Düğün masrafları

devlet işi olmazsa olmaz mış ama lütfen
devletdeki bütün boş kadrolar hanım kızımızı bekliyor oysaki
eğitim durumunuzu çok merak ettim konu sahibi
Hangi üninin hangi bölüm mezunusunuz acaba
Ya hep ya hic diyenler,olmusken en iyisi olsun diyenleri gercekten merak ediyorum ben.
En iyisini beklerken omur gecer,halaa olmusken en iyisi olsun,evin,isin,kocanin,ceyizin,biz en iyisimiyiz o muamma.Allah herkesin gonlune gore versin ne diyeyim...

Bir de ben şunu anlamıyorum, devlet kurumlarını namuslu, diğerlerini kötü mü görüyorlar acaba ne yani, ikisinde de para kazanılmıyor mu? illa devlette çalışmasını istiyorlar? Bu zihniyet gerçekten kötü, özel sektöre hakaret olarak görüyorum şahsen. Bir de hanımının çalışmasına izin vermeyen erkekler, üstelik bununla da övünen hatunlar var, bunları da anlamıyorum...

Bir de ben şunu anlamıyorum, devlet kurumlarını namuslu, diğerlerini kötü mü görüyorlar acaba ne yani, ikisinde de para kazanılmıyor mu? illa devlette çalışmasını istiyorlar? Bu zihniyet gerçekten kötü, özel sektöre hakaret olarak görüyorum şahsen. Bir de hanımının çalışmasına izin vermeyen erkekler, üstelik bununla da övünen hatunlar var, bunları da anlamıyorum...

vallah ben devlet kurumunda çalıştım
orası hiç de namus abidesi insanlar ile kaynamiyor du
Ozamanlar msn diye bir yazışma programı vardı belki bilirsiniz
onu kullanırdık whatsapp vs yoktu
sonra ona kısıtlanma getirildi, sonra tamamen kapatıldı bir süre
iş için kullanırdık, birbirimize dosya atardık vs.
yani kapatılınca biz zorlanmıştık ve açılması için taleptde bulunmuştuk bilgi işleme
bilge işlemde çalışan arkadaşlara sorunun ne olduğunu sorunca adam iş için kullanan çalışan sayısı %15i geçmiyor, işyerinde yan odadaki evli kadın ile diğer odadaki evli erkeğin birbirine olan aşklarını ilan etmesini, haftasonları nasıl buluşup eşlerini aldatırken nasıl eğlendiklerini okumaktan bıktık usandık demişti :silah:
Kurum içi aşk yaşayan, ordan iğrenç iğrenç sohbet eden insanlar okadar çokmuş ki adam anlata anlata bitirememişti. Çok şaşırmıştım ozamanlar cahillik mi desem saflık mı desem inanamıştım. Bir süre herkese sapık gözüyle bakmıştım.

Evet öğretmenim . Ancak yazinizdaki yanlışları görmek için öğretmen olmak gerekmiyor.
Kadinlara öfkeli olduğum için degil onların madur olmaması adına konuştum.
Siz kadinlara öfkelisiniz bence. Sizin gibi düşünmeyen kadınlara . Tekrar cvp yazma gereği duymuyorum size polemik yaratmayalim.
Son tavsiyem bol bol kitap okuyun. Hem kendi yazdıklarınızı hem baskalarinin yazdıklarını daha iyi anlarsınız.

senede ortalama 50-55 kitap okuyorum ama özür dilerim size layık olamadım :)

Düğün şart mı?
Nikah daha güzel değil mi?
Bana maddi durumu iyi olmayan insanlarım parayı sokağa atması gibi geliyor. Yani zaten paran boldur harca. Ama araba ihtiyacım varken de düğüne para saçmak saçma.

Bu arada iş bulsamda nişanlım beğenmiyor orada çalışma devlet işi olmazsa çalışma diyip duruyor size katılıyorum ben buraya herşeyin en ince ayrıntısını yazıp insanları sıkmak istemiyorum size sorunu kabalama yazdım sadece. Herşey eşit olamıyor zaten düğün isteyen bi insanda değildim nikah olsun dedim ama kabul etmiyo karşı taraf bizim alçağımız eşyalarda olcak onlarıda burda hepsini yazamam hiç bişey yaqmıcakmış gibi erkek tarafına savunmanız ilginç.benim konuyu yazma sebebim tecrübeli insanların fikirlerini almaktı. Kendimi anlatamıyorum yazmayı bıraktım. Benim duygularına tercüman olmuşunuz sizde😀
Buradaki bazı arkadaşlar kadınları savunuyormus gibi yapıp derdi sıkıntısı olan kadinlara burda fırça çekerek ego tatmin etmeye calisiyorlar.Bosverin siz onları.
Evlenene Allah yardım eder demişler. Bence araba sizin olacaksa onu almanız daha mantıklı. Evlendikten sonra daha çok lazım oluyor çünkü. Herşey gönlünüzce olsun mutluluklar.

