Adetli Bir Kadın Mübarek Gecelerde Ne Yapar?
- Sadaka verebilir.
- Evde birisi Kur’an-ı kerim okursa dinleyebilir.
- Her çeşit zikir ve dua edebilir.
- Günahlarının affı için tövbe İstiğfar duasını okuyabilir.
- Çeşitli dualar, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Peygamber Efendimize salat ve selam getirmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Dua ve zikir niyetiyle dua ayetlerini, Fatiha, İhlas gibi sûreleri besmeleyi, kelime-i tevhid ve şehadeti okuyabilir.
-Günahlarının affı için Seyyidül İstiğfar Duasını okuyabilir
-La İlahe illal*lah,Allahu Ekber, Elhamdülillah,Sübhanallah çekilebilir
-Esma’ul Hüsnâ çekilebilir
-Tesbih duası edilebilir
-(Sübhânallahi ve bi-hamdihi, sübhânallahil azîm) çekilebilir
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allah’ı hamd ile tesbih ederim
-(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ ÅŸerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli ÅŸey’in kadîr)
Manası:
Allah’tan baÅŸka ilah yoktur Ä°badete layık yalnız Allah’tır, O birdir, ortağı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her ÅŸeye kadirdir
-(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allah’tan baÅŸka güç kuvvet sahibi yoktur Her ÅŸeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır
-Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allah’ı hamd ve tesbih ederim Allah’tan baÅŸka ilah yoktur ve O en büyüktür
- Bu dönemlerde kadınlar, Kelime-i Şehâdet, Kelime-i Tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife gibi tevhid ve zikir cümlelerini bir veya birden fazla okuyabilirler. Ayrıca bu dönemlerinde her namaz vakti abdest alıp seccadelerinde o namaz süresi kadar oturup tesbihat ve duayla meşgul olmaları da , onlara kıldıkları en güzel namazları kadar büyük sevap kazandırır.
Arkadaşlar adet durumu size Allah tarafından verilmiş birşeydir, tüh adetime denk geldi diye üzülmeyin duanızı edin. Emin olun sizin ibadetleriniz çok makbul olacaktır. Bizlere de dua edin ..[/
QUOTE]
pericanım tlfdan giriyorum yazılar bozuk çıkmışregl iken esma zikri yapabiliyormuyuz?
Adetli Bir Kadın Mübarek Gecelerde Ne Yapar?
- Sadaka verebilir.
- Evde birisi Kuran-ı kerim okursa dinleyebilir.
- Her çeÅit zikir ve dua edebilir.
- Günahlarının affı için tövbe Ä°stiÄfar duasını okuyabilir.
- ÃeÅitli dualar, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Peygamber Efendimize salat ve selam getirmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Dua ve zikir niyetiyle dua ayetlerini, Fatiha, Ä°hlas gibi sûreleri besmeleyi, kelime-i tevhid ve Åehadeti okuyabilir.
-Günahlarının affı için Seyyidül Ä°stiÄfar Duasını okuyabilir
-La İlahe illal*lah,Allahu Ekber, Elhamdülillah,Sübhanallah çekilebilir
-Esmaul Hüsnâ çekilebilir
-Tesbih duası edilebilir
-(Sübhânallahi ve bi-hamdihi, sübhânallahil azîm) çekilebilir
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allahı hamd ile tesbih ederim
-(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ Åerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli Åeyin kadîr)
Manası:
Allahtan baÅka ilah yoktur Ä°badete layık yalnız Allahtır, O birdir, ortaÄı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her Åeye kadirdir
-(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allahtan baÅka güç kuvvet sahibi yoktur Her Åeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allahtır
-Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan baÅka ilah yoktur ve O en büyüktür
- Bu dönemlerde kadınlar, Kelime-i Åžehâdet, Kelime-i Tevhid, istiÄfar, salavat-ı Åerife gibi tevhid ve zikir cümlelerini bir veya birden fazla okuyabilirler. Ayrıca bu dönemlerinde her namaz vakti abdest alıp seccadelerinde o namaz süresi kadar oturup tesbihat ve duayla meÅgul olmaları da , onlara kıldıkları en güzel namazları kadar büyük sevap kazandırır.
