Düğün masrafları

takıldığım tek şey var, erkek mi duygusal olarak daha güçlü ? yani erkeklerin duygusal anlamda, mental anlamda kadınlar kadar dayanıklı olmadıklarını kendileri bile kabul ediyor.
yanlış fikir edinmişsiniz siz epey..
Ne yazdığınızı bı kez daha okuyun lütfen. Kendi kendinizle çelişmişsiniz resmen . Yazınızı öğelerine ayırın bir. Ondan sonra en güçlü (!) kadın sizsiniz kabul.

sevgili konu sahibi, senin gelirin yokmuş ve ailen herşeyi yapacakmış. o zaman çalışıp parasını biriktirmiş yani kendi emeği ve geliriyle birşeyler yapmış nişanlına saygı duymalısın önce.
bütün parasını ailesine verse hak verebilirim ancak adam zaten paranın büyük kısmını düğüne ayırıyor.

keza bütçe ne kadarsa ona göre hareket edilir. misal düğün nasıl olacak ? illa yemekli mi olmak zorunda ? erkek arkadaşımın, nişanlının yaklaşık 2 katı birikmişi ve iyi bir maaşı var, ben yemekli düğün istemiyorum. çünkü millete yemek verip sonra dedikodu dinlemek için para harcanmaz..

düğün işleri de bana şu sana bu düştü diye yapılmaz. iki tarafta, aile destek olsa da, yapabildiği kadarını yapmalı, bu hele bu devirde en uygunu. ama siz ailece herkesin payına düşen belli modundaysanız yatak odasını kız tarafı alır, sen erkek tarafı alacak demişsin.. hani hem tam teamülleri bilmiyorsun hem şu bize bu size düşer diyorsun. o da değişik.

bir de genel yorumum, dünya minimalizme eğilimleniyor biz burda hala ayrı oturma odası ayrı salon modunda takılıyoruz.

zaten senenin ikinci yarısı daha büyük ekonomik kriz gelicek. salon grubunu mu (sen sürekli oturma grubu yazdığın için böyle yazdım) yiyeceksiniz ?

mühim olan sürdürülebilirlik. düğün yapıp sonra elimdeki para bitti ne yapıcam demektense mümkünse eldeki paranın hepsini harcamamak, güvence bırakmak lazım.

Ne yazdığınızı bı kez daha okuyun lütfen. Kendi kendinizle çelişmişsiniz resmen . Yazınızı öğelerine ayırın bir. Ondan sonra en güçlü (!) kadın sizsiniz kabul.

1. nerede çelişmişim ?
2. türkçe öğretmeni misiniz ?
3. yazdığım gayet net, anlayabilen öğelere ayrılmamış yazıdan da anlar. anlamak istemeyen böyle cevap vermiş olmak için yazar da yazar.

cevaplarınızı okudum.. kadınlara öfkeli bir kadın gördüm.
evet gayet güçlüyüm. hani siz bir sürü zorluğa rağmen istediğiniz herşeyi başarmışsınız ya, bunu yapan sadece siz değilsiniz. emin olun burada çoğu kadın böyle. ama başkaları söyleyince, kendisini erkeklerle sidik yarıştıran kişi konumuna sokmuşsunuz.
belki de ne yazdığını okuması gereken sadece sizsinizdir :)

Çocukları da sırayla doğururlar artık! Size göre hersey eşit (?) Olmali ya. Gelenekler oluştuysa bir bildikleri vardır elbet büyüklerimizin .
Madem eşit değilsiniz elinizin hamuruyla para işine karışmayın. Eriniz ve ailesi her şeyin en iyisini bilir. Gelinliğinizi bilin susun oturun. (!)
Çalışıp bir şey kazanmayıp ailesine 30bin, karşı tarafa 50bin masrafı gömerken “büyüklerimiz bilir”, adamın cebindeki paranın kuruşuna kadar hesaplarken pek eşitlikçisiniz bakıyorum.
Para onun, ister araba alır, ister traktör alır, maddi destek vermiyorsanız karışmaya hakkınız yok üzgünüm.

Hayat müşterek bence arabayı zaten ailesi üstlerine almıyormuş kendi alıyormuş alma nedenleri de gezmek değil senin yanına gidip gelememek. Bence herşey şaşalı olmak yerine mütevazı olabilir allah huzur versin ins.

seni beni mi var ev eşyasında.
eşim bırtek altınları karşıladı.
geri kalan herşeyi ikimiz aldık ve ödedik.

Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Mutfak/ev ıvırzıvırları 15 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Gelinlik/kına elbisesi/damatlık 7 bin
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Araba kiralamak çok daha mantıklı şu durumda.
4 saat ıcın 25 bın mıı 🙄

Hayatta başarmak istediğim herşeyi başarmış biriyim, bir çok engellemelere rağmen (Allah'ın izniyle). Kendimi ezik görmemi gerektirecek bir durum yok yani. Bence sürekli erkeklerle güç yatıştırma derdine girgiginize göre sizde bi kompleks olmuş sanki kadın olmak. Siz bence bunu sorgulayin.
Ayrıca herkes sizinle aynı düşünmek zorunda mı niye kendinizi böyle paraliyorsunuz anlamadım. Bu kadar sikinti yapmayın. Ben benim gibi dusunmeyenleri de seviyor ve onlar için de dua ediyorum.
Hayatınız da ne başardınız bilemem de konuları saptırma konusunda oldukça başarılısınız. Ayrıca duyan da ilk lafı ben size attım sanır. İlginç. Bazı insanlara bir şey anlatmanın imkansız olduğunu bildiğim için size erkek egemen dünyanızda mutluluklar diliyorum, başka lafım yok.

konunun tamamini okumadim belki sorulmustur,
ama ornegin yetmese ne olacak,
atiyorum firin almaya parasi yetmedi adamin, bir yil firinsiz yasayamaz misiniz?
atiyorum oturma odasi alamadi da cekyat takimi aldi, olmuyor mu?

birlikte bir hayat kuruyorsunuz, ve her seyin ilk aydan hazir olmasini istiyorsunuz,
sizce de burada yanlis bir sey yok mu ?

ve evet arada mesafe varsa, dugun zamani bol bol gidilip gelinecekse araba daha oncelikli bir ihtiyac oluyor, aslinda en cok da esiniz kullanacak bu arabayi, hani ailesine hibe ediyor gibi bir durum da yok.

He kadin erkek ayrimina gelirsek, valla ben babiskomun arabasini almis kadinim, nisanlima sordugum tek sey, bak ben borca giriyorum, bunu kabul etmiyorsan dugunu erteleyelim demekti.

1. nerede çelişmişim ?
2. türkçe öğretmeni misiniz ?
3. yazdığım gayet net, anlayabilen öğelere ayrılmamış yazıdan da anlar. anlamak istemeyen böyle cevap vermiş olmak için yazar da yazar.

cevaplarınızı okudum.. kadınlara öfkeli bir kadın gördüm.
evet gayet güçlüyüm. hani siz bir sürü zorluğa rağmen istediğiniz herşeyi başarmışsınız ya, bunu yapan sadece siz değilsiniz. emin olun burada çoğu kadın böyle. ama başkaları söyleyince, kendisini erkeklerle sidik yarıştıran kişi konumuna sokmuşsunuz.
belki de ne yazdığını okuması gereken sadece sizsinizdir :)
Evet öğretmenim . Ancak yazinizdaki yanlışları görmek için öğretmen olmak gerekmiyor.
Kadinlara öfkeli olduğum için degil onların madur olmaması adına konuştum.
Siz kadinlara öfkelisiniz bence. Sizin gibi düşünmeyen kadınlara . Tekrar cvp yazma gereği duymuyorum size polemik yaratmayalim.
Son tavsiyem bol bol kitap okuyun. Hem kendi yazdıklarınızı hem baskalarinin yazdıklarını daha iyi anlarsınız.

Hayatınız da ne başardınız bilemem de konuları saptırma konusunda oldukça başarılısınız. Ayrıca duyan da ilk lafı ben size attım sanır. İlginç. Bazı insanlara bir şey anlatmanın imkansız olduğunu bildiğim için size erkek egemen dünyanızda mutluluklar diliyorum, başka lafım yok.
Bak bu konuda hemfikir. Bazı insanlara birşey anlatmak imkansız. Ben de size ve herkese mutluluklar diliyorum:)

Madem eşit değilsiniz elinizin hamuruyla para işine karışmayın. Eriniz ve ailesi her şeyin en iyisini bilir. Gelinliğinizi bilin susun oturun. (!)
Çalışıp bir şey kazanmayıp ailesine 30bin, karşı tarafa 50bin masrafı gömerken “büyüklerimiz bilir”, adamın cebindeki paranın kuruşuna kadar hesaplarken pek eşitlikçisiniz bakıyorum.
Para onun, ister araba alır, ister traktör alır, maddi destek vermiyorsanız karışmaya hakkınız yok üzgünüm.
Beni tanımadan ne büyük laflar etmişsiniz.
Aileme bile yük olmadan kendi kazandığım burslarla okudum. Evlenirken de ne ailemden ne eşimin ailesinden tek kuruş almadık çok şükür. Sıfırdan yaptık herseyimizi .

Çalışıp kendi paramı kazandım hep . Mesleğim var çok şükür. Eşim maddi konuları bana bırakır. Ekonomi yönetimi ben de yani.
Ama herkes aynı olmak zorunda mı.
Kız iş arıyorum bulamadım yazmış. Napsin yani parası yoksa. Elini taşın altına koy deyip durmuşlar.
İnsanları ne kadar kolay kategorize ediyorsunuz. Şöyle değilsen böylesindir. Bu mu yani. Biraz ılımlı olun yeni insanlar farklı çevreler tanıyın. Ufkunuz açılsın biraz.

