• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün istemeyen var mı? Fikirleriniz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay canım bende öle sade bir nikah ardındanda yemek pilanlıyorum eşimle ama malesef aileler de işin içine girdi artık eşimle her anımız kavgayla geçiyodu biz en sonunda pes ettik bı salon tutulmuştu bize sormadan idare ettik düğün bitincede eşimle hemen kaldığımız otele gittik güzel bir aksam yemegi yedik ertesi gun yurt dışına gideceğimiz için sohbet ettik ve
flim izlemıştik geç saate kadarrr ( düğünde güzel olmuştu finale yakın babamla döktürmüştük babanm sen bugunü güzel hatırlamalısın demişti hala herkes benim gibi hatırlar babamla döktürdüğümüzü sonu guzel olmuştuu)

benden sana bir tavsiye bişeyler iste
bizde çağırdılar annemi dediler ne istiyorsunuz siz isticeksiniz biz yapıcaz
annemde dediki asla hiç birşey istemem o sizin oğllunuz elinizde ne kadra olursa zaten en iyisini
yaparsınız ona dedi..
ama değmezmiş böyle kıymetin az oluyorr biraz isteklerin olsun

aynen canım benimkide öle oldu biz istemedık onlar bizde altın çok takılır bişeyler takıcaz dediler ama düğün günu kimse doğru düzgün bişey takmadı herkes şaşırdı kız tarafı onlardan çok taktı xzaten düğünede bi katkılarıolmamıştı hoş şimdide bı katkıları yok bıze bızim onlara fazlasıyla var ama gende kıymet bilenimız yok :oklava:

Düğünnn istemıyenlerr hadıyın arkdaslar fıkırlerınızz nelerrrkaydirigubbakcemile4

kızlar ille eğlence diyosanızzaten kına gecesi var o parayla yurt dışına çıkın allah sşkına ya neler yapılmazki

kızlar bizde nişanlımla seneye tamda bu zamanlar evlenmeyi düşünüyoruz,nişanlımın ailesi eşyalarımızı aldı,evin tadilatını yaptırdı,çok şükür bize güzelde bir ev verdi,geri kalan şeyleri sadece ikimiz yaptığımız için düğünün altından kalkamayız diye düşündük,zaten akrabalarımızda şehir dışından gelecekler,bursa da fazla akrabamız yok,tanıdık eş dost falan var..Zaten düğünleri fazla seven oynayıp göbek atan bir insanda değilim :) yanlız kafama takılan bir konu var,kına gecemi evde yapmak istiyorum,yakın çevremi çağırırım,ikramlarla oyun havalarıyla oynasınlar,eğlensinler istiyorum,daha samimim bir ortam olur diye düşünüyorum,zaten fazla adetlerine düşkün bir ailemizde yok,,ertesi gün nikahtan sonra ailecek yemeğe gidelim diye düşündük nişanlımla,onun ve benim yakın akrabalarımızla 20-25 kişi oluyoruz,malum bütçemizde kısıtlı,kendi yağımızla fazla borcun altına girmeden birşeyler yapmak istiyoruz,ama nikahımıza gelen diğer akrabalarımızı düzenleyeceğimiz yemeğe çağırmakta istemiyorum,onlarıda çağırırsam 40-50 yi buluruz heralde,çağırmasak ayıpmı olur acaba,ya da çağırmadan gitmenin bir yolu varmıdır,kafam çok karışık,,

akrabalrı hiç karşıştırmadan geçler arkadaşlarla gitsen
birni çağır diğerini çağırma olmazkiii

20-25 kişinin altından kalkabiliriz heralde,zaten düğünde olmıcak,dayımlar sırf benim için izmirden gelicekler aynı şekilde nişanlımında çok yakın akrabaları izmirden gelicekler,onlarla hep beraber yemek yemeyi çok istiyoruz,özellikle açık havada çimlerin üzerinde olsa çok hoş olur,ama ne bileyim hiç bir anımda yanımda olmayan ve düğünden düğüne gördüğüm amcamların falan gelmesini istemiyorum açıkcası,fazlada sevmiyorum :(

kim nediyebilirki hayatım samimi olduklarınla gidersin işte
gün senin gününnn laf ederlersede ağzınla diyorsun düğünden düğüne gördüğün insanlar tın tın gelir ve
gider yaniii

ben katılmıyorum size aslında arkadaşlar, bence evlenmek dediğin evlendiğin günün hafızalarda kalmasıyla insana ileriki yıllarda güzel anılar da yaşatmasıdır. Her anne her baba çocuklarının evlendiği günde mutluluktan oynamak, eğlenmek ister bu onlara evlatlar olarak yaşatmamız gereken önemli anlardan biri bence. Ben hem kına gecesi hem davullu zurnalı düğün istiyorum valla...