Bu arada iş bulsamda nişanlım beğenmiyor orada çalışma devlet işi olmazsa çalışma diyip duruyor size katılıyorum ben buraya herşeyin en ince ayrıntısını yazıp insanları sıkmak istemiyorum size sorunu kabalama yazdım sadece. Herşey eşit olamıyor zaten düğün isteyen bi insanda değildim nikah olsun dedim ama kabul etmiyo karşı taraf bizim alçağımız eşyalarda olcak onlarıda burda hepsini yazamam hiç bişey yaqmıcakmış gibi erkek tarafına savunmanız ilginç.benim konuyu yazma sebebim tecrübeli insanların fikirlerini almaktı. Kendimi anlatamıyorum yazmayı bıraktım. Benim duygularına tercüman olmuşunuz sizde😀

tecrübeye güveniyorsanız şunu söyleyeyim: ne erkek ne de kadın birbirinin bulduğu işlere bu şekilde karışmamalı. şayet o iş yerlerinde ahlaka mugayir davranışlarla alakalı bir şüphe yoksa, bu devirde hele ki, iş beğenmemek bence aşırı lüks.

bir diğer önerim de, insanlardan öneri almak için böyle bir platforma derdinizi yazıyorsanız, detayları vermeniz gerekir. detay vermeden aldığınız yorumlar için de beni anlamadılar, kendimi anlatamıyorum dememek lazım.

çözüm arıyorsanız herşeyi net ve detaylı anlatmakta sadece burada değil her zaman fayda var.

50bine nasıl olmuyor düğün kaç para oldu bu işler?o_O

50 bine ev kurulur mu bilemiyorum, yakın zamanda taşınmayı düşünüyorum, cok eskiyen bazi eşyalarımi da degistirecegim, ama ortalama bir yatak odasi (baza hariç) 7-8 bin, oturma grubu keza oyle, kiytirik set ustu ocaklar bile bilindik markalarda 700-800 tl olmus yani benim degistirecegim bir oturma grubu, yatak odasi ve ocak bile 15-16 bini buluyor, bunun icinde ne yatak ne baza ne masa takimi var. Yakin zamanda bunlara bakmamis olsam yeter derdim ama o 50 bin ancak mobilya ve beyaz esyaya yeter sanki

Gazi adalet bölümü katiplik için şuan uğraşıyorum yani

vallah ben devlet kurumunda çalıştım
orası hiç de namus abidesi insanlar ile kaynamiyor du
Ozamanlar msn diye bir yazışma programı vardı belki bilirsiniz
onu kullanırdık whatsapp vs yoktu
sonra ona kısıtlanma getirildi, sonra tamamen kapatıldı bir süre
iş için kullanırdık, birbirimize dosya atardık vs.
yani kapatılınca biz zorlanmıştık ve açılması için taleptde bulunmuştuk bilgi işleme
bilge işlemde çalışan arkadaşlara sorunun ne olduğunu sorunca adam iş için kullanan çalışan sayısı %15i geçmiyor, işyerinde yan odadaki evli kadın ile diğer odadaki evli erkeğin birbirine olan aşklarını ilan etmesini, haftasonları nasıl buluşup eşlerini aldatırken nasıl eğlendiklerini okumaktan bıktık usandık demişti :silah:
Kurum içi aşk yaşayan, ordan iğrenç iğrenç sohbet eden insanlar okadar çokmuş ki adam anlata anlata bitirememişti. Çok şaşırmıştım ozamanlar cahillik mi desem saflık mı desem inanamıştım. Bir süre herkese sapık gözüyle bakmıştım.
Hangi kurumda çalıştınız

Bizde düğün yapıyoruz birikmiş parasi yok nişanlimin
Nişanda 2 bilezik küpe saat alyans aldılar borçlarını kapattılar
Geriye bi kolye ile bi bilezik kaldı
Beyaz eşya alınmisti geçen yıl
Bende çok düşünüyorum ama Allah yardım ediyor yuva kurana
50 bin az değil
Sen yatak odası alırsan mutfak eşyası alırsan
Bir salon takımı ile beyaz eşya kalıyor.
İçiniz ferah olsun.

Yatak odası 10 bin zaten mutfak ve küçük ev aletleri 7 bin tutcak 4 bilezik takcak annemgil 25 bine kına için bi yer tutcaz zaten bunları toplayınça eşit gibi olçak. Erkek tarafı biraz daha fazla masraf yapcak ama çok aşırı bi fark olmıcak

25 bin liraya kına için mekan mı varmış? 😯😯

devleti garanti görüyorlar muhtemelen. işten atılmaz, maaş kesin olur. kafa bu bana göre.
ben de aynen özel sektöre hakaret olarak görüyorum, özelde karısının çalışmasını istemeyen insanların bu tutumunu.
kötülük insanın içinde. bunun devlet çalışanı yada özel çalışanı olmakla alakası yok.

devleti garanti görüyorlar muhtemelen. işten atılmaz, maaş kesin olur. kafa bu bana göre.
ben de aynen özel sektöre hakaret olarak görüyorum, özelde karısının çalışmasını istemeyen insanların bu tutumunu.
kötülük insanın içinde. bunun devlet çalışanı yada özel çalışanı olmakla alakası yok.
Özelde çalışırsam şöyle bir durumda var benim bölümümde çok kalabalık bir ortam olmuyor. Bi erkekle sadece ben aynı büroda olabilme ihtimalim oluyor

X