Başta perican ve diğer topik arkadaşlarım miraç kanliniz mübarek olsun,herşey gönlünüzce olsun..
Tüm dualrınız kabul olsun ..
Çocuk bekleyenler hayırlısıyla çocuk sahibi olsunlar..
Evlenmek isteyenler hayırlısıyla hayırlı kişi ile evlensinler..
İşe girmek isteyenler hayırlı işe girsinler..
Okul bitirmeye çalışanlar hayırlısıyla okullarını bitirsinler..
Hayırlı sağlıklı mutlu huzurlu ömrümüz olsun..
Pericancım ve diğer bilgili arkadaşlarım bugün için tavsiye edebileceğiniz esma ve dua var mı
Canım benim senin ve tüm topicin kandili mübarek olsun rabbim bugün açılan elleri geri çevirmesin. Kandil için tavsiye niteliğinde bir paylaşım yapacağım birazdan. Allahım bizim bilmediğimiz darda zorda ne kadar insan varsa hepsinin yar ve yardımcısı olsun ..
Canım hakkım varsa helali hoş olsun ne demek .. Ablan için yapacaksan tavsiyem bir suya ayetel kürsi, nas, felak, fetih suresi, yasin suresi oku suya üfle. Bu suyu çoğaltarak ablana içir yemeğine çayına her şeyine kat. Okumaya başlamadan evvel ve okuduktan sonra ablan için niyet et. Ha bir de suya bol bol Ya Alim esmasını çek zihni açılır başarılı olur inşallah. 184 tane de Ya mukaddim oku canım. Allah kabul etsin
Canım tebrik ederim, çok güzel bir konu açmışsın. Allah'ın 99 güzel isminin ve Kuran'ın ayetlerinin anlamları dışında insanlar üzerinde, bilinçaltı üzerinde bir takım etkileri vardır. Onun için Kur'ann anlamını-manasını bilmeden dinlemek de insanın bilinçaltına etki eder. Tasavvuf yani tarikatler bunu bildikleri için, 99 esmayı ve Kuran ayetlerini zikir ederler. Şeyhler bir çeşit koçlardır ve ruhsal bilgeliyi temsil eden bilge kişilerdir. Tarikatler ve tarikatlerin ruhsal öğretisi olan Tasavvuf Öğretisi, bu ruhsal yola girmek isteyen kişiye sistematik bir şekilde esmaları zikir ettirir. böylece tasavvuf öğrencisinin hayatı ruhsal dünyanın tecrübeleri, deneyimleriyle dolar taşar, pozitif enerji yayar. Bu pozitif enerjinin kişinin yüzünde yansımasına, görülmesine Nur denilir. Yüzü nurlu olan insanlar etraflarına pozitif enerji yayarlar. Ne yazık ki günümüzde Ruhsal dünyayı Avrupalılardan öğrenmeye başladık, onlar da Hintlilerden öğrendiler. Halbuki daha evvel böyle şeylere hurafe denilirdi. Bunlara hurafe diyenler de o zaman bu hurafe sözünü Avrupalılardan öğrenmişlerdi. Avrupalılar o tarihlerde materyalistlerdi, şimdi ruhsal dünyayı keşfetmeyi öğrendiler. Bizde de hep Avrupalıların ağzına bakmaya alışmış bir takım kişiler, papağan gibi onları taklit ediyorlar. Halbuki Ruhsal Dünya ve Ruhsal Bilgelik bizim kültürümüzde asırlarca var olmuştur. Biz buna Tasavvuf diyiyoruz.
BEN ŞAHSEN BU ARALAR REİKİ İLE İLGİLİ DERSLER ALIYORUM. BANA BUNU ÖĞRETEN HOCAM, DERSE GELİRKEN BİR GÜN ÖNCESİNDEN ALKOL ALMAYI BIRAK DEDİ. BEN ALKOL ALMIYORUM DEDİM. SEBEBİNİ SORDUM. DEDİ Kİ ALKOL ALAN İNSANLARDAL REİKİ ENERJİ ÇALIŞMALARI YAPAMIYORUZ. ÇÜNKÜ BU KİŞİLER ETRAFLARINA ÇOK FAZLA NEGATİF ENERJİ SAÇIYORLAR...
Allah razı oldun canım :) yapıcam inşAllah :) Bu arada kızlar kandiliniz mübarek olsun :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım benim genel durumu çok güzel özetlemişsin çok teşekkürler. Duaların esmaların sırları zaten tartışılmaksızın çok fazladır. Biz insanlar bazen sıkıntılarımızın çözümlerini farklı ve yanlış şekillerde arayabiliyoruz .. Bu topicteki amaç birilerine doğru şekilde yardımcı olabilmek, dermanı yine derdi verenden aramak .. İnşallah birilerine faydalı olabilirsek ne mutlu bizlere. Aramıza hoşgeldin canım
Hoşbulduk canım, teşekkür ederim. böyle bir topik olması beni de mutlu etti. :)
Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rekat hacet namazı kılınır.Beher her rekatte Fatihadan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur.Namaza niyet ise şöyledir. Ya Rabbi,rıza-yı şerifin için niyet ettim namaza.Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-yı ilahine mazhar eyle Allahü Ekber.
Namazdan sonra:
4 Fatiha-i Şerife
100 defa Sübhanallahi vel-hamdü lilllahi vela ilahe illalahü vallahü ekber,Vela havle vela kuvvete illa billahil-aliyyil-azim.
100 istiğfar-ı şerif
100 Salevat-ı şerife okunup dua edilir.
Miraç gecesi Cenab-ı Hakk Peygamberimizin ümmetine 3 hediye bahşetmiştir.
Bakara suresinin sonu(Amenerrasulü)
Muhammed(s.a.v) ümmetinden şirk koşmayanların cennete gideceği müjdesi.
5 Vakit namaz
O zaman bu günden sonra namazlarımıza daha çok önem verelim.Bu gece hayırlı dileklerimiz ve günahlarımızın affı için dua edip .Amerrasulü okuyalım.
Amenerresulü suresi, anlamı,arapçası
Amenerrasülü bima ünzile ileyhi min Rabbihi velmüminun. Küllün amene billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rusulihi la müferriku beyne ehadin min rusülih ve kalü semina ve edana ğufraneke Rabbena ve ileykel masir. La yükellifüllahü nefsen illa vüsa ha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet Rabbena la tuahızna innesina ev ahdana. Rabbena vela tahmil aleyna isran kema hameltehü alellezine min kablina Rabbena ve la tuhammilna ma la da katelena bih. Vafü anna vağfirlena verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin.
ANLAMI:
Peygamber Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti müminler de (iman ettiler) Her biri a meleklerine kitaplarına peygamberlerine iman ettiler. ın peygamberlerinden hiç biri arasında ayırım yapmayız. İşittik itaat ettik. Ey Rabbimiz affına sığındık! Dönüş sanadır! dediler. her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!
canım ne güzel bilgiler vermişsin yine.....
Allah senden razı olsun....
ben hiç bilmiyorum byle şeyleri.....
ben özel günümdeyim,yarın temizleneceğim ve senin yıldızım düşük demiştim tavsiye ettiklerini yapacağım.....
ve sanada dua edeceğim....
canım bir de bu gece namaz kılamayacağım nasıl geçirebilirim...neler okuyabilirim...yardımcı olurmusun....
Kandilimiz mubarek olsun arkadaslar benim ozel gunlerime denk geldigi icin namaz kilamayacagim ama hangi dualari okuyabilirim bugun hem tövbe icin hem hayirli kismet icin Hemde genel anlamda herseyin hayirlisi icin
Tüm İslam âleminin kandili mübarek olsun . Bu geceyi en iyi şekilde ihya edebilmeyi Rabbim hepimize nasip etsin. Allah'ın razı olduğu kullardan olalım inşallah canlarım.
Ayrıca yarın oruç tutmamız da gerekiyormuş .
miraç gecesi cenab-ı hakk peygamberimizin ümmetine 3 hediye bahşetmiştir.
Bakara suresinin sonu(amenerrasulü)
muhammed(s.a.v) ümmetinden şirk koşmayanların cennete gideceği müjdesi.
5 vakit namaz
o zaman bu günden sonra namazlarımıza daha çok önem verelim.bu gece hayırlı dileklerimiz ve günahlarımızın affı için dua edip .amerrasulü okuyalım.
Amenerresulü suresi, anlamı,arapçası
amenerrasülü bima ünzile ileyhi min rabbihi velmüminun. Küllün amene billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rusulihi la müferriku beyne ehadin min rusülih ve kalü semina ve edana ğufraneke rabbena ve ileykel masir. La yükellifüllahü nefsen illa vüsa ha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet rabbena la tuahızna innesina ev ahdana. Rabbena vela tahmil aleyna isran kema hameltehü alellezine min kablina rabbena ve la tuhammilna ma la da katelena bih. Vafü anna vağfirlena verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin.
Anlamı:
Peygamber rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti müminler de (iman ettiler) her biri a meleklerine kitaplarına peygamberlerine iman ettiler. ın peygamberlerinden hiç biri arasında ayırım yapmayız. Işittik itaat ettik. Ey rabbimiz affına sığındık! Dönüş sanadır! dediler. Her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme ey rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!
emeğine sağlık çok teşekkürler bizi aydınlattığın için dediklerini ypmaya çalışacam iftaradan sonra
Ondan önce ilk önce iftarı görmeliyim çünkü felaket acıktım kafa durdu benin bütün beyin fonksiyonklar durdu
Allah razı olsun yeniden hayırlı kandiller..
allah kabul etsin canim iftarda edilen dualar cok makbuldur bizi de unutma dualarinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?