşallah senin eşin de görür. Senin ahının olduğu takılar elbette bir şekilde onlardan çıkar.
Suyunu çıkartmışlar ceviz ne yaa:-)

Suyunu çıkartmışlar ceviz ne yaa:-)

Eşimde öyle dedi, anne sen ne dediğinin farkında mısın ben burada ev dizmeye çalışıyorum sen tatlı derdindesin.
1 kg ceviz 20 25 lira, ee benim eşim alıp gönderse 20 lira ceplerinde kalacak. Böyle şeyler benim aklıma gelmezdi ama neler gördüm neler duydum...

valla adam gibi biri çıkacağını bilsem şimdi boşanırım ama nerde bende o şans ablam bekar daha evde bende dönsem küçük ilçedeyiz zaten ne laf ne laf annem de böyle benim gibi çekti halen çekiyo babamda aynı eşim gibi yaş elli halen ailesinin sözünü dinliyo annemde benim gibi üzülüp duruyo orasıda aynen böyle huzur yok
boşuna anasının kaderi kızının yazgısı demiyorlar..Allah sabır versin o zaman.

Bende yeni evlenecek genç kızlarımıza uyarıda bulunmak için burada yazdım. Ama sakın geç kaldığını düşünme, çalışıyor musun kendi ayakların üzerinde duruyor musun bilmiyorum ama eşine ve ailesine dikkat et derim, bebek işini ertele derim... Dünyaya bir kere geliyoruz.
kesinlikle ya ben çok safmışım şimdi anlıyorum eşimin neden benle evlendiğini 30 kızla çıkmış yaşamış sözlenmiş bile ama benle tanışmasıyla evlenmesi 3 ayda oldu benimde ilk görüştüğüm kişiydi yaş 27 di ama erkekleri tanıyamadım kimseyle çıkmadıım için bende uyarmak istiyorum ne kadar severseniz sevin ailesini iyi tanımak gerekiyormuş eğer kafanıza yatmıyorsa ailesi asla evlenmemek gerekiyormuş o evlilikten hayır çıkmıyormuş mutluda olunmuyo

Canım ayaklarının üzerinde durabiliyorsun
elalem ne der diye ömür geçmez

Daha kotusude cikabilir karşına kendine ailene güvenin yoksa mücadele et

Sacmaliga bak o zaman esinide leylekler getirdi galiba yapicaklar tabi mecburlar.cocugu yap buyut evlrnecek tabi zamani gelince o zamanda essek gibi yapmak zorundalar esyayida altinida almak zorundalar ellerinden geldigi kadar.ne kadar ayip bisi ya yok oyle bir dunya madem karsilamayacaklar istediklerini o zaman yapmasalarmis cocuklarini.bacim durum zor ya vermesende gidip gelip kafaniza kakarlar bu tipler .ins uzak oturursunuz bari muhattap olmak zorunda kalmazsin.esinde kafasina dank eder.tamm bi miktar verirsiniz para olarakta altinlarin hepsini vermekte ne yavvv :KK62:

Bende kınadakilere dokundurmuyorum. Bize kalıcak onlar. Zaten sinir ıldgum tek sey bizi enayi yerine koymaları. Para ne olsa bulunur ne de olsa.
aynen bu sekılde kendılerıne karsı soğutuyolar bizi bundan böyle hakettıklerı gıbı davranın derim ben gerekıosa lafınızı esirgemeyın haklıysanız susmayın konusun de derse desinler isterlerse saygısız desinler yedirmeyin hakkınızı

düğünde takılan takılar yeni evlenen çifte yardım amaçlı takılır.
ve sizindir.

Sacmaliga bak o zaman esinide leylekler getirdi galiba yapicaklar tabi mecburlar.cocugu yap buyut evlrnecek tabi zamani gelince o zamanda essek gibi yapmak zorundalar esyayida altinida almak zorundalar ellerinden geldigi kadar.ne kadar ayip bisi ya yok oyle bir dunya madem karsilamayacaklar istediklerini o zaman yapmasalarmis cocuklarini.bacim durum zor ya vermesende gidip gelip kafaniza kakarlar bu tipler .ins uzak oturursunuz bari muhattap olmak zorunda kalmazsin.esinde kafasina dank eder.tamm bi miktar verirsiniz para olarakta altinlarin hepsini vermekte ne yavvv :KK62:
Allahtan evimiz uzak onlara ama insanda utanma duygusu olamynca fizanda olsakta gelirler ben eminim. Düsünsenize beni istemeye geldiklerinde orkide aldık 100 lira verdik demislerdi amnemler duymasın diye napıcamı sasırmıstım. Valla kimseye bisey oldugu yok olan bana oluyo. Ama bn taviz verdiğim icin. Bundan sonra görsünler bakalım eskisi gibi yakınlığı anlayısı.