ArkadaÅlar adet durumu size Allah tarafından verilmiÅ birÅeydir, tüh adetime denk geldi diye üzülmeyin duanızı edin. Emin olun sizin ibadetleriniz çok makbul olacaktır. Bizlere de dua edin ..[/
QUOTE]
pericanım tlfdan giriyorum yazılar bozuk çıkmışregl iken esma zikri yapabiliyormuyuz?
evet canım yapabiliyorsun tabii ki , bol bol salavat ve tövbe istiğfar da çekebilirsin
Selamün aleyküm bayanlar :) istihare hakkında bi kaç şey sormak istiyorum.Istihareye sadece biir şey olucak mı olmicak mı diye yatılır yoksa o şey hayırlı mı değil mi diye yatılır?ve yanIlma payı var mıdır ? Yorumlama neye göre olur?nasıl niyet edilir ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım olup olmayacağı hakkında da niyetlenebilirsin, hayır mı değil mi diye de .. Mesela ben birisi için sonumuz ne olacak geleceğimiz ne olacak diye yattım ve bana direk sorumun cevabı söylendi. İstihareler nasıl desem yanılma payı var mı yok mu emin değilim ama zannımca yoktur bence, rüya görseniz dahi 3-7 gün devam edilmesi gerek cevaptan emin olunması gibi .. gördüğümüz rüyalar şeytani midir rahmani mi bilmiyorum ama abdestli yataıldığı için şeytani olmama ihtimali yüksek bence
O zmana Allah'a güvenip abdesimle niyet edeyim ben :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Mülk suresiyle olanda meleklerden bilgi istediğimiz için rahmanidir diye düşünüyom hadi inşallah bi cevap alırsın ..
Canım bunun için dua var ama şahsen okumadım açıkçası ben daha çok Allah'a havale edip sessizce intikamımı almasını beklerim .. Yine de istersen paylaşırım
Kilo almak için yada yediklerimizin yaraması adına dua var mı :18:
saçma mı oldu..
Gece yatmadan önce bal+kaymak ve markana ye bir ay boyunca. Bak nasıl yarıyor. Saçma olmasın da..
Pericanın şu mesajına karşılık yazıyorum.
Canım bunun için dua var ama şahsen okumadım açıkçası ben daha çok Allah'a havale edip sessizce intikamımı almasını beklerim .. Yine de istersen paylaşırım
Yani ben bundan kısmen beddua etmiş gibi anlıyorum. Esma çeken biri bunu yapıyorsa bence işin içinde tezat vardır. Zaten Allah haksızlıkları görendir, senin Ona bu şekilde dua etmen bence yanlış. Zaten Allaha havale ederek onun adaletine bırakırsın olayı..
Ben de topikle ilgilenmiştim. Ön yargı yarattın bende.
bu duaları bir sayfada toplasak ya da nerde ne varsa bir sayfaya yazsak:26:
merak ettim, lütfen paylaşır mısın perican...
Kızlar geçmiş kandiliniz mübarek olsun..bir arkadaşım vasıtasıyla dilek tesbihi elime geçti.hangi duaları okumam gerekiyor?ne yapmalıyım?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kilo almak için yada yediklerimizin yaraması adına dua var mı :18:
saçma mı oldu..
Oy ne güzel demek ki dileği yerine gelmiş. Canım bunun farklı uygulama şekilleri var. En basit olanı her bir boncuğa imamesi de dahil olmak üzere 3 Fatiha 1 İhlas okunur. Sonra bu tesbih kıbleye bakan yüksek bir yere asılır ve dileğin kabul olana dek orda bekletilir. İsterseniz arkadaşınıza sorup hangi usulü uyguladığını bir öğrenin. Dün gece ben de yaptım bu uygulamayı. Buarada arkadaşınızdan öğrenince buraya da yazar mısın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?