• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün istemeyen var mı? Fikirleriniz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kesinlikle klasıkleşmiş bişi ya düğünüme konu komsu yüzünü dahi hatırlamadığım akrabalar,bide tuhaf müzikler ortada kosusan cocuklar kesinlikle 2.eğlence anlayısı,kollarına burmaları takıp gelen mahalle arasında bangır bangır,annenin ailenin övünmesi aa bakın biz düğün yaptık evlendik herkes bilsin aman snradan kimse siz evlenmediniz mi demesin düğünle zurnayle geçelim her yerden gece carsafta sarkıtalım mı?bu düğün de gelinlikte sembolik gelinlik=saflık diosunuz ne acıdan saflık,bacak arasındaki saflık mı zihinsel saflık mı elinzi vicdanınza koyun

valla kızlar düğün dernek işi sadece başkalarını eğlendirmek demek değil...
biz eşimle çok oynamadığımız halde en çok ikimiz keyif almıştık, yerimizde oturamadık...
neden düğün olayı başkalarını eğlendirmek olarak algılanır bilmiyorum...
bence düğün yapın, sonra çoookkk pişman oluyor insan yapmadığı şeyler için...

hem dügünüm hem kına gecem davullu zurnalı herkesin deli gibi eglenecegi bi olay olsun istiyorum asla nikahtan gitmek istemem

ben de hiç sevmem davullar zurnalar halaylar... sade olmalı benim düğünüm.. çok yakın akraba ve arkadaşlar arasında şık bir mekanda olsun istiyorum

benim hayalim kır düğünü..davul zurna bende istemiyorum eğlence de olsun huzur da olsun,yorucu olmasın.az mı çektik salon düğünlerinde o gürültüden,2 gün kafamda çalardı müzik,sağır olurdum resmenkaydirigubbakcemile3

bende salonlarda olan düğünleri hiç sevmem ve mecbur kalmadıkçad a kesinlikle gitmem çünkü çok sıkılırım. oynamayı da sevmem becerememde zaten. sevdiceğim öyle çok kızıyorki bütün kızlar gelinlik giymek ister , güzel gösterişli düğün ister sende ise tam tersi bi durum var diyo. Off napim ama sevmiyorum. o nedenle bizimkisi sadece nikah ve nikahın ardından çok yakın dost ve akrabalara sapanca da yemek verilecek inş.

kızım uzun kuyruklu beyaz elbiseni başka zamanda giyersin ama gelinlik ve duvğı sadece kendi düğününde giyebilirsin.

şartları fazla zorlamayın usulu bozmayın sanki istenmeyen gelin gibi olmayın sonra üzülürsün ama telafisi yok ilerde çocuklarına ne göstereceksin sanki evlilik dışı gibi çocuk evlendiğinizi aile olduğunu o resimlerden anlar başka türlü anlatamazsınız sizi tırmalattırırlar .....

aynı dşünceler bendede vardı.öyle kabarık gelinlik giymem,düz şık zarif bir elbise gibi olsun falan vs. ...ama gelinlik bakmaya gittiğinde ve üzerine giydiğinde bambaşka hissediyosun,yani bu gelinlik tüm bayanlara yakışıyo hakikaten,kendini çok farklı görüyosun.ben yine kabarık istemedim ama gerçekten içime sinen zarif bir gelinlik aldım.düğünü eşimle biz başından beri istemiyoduk.bizde salon düğünlerinden pek haz etmiyoruz.nikahtan sonra eğlence gibi bşeyler düşündük ama sonra o da iptal oldu.düz nikah yaptık.kınamın da çok klasik olmasını istemedim.yine her yaştan insan vardı,adetler yapıldı ama parti gibi yaptık biz kınayı.yanıp sönen disco ışıkları,müzikler falan, eğlenmiştik.öyle geldi geçti işte...:delphin:

Arkadaşlar bende nikahtan 2 gün önce kına gecesi yapacağım ve o gecenin sabahı en yakın arkadaşlarımla hamam partisi yapacağım. :)

benim sevgilim bile yok ama evlilik hayalim var tabi herkes gibi bizim burda düğün kına gecesi hep oynamalı oluyor genelde yada mevlitli burda karışık oluyor kına gecesi fakat ben aile arasında yazın ve açık havada istiyorum aile arasında isteme sebebim bizim aile kalabalık yaşlısından gencine kadar herkes oynar eğlenceli geçer öyle umuyorum düğünümüde kırdüğünü istiyorum ve ikindiden snr yani gece karanlığa bırakmak istemiyorum ah ah hayeller çokta koca yok:çok üzgünüm:

biz 2,5 sene önce evlendik. eşim ankaralı. evlenmeden 6 ay önce istanbula gelip burada yaşamaya başladı. bizim evlilik öncesi bayağı bi karışıklıklar falan olmuştu.onun için benim annemle babam bize; siz herşeyi konuşun nasıl istiyorsanız bize anlatın bizde ona göre yardımcı olalım dediler. eşimde bende düğün salonlarından nefret ettiğimiz için -kesinlikle deniz havasının alınacağı bir yerde- akşam yemeği düşünmüştük. öğleden sonra nikah dairesinde nikahımız kıyıldı. akşam da istanbul yeşilyurt spor klubünde 50-60 kişilik bi yemek verdik. taverna-rum müziklerinin canlı olarak çalındığı bi yemekti. çok ama çok muhteşem geçmişti ve inanılmaz içimize sinmişti. şimdi aynı günü tekrar yaşama şansım olsa hiçbir karesini değiştirmek istemezdim.