Esyalarin hepsini onlar alsa borcsuz evlenseniz hadi takilar onlarin olsun derim de boyleyken neyine istiyorlar anlamadim.ben nisanlinizi da mantikli bulmadim ailesine onun hayir oyle sey olmaz demesi gerekirken sizi tatli dille oyaliyor gibi geldi.umarm dugunden sonra da hersey cok guzel olur

Kendi evinizi kendiniz duzun, kimseden beklemeyin. Altinlar da size kalsin.
Takilan altinlardan esinizin ailesinin size yaptigi ev masrafini odeyin. Cunku bu yastan sonra insanlari borca harca sokup da sonra dönüp bakmamak da bana sacma geliyor. Ne kimsenin parasiyla is yapin, ne kimseye altin verin. Ya da tersi. Ama tek tarafli, hep bana rabbena olmuyor.

Kendimi gördüm resmen.Bende seviyorum o ailesi gibi değil dedim ve evlendim.O görgüsüzlükleri açgözlülükleriyle herşeyi zehir ettiler.
düğünde bize altın para takılmasın diye insanlara biz oynarken zarf dağıtıp topladılar , sonuçta yine onların dediği oldu paraları aldılar hemde bir iğne bile almadılar bize , herşeyi eşimle yaptık.
Sana tavsiyem ya evlenmeden ayarı ver nişanlına yada hiç evlenme. Sonradan olmuyor bu işler ben evlenince gördüm.Düğünden önce ses çıkarmadım ,sonrasında da aynı şekil gidiyor malesef

Dini inancınızı bilmiyorum ama imam nikahı kıyalacaktır büyük ihtimal orada mihir ne istiyorsun diyecek hoca sana sende düğünde takılan altınları iste hem hakkınız yenilmemiş olur hemde Altınlar güvencen olur bende öyle yapmıştım eşim yalovalı biz samsunluyuz o yüzden Anlıyorum seni

aileleri eğer çok varlıklı değillerse minimum karıştırmak lazım para işlerine. sonra biz şu kadar masraf yaptık deyip altınlara göz dikebiliyorlar. en iyisi karı koca çalışıp her şeyini kendin halletmek. borçsa ikinizin borcu olsun.

bunu hep soyluyorum.. 'dugun oncesi stresi' diye bsy yok.. yani o kavgalarin, streslerin sebebi dugune yaklasmak degil, kisilerin karakterleri..
anlayisli, gorgulu, saygili, edepli insanlara denk gelinmisse, her sey tatlilikla yapiliyor..
ucuz hesaplarin pesine dusup, aklinca is becerdigini sananlar da her sey dort dortluk olsa da insanin burnundan getiriyolar..
bunlari neden soyluyorum? gozlemleme sureci olan nisanlilikta sorunlar ciktiginda, 'ay dugun oncesi herkes yasiyo, olur boyle' diyerek normal gormesin evlilik arefesindeki hanimlar yasananlari.. dogru analiz etsinler.. 'dugun stresi bitip evlenince duzeliriz' sanmasinlar.. esas stres, sinir aninda belli oluyor insanin ne oldugu.. 'normalde iyiyiz' deniyor ya, normalde herkes iyi zaten genel olarak..
lutfen ama lutfen dikkat!

Bende karadenizliyin evleneli 5 ay oldu biz sadece yatak odası ve mutfaktan tabak şu bu aldık beyaz eşya ve diğer herşeyi eşimin ailesi aldı. Düğünde takılanlarda bende kaldı bence sizi baya bi enayi yerine koymuşlar.Şimdiden tavrınızı koyun ama evlendikten sonra deseydin yapsaydın geçti zaman oluyor.

Allahtan evimiz uzak onlara ama insanda utanma duygusu olamynca fizanda olsakta gelirler ben eminim. Düsünsenize beni istemeye geldiklerinde orkide aldık 100 lira verdi islerdi amnemler duymasın diye napıcamı sasırmıstım. Valla kimseye bisey oldugu yok olan bana oluyo. Ama bn taviz verdiğim icin. Bundan sonra görsünler bakalım eskisi gibi yakınlığı anlayısı.
Aynen öyle taviz verme mesafe koy ben öyle yaptim valla evlenioz diye millete kölemi olcaz .esinlede kötu olmayin ailesi yüzunden tartismadan sıkintilarinizi dile getirirsiniz. söyle bisey var erkek evlendikten anneci oluyolar anlamiom ya ins o da ailesiyle mesafeyi korur.birde ne kadar ayip bisey ya görgusuzlugun daniskasi yok almasalarmis bide cicek micek allahim ya fiyat solemekte ne.ben öyle seylerde para mevzusu yapan insanlara kiziom yok bi demet maydanozla geleylermis hey allahim ya ben kizdim cnm kusura bakma sonucta kayinvaliden ama allah sabir versin simdiden:KK57:

Back
X