bergolya sana katılıyorum insan hayatında normalde bir kez evleniyor ve düğün kına olmadan olurmu hic yaaa hem her genc kızın hayalinde var ....düşünsene evleniyorsun düğün yapmıyorsun olmaz ...........
bende hayırlısıyla beyaz gelinligimi giyincegim hemde davul zurnalı evden cıkıcam bu icimde hep vardı hihoyyyt:asigim:hihoyyyt

her genç kızın hayalinde yokki bu topic açılmış demekki
bazılarında zarif sade bir nikahtan sonra ailecek yemek yemeği tercih edebilir bir deniz kenarında
ilal davul zurna istenicek göbekler atılıcak diye birşey yok ilerdede git gide düğünler azalır demode gelmeye başlıyorn insanlra valla

ben ne gelinlik hayali kurdum ne başka şey. kına asla sevmiyorum ve istemiyorum. düğün istemediğimi belirttim ailemde onayladı, nişanlımın ailesi büyük ısrarlar sonucu madem istemiyosunuz peki dediler ama sonra yok olmayacak böyle diye vazgeçip düğün yapma fikrine geri döndüler. mümkün olabildiğince erken kaçırıcam seni diyorum nişanlıma :D çünkü o da istemiyor. ama ikimizde ailelerin ilk çocuklarıyız :S

bennnnnnn
düğün yapmıyoruz nikah olacak sonrasında bişeyler yapacağız şimdilik karar vermedik ...

Bende düğün istemeyenlerdendim..Ama dinleyen kim..ılla ki olucak işte..Aileler öyle istiyor..Nişanı zor bela evde yapmaya razı etmiştim..Tantanayı hiç sevmem ama kınamda düğünümde davullu zurnalı tantanalı olucak..:))

nişanlımda bende düğün istemiyorruz. bol oynamalı bi kına gecesinin ardından nikah töreni düşünüyoruz. ama duyan diyo ki kuru kuru nikah mı olurmuş düğün olmalıymış diyorlar. yani herkes düğünü sevmek zorunda değil. aaaaaaaaaaaaaa nikahtan mı gideceksin yani deyip surat asıyorlar yaaaaa . valla millete dert anlatmaktan içim çürüdüsempatiksalakcinni

Nikah isteyen arkadaşlara duyrulur nikah yarım saat sürüyo taş patlasa bi saat evet mi evet hadi takıya Apar topar olup bitiyo hiç bişi anlamıyosunuz .Yani gelinliği 1 saatliğine giy çıkar kesin bi eglence lazım kendiniz için başkalarını eglendirmek olarak görmeyin kesinlikle bam başka evlenğiğinizi anlıyosunuz .

bende kesinlikle nikahı tercih edenlerdenim.oynamayı ikimizde sevmiyoruz.
nişanı da evde yaptık.kınada yapmıycam.sadece nikah.
kimsenin karışmaması gerekir.tercih meselesi.

biz nişanı dışarda yaptık 80 kişiydik en yakınlar yemek falan yendi,dj tutmuştuk,öyle düğün salonu gibi olmadı.kına gecesi hiç istemiyorum ama annem çok ısrar ediyor ne yazıkkı yapıcam..düğün hiç düşünmüyorum nikah olucak,akşamında bir mekan kapatıp sadece gençler fasıllı eğlence yapıcaz

Açıkçası imkan varsa be düğün yapılması taraftarıyım .sonuçta insan hayatında 1 kere olacak.. ama maddi durumla alakalı açıkçası .. enim durum elvermediği için nikah tercihim.. oynamayı da hiç sewmem. kınada yapılmayacak..

Back