benim evlilik hazırlığı yapan arkadaşlara tavsiyem; mutlaka herşey çok istediğiniz gibi olsun. çünkü evlenen sizsiniz, eğlenmeyi de en çok hakeden sizsiniz. eş-dost eğlendirmeye memnun etmeye çalışıcam diye içinizde ukteler bırakmayın

Canlar bu durum kişiden kişiye değişir.Yaşanılan yer (şehir-ilçe),akrabaların azlığı çokluğu,kişinin yaşam anlayışı ve birde tabi maddi durum.Bunların neticesinde şekil alır düğün tarzınız.Yukarıdaki essmeralda arkadaşımızında dediği gibi içinize sinen şeyler yapılmalı,yarınlarda 'KEŞKE 'dememek için.
Ben nişanlıyım kısmetse 2 aya kadar evleniyorum.Ne yapacağıma gelince;nikahım kıyılacak akşamda küçük-güzel bir restorantta en fazla 50 dostumuzla birlikte yemek yiyeceğiz.Çağrılacak kişiler aaa o ne giymiş aaa bu ne takmış bu ne biçim yemek demeyecek tarzda insanlar olacak.Zaten ne yaparsanız yapın birşeyler beğenilmez,5 yıldızlı bir otelde dahi yapsanız!
Peki neden böyle evleneceğim;[/COLOR]1-Çünkü ,işim dolayısıyla memleketimde değil başka bir şehirde yaşıyorum.Kaldı ki memlekette hiçkimse yok erkek kardeşim dışında.Dayı teyze ..vs yine başka şehirdeler.Onlar içinde farketmiyor nerede olacağı.
2-En uyduruk düğün salonları bile olmuş 2000 ytl!(Zaten hiç sevmem )Şu dönemde şatafatlı şeylere de gerek yok.İnce hesaplar yapıyoruz artık yaşam koşulları gereğince.Ben o parayla çok güzel balayı yaparım.

Tabi şunuda unutmamak gerek hem sizin- hem de evleneceğiniz insanın ailesinin olaya bakışı da önemli.Kimseyi kırmadan koşullara uygun vede mantıklı hareket etmek gerekir.Hepinize Akdeniz den sevgiler

bende düğün istemiyorum ama öyle olucak galiba hatta kayınpederimin ahtı varmış 2 tane davul zurna olucakmış hiç seviyorum ama onlarıda bu yüzden kırmak istemem.nişanım kuranlı oldu benim isteğimle gerçekten çok güzeldi.nişan,kına,düğün vs olmalı bence tabi ki herkes nasıl istiyosa öyle yapmalı ama o anın mutluluğu çok başka.hatta kayınpederim nişanında çalgılı olmasını istedi bana gelin niye hep senin istediğin oluyo dedi.bende ben gelinim o yüzden nişan bize ait sizde düğünü istediğiniz gibi yaparsınız demiştim

Bende düğün istemiyorumm =) Nikah olsun sade bi yemek gece de samımı arkdaslarla eglenmeye gıderıs daha sonrada balayıı =))

valla konuyu açan arkadaş sanki benim bütün
düşünclerimi o dile getirmişşş

hiç dğün hayal etmedim oynamayı sevmiyorum nişanlımda bilmez

ama kızlar kızmayın ben sohbetli düğünleri hiç doğru bulmuyorum

nişanlımın ailesi öyle istiyor hem yemekli sohbetlii bana okadar

uzakki öyle olsa heralde oturur ağlarım....

ben zaten hem düğün sevmediğim için hemde nikah istediğim

için hemde iki ailenin ortak noktası için nikah diye diretiyorum

sonrasındada gençlerle güzel bir eğlencee

viyyyy...
dögün dedigin anli sanli olurr... bence dügünde oynamaliiii dans etmeli gübecikler atmaliii..
:teytey::dance:

Cadı sıla valla bende bılmıyorum oynamayı rezıl olurum sahnede :D:D:D:D dans etmeyıde bılmıorum ögrenmek lazım aslında.Düğün ıstemıorum hem gerek duymuyorum hemde cok masraflı 10mılyar salona verene kdar o parayla parısde balayı yabarım .mılelt eglencek dıe evlendıkden sonra salon borcu ödemek ıcın kendımı sıkmak ıstemıorumm

ben de hiç düğün hayal etmemişimdir istememişimdir...ama nişanlım özellikle çok hevesli bu konuda...birkaç arkadaşımın düğününe de gittim salonlara, tahmin ettiğim kadar sıkıcı vs değil ortamlar...hem şehir dışından pek çok akraba gelecek ve kışın evlenmeyi planlıyoruz
onun için ekonomik ama uyduruk da olmayan bi salonda düğünümüz olacak Allahın izniyle:Saruboceq:

Ben de bu son gittiğim düğünde ilk kez mekanı beğendim .Deniz kenarında acık hava biyerdi .ıdare ederdi bakalım kısmet neresi olucak =))

Back