Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

Teşekkürler

Ben ocakta işe girecegim asgari ücret onun dısında da cok şükir babamın durumu iyi arabamız var ehliyet aldıgımda benimde olacak şükür
Ha iste bak kendinize ait bir seyiniz olmadan baskasindan da bir sey istemeyin. Isterseniz de gorgusuz derler insana. Daha maasiniz bile yok, ocakta ise girilecek de kendinize ait birikim yapilacak daaaa, daha cok var kendinize yetebilecek bir birey olmaniza. Dugunde nisanda herkes gucu neye yetiyorsa ,gonlunden ne geciyorsa onu yapar. Kuafor kac lira? Elbise kac lira? Alin kendiniz. O da kendisine alsin kiyafetini.

Benim babam benim birikimimi yaptı abla ondan böyle rahat konuşuyorum bizim için sorun yok babam eli açık beni sinir eden bu adamın her şeyden kaçması hal böyle olumca da insanın gıcıklıgına yaptırası geliyor bana senin babanda bu kadar para var dügünümüzü yapsa ya diyen bir adam

Ama sen bunları şimdi söylüyorsun. çirkin muhabbetler bunlar. Babanın ne kadar parası var nerden biliyor, sen mi söyledin ? Ona ne bundan. Ayıp cidden.

Es adayinizin hatalarinin olmasi sizin hatalariniza bahane olmaz. Bu adam ise yaramaz olabilir ayrilirsiniz biter gider. Memlekette erkek mi kalmadi? Benim anlatmaya calistigim seyi anlamiyorsunuz hala diyorsunuz ki birikimimi babam yapti. Siz kendiniz hayatiniz boyunca o dilinize doladiginiz 4000 lirayi hic kazandiniz mi? Kazanmak icin caba sarfettiniz mi? Sabahin korunde ise gidip de hava karardiktan sonra ayaklariniz sizlayarak eve gelmis olsaydiniz bu kadar rahat konusamazdiniz. Baskasinin parasini harcamak da soylemek de hep cok kolaydir zaten. Once siz kendi emeginizle bir birey olun sonra beklentiniz olsun karsi taraftan. Adam gereksizse ayrilin o ayri mesele ama sizin daha evlenmeye yeterli olgunlukta olmadiginiz yaptiginiz hesaplarla anlasiliyor bu ayip degil ki? Ben sadece dogruyu gostermeye calisiyorum size. Bu sekil evlenirseniz sonucta magdur duruma dusersiniz.

Haklısınız ben zorluk cekmedim bilemem o kazandıgının ne kadar degerli oldugunu onu anlamam icinde işe girmem gerekiyor sanırsam .dogru yeteri olgunlukta olmadıgımın bende farkındayım .genclik hevesleri işte naparsın tesekkür ederim yorumların icin tavsiyelerin icin

İyi de millete nişan yapacaz diye duyurduktan sonra nişanlanacağım adama haber vermiş olman çok saçma değil mi? Önce konuşsaydın sonra duyursaydın millete. Adamın durumu yoktur, ezilmek istemiyordur, milletin içine her şeyi tastamam yaptıktan sonra çıkmak istiyordur, aynı eve girmeden aldığı maaşa müdahale etmeye başlamışsınız. 3 yıldır flört ettiğin adamın borcunu ailesine desteğini bilerek evlenmeye kalkmışsındır.
Hem hepsini geçtim düğüne çok vakit var, bu işleri resmiyete dökmek problem çıkartır ki başlamış bile.
(Büyük nişan denilen şeyin acayip gereksiz olduğunu düşünüyorum, aile içinde yaptım ben. ) o masrafa çeyizine evine eşya al daha iyi.

