Düğün masrafları

neden denilmez ? kadın süs bebeği mi ? o evde yaşayacaksa kadın da elini taşın altına koymalı..
demin böyle düşünenlere avrupalı diye laf çarpmışsınız ama bilin isterim, avrupalı değil bizzat anadolu kadını yuvasını eşiyle didinerek kurar.
Bu konu özelinde söylemiyorum ama bu adetler o kadar mide bulandırıcı oldu ki.

Bugün Müge Anlı o kadar güzel birşey dedi ki programda, "keşke herkes bir araya gelse şu adetleri, gelenekleri bir tekrar düzenlese. Saçma salak adetler yüzünden, ele güne rezil olmayalım diye borç harç içinde düğün yapmanın derdinde herkes, bırakın artık bu saçmalıkları"

Kadının biri cebinde beş kuruş parası yok, kız tarafı düğün istedi diye borç harç düğün yapmış, ödeyememiş, intihara kalkışmış.

Yani düğün dedikleri şey bir annenin hayatından daha önemli oluyor, hayret ediyorum. Yap bir nikah bütçene göre, bütçene göre harca, gez, ye, iç. Sen de düğün yapmayıver kardeşim, ama yok o düğün yapılacak. Çünkü soyadını veriyor, eşşek gibi yapacak o düğünü, kızımız prenses, hanedandan geliyor, düğünsüz evlenir mi hiç?

Bu konu özelinde söylemiyorum ama bu adetler o kadar mide bulandırıcı oldu ki.

Bugün Müge Anlı o kadar güzel birşey dedi ki programda, "keşke herkes bir araya gelse şu adetleri, gelenekleri bir tekrar düzenlese. Saçma salak adetler yüzünden, ele güne rezil olmayalım diye borç harç içinde düğün yapmanın derdinde herkes, bırakın artık bu saçmalıkları"

Kadının biri cebinde beş kuruş parası yok, kız tarafı düğün istedi diye borç harç düğün yapmış, ödeyememiş, intihara kalkışmış.

Yani düğün dedikleri şey bir annenin hayatından daha önemli oluyor, hayret ediyorum. Yap bir nikah bütçene göre, bütçene göre harca, gez, ye, iç. Sen de düğün yapmayıver kardeşim, ama yok o düğün yapılacak. Çünkü soyadını veriyor, eşşek gibi yapacak o düğünü, kızımız prenses, hanedandan geliyor, düğünsüz evlenir mi hiç?

sadece düğün de değil ki.. eşyalar yeni ve pahalı olacak. misafirden misafire örtüsünü kaldıracağı bir salon takımı alacak.. sonra o gelinliğe minimum 10bin tl vericek..
bunlar olmazsa o kız değersiz çünkü.. çünkü kadını düğünde harcananlarla değerlendiriyoruz.

önemli olan düğün dernek değil, sürdürülebilirliktir. evlendikten sonra borçla uğraşacaksam 1 gecelik keyfi napayım.
ben evlilik sürecimi mutlu ve refah içinde geçirmek isterim.

ama dediğin gibi kızlar hep barbie olduğu için erkekler ken gibi uğraşmak zorunda. sonra ortak yapılsın bu işler diyince avrupalı biz oluyoruz, barbielere özendiklerini unutup..

Avrupada doğdum, büyüdüğüm belki ondan mı bukadar benimsedim modern köleliği. Yazık bana. Bir soy ismimi bile veremedim kocama ona yanarım

Sizinle evlensin diye düğünü siz yapmışsınız üstüne para vermediniz inşallah neredeyse onu diyeceksiniz korkuyorum ne kıymetli kocaymıs yahu 😂😂😂

Sizinle evlensin diye düğünü siz yapmışsınız üstüne para vermediniz inşallah neredeyse onu diyeceksiniz korkuyorum ne kıymetli kocaymıs yahu 😂😂😂

Gerçi bu erkek ailesine yaptıran kızlara öfkenin başka sebebi de olamaz ya neyse

sadece düğün de değil ki.. eşyalar yeni ve pahalı olacak. misafirden misafire örtüsünü kaldıracağı bir salon takımı alacak.. sonra o gelinliğe minimum 10bin tl vericek..
bunlar olmazsa o kız değersiz çünkü.. çünkü kadını düğünde harcananlarla değerlendiriyoruz.

