• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi sorunlar.

Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.
Tatlım bizde de adet tam tersi yatak odasını komple kız tarafı alır diğer beyaz eşyalarda da kız tarafı bir kısmı alır gerisi erkek tarafına ait hele ki şu düğün takıları muhabbeti oldum olası her düğünde oluyo fakat benim bildiğim kız ve erkek tarafına gelen paralar aileye takılar gelin və damada kalır senin kv biraz uyanık sanırım işi adetlere bağlamış çok ayıp bu tür hareketler bir ömür unutulmuyo sen arana sınır koy kendini küçük düşürme mutlu olmaya bak maddiyat sorunlarını düşünerek en güzel zamanlarını mahvetme

O zaman kınada takılanlari annenler eline vermesin toplansin. Bilezik filan alsınlar sana el öpmeye gidince takarlar sana hiç ?değilse kalıcı olur. Uyanıklara bak senin tarafın da düğünde takmasın. Onlar millete taktiklarini düşünüyorsa senin de zamanında ailen takmıştır düğündekilerin hepsini de vermeyin. Öyle saçma şey mi olur canım. Ya ailen kınadakileri bilezik yapıp taksin ya da yarın öbür gün bu kadar adet diyen kvaliden bebeğin masraflarını kız tarafı karşılar diyecektir. Annen o zaman bebeğine harcasin. Hiçte hakkını yedirme ne münasebet di yatak odası almış masrafı varmış. Eşin evi diziyor demiyor ki kv oğluma yazık okadar borcu nasıl ödeyecek düğünde toplanan ona kalsın. Hakkını bırakma bence.

Oh ne güzel mis gibi bahane olur her zaman bir mesafeli durursun yoksa bu kaynanlar kanımızı emecek .

Tatlım bizde de adet tam tersi yatak odasını komple kız tarafı alır diğer beyaz eşyalarda da kız tarafı bir kısmı alır gerisi erkek tarafına ait hele ki şu düğün takıları muhabbeti oldum olası her düğünde oluyo fakat benim bildiğim kız ve erkek tarafına gelen paralar aileye takılar gelin və damada kalır senin kv biraz uyanık sanırım işi adetlere bağlamış çok ayıp bu tür hareketler bir ömür unutulmuyo sen arana sınır koy kendini küçük düşürme mutlu olmaya bak maddiyat sorunlarını düşünerek en güzel zamanlarını mahvetme
Ever maalesef öyle biz sorunsuz bi evlilik olsun diye öyle adet falan bakmadk kimin neye gücü yetiosa onu aldı. Ama onlar bu durumu kullandı resmen. Biz verdikce fazlasını istediler. Rabbim görüyo herseyi ahdım var bizden aldıkları yaramaz onlara resmen bizi enayi yerine koydular.

Kendi evinizi kendiniz duzun, kimseden beklemeyin. Altinlar da size kalsin.
Takilan altinlardan esinizin ailesinin size yaptigi ev masrafini odeyin. Cunku bu yastan sonra insanlari borca harca sokup da sonra dönüp bakmamak da bana sacma geliyor. Ne kimsenin parasiyla is yapin, ne kimseye altin verin. Ya da tersi. Ama tek tarafli, hep bana rabbena olmuyor.
Keske masraf yapsalardı da alsalardı altınları. Onlar hem doğru dzgün masraf yapmayıp hemde altınları paraları alıyolar. Bizi de enayi yerine koyuyolar.

. Bende annemlere öyle söyledim bende istemyirm kınadakileri alın borcları kapayın dedim de annem olmaz öyle sey ölsem dokunmam onlar sizin hep mi öldük biz dedi. Asıl olması gerekn de bu zaten . Kayınvalidemler isi gün gibi düsünüyorlar. Sanki oğlu icin de degil de kendi icin yapıyo düğünü . Kendi ödemek yerine düğünü bekliyo ödemek icin. Ayrıca ödicek biseyide yok doğru düzgün bisey de almadı.
bursalilarin adeti oyle.
oglan evi pek bisey yapmaz ve altinlari alir.

o zaman sen de ayaguini yere vuracaksin, sizin adetler gecerli oldu esya konusunda, dugunde de buizimki diye
sesini cikarma simdilijk, ve altinlarini da verme, parani da verme.

bursalilarin adeti oyle.
oglan evi pek bisey yapmaz ve altinlari alir.

o zaman sen de ayaguini yere vuracaksin, sizin adetler gecerli oldu esya konusunda, dugunde de buizimki diye
sesini cikarma simdilijk, ve altinlarini da verme, parani da verme.
Aman altınları da onların olsun paraları da . Onlar gibi düsemem sükür o kdr ölmedim. Elbet cıkar onlardan helal degil cünkü. Benimde elime koz gecmis oldu. Artık ne samimi olurum ne yüzlerine gülerim.

Sizin için harcadıkları meblağ ne ise düğün sonrası onlara ödeyin. Altınları ve geri kalan paralarıda vermeyin.

Ben yerinde olsam kınada takılanları aileme bırakıyorum o zaman derim.
Senin ailen ne harcadıysa benimkiler de o kadar harcamış olsun kusura bakma.
Aşk başka iş başka :KK53::KK53:
Şaka şaka:KK22:
Ama derdim yalan değil.
Hatta kayınvalideme derdim.

