• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

Kocam angaryadan kaçıyodu ne biliyim büyük nişan gözünü korkutuyodu ben de evde yaptım nişanı, babam halam falan illa yer tutalım biz yaparız masrafları annem ben alırım elbiseni(elbise almıştım ama salonda o elbise hafif olurdu) dese de istemedik evde yaptık çok da güzel oldu. Bi yerim de eksilmedi sadece en yakın akrabalarımızı çağırdık. Erkek arkadaşın istemiyosa biraz da sen ona uyum sağlamalısın ama onun da istediğini yaptırmak için ayrılıkla tehdit etmesi doğru değil bence aranızdaki asıl sorun o, önce sorunlarınızı çözmelisiniz.

Nişan bana göre de gereksiz ve hayırlı işlerin uzatılması da doğru değil. 2 yıl bekleyecektiniz madem niye ailelere hemen haber verip sözlendiniz ortaya döktünüz ilişkiyi..herkesi şahit tutacaksınız 2 yıl nikahsız ilişki sürdüğünüze..hadi bunları geçelim ne demek ya ayrıl ya da nişandan vazgeç..bu kadar kolaysa ayrılığı dile getirmek AYRIL zaten o adam her zorlukta sana ayrılığı seçenek sunacak çünkü

Bende gereksiz buluyorum ama istemeye geldiginde nişan gibi yapalım6evde dedim ona da bilezik alamam dedi suc benim mi yine sadece kız istemem oldu

Anlasmissiniz 2 yil die nie bu yaz olsun die kendi kendine karar aldin ki ? Dugune en fazla bi yil kala sozu yapsaydiniz keske
Borcu var demekki borcla da evlenmek istemiyor severim acik sozlu insanlari oda oyle yapmis bu yil yapamam demis
Keske sende bir ise girip destek olsaydin bu karmasa olmazdi resti cekip ben yaptiririm saclarimi diyebilirdin

Siz bilezik diye tutturmuşsunuz. Ne var bu bilezik de hiç anlamam. Altını hiç sevmem zate. İki bilezik iki bilezik. Her lafınızdan biri bu... Allah nişanlınıza yardım etsin. Adam açık açık söylüyor durumum kötü diye. Siz eğer seviyor olsaydınız bu kadar diretmezdiniz. Birde kusura bakmayın ama 2 yıl nişanlı durulmaz. Sürekli tartışma kavga o bu çıkar. Bekleseydiniz biraz. Hem sözünüz hazırlığını yapmış olurdu oh seve seve nişan da düğünde yapardınız. Biz eşimle 1 sene bekledik. İkimizde çalışıyorduk. Yinede bekledik. Çünkü ben herşeyimin tam olmasını istiyordum. Acele etmedim. Çok şükür herşeyim de yapılıyor. Sabrın sonu selamet. Biraz sabret.

Ve ayrıca evde oturup şunu istiyorum bunu istiyorum demekle olmuyor. Sizin gibi tembeller den gıcık alıyorum. İşe gir çalış. Bir kadın olarak kendi ayakların üzerinde dur. Nişanlınjn cebine bakma.

Bu kucumsediginiz "alti ustu" masraflarin o aileye dogudan batiya gelme gitme yol ucretleri sahil kaca patlayacagini biliyormusunuz? Ne kadar basit gostermissiniz! Ayni seyi bana yapsalar istersen ayrilalim demem istemiyorum ayrilalim derim!

sözlünüzün durumu yoksa neden bu kadar üzerine gidiyorsunuz anlamadım ve sözlünüzün size tutumu ikide bir ayrılabilirsin her konuşmada ben olsam tamam ayrılalım der bitirirdim

Sözlüm uzakta oldugu icin yaza gelemem diyor bizde nişanı kız tarafı yapar oglan taeafı gelinin kuaför elbisesini ayarlar kız tarafı salon tutar ki bi salon nerden baksan 3 binden baslıyor .ikramlıkları da oglan alır ama sözlüm nişanı nasıl siz yapıyorsumuz her şey bizde diyor hadi ikramlıkları da biz alırız tamam da kuaförümü de kendim ödeyeyim her neyse .sözlüm diyor ki iki sene beklerim demiştin sözünü tutmayacaksan ayrılalım diyor .bende iki sene zaten bekliyorum düğün icin ama nişan istiyoruz dedim anlamıyor ailesinin borcunu ödüyor borc yaza kalmadan bitecek ve bu adam 4 bin maas alıyor onlar doguda biz batıda oturuyoruz ordan buraya gelemiyormus .yapacagı seyde elbisemi kiralamak 300 falan .kuaför parası birde .birde iki bilezik. bizde bütün akrabalara yaza nişan olcak dedik bu hala biz gelemeyiz işine gelmiyorsa ayrılalım diyor kafam cok karısık 3 yıl flort ettik
Neden sürekli işine gelmiyorsa ayrılalım tarzında bir yaklaşım sergiliyor?
Ayrıl gitsin normal gelmedi bana

Aynı bizim durum bizde 2sene sonra yazın düğün düşünüyoruz, nişanıda bu yaz yapmak istiyoruz. Fakat benimki çok istiyor. Beklemezsen ayrilalim nasil der ki? Ozama bu adam evlenmek için evleniyor. Senin için değil. Ayrica senin beklemem gibi bir istedigin yok nisan olsun diyosun, e neyini anlamiyor ki daha? Yaz olmadi kışın mı olacak nişan? Bence sözlünle konuş açık açık. Onunla netlestirmeden kimseye duyurma

