Kizlar sagolun merak etmisiniz...
Bilmiyorumki iyimiyim kötümüyüm.
Dün doktorla konustugumda bu persembe veya cuma kesin belinden ve belki cenesindende ameliyat olur diyordu.
Ama filmleri daha beyin cerrahina göstermemiz gerek diyordu. Dün atesi vardi az birsey..38.2 ydi, sag cigeri iltaplanmis hem ondan hemde beyin yapiyor galiba demisti doktor.
Dün aglayan bir kadin gördüm, yogun bakimdan cikti ve elindeki bir parca kagide bakarak aglayarak gecti yanimdan.
Bende o an korridorda hemen esimin ailesini arayip haber vereyim demistim, aslinda hastanede cep telefonu yasak oldugu icin, ama koridorda sadece yogun bakimda olan hasta yakinlari geciyor, ondan konusabildim.
Kadini görünce bende kötü oldum, zaten dün cok kalabalikti hastane, allah tüm hastalara sifa versin.
Böyle bekleme modunda gecti dün, icimi ferah tutmaya calistim, esim okadari güzel uyuyorki...cok huzurlu gözüküyor.
Bugünde yogun bakima girdim, esimin kapisini actim ve onu görür görmez bir sok yasadim...ama alismisim demek artik, "sakin ol, sakin ol" dedim ve yavasca yaklastim yatagina. Esimin hemen yataginin kenarinda koca bir sise vardi, icinde kan gözüküyordu. Biraz yaklastigimda bulanik oldugunu, suyla karisik kan oldugunu anladim.750 ml dolmus...
Esimin sag gögsünden sisenin icine giden hortum vardi.
Sag gögsünü kücük bir ameliyat yaparak acmislar, üstü bantliydi.
Bir ay olmasina ragmen, yinede tüm doktorlari taniyamamisim.
Tanimadigim bir doktor hanim geldi, cok sesli ve dinamik konusuyordu.
Esimin iltapdan dolayi cigerinin su topladigini ve suyu cikartmak icin hortum taktiklarini söyledi. Bu hafta belinden ameliyati kesinlikle olmuyacakmis.
Belki haftaya dedi doktor.
Ateside yoktu cok sükür, 36.8 di, normal yani.
Diyorumki belkide ates sadece cigerinden geliyordu ve suyu cikartinca ateside düsmüs olabilir.
Doktora nezaman en son atese karsi ilac verdiniz diye sordum, gece vermistik dedi.
Yani ilacin etkisiylede olamaz, kendiliginden normal olmus.
Hayirlisi olsun....diyorumki belki esim icin böyle daha iyi olmustur.
Hem Beyin biraz daha dinlenmis olur haftaya. Bugün biraz yan yatirmislardi, demekki beline zarar olmasin diye, hergün baska yatiriyorlardi zaten ama bugün ilkkez yan yatmis olarak gördüm.
Bilmiyorum...üzülüyorum ama bir tuhaf icimde bir ferahlikda var...iyi olacak insallah.
Dün raporun altinda "Yarin positif yazin!" diye yaziyordu bir el yazisiyla, ama bugün yine "Negatif" di, galiba cigerindeki su yüzünden diye süpheleniyorum.
Artik iyi haber duymaya okadari ihtiyacim varki...28 gün oluyor yogun bakimda yatali. Tabii önemli degil, iyi olsunda yeter, gerektigi kadari kalacak mecbur...ama insan iyi haberlere okadari hasret kaliyorki...onada kiyamiyorumki...elimi anlina koyup dua ediyorum, yaralarini cremliyorum, duali suyu sürüyorum, dualarimi ediyorum yanina oturup.
Allah hidayet versin hemsirelerde cok saygililar, ben orda otururken yanimdan gecmeleri gerek esimin cihazlarina ulasabilmek icin, sagda ben oluyorum solda mazemeler olan tekerlekli masa oluyor, ben gececekleri zaman kenara cekiliyorum biraz mümkün oldukca, ama onlar herzaman bana "siz rahatsiz olmayin" diyip göbeklerini icine cekerek yanimdan geciyorlar.
Insallah hersey iyi olacak...insallah iyilesecek, yakin zamanda sagligina geri kavusacak insallah...dualarinizi eksik etmeyin kizlar, esimin her duaya cok ihtiyaci var...allah kabul eder insallah