Merhaba herkese. 30 temmuzda düğünüm olacak allah nasip ederse inşallah. Bu dönemde mobilya ve beyaz eşyayı alalım diyoruz ancak her şey çok pahalı ve ben çok fazla takıntılıyım. Bizim söz ve nişanda aileler kız tarafı şunu yapar erkek tarafından bunu istiyoruz gibi dialoglara girmedi nişanlım ve ben de istemedik herkes üzerine düşeni biliyor ve yapmaya çalışıyor. Benim nişan masraflarımı babam karşıladı, elbise yüzük vs nişanlım aldı. Ailesi çok destek olmadı, şimdi mobilya ve beyaz eşyalar için kredi çekeceklermiş ancak nişanlım da destek olacağını söyledi elbette olsun diyorum ama ben korkuyorum biz ödeyemiyoruz sen öde diycekler diye çünkü ailesi çok fazla har vurup harman savuruyolar kontrolsüz harcama yapıp ipin ucunu kaçırıyolar ve eğer nişanlıma kalırsa borç biz ödemek zorunda kalacağız ve buda huzurumuzu bozacak diye korkuyorum. Benim sadece babam çalışıyor ve hiçbir zaman isteklerimi geri çevirmedi ne kadar sıkışırsa sıkışsın bende onu düşünerek hareket ettim hep, ama onun ailesi bu kadar düşünceli olmayıp üstüne fazlaca gösteriş merklısı ve rahatlarına da düşkünler. Onları çok seviyorum ama bu konu o kadar canımı sıkıyor ki nişanlımla aramız bozulcak diye korkuyorum, herkes birbirini kırmadan beklentilerini alttan alta söylüyo benim ailem hiçbir masraftan kaçınmazken onun ailesi masraf yapıp bize kitleme çabasında gibiler Nası alıncak vs diye sormaya çekiniyorum yanlış anlaşılcam diye bazen herşey baştan konuşulsa daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum ve gerçekten çok bunaltıyo beni bu konular. Benim ailem nişanda kalın bi burma takarken onlar incecik bir burma taktılar takı seti vs yok ve ben bohça istemedim nişanda o kadar masrafları yokken bile bunlardan çekindiler resmen. Babam dese ki ben karşılayım mobilya ve beyaz eşyaları hayır demezler öyle gibiler...Gerçektwn fazla mı takıyorum acaba kendi kendimi mi bunaltıyorum zarar veriyprum bilmiyorum, onlardan çok benim ailem bunalıcak nişanlım bunalıcak diye üzülüyorum elbette hep yanlarındayım ama realist de olmak laızm para olmadığında huzur da pek olmayacak... Deneyimli arkadaşlar sorun bende mi fazla mı detaycıyım ?