Büyük nisani bende gerekli görmemekle birlikte adamin uslubu ile ilgili sıkıntı var.
Ote taraftan bu düğün dernek nisan islerini parasini siz odeseniz dahi bazi kritik yerlerini aileler konusmalidir.

valla sana sözünü tutmucaksan ayrılalım diyosa def et gitsin emin oll simdiden resti ceken yarın neler yapmazz

kız tarafı yapar ama elbısemı sacımı baklavayo onler aldı. bir set ıkı bilezık saat kız kardeslerıdr kücük altın takmıştı. bızde eşimin nişan kıyafetını aldık ama tüm nişanida ödedik.

Ben desem ki yıl olmuş 2016 ne nişanı?
Sözlünden onay almadan neden millete yaydın?
2 bilezik kaç lira haberin var mı ? Yine ben kötü olurum .
Ama sözünüz ün yerinde olsam bende ayrılmak isterdim. Hiç sevmem gaza gelip sürpriz yapan insanları

Yok isteme, yok söz, yok nişan. Daha neler neler var. Hepsi gereksiz sozlendiysen tamamdir işte bir daha nisana ne gerek var? Isteme sirasinda yuzugum takildi oldu adi nişan. En güzeli.
Sizin aileniz aslinda firsatcilik yapiyor.
Biz herkese gittik taktik simdi taktiklarimizin bize gelmesi lazim diye dusunuyorlardir adim gibi eminim. Nisanlinizi sorgulamadan önce ailenizi sorgulayin derim.

Neyse hayırlısı.

HAnfendi gelini kendi kuaför parasını kendi ödediği nerde görülmüş acaba :):)

Gelin ne ya :) Siz böyle baktığınız için bu kadar yüz göz olunuyor bence. Sen bi bireysin her şeyden önce 'damat' dediğinde kendi fikirleri olan bi insan. Senin sevdiğin adam.
Böyle masraflara girmeye ne gerek var Allah aşkına millet eğlenecek diye? Bide adama zorla bilezik aldırıyosun. Şu kafadan çık bence. Adam haklı olarak soğur. Belki önüne dünyaları serecek elinden gelse ama senin kafa yapın adamı sinir ediyor.. Ayrılığı bile düşünüyor, bencede bu konular çok bayıcı. Kız tarafı erkek tarafı bayık muhabbetler ya.. Biz böyle istiyoz, siz şunu takcaksınız :) Anca gösteriş millete hava atmak. Takı için niye zorluyosun madem şu sahte bileziklerden al tak nasılsa sizin olcakmış, gerçek dersin sorana. Hele erkek tarafı sandık yapar , geline don sütyen alır, ay bunu da istiyosundur Allah bilir..
Yapma yıpratma ilişkini. Oturup düzgünce konuşun..

Cidden bu ülkede erkek olmak istemezdim.
Bir sürü kızın piremseslik hayallerinin gerçekleştirilmesi için, saçma sapan gereksiz şeylere para dökülmesi isteniyor.
Kuzum şunun farkında değilsiniz, şu an harcatmaya çalıştığınız o paralar ikinizin ortak bütçesinden gidiyor, evliliğin amacı nişanda, düğünde, kınada piremsescilik oynamak değil, aile olmak.
Zaten oğlanın ailesine yıkmaya çalışanları da hiç anlamıyorum, sonra konu açıyorlar "kp bize çok karışıyor((" , "kv evimizden çıkmıyor(((" diye.

Evet bu yuzden bende doldurusa geliyorum babam öyle biri degil ama annem deli ediyor beni kurnazlık yapmaya calısan saf bir kadın damatlıgıda kız alır diyor ki yok biz almicaz diyor cevreden görüyor işte bunun damadı böyle yapmış diyor beleşe gittin diyor deli ediyor beni bu baskı olmasa etkilenmezsem düz nikahla bile giderim ben toplum baskısı hep

Benim icin hiç sorun yokkk bakın gerçekten aile ve toplum baskısı etkiliyor sözde sadece yüzük takıldı diye laf edenler oldu hep laf ediyorlar istemiyorum bunu kafaya cok takan biriyim ondan oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…