Düğün olayları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardes

lerının hatrına altan alınabılırdı dıye dusnyrm

Niye herkes size alttan alıyor. Onun kardeşiyse sizin de eşiniz. Siz eşinizin hatırına annesine babasına yüklenmeseydiniz, her yerde açgözlü gibi bahşiş istemeseydiniz mesela. Siz de hi eşinizin hatırı yok mu?
Biraz artık lütfen kendinize bir bakın.
Bakın o iki bin zaten yeterince ayıp bir de her yerde adamlardan bahşiş söğüşlemişsiniz. Siz hatır için ailenize engel olsaydınız. O da sizin yeni aileniz olacaktı en başından neden araya maddiyat soktunuz?
Bahşiş benim bildiğim garson ister çoluk çocuk yol keser falan. Biz de kuzen evlendirdik kimsenin kardeşi kuzeni yol kesip bahşiş almadı. Ben de evlendim kimseye bahşiş taktırmadım. Hatırsa biraz da siz eşinizin hatırını düşünün. Kardeşten bekleyene kadar karısı umursamıyor ki adamcağızı.
Nereden çekseniz olmuyor.
Lütfen bu kadar insan size düşman mı? Kayınvalidenin tarafını bu kadar gelin tutuyorsa vardır bir neden. Azcık bir özeleştiri yapın.
Bakın benim yazdıklarıma hep gelini haklı bulur kayınvalideye yüklenirdim. Bu ilk yani. Demek ki sizde var bir sıkıntı. Lütfen kendi hatalarınızı anlayın ya

Ha
Niye herkes size alttan alıyor. Onun kardeşiyse sizin de eşiniz. Siz eşinizin hatırına annesine babasına yüklenmeseydiniz, her yerde açgözlü gibi bahşiş istemeseydiniz mesela. Siz de hi eşinizin hatırı yok mu?
Biraz artık lütfen kendinize bir bakın.
Bakın o iki bin zaten yeterince ayıp bir de her yerde adamlardan bahşiş söğüşlemişsiniz. Siz hatır için ailenize engel olsaydınız. O da sizin yeni aileniz olacaktı en başından neden araya maddiyat soktunuz?
Bahşiş benim bildiğim garson ister çoluk çocuk yol keser falan. Biz de kuzen evlendirdik kimsenin kardeşi kuzeni yol kesip bahşiş almadı. Ben de evlendim kimseye bahşiş taktırmadım. Hatırsa biraz da siz eşinizin hatırını düşünün. Kardeşten bekleyene kadar karısı umursamıyor ki adamcağızı.
Nereden çekseniz olmuyor.
Lütfen bu kadar insan size düşman mı? Kayınvalidenin tarafını bu kadar gelin tutuyorsa vardır bir neden. Azcık bir özeleştiri yapın.
Bakın benim yazdıklarıma hep gelini haklı bulur kayınvalideye yüklenirdim. Bu ilk yani. Demek ki sizde var bir sıkıntı. Lütfen kendi hatalarınızı anlayın ya
talarımı anladım zaten sorun hatalar tek taraflı dıl kırgınlıklar kızgınlıklar kaldı hatasızım demedım ben.sorun benım olayları buyuttugum gıbı onların da buyutmesı olgunluk gösterılmemesı dedıkodular fıtnelıkler o kadar.dugun yıkılcak sevıyeye gelmesı benım kırgınlıklarım bunlar benım hatam psık oljm bozuktu dgn stresınden ya hersey ıstedım gıbı olmazsa dıye sureklı milletın agzıyla hareket ettim.ama onlarda büyukluk yapmadı streslıdır heyecanına verelim demedı evliligm az kalsın bityodu kulısler yuzunden kp kv olmasaydı esımde arada kalmıstı cunku o yanı ins anlatabılmısmdır.

Okumak zor oldu genel hatlarıyla anladım gibi.. :)

Hatalar karşılıklı olmuş evet. Şunu farketmeni istiyorum konu sahibi, kına gecesinden bu gün önceki, sizde kaldıkları gece şakayla söylediklerini eşine yetistirmeseydin, en azından düğünden sonrasını bekleyip dilini bi haftalık tutsaydin bunlar yaşanmazmış. Söyledin de noldu? Geçmiş olaylar düzelmedigi gibi düğün gününü berbat etmissin. Umarım bundan sonraki yaşamında daha isabetli kararlar alırsın.. Esenlikler diliyorum....