İyi ne benim ailem borç ödesin ne de siz, ama orda burda evladımı evlendirdim, şunu yaptım diye
anlatmayın. Biz kendi kendimize evlenmiş oluyoruz çünkü.
Allah sağlık versin çalışır öderiz derdim.

Aman altınları da onların olsun paraları da . Onlar gibi düsemem sükür o kdr ölmedim. Elbet cıkar onlardan helal degil cünkü. Benimde elime koz gecmis oldu. Artık ne samimi olurum ne yüzlerine gülerim.
benim esimin ailesi de buna benzer bir seyler yapti.
biz yurt disinda yasiyopruz esimle, bize kuruslari gecmedi, sadece dugun yaptilar bir salonda istedikleri gibi. ve kucuk altinlarin hepsini beni aldatarak aldilar.
acisi hala cikmaz icimden, cunku kandirildik esimle.
bir de evlendikten sonra onlarda kaldigimiz sure zarfindan devamli cok sansilisin dedi durdu bana. bir de oglunu okutmus oyle dedi.
sanki ben kor cahil gelin geldim ey Allahim.

Boyle sogukluklar omur billah gecmiyor malesef.
bir kac bin TL icin cocuklarini ve gelinlerini kendilerinden sogutuyorlar malesef.
cok zara giriyorlar aslinda haberleri yok.

Oo cok iyiymis.. senin baska kiz kardesin var mi canim, aklimizda bulunsun..
Resmen ayip etmisler, terbiyesizler.. !!
Nisanlina soyle, takilar benim de. Yada herkes kendine takilani alsin madem oyle. Ama sen yine zararli cikarsin, cunku bisey de yapmamislarr.. annen kinadakileri alsin, sana versin cookk sonra.. esine soyleme, ogrenirse kinadan kalanlara birikim eklemistim araba almak istiyorum ozendim falan de( simdiden basla hatta demeye) ;)
Ya da tum borcun altina ikiniz girin, borcu da ikinizin altinlariyla odeyin. Ne kadar ayip yaa, sen o kv lideyle cok sorun yasarsin soyliyim sana, o da oglunu doldurup ustune salar..
Iyi dusun taşın lutfen

Ever maalesef öyle biz sorunsuz bi evlilik olsun diye öyle adet falan bakmadk kimin neye gücü yetiosa onu aldı. Ama onlar bu durumu kullandı resmen. Biz verdikce fazlasını istediler. Rabbim görüyo herseyi ahdım var bizden aldıkları yaramaz onlara resmen bizi enayi yerine koydular.
Sağlık olsun canım mutlu olmaya bak en güzel anlarını iyi değerlendir sorun olmayan evlilik yok ilerde bıkarsın ben keşke diyorum ilk zamanları daha iyi değerlendirseydim bende ilk gelirken kaynanam bileziklerimi aldı hiçbirşey demedim borç içinde yüzüyoduk yeterki mutlu olalım diye sustum sonra milletten utandım bir yıl sonra geri verdi bileziklerimi

Dini inancınızı bilmiyorum ama imam nikahı kıyalacaktır büyük ihtimal orada mihir ne istiyorsun diyecek hoca sana sende düğünde takılan altınları iste hem hakkınız yenilmemiş olur hemde Altınlar güvencen olur bende öyle yapmıştım eşim yalovalı biz samsunluyuz o yüzden Anlıyorum seni
canım bende mehir yaptım üstüne yine aldılar o aile almak isterse bu arkadaş bir şey yapamaz

Kendilerine gore adet uydurmuş bunlar aileler girsin araya konussun bugün boyle uydururlar yarin başka şey için

bizde evlendik k peder bir pul bile almadı ev aldıkları için alamayacağını soyledi..Madem oyle ben 10 .000 tl kredi çektim eşimde çekti..Aileme tek kuruş harcatmadım.. düğünümüzde takılan takıları da kimse alamadı..Alamazdı da.

Siz de yatak odası ve perdenin parasını verin onlara..Altınları istemesin
Canım bizde öyle yaptik ama yaranamadik bir liraları gitmedi 50 bin borç bindirdiler iki yıldır öde öde zor bitti

Bunlar altın konusunda cok ısrar ediyorlarsa madem sizin tarafin altınlarını sen al. Paraları da annen alsin. Çok altın istiyorsa kendi taktığı tarafin altinini alsin. Bosuna gurur yapmayın esinizde ailesini destekliyorsa altınları saklayın. Verin annenizde dursun siz sonradan alırsınız.
Allah sabır versin bi yerlerinden adet uydurmuslar bunlar.

yanlis anlamadiysam hem dugunu size ve sizin tarafa yikmislar hem birde altin bekliyolr
Dugunu gelir kapisi olarak goruyorlar vay be

sizin hakli oldugunuz ortada fakat dikkatimi ceken nisanliniz
bu konuda ailesiyle konusmali sizin degil. her kez yerini bilmeli
amacim sizi kirmak degil . arti bunlar dugun arifesi konusulacak konular degil
bu sekilde siz e aileniz yipranirsiniz. birakin nisanliniz ailesine sozunu gecirsin
simdiden sizi haksizlik karsisinda savunmayan biri ile ilerde cok basiniz agrir

Back
X