Nisanda erkek tarafi birşeye karismaz.kız tarafı yapar herseyi. kuaförde dahil.düğününde de elinizi siz cebinize atıp yarı yarıya yaparsanız,işler değişir . Ama bizim toplumda *düğünü erkek yapar* dediği için,elini cebine atmama mantığı var kız tarafında. fakat nisanida araya sıkıştırayım,bedavaya getireyim de demiyor toplumumuzun kız tarafı en azından. sizi biraz açık goz ve ..... gördüm açıkçası. bukadar baskı can sıkar.yol göstermesi normal. Bende olsam sizi paragöz biri olarak düşünür,buyur canım kapı orda derdim.elbiseyi, ikramları, yok kuaförü tutturmusun e nişanı erkek tarafı yapmış oldu.ne kaldi geriye. madem niye büyük Nisan istiyorsunuz siz yapmadıktan sonra?evinizde yapın...

HAnfendi gelini kendi kuaför parasını kendi ödediği nerde görülmüş acaba :):)
Nişanda da nikahta da kendi saçlarımı kendim yaptırdım ne var bunda ?Onlarda başka şeylere destek oldular.
Evlenirken bu kadar karşı tarafı zorlamayın ya ilerde aile olacaksınız.

Hala bitmedi mi kiz tarafi onu yapar erkek tarafi bunu yapar. Nisan zamani elbisemi gorup cok begenmistim kendi kendime almistim nedir yani? Bilezikse birak kendilerine gore alsinlar.

Ama erkek arkadasinin son soyledigi hic hos degil. Yol yakinken bir daha dusun derim ben

Ben erkek arkadaşınızı haklı buluyorum. Madem böyle bir arzunuz vardı, iki sene beklerim diye söz verirken o zaman bir nişan yapalım öyle bekleyeyim diyecektiniz. Hee yok bunu ailem böyle istiyor diyorsanız, o zaman ya onun yanında yer alacaksınız ya ailenizin.

Ayrıca bu devirde 4 bin tl öyle çok da büyük bir para değil. Hele ki borç ödüyorsa. Siz de şimdiden şunu isterim bunu isterim diye başlamışsınız.

Erkek arkadaşınıza çok üzüldüm...

Yahu bu ne rahatlık. İki aile oturur konuşur gün belirleyip eşe dosta haber öyle salınır. Önce akrabalara nişan demek ne demek..
Ayrıca nişan kız tarafın demişsiniz de ah şunu da yapacan ah bunuda alcan ay şundan 2 tane diye diye kitledin erkek tarafına. Siz ne yapacaksınız?

Sözlüm uzakta oldugu icin yaza gelemem diyor bizde nişanı kız tarafı yapar oglan taeafı gelinin kuaför elbisesini ayarlar kız tarafı salon tutar ki bi salon nerden baksan 3 binden baslıyor .ikramlıkları da oglan alır ama sözlüm nişanı nasıl siz yapıyorsumuz her şey bizde diyor hadi ikramlıkları da biz alırız tamam da kuaförümü de kendim ödeyeyim her neyse .sözlüm diyor ki iki sene beklerim demiştin sözünü tutmayacaksan ayrılalım diyor .bende iki sene zaten bekliyorum düğün icin ama nişan istiyoruz dedim anlamıyor ailesinin borcunu ödüyor borc yaza kalmadan bitecek ve bu adam 4 bin maas alıyor onlar doguda biz batıda oturuyoruz ordan buraya gelemiyormus .yapacagı seyde elbisemi kiralamak 300 falan .kuaför parası birde .birde iki bilezik. bizde bütün akrabalara yaza nişan olcak dedik bu hala biz gelemeyiz işine gelmiyorsa ayrılalım diyor kafam cok karısık 3 yıl flort ettik
adam resmen ben kendi nişanıma gelemem diyor..
ne demek istersen ayrılalım?
seni sevdiğine emin misin?
evlenmek istediğine?
burdan hiç öyle görünmüyor..

sözlüm diyor ki iki sene beklerim demiştin sözünü tutmayacaksan ayrılalım diyordan sonrasını okumadım sevgi tutku bağlılık hiçbişey yok bu ilişkide sizi daha en başından kolaylıkla gözden çıkarabiliyor.

Nişanda ikramlıkları erkek mi alıyo ?
Kınayla karıştırdın heralde.
Erkek tarafı nişan elbisesini alırsa kızında ona takım elbise alması gerekir.

Gelen giden para aynı oluyo bunun yerine ikramınızıda kendiniz alın ki ayarladığınız yerde para bunun içinde olucak elbisenizide kendiniz.

Olsun bitsin

Evett yaa hayatımda bu kadar pinti insanlar görmedim millet bana paragöz muamelesi yapıyor ama herkesin örf adeti farklı kıaför paramı elbise paramı istemekle paragöz olduysam burda kızlara takılan altınları yapılanları görseler agızları açıkta kalacak demek ki
Canım senin ve varsa kız kardeşinin elbisesini ve kuaför parasını ödemek zorunda benim kız kardeşim nişanlanlandı nişanlısı kuaföre girmedi dışarda arabadan bile çıkmadı çok bozulduk kardeşim makyajlı haliyle ağladı para sorun değil ödedik bitti ama bu adam yerine koymamaktır bilmiyorum şimdi onlarınkide kör topal gidiyor hayırlısı

Back
X