önemli olan düğün dernek değil, sürdürülebilirliktir. evlendikten sonra borçla uğraşacaksam 1 gecelik keyfi napayım.
ben evlilik sürecimi mutlu ve refah içinde geçirmek isterim.

ama dediğin gibi kızlar hep barbie olduğu için erkekler ken gibi uğraşmak zorunda. sonra ortak yapılsın bu işler diyince avrupalı biz oluyoruz, barbielere özendiklerini unutup..

Eşimin ailesi çok masraf etti evimize, evimizi de kayınpederim verdi. Çok eskiydi evin içi, herşey. Düğün öncesi evi göstermek için davet ettiler beni, evin müteahhite verilme durumu vardı ve herhangi bir yenilik yapılmasına gerek olmadığını söyledim. Çünkü masraflar boşa gidecek, ev yıkılacak. Ama yok kayınpederim eve yeni gelin gelecek diye herşeyi yaptırdı. Şu an 3 sene bile olmadı evleneli ve evimiz yıkılacak yakında, yapılan 150.000 masraf boşa gitti yani. Eşimin ailesi olsun, biz elimizden geleni yapalım da dediler ama içim yandı benim verilen o paralara.

Etrafımdaki herkes aaa sana çok değer veriyorlar, çok seviyorlar, iyi insanlar diyor. Ama maddi durumları olmasa, yapamasalar ay nasıl insan bunlar, değer vermiyorlar diyecekti aynı insanlar.

Ben bana davranışlarından, konuşmalarından değerimi görüyorum zaten, mala mülke değer vermek o kadar gereksiz ki. Allah korusun ama bir gece 45 saniyede hepsi yıkılıp çöp olabiliyor.

Haklisiniz,aslinda oyle yapiyorum,ornegin lisedeki kizimin mutfak ceyiz seti,tekstil seti parasini altin olarak tutuyorum,
diger masraflari da oyle yapma fikrindeyim.
Fakat arada almakta istiyorum birseyler.o yuzden guraldan gunluk takim aldim kizima,oglanlara da alacagim guzel bulunca.
Tarih koyuyorum uzerlerine,
Benim ceyizimde cocuklugumda alinmis ya da hediye verilmis seyler vardi.cok anlamli benim icin,
Begenilerek,buyuyunce kullanacagim dusunulerek alinmis biliyorum,cocuklarimin da boyle dusunmesini isterim ileride...
Ben daha yeni yürümeye başlamışken annemin çeyizim için aldığı yemek takımını 29 yaşında kullanıyorum. Tasarımı çok sadeydi ve öyle tasarımlar her zaman diliminde kullanılabiliyor. Nasıl olduğunu da yazayım beyaz tabakların bir kenarında ince siyah renkli bir dal var sadece japon tasarımı gibi duruyor.
Sizde kızınız için pembiş tabaklar, sunum setleri vs almıyorsanız kullanılabilir.

Eşimin ailesi çok masraf etti evimize, evimizi de kayınpederim verdi. Çok eskiydi evin içi, herşey. Düğün öncesi evi göstermek için davet ettiler beni, evin müteahhite verilme durumu vardı ve herhangi bir yenilik yapılmasına gerek olmadığını söyledim. Çünkü masraflar boşa gidecek, ev yıkılacak. Ama yok kayınpederim eve yeni gelin gelecek diye herşeyi yaptırdı. Şu an 3 sene bile olmadı evleneli ve evimiz yıkılacak yakında, yapılan 150.000 masraf boşa gitti yani. Eşimin ailesi olsun, biz elimizden geleni yapalım da dediler ama içim yandı benim verilen o paralara.

Etrafımdaki herkes aaa sana çok değer veriyorlar, çok seviyorlar, iyi insanlar diyor. Ama maddi durumları olmasa, yapamasalar ay nasıl insan bunlar, değer vermiyorlar diyecekti aynı insanlar.

Ben bana davranışlarından, konuşmalarından değerimi görüyorum zaten, mala mülke değer vermek o kadar gereksiz ki. Allah korusun ama bir gece 45 saniyede hepsi yıkılıp çöp olabiliyor.

zaten imkanı olan alır tabi ki. senin durumda gerçekten haklıymışsın. en nihayetinde yıkılacak eve ölü yatırım olmuş bir yerde.

ve evet değer harcanan parayla gösterilmez ki.. o zaman bütün zengin adamların eşleri mutluluk içinde yüzerdi.. çoğu ne şaşaa ile evlenip ne kadar mutsuz hayatlar sürüyor.

evlilik gece sarılıp uyumak için değil hayatta beraber mücadele etmek için yapılan birşeydir. daha o yolun başında herşey bir tarafa yıkılırsa bu aslında "ben bu yolda zora gelemem" demektir benim için.