Matematik formülleri mi veriyorum ne alakası var. Hayatla ilgili herkesin görüşü , düşüncesi farklıdır. Yoruma açık konular. Herkesin öznel değerlendirmeleri olabilir.
At sırtında savaşmak o kadar kolay olsaydı kadınları da askere alırlardı değil mi?
Peygamber Efendimizin hayatını da Türk Tarihini de gayet iyi biliyorum içiniz rahat olsun.
Yukarda verilen bilgiler yoruma açık değilde neyse zira gerçekler

Beni tanımadan ne büyük laflar etmişsiniz.
Aileme bile yük olmadan kendi kazandığım burslarla okudum. Evlenirken de ne ailemden ne eşimin ailesinden tek kuruş almadık çok şükür. Sıfırdan yaptık herseyimizi .

Çalışıp kendi paramı kazandım hep . Mesleğim var çok şükür. Eşim maddi konuları bana bırakır. Ekonomi yönetimi ben de yani.
Ama herkes aynı olmak zorunda mı.
Kız iş arıyorum bulamadım yazmış. Napsin yani parası yoksa. Elini taşın altına koy deyip durmuşlar.
İnsanları ne kadar kolay kategorize ediyorsunuz. Şöyle değilsen böylesindir. Bu mu yani. Biraz ılımlı olun yeni insanlar farklı çevreler tanıyın. Ufkunuz açılsın biraz.
Bu arada iş bulsamda nişanlım beğenmiyor orada çalışma devlet işi olmazsa çalışma diyip duruyor size katılıyorum ben buraya herşeyin en ince ayrıntısını yazıp insanları sıkmak istemiyorum size sorunu kabalama yazdım sadece. Herşey eşit olamıyor zaten düğün isteyen bi insanda değildim nikah olsun dedim ama kabul etmiyo karşı taraf bizim alçağımız eşyalarda olcak onlarıda burda hepsini yazamam hiç bişey yaqmıcakmış gibi erkek tarafına savunmanız ilginç.benim konuyu yazma sebebim tecrübeli insanların fikirlerini almaktı. Kendimi anlatamıyorum yazmayı bıraktım. Benim duygularına tercüman olmuşunuz sizde😀

Şu anda 30 bine nasıl bir araba almak istiyorlar merak ettim şahsen..
İkinci el araba fiyatlarından haberleri yok bence.. :işsiz:

Evet öğretmenim . Ancak yazinizdaki yanlışları görmek için öğretmen olmak gerekmiyor.
Kadinlara öfkeli olduğum için degil onların madur olmaması adına konuştum.
Siz kadinlara öfkelisiniz bence. Sizin gibi düşünmeyen kadınlara . Tekrar cvp yazma gereği duymuyorum size polemik yaratmayalim.
Son tavsiyem bol bol kitap okuyun. Hem kendi yazdıklarınızı hem baskalarinin yazdıklarını daha iyi anlarsınız.

ben öğretmen değilim
hata türkçem epey vasat, çünkü eğitim hayatım yurtdışında geçti
ama ben bile mağdurun nasıl yazıldığını biliyorum.
kaldı ki siz öğretmen olarak bunu daha iyi bilmelisiniz.

Bu arada iş bulsamda nişanlım beğenmiyor orada çalışma devlet işi olmazsa çalışma diyip duruyor size katılıyorum ben buraya herşeyin en ince ayrıntısını yazıp insanları sıkmak istemiyorum size sorunu kabalama yazdım sadece. Herşey eşit olamıyor zaten düğün isteyen bi insanda değildim nikah olsun dedim ama kabul etmiyo karşı taraf bizim alçağımız eşyalarda olcak onlarıda burda hepsini yazamam hiç bişey yaqmıcakmış gibi erkek tarafına savunmanız ilginç.benim konuyu yazma sebebim tecrübeli insanların fikirlerini almaktı. Kendimi anlatamıyorum yazmayı bıraktım. Benim duygularına tercüman olmuşunuz sizde😀
Tamam da canim devlet isi olmazsa da para kazanirdin elin bollasirdi,evlenince cikardin istersen.
Bir tanidigin kizi ise girdi boyle,babasi hic istemiyordu ama iyiki de girmis,herseyini kendi aldi salonunu karsiladi evlendi.
Babasi hicbirini yapmayacakti belliki,param yok deyip cikti isin icinden.
Para kuvvettir,calismaliydin,hadi diyelim nisanli herseyi yapti,yarin da calisma der sana o zaman ne olacak?

Tamam da canim devlet isi olmazsa da para kazanirdin elin bollasirdi,evlenince cikardin istersen.
Bir tanidigin kizi ise girdi boyle,babasi hic istemiyordu ama iyiki de girmis,herseyini kendi aldi salonunu karsiladi evlendi.
Babasi hicbirini yapmayacakti belliki,param yok deyip cikti isin icinden.
Para kuvvettir,calismaliydin,hadi diyelim nisanli herseyi yapti,yarin da calisma der sana o zaman ne olacak?

devlet işi olmazsa olmaz mış ama lütfen
devletdeki bütün boş kadrolar hanım kızımızı bekliyor oysaki
eğitim durumunuzu çok merak ettim konu sahibi
Hangi üninin hangi bölüm mezunusunuz acaba

X