Tebrik ederik aileyi birbirine katmissin. Adamlar sabanci mi da sen en pahali magazaya goturuyorsun
1 canta 1 ayakkabi alinmadi diye mi icin de ukte kaldi.
Bahsis icin kimsenin beli tutulmaz,yasli onsanlar illaki tutulur beli.
Daha ilk gunden herseyi esine o stresle anlatip her seyi berbat etmissin.
Esinin de soyle bir hatasi var.senden duyduklariyla ailesini karsisina almis. Bence sen hatalisin.

Magaza bahsıs dısında parayla ılgılı bi sorun olmadı ama bizim orda yapılan salon parasını biz verdık orda onlar toplanan dıgun parasından verdıler bişi demedım yani altın yaptılar ama hıc esya almadılar biraz ceyız getırdıler okadar esyayı erk tarafına duseni esım kız tarafınınkıni babam yaptıı ona da bişi demedım yani . İki sene kredı ödedık esyaya .dugundekı ıvır zıvor masrafları da esım hallettı öle yani.

Eşinizin dolduruşa geldiğinden bahsedip durmuşsunuz da siz de zamanında akrabalarınızın lafına bakıp ne koparsam kardır kafasına girmeseymişsiniz madem. O dolduruşsa bu da dolduruşa gelmektir. Ayrıca surat asmak nedir ya evlenebilecek olgunluğa ulaşmadıysanız evlenmeseydiniz madem neden sizin triplerinizi alttan alsınlar çocuk musunuz siz? Belli ki yüz versek tepemize çıkar diye düşündüler baştan tavır aldılar.

Bohca konusunda da biz kız tarafı olarak iki grmceye bi eltıye bir de kv de yede bohca verdık.esımın memlekette olacak dugun için de baska dugun salonu begenmiştım ama uzakmıs evlerıne akrabalar gelemez dedıler.Yani araba tutmaları gerekiyordu misafırler için yanı eksra masraf ben de ıstemedıklerını anladım merkeZde evlerıne yakın bi salon tutuldu.Bu konularda da sorun cıkarmadım.

Sürekli bir bahşiş konusu tepside bahşiş alamamışınız odada 100 tl vermişler az gelmiş arabadan bahşişsiz inmem demişsiniz.
İlla adet diye yapılıyorsa 10-20 alın gülün geçin yoksa bu bahşiş olayı ne ya.
Gelinmisiniz garson mu

İşte görücü usulü olsa tüm bu saçma sapan adetler için iki tarafın birbirinden nefret etmesini anlarım. Sevgi yok aşk yok adetler de adetler diyorlar derim de. Siz bi de severek evlendik diyorsunuz.
Kusura bakmayın suçun çoğu sizde
Bende bu yaz evlendim.
Kayınvalidem de ahanda aynı siz gelenek görenek dedi durdu.
Ben bu olayların olcağını bildiğim için alışverşi sürü sepet insanla yapmam biz nişanlımla hallederiz dedim. Bir kere donumu çantamı niye onlara aldırayım. İç çamaşırımı da tek başıma aldım, zaten evlenmedn önce de çantasız ayakkabısız değildim yeni bir şey aldırmadım. Hala severek bekarlık giysilerimi giyiyorum. Hem de huzurum var çünkü kayınvalideyi kayınpederi işime sokmadım bana karışamıyorlar oh kafam rahat.
Kına dediler zırt dediler ben gelenek istemiyorum dedim ne kına gecesi oldu ne büyük nişan oldu. Sadece düğün ısrarlarıyla düğün yapıldı geçildi. Bu kadar da evlenmeyi iki tarafa yük yapmayı anlamıyorum.
Erkek tarafı onu alır kız tarafı bunu alır diye iki tarafa da bir sürü masraf kilitleyip ondan sonra başlamadan maddi konularda yüz göz olunuyor.
Ne bohça, ne alışveriş yaptırdım. Evimin mobilyalarını da ikimiz aldık kendimiz taşıdık. Sadece ikimiz hallettiğimiz için kimsenin de tek kelime etmeye hakkı da yüzü de yok. O mesafeyi de korudum haliyle.
Baştan böyle üç bilezik dedim vermedi, aman kına tepsim, iki bine çok dedi mevzusu yaptırmayacaksınuz.