Size nasıl gidip gelicez diye oğluna düğün üzeri araba aldırmak....Komedi bir bahane....Ulaşım sadece özel arabayla mı oluyor?

Ben daha yeni yürümeye başlamışken annemin çeyizim için aldığı yemek takımını 29 yaşında kullanıyorum. Tasarımı çok sadeydi ve öyle tasarımlar her zaman diliminde kullanılabiliyor. Nasıl olduğunu da yazayım beyaz tabakların bir kenarında ince siyah renkli bir dal var sadece japon tasarımı gibi duruyor.
Sizde kızınız için pembiş tabaklar, sunum setleri vs almıyorsanız kullanılabilir.
Ayy annenize:cry:
Ne hevesle almistir ne heyecanla:KK200:
Ben de sadeciyim,
Screenshot_2020-03-07-00-19-50.png

ornegin gunluk takim bunu sectim,her zamana uygun bir takim bence...

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 29
Valla canım benim burada ki cevaplara şok oldum bu cool, özgür kadın halleri bi tuhaf. Bizler Avrupalı değiliz. Olması gerekenler şu şu demek de çok saçma herkes ne biliyorsa öyle yapsın, karşılıklı öyle anlaşılıyorsa sorun yok.
Kadınım ben değerli olan benim. napıcaktım hem soyadımı değiştircem hem de adama düğün yapıcam.
Neysee araba konusuna gelince alsın bence kendi üzerine yapıyor sizin olacak madem sorun yok birikim olur. 50 bin büyük kısmı idare eder azımsanacak bi para değil. Ama hepsine yetmez. Düğünde gelen takılar olur onlar ne olacak mesela? Sonraa birde A dan Z ye her şey hemen alınacak diye stres yapma bence bazı şeyler sonra da alınır ben de yakında nişanlancam böyle yapmayı düşünüyorum oturma odası yapmayacağım mesela, sonra TV sonra alabiliriz diye düşündüm pek izlemem çünkü. Bunlar halledilir şeyler birbirinizi kırmaya değmez zamanlada olur. Her şey gönlünce olsun inşallah çok mutlu ol..
Amin canım sağol sende mutlu huzurlu olursun inşallah 😇

dediniz ve elendiniz
Hiç kadın paraya koyarmı Allah aşkına.
Hem adamın soy adını alacak hemde para koyacak. Skandal resmen :KK66:
Bence siz konuyu çok saptırıyorsunuz. Bizde böyle kardeşim sen düğününüde kendin yap erkek tarafına hiç bişeyde yaptırma. Ailem zaten yapıyor alıncakları alıyor. Erkeğe ama daha çok şey düşüyor. Bizimde maddi yönden katkımız oldu çoğu şeyde

kadınım ben değerli olan benim demişsiniz ya onun için dedim.
Değeriniz bukadarmı düşük gerçekten. Eve alınan eşya, düğünde takılan takılar kadarmı.
Ha ayrıca bal gibide kadına sen yapda denir. Adam kendi kendine evlenmiyor, gelin hanımda aman eviminde hiç birşeyi eksik olmasın, aman düğünüm şöyle olsun, balayınada gidelim vs diye isteklerini sıralıyorsa gayet tabii kadında yapacak üstüne düşeni.
Yapmasa, yapılan kadarı ile idare eder, değerim bukadarmıydı diye üzülür ömrü boyunca.
Bana hava hoş.
Ha soy isiminizde eşinize verebilirsiniz, var öyle hukuki hakkınız. Mutluluklar size de.
Düğünde takılan takılar kadının bi güvencesidir ki dinimizdede mehir vardır. Herşey dört dörtlük olsun diye isteyen de yok tanımadan insanları yargılamak saçma. Değerini onla biçtiğini nerden çıkardınız acaba ? Hangi erkek soyadını değiştirmeyi kabul eder hiç aklınıza yatıyomu bu fikir kendi yazdığınıza inandınızmı

X