- 13 Mart 2015
- 2.965
- 4.480
- 158
- 40
- Konu Sahibi blueMoon2712
bu düğün nişan işlerindede herkes işine geleni yapıyor adınada "adet" diyor. yöresi falan yok bu işin türk kültüründe takı yeni kurulan aileye destek olarak takılır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mesafe koymanız iyi olmuş ; hoş bu zihniyetle sizi pek takmazlardı da eşiniz iyiki idrak etmişEşimde öyle dedi, anne sen ne dediğinin farkında mısın ben burada ev dizmeye çalışıyorum sen tatlı derdindesin.
1 kg ceviz 20 25 lira, ee benim eşim alıp gönderse 20 lira ceplerinde kalacak. Böyle şeyler benim aklıma gelmezdi ama neler gördüm neler duydum...
Ayyy lütfetmişler ne anlamı kaldı çiçek almanın. Baştan belliymiş arkadaşım keşke o zaman tavır alsaysınızAllahtan evimiz uzak onlara ama insanda utanma duygusu olamynca fizanda olsakta gelirler ben eminim. Düsünsenize beni istemeye geldiklerinde orkide aldık 100 lira verdik demislerdi amnemler duymasın diye napıcamı sasırmıstım. Valla kimseye bisey oldugu yok olan bana oluyo. Ama bn taviz verdiğim icin. Bundan sonra görsünler bakalım eskisi gibi yakınlığı anlayısı.
Niye acaba bursa erkekleri çok mu kıymetli alırken üstüne para veriyorsun hindistan da öyle ya evlenirse erkeğe hediyeler filan veriyolar, hatta kızın yaşı biraz fazlaysa araba bile alıyorlarbursalilarin adeti oyle.
oglan evi pek bisey yapmaz ve altinlari alir.
o zaman sen de ayaguini yere vuracaksin, sizin adetler gecerli oldu esya konusunda, dugunde de buizimki diye
sesini cikarma simdilijk, ve altinlarini da verme, parani da verme.
Yanlış bilmiyorsam erkek tarafı sadece yatak odasını almış, kız tarafı geri kalan herşeyi arkadaşımDüğün takıları kanunen geline aittir.
Bakın evli çifte demiyorum, tüm ziynet takıları 'gelin' e aittir.
Yaptıkları çok yanlış.
Böyle bir adeti duydum fakat Bursa'da değil.
Ayrıca günümüzde hala yapılmaya çalışılmasına da anlam veremedim.
Ama siz kız tarafı olarak da pek bir şey yapmışsınız gibi gelmedi.
En basiti, yatak odası neredeyse ülkemizin her yerde kız evine aiten sizin kayınvalideniz almış.
Yani diyeceğim şu ki; işler karışık sizde.
İki taraf da kendi çıkarına göre hareket etmiş diyebilirim.
Bide yatak odası alsaydık onlar ne alcaktı. Biz kücük odanın tamamını 82 ekra tv köse takımı tüm beyaz esyalar mutfak komple aldık. Daha ne yapalım?Düğün takıları kanunen geline aittir.
Yaptıkları çok yanlış.
En basiti, yatak odası neredeyse ülkemizin her yerde kız evine aiten sizin kayınvalideniz almış.
Bide yatak odası alsaydık onlar ne alcaktı. Biz kücük odanın tamamını 82 ekra tv köse takımı tüm beyaz esyalar mutfak komple aldık. Daha ne yapalım?Düğün takıları kanunen geline aittir.
Yaptıkları çok yanlış.
Yaptıkları çok yanlış.
Bide yatak odası alsaydık onlar ne alcaktı. Biz kücük odanın tamamını 82 ekra tv köse takımı tüm beyaz esyalar mutfak komple aldık. Daha ne yapalım?
bu aralar oğlunuzu evlendirecek gibisiniz..türkiyenin bir çok ilinde yaşadım daha şu saydıklarınızı duymadım nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı kız tarafı yatak odası mutfak eşyaları ve bölüşümlü beyaz eşya alır erkek tarafı ise evin kalanını...Bu tür şeyleri konuşmayı sevmiyorum ama maddi açıdan rahatsızlık duyduğunuzu belirttiğiniz için dile getirmek zorundayım, kusura bakmayın.
Ülkemizin çoğu yerinde zaten geleneklere göre evleniliyorsa, beyaz eşyalar, tüm mutfak eşyaları, yatak odası kız tarafına aittir.
Bunun yanı sıra o odaların halı, perde ve aksesuarları da dahildir.
Banyo takımları, halısı, evin diğer tüm ıvır zıvırları da kız tarafına aittir.
Bir köşe koltuk ve tv ile yatak odası takımı maddi açıdan aynı değildir, özel tasarım bir şey almadığınız sürece.
Özellikle belirtmek istedim bunları.
Kız evi olarak fazlasını yaptığınızı düşünüyorsunuz ama değil, önce bunu bilin.
Gelelim diğer konuya, altınlarınızın alınması konusuna.
O altınlar tekrar ediyorum 'sizin'dir.
Siz eşinize gönül rızanızla vermediğiniz sürece eşiniz bile karışamaz kaldı ki elinizden alınsın.
Nişanlınızla bu durumu açık açık konuşmanız gerek.
Masrafları için istiyorlarsa, nişanlınıza söyleyin ve ne yaptılarsa verin ailenin parasını taksit taksit.
Ama altınları vermeyeceğinizi dile getirin.
Aksine yeni evlenmiş bir genç kadınım ve bu saydıklarımın çok daha fazlasını (konu sahibinin gözünü korkutmamak için dile getirmedim) kız evi olarak yaptım.bu aralar oğlunuzu evlendirecek gibisiniz..türkiyenin bir çok ilinde yaşadım daha şu saydıklarınızı duymadım nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı kız tarafı yatak odası mutfak eşyaları ve bölüşümlü beyaz eşya alır erkek tarafı ise evin kalanını...
ikinci paragrafta haklısınız