iyi güzelde arkadasim bu nisanlin hicmi biseyin ucundan tutmicak?? calismiyormusunuz ikinizde?? sonucta calisiyorsa herseyi ailesi yapmasi gerekmiyor kendide yapabilir
Nişanda erkek tarafı fazla bişey takmaz bizim buralarda düğünde takarlar
Yapacak bişey yok daha şimdiden senin ailen benim ailem olayına girmeyin borç size kalsada takılan altınlarla falan halledeceksiniz yapçak bişey yok
anliyorum ama herkes kendi anamiz babamiz gibi olmuyor malesef.. yapmayan dusunmeyen yapmiyor.. kimseninde bogazina malesef yapisamiyorsun. bu durum nisanlinla ailesi arasinda cözerse ancak onlar kendi aralarinda cözebilirler..Çok şükür çalışıyoruz ikimizde benim zoruna giden şu; benim babam engelli ve emekliliği gelmesine rağmen artık engel durumu normal hayatını etkilemesine rağmen çalışıp çabalayıp elinden geleni yapıyor fazlasıyla. Onun babası da annesi de emekli ve sağlıklılar öyle bi çabaları ve ailemi düşünen tavırları yok oğullarını da düşünmüyorlar yani biz sevgiliyken babasının biton borçları vardı araba sattılar ve hala borçları var oğullaı bile bu kadar borcun nasıl olduğunu bilmiyor. Kendileri harcama yaparken borç umurlarında değil ama bizler için yaptıklarında borç onlara batıyor bu sebeple kızıyorum ailesini çok seviyorum ve tek sorunum bu.
anliyorum ama herkes kendi anamiz babamiz gibi olmuyor malesef.. yapmayan dusunmeyen yapmiyor.. kimseninde bogazina malesef yapisamiyorsun. bu durum nisanlinla ailesi arasinda cözerse ancak onlar kendi aralarinda cözebilirler..
Konuşulmadıysa önceden laf edecek bir durumda yok ortada malesef söz verilir Tutulmaz onu anlarım da bu farklıÇok fazla takılmamaya çalıştım nişanda takmadılar diye ama annem söylenince benimde biraz moralim bozuldu. Senin ailen benim ailem dememek aramızı bozmamak için böyle muhabbetlere girmiyoruz ve bu benim kendi içimde yaşadığım bi bunalım. Evet abartıyorum bazen ama dediğim gibi onun ailesinin rahat olması düşüncesiz olması beni sıkıntıya sokan.
Bunlarin en baştan konuşulması gerekiyor. Bu ayıp degil ki. Ne sizin onlardan bişey istemeniz abes nede onlarin eşyaya yardimci olmamasi.cunku bazi durumlarda aileler geri cekiliyor gelin ve damat calişarak yapiyor. Dedigim gibi başta konuşulcak ki sorun çıkmiyacak
Eşim çalışıyor sadece ve bütün düğün masraflarını biz ödedik. İnanın 3 yılda ancak bitirebildik. Ona rağmen daha 1 aylık evliyken kayınvalidem kızına telefon ve bilgisayar almamızı istedi. Şaka gibi değil mi? Sizin çok borcunuz yok alıverin deyişi hala aklımda.
Evlense bile erkek tarafının oğullarından maddi beklentisi hiç bitmiyor.
Birşey dememe gerek kalmadı eşim sağolsunYaaa ne kadar düşüncesiz insanlar. Benim karakterim biraz sivri ve lafımı pek çekmem böyle bi durumda sanırım ilişkilerimiz yıpranırdı. siz nasıl tepki verdiniz?
Birşey dememe gerek kalmadı eşim sağolsungerekeni yaptı. Yapmasaydı sanırım bende lafımı esirgemezdim. Dünya kadar borcum varken dalga geçer gibi kızına birşeyler istemesi cinnet sebebi benim için
Kesinlikle eşler sağlamalı. Eşim benim müdahale etmeme gerek bırakmaz çoğu zaman. Birbirimizden pek hoşlanmayız kayınvalidemle ama hiç birebir tartışmaya girmedik. Yüzgöz olmadık.Ne güzel o zaman dengeyi kesinlikle eşler sağlamalı.
En güzeli gerçekten kayınvalidemle birbirimizi severiz böyle durumlar yaşanmadı aramızda inşallah da yaşanmaz ama nişanlım da arkamda olurdu çünkü herşeye laf eden birisi değilimdir birşey hakkında tartışıyorsam sebebi vardır diye düşünür.Kesinlikle eşler sağlamalı. Eşim benim müdahale etmeme gerek bırakmaz çoğu zaman. Birbirimizden pek hoşlanmayız kayınvalidemle ama hiç birebir tartışmaya girmedik. Yüzgöz olmadık.
hic bi taraf aileye güvenmesn yaparlar yapmazlar onlara kalmis bise onlara güvenerek yola cikiosaniz yari yolda kalabilirsinz herkes düsünceli degil herkesin durumuda ayni degil
bende nisanliyim ve vu zamana kadar ve bu zamandan sonrada her masrafi benim nisanlim karsilicak ama ben hic bi zaman ailesinden beklemedim ne kendi ailemden ne onun ailesinden
bizimde cok borcumuz olcak ama ikimizde calisan yetiskin insanlariz bunlari bilerek ve isteyerek evlenmeye kalkistik o yüzden agir gelmio bana normal gelio beklemiyorum hic bi tarafdan bise
manevi anlamda destek olsunlar yeter onlarda saolsn manevi anlamda her iki tarafda arkamizda hepsinden allah razi olsn :)
Aileler yardım etse tabi ki güzel ama artık herkes kendi yapıyor bizde düğünden 1 sene öncesinden başladık ben 3 sene öncesinden hatta çeyizdir eşyadır yaptık ettik benim ailem bir beyaz eşyamla yatak odamı aldı Allah razı olsun gerisini eşimle hallettik ailesi halılar dışında yardım etmedi zaten erkek ailesi yapmazsa daha az karışırlar daha az başın ağırır siz çalışın yapın derim dünya malı için can sıkmaya da gerek yokbazı şeyler zamanla halledilir daha evimde kızartma maşam yok eksik bitmiyor yani
bende öyle düşünüyorum herşeyimin tam olmasına gerek yok eksik olur illaki tamamlarız aramız bozulcaksa hiçbir şeyim olmasın ama yukardaki arkadaşa dediğim gibi destek olucakmış gibi gösterip olmamaları sinirimi bozuyo keşke başta iki tarafta bizim imkanlarımız bu daha fazlasını yapamayız deseler bizde ona göre yapardık ben ailesi yapmıyorsa benim ailemde yapmasın diyorum ama malesef benim aldığım 1100 tl illaki onların desteğine ihtiyacım oluyor sağolsunlar hep arkamdaydılar.
Bende hemen hemen o dönem aynı maaşı alıyordum mutfak çeyizimi yapsam da yatak odama kına gecesine falan param çıkmadı mesela ailem yardım etti bunda gurur yapacak bir şey yok onların ailesi yapmıyorsa ailesinin ayıbı yapacağız diyipte yapmamak yine beraber elele vererek çıkacağız herşeyin içinden ne can sıkmaya ne üzülmeye gerek yok. Erkek aileleri yaparız deriz ama tavuk kapıya yanınca misali yan çizerler bizzat yaşadım biliyorumBorç bizim borcumuz kendi evimize alıyoruz sonuçta gocunacak bir durumda yok azıcık aşım der huzurumuza bakarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?