Bende bozuk plak gibi oldum, hep ayni seyleri söylüyorum galiba...ama coook cok yorgunum...moral olarakda gidip geliyorum, bir iyiyim bir aglamak üzere bir ferah bir karamsar...ama daha cok ferah olmaya calisiyorum, ne yapalim, hersey allahtan...
Bugün iste yine erken gittim hastaneye, esimin simdiye kadari nekadari filmleri cekildiyse (röntgen) onlari cd olarak doldurttum arsivdeki görevli sagolsun ilgilendi yapti verdi bana, nekadari cok yaptilarsa nerdeyse bir saat sürdü dvd nin dolmasi (cd ye sigmazdi ondan dvd ye kopyaladim dedi adam). Bakmak istedim ama sonlari mesela .dll yaziyor bilgisayar acmiyor, zaten adamda dvd-playerden bakmaniz gerek demisti, birazdan bir televizyondan bakmaya deneyim.
Kopyalayip türkiyeye gönderecegim esimin ailesi ordanda bir beyin uzmanina baktirsin istiyorum, her yerden bir akil fikir alalim en azindan..elden baska birsey gelmiyorki.
Sonra saat henüz 3 olmadigi icin kapida bekliