Kizlar iyi haberlerle geldim :sm_cool:
Aslinda sevinc cigliklari atmaya daha cok erken belkide, ama dün cooook sevindim, filimleri incelemisler ve esimin beynindeki hücreler kendilerini yeniliyormus, tabii ne derece olacagini doktorlar bilemiyor ama en azindan iyi gözüküyormus, ayni sekildede beyinden bele kadari inen sinirlerde hicbirsey yokmus saglamlarmis, yani aslinda yürüyebilmesi/hareket etmesi lazimmis zamanla veya en azindan geri ögrenebilirmis! Sonuclar iyi ciktigi icin cuma günkü düsündükleri ameliyati bugüne aldilar, belinden ameliyat olacak bugün, karnina katheride dün takmamislar bugün takacaklarmis (herhalde bir kez tek narkoz yapmak icin öyle karar verdiler), cenesi icin birsey söylemediler onu ayri bir cerrah yaptigi icin, ama su bel ameliyati bir gecsinde hayirlisiyla gerisi gelir insallah.
2 Hafta sonrada belki birdaha belden yapacaklar, ama ozaman göbeginden kesip ön tarafina titan takacaklarmis, bugünki ameliyat arkadan böyle titan vidalar takilacakmis. Hayirlisi olur insallah!
Dün ateside yoktu onada sevindim, birde benim sesimi duyunca kalbi ilk kez (!) 126 civarlarinda atti, makineler ötmeye basladi cok hizli kalbi atiyor diye, hemsirede geldi demekki bizi duyuyor bakin siz seslenince hemen nasil kalbi atiyor dedi. Biraz gözünü aciyordu ama yine birseyler yapmadi tabii.
Aslinda esimin öyle olmasina cok üzülüyordum ama dün baska birseyde oldu:
Yanina yeni bir hasta getirmisler ve adam biraz yasli belinden ameliyat olmus ve uyanik. Sürekli kalkmaya calisiyor, hemsire ve doktorlar diyorki yatmaniz gerek, yok diyor adam, ben gitmem gerek benim bugün isim var, doktorlar diyorki cok agir bir ameliyat gecirdiniz ayaga kalkamassaniz, yok diyor adam, siz hicbirsey bilmiyorsunuz diyor, hem ben kalkmam gerek tuvaletim geldi diyor.
Doktor diyorki sise verelim idrar icin, adam deli oluyor "Hayir! Kalkacagim!" vs. Konusuyorlar vs ama adam algilamiyor sanki, narkozdan sonra bazi insanlar böyle sinirli olurmus ve mantikli düsünemezlermis, onlara sanki iskence yapiliyormus gibi gelirmis, doktor öyle diyor.
Neyse, gelelim korkunc ana:
Adam bir anda nasil kolundaki hortumu cektiyse kan fiskirdi heryere, hemsirenin kalbi duruyordu, doktor bile gözlerine inanamadi.
"Bu yaptiginiz cok tehlikeli! Ameliyat gecirdiniz, kendinizi öldürmekmi istiyorsunuz?!" diye hemen acele yeni hortum takmaya calisti, adamida yataga bagladilar. Bu sefer ben özgürlügümü istiyorum diye adam sizinlandi durdu, hic susmadi, en sonunda esinizi ariyoruz dedilerde biraz sakinlesti.
Bende bunlari görünce aman cok sükür esim en azindan uyuyor ve dinleniyor dedim, uyanik olupta böyle olsa ne yapardim? Insan kafayi yer, zaten zor bir durum, ama hasta durumunu algiliyamiyorsa dahada kötü, herkes icin!
Iste dün benden bir sürü imzalar aldilar, tek tekde anlattilar zaten ameliyatlar nasil oldugunu, bu gidisle bende teoretik uzman olacagim bu kesme bicme ameliyatlarinin ayrintili anlatabilirim artik.
Allah sabir versin tüm doktorlara ve cerrahlara, ne kutsal meslekleri var ve cok cok sorumluk isteyen ve cok zor bir meslek, bazen gazetede okuyordum doktorlar cok asiri para aliyorlar diye ama ne kazaniyorlarsa haktir valla.
Bakalim artik ne olacak, önümüzde daha cok uzun zaman var, ama ben kendimi daha güclü hissediyorum, dün hastaneden cikarken ilk kez yüzüm güldü inanirmisiniz...
allahim bu ser gibi gözüken olayida hayira cevirecek insallah.
Öptüm hepinizi!