Bana çok saçma geliyor. Eskiden köylük yerde muhtemelen bir saten çamaşır almak pahalı bir gelinlik giyince alınıyordu. Anneannemin zamanında köyden şehire de gitmek masraflı tabii ömürlerinde bir tek çan ta çorap öamaşır alınıyordu kaliteli ve pahalı. o zamanla bu zaman bir mi?
Ha tabi bir de bu kadar gelenekle başlamak demek gelin aldık demek de. Siz masraf ya yapsınlar diye gelenek adı altında kayınvalide söğüşlerseniz onlar da biz gelin aldık artık derler.
Ama artık her yer mağaza. Neden onlar ödesin yahu sizin fantezi giysinizi. Hoş mu kayınpederle kayınvalideyle böyle konularda yüzgöz olmak?
Artık bitsin bu eskinin adetleri ya. Bohçaymış bilmem ne... Hayır sürü sepet yaşlı insanlarla alışverişe çıkmanın nesi zevkli anlamak mümkün değil ya.

Ayy ağzına sağlık walla. Oh be içimdeki yazmışsın.

İç çamaşırından sonrasını okumadım. Allah aşkına utanmıyor musunuz kayınbabayla alışverişe çıkıp külot aldırmaya?
Konunun içinde kesin tepsi,altın,bohça.b.k püsür de vardır kavga sebebi olarak.
Adetler iyi hoş güzel devam ettirmek isteyen istesin de bunlar için birbirine girince onun adı evlilik oluyor mu? Yani ne hayır bekliyorsunuz bu evlilikten?

Bohca konusunda da biz kız tarafı olarak iki grmceye bi eltıye bir de kv de yede bohca verdık.esımın memlekette olacak dugun için de baska dugun salonu begenmiştım ama uzakmıs evlerıne akrabalar gelemez dedıler.Yani araba tutmaları gerekiyordu misafırler için yanı eksra masraf ben de ıstemedıklerını anladım merkeZde evlerıne yakın bi salon tutuldu.Bu konularda da sorun cıkarmadım.

Tabii ki bohça vereceksiniz kız tarafı olarak en pahalı mağazaya götürmeyi ki şeye 2 bin verdirtmeyi biliyorsunuz bohça da yapın zaten bir zahmet ayrıca bir de salonda sorun çıkarsaydın bari çıkarmadım diye diyorsun bir de uzakmış istememişler ne var iki yerde birden düğün yapılmış daha ne istiyorsnuz daha düğünün ilk günü dünya laf etmişsiniz 3 sene olmuş kına tepsisi bilmem nesi Allah aşkına yaa.

sorun çıkarılabilcek bir konu değilki bu
uzaksa yakın bir yer tutulur, zaten öyle de olmuş

İç ca
İç çamaşırından sonrasını okumadım. Allah aşkına utanmıyor musunuz kayınbabayla alışverişe çıkıp külot aldırmaya?
Konunun içinde kesin tepsi,altın,bohça.b.k püsür de vardır kavga sebebi olarak.
Adetler iyi hoş güzel devam ettirmek isteyen istesin de bunlar için birbirine girince onun adı evlilik oluyor mu? Yani ne hayır bekliyorsunuz bu evlilikten?

azmettim okudum tüm konuyu, düğün olayları yazınca dedim yarın bigün evlenecez bizim de başımıza gelir az bir fikir sahibi olayım.. ama yok yani, ben bu kadarını yapamam, bana bohça için kıyafet alacaklarsa kendim en pahalısından alıyor olsam bile onların da maddi durumunu düşünür daha uygun bir yere götürrüm. tepsiyi kimin taşıyacağına zaten kafa yormam ki o gün benim nişan günüm yahu, sevdiğim adamla birbirimize bağlanıyoruz. bana ne tepsiyi isterse havaya iple assınlar.

düğün gününden önceli gece de söylenen bir lafa bozuluyorsunuz anlıyorum, ama o an yanınızda olmayan eşinizi arayıp da bunu anlatıp adamı gaza getirmek neden? siz nasıl ki eşinizi dolduruşa getiriyorsunuz görümceler de eşlerini dolduruşa getirmişler ne var ki bunda, sizin oralarda normal demek bu durum..

bilmiyorum ben mi saf düşünüyorum da, hiçbirşey benim huzurumdan mutluluğumdan önemli değil, kim arkamdan ne konuşursa konuşsun. bak siz onlara malzeme vermişsiniz, onlar da bunu kullanmış. sonuç olarak da üstünden 3 sene geçmiş olmasına rağmen hala düğün gününüzü mutlulukla hatırlamıyorsunuz.

alınacak ayakkabının, verilecek bahşişin vs. hepsinin telafisi var ama düğün gününüzün telafisi yok.. velhasıl kelam, siz ne ettiyseniz kendinize etmişsiniz. bari bundan sonrasında düşünmeyin böyle şeyleri de mutlu yaşayın. eğer mutsuzlukta ısrar ediyorsanız da aynen böyle devam edin :KK14:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X