• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

Once beklerim demissin sonra adama sormadan bu yaz nisan var diye akrabalarina soylemissin eee adam hakli. Dogudan batiya gelecek ailecek, 1000 lira yol parasi tutar. Otelde kalacak vs o da masraf. Sen herseyi ismarlamissin iki de bilezik diye eklemissin. Maddi hesaplari yapiyorsun da sen ne yapacaksin peki bu evlilik icin? Kiz taraflari erkek taraflarini yolum yolum yoluyor hep sinir oluyorum. Adam hakli isine gelmiyorsa ayril,bu yaz sana nisan yapacak birini bul ne yapsin yani?

Yukarıda katıldığınız yorumla pek farklı bişey yazmamıştım halbuki.

Hiç bi zaman birbirimize bişey dayatmadık. Nişanlım cebindeki son kuruşun istesem verir. Aynı şekilde bende. O yüzden aramıza maddiyat girmez.

Büyük konuşmamak gerek evet. Adımını sağlam atarsan ben değil biz dersen hiçte büyük konuşmuş sayılmazsın aslında.
Sizin ki gibi esim olsaydı bende zorlamazdım ama benimki tam bir para düşkünü

Once beklerim demissin sonra adama sormadan bu yaz nisan var diye akrabalarina soylemissin eee adam hakli. Dogudan batiya gelecek ailecek, 1000 lira yol parasi tutar. Otelde kalacak vs o da masraf. Sen herseyi ismarlamissin iki de bilezik diye eklemissin. Maddi hesaplari yapiyorsun da sen ne yapacaksin peki bu evlilik icin? Kiz taraflari erkek taraflarini yolum yolum yoluyor hep sinir oluyorum. Adam hakli isine gelmiyorsa ayril,bu yaz sana nisan yapacak birini bul ne yapsin yani?
Otelde kalınmaz

HAnfendi gelini kendi kuaför parasını kendi ödediği nerde görülmüş acaba :):)

Her şeyi adam ödeyecekse sizin taraf ne ödeyecek peki ? Evlenen sadece o adam değil ki, sen de evleniyorsun.

Bana çok garip geliyor kuaförü erkeğin ödemesi zaten o ayrı bir hikaye.

Senin adam ödemicek gibi duruyor şekerim nişan işi yatacak bu gidişle.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom
Kaç burdan baş edemezsin. Banlanmadan kaç.

Zorlasan 100 yıldır var olan meslek grubuna ödenen parayı örf adet diye kakalıyorlar git burdan.

Valla nefesim tükenir ama gelinler parayı karşı tarafa yıkma sevdasından vazgeçmez. Gramlı kezbanlar da gelmeden kaçayım en iyisi beni burda harcarlar :deli:

Ben de erkek cocuk annesiyim. Ogluma nisan yapacaksam giderim dogru durust bir otele yerlesirim. Kiz tarafinin evinde kainmaz yahu ayiptir. Belescilik. Ayrica otelde kalmasalar da bir nisan erkek tarafina oyle az paraya mal olmaz, siz bilemiyorsunuz tabii genclik

Ben de erkek cocuk annesiyim. Ogluma nisan yapacaksam giderim dogru durust bir otele yerlesirim. Kiz tarafinin evinde kainmaz yahu ayiptir. Belescilik. Ayrica otelde kalmasalar da bir nisan erkek tarafina oyle az paraya mal olmaz, siz bilemiyorsunuz tabii genclik
Bizde de misafirleriniz otele gönderdiler ayıp derler işte yöre farkı

Bizde de misafirleriniz otele gönderdiler ayıp derler işte yöre farkı
Yoreyle alakasi yok da iste esas alakasi oldugu seyi soyleyemiyoruz burda banlanmamak icin.
Peki siz erkek tarafindan beklentilerinizi belirtmissiniz de sizin neyiniz var onu sormustum ben cevaplamadiniz. Arabaniz var mi kendinize ait? Maasiniz kac lira? Kendinize ait kenarda birikmisiniz var mi? Damat adayinin 4000lik maasini soylerseniz ,alt tarafi sunu yapacak bunu yapacak diye sart kosarsaniz,kim olsa size benim sorduklarimi sorar

HAnfendi gelini kendi kuaför parasını kendi ödediği nerde görülmüş acaba :):)

Geçtiğimiz kış Güney Egedeki tatil beldelerinden birinde bir düğünde gelin, hem kına hem de düğün saçını ödedi. Üstelik kınasındaki yörük kızı kıyafetini kendisi kiraladığı yetmemiş gibi, gelinliğini de kendisi almıştı!!

Nelere takılıyorsunuz yahu.

Kuaförü, kıyafeti geçiyorum, biz hala eşimin ilk evliliğinden kalan borçlarını ödüyoruz, neredeyse bir ev parası gömdük oraya ama ilişkimizin ilk gününden bu yana bir tek gün bile ağzımızın tadı kaçmadı, bir gün bile kahkahasız geçmedi. Siz daha boğuladurun ufak hesaplarınızda, biz tadını çıkartıyoruz hayatın.

Arkadaşım ben sizi hatırladım ya. Yani isminiz bir yerden antipatik geliyordu ama nedenini bulamamıştım, eski konularınıza bakınca buldum.

"Bana kontör göndermiyor, telefon almıyor. Millete nişanlısı para gönderiyor" benzeri söylemleriniz vardı, o zaman da demiştim başkasının kazandığı para üzerinden yapılan hesap sizi fazla uzağa götürmez diye.

Sizin işiniz yaş geldi bana. İki taraf da falsolu.

Biz nisani yaparken erkek tarafi sadece yuzuge para vermisti.. bana takilacak olan.. ben de onunkini karsiladim.. kuafor vs de bizdeydi ki oyle olur kiz tarafi yapar herseyi.. ben erkek arkadasinizi hakli buldum.. nisan kiz tarafinin buyuk bisey yapilmasi sizin isteginiz onlarin masraf yapmamasi lazim ev sahibi sizsiniz ikramliklari erkek tarafi almamali.. taki vs demiyorum ama borc oduyormus 2 sene evlenemeyecekmis bunlari soylemis zaten..

Yoreyle alakasi yok da iste esas alakasi oldugu seyi soyleyemiyoruz burda banlanmamak icin.
Peki siz erkek tarafindan beklentilerinizi belirtmissiniz de sizin neyiniz var onu sormustum ben cevaplamadiniz. Arabaniz var mi kendinize ait? Maasiniz kac lira? Kendinize ait kenarda birikmisiniz var mi? Damat adayinin 4000lik maasini soylerseniz ,alt tarafi sunu yapacak bunu yapacak diye sart kosarsaniz,kim olsa size benim sorduklarimi sorar
Ben ocakta işe girecegim asgari ücret onun dısında da cok şükir babamın durumu iyi arabamız var ehliyet aldıgımda benimde olacak şükür

Geçtiğimiz kış Güney Egedeki tatil beldelerinden birinde bir düğünde gelin, hem kına hem de düğün saçını ödedi. Üstelik kınasındaki yörük kızı kıyafetini kendisi kiraladığı yetmemiş gibi, gelinliğini de kendisi almıştı!!

Nelere takılıyorsunuz yahu.

Kuaförü, kıyafeti geçiyorum, biz hala eşimin ilk evliliğinden kalan borçlarını ödüyoruz, neredeyse bir ev parası gömdük oraya ama ilişkimizin ilk gününden bu yana bir tek gün bile ağzımızın tadı kaçmadı, bir gün bile kahkahasız geçmedi. Siz daha boğuladurun ufak hesaplarınızda, biz tadını çıkartıyoruz hayatın.

Arkadaşım ben sizi hatırladım ya. Yani isminiz bir yerden antipatik geliyordu ama nedenini bulamamıştım, eski konularınıza bakınca buldum.

"Bana kontör göndermiyor, telefon almıyor. Millete nişanlısı para gönderiyor" benzeri söylemleriniz vardı, o zaman da demiştim başkasının kazandığı para üzerinden yapılan hesap sizi fazla uzağa götürmez diye.

Sizin işiniz yaş geldi bana. İki taraf da falsolu.
Teşekkürler

Back
X