canım ne güzel bilgiler vermişsin yine.....
Allah senden razı olsun....
ben hiç bilmiyorum byle şeyleri.....
ben özel günümdeyim,yarın temizleneceğim ve senin yıldızım düşük demiştim tavsiye ettiklerini yapacağım.....
ve sanada dua edeceğim....
canım bir de bu gece namaz kılamayacağım nasıl geçirebilirim...neler okuyabilirim...yardımcı olurmusun....
Kandilimiz mubarek olsun arkadaslar benim ozel gunlerime denk geldigi icin namaz kilamayacagim ama hangi dualari okuyabilirim bugun hem tövbe icin hem hayirli kismet icin Hemde genel anlamda herseyin hayirlisi icin
Adetli Bir Kadın Mübarek Gecelerde Ne Yapar?
- Sadaka verebilir.
- Evde birisi Kuran-ı kerim okursa dinleyebilir.
- Her çeşit zikir ve dua edebilir.
- Günahlarının affı için tövbe İstiğfar duasını okuyabilir.
- Çeşitli dualar, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Peygamber Efendimize salat ve selam getirmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Dua ve zikir niyetiyle dua ayetlerini, Fatiha, İhlas gibi sûreleri besmeleyi, kelime-i tevhid ve şehadeti okuyabilir.
-Günahlarının affı için Seyyidül İstiğfar Duasını okuyabilir
-La İlahe illal*lah,Allahu Ekber, Elhamdülillah,Sübhanallah çekilebilir
-Esmaul Hüsnâ çekilebilir
-Tesbih duası edilebilir
-(Sübhânallahi ve bi-hamdihi, sübhânallahil azîm) çekilebilir
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allahı hamd ile tesbih ederim
-(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şeyin kadîr)
Manası:
Allahtan başka ilah yoktur İbadete layık yalnız Allahtır, O birdir, ortağı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir
-(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allahtan başka güç kuvvet sahibi yoktur Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allahtır
-Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan başka ilah yoktur ve O en büyüktür
- Bu dönemlerde kadınlar, Kelime-i Şehâdet, Kelime-i Tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife gibi tevhid ve zikir cümlelerini bir veya birden fazla okuyabilirler. Ayrıca bu dönemlerinde her namaz vakti abdest alıp seccadelerinde o namaz süresi kadar oturup tesbihat ve duayla meşgul olmaları da , onlara kıldıkları en güzel namazları kadar büyük sevap kazandırır.
Arkadaşlar adet durumu size Allah tarafından verilmiş birşeydir, tüh adetime denk geldi diye üzülmeyin duanızı edin. Emin olun sizin ibadetleriniz çok makbul olacaktır. Bizlere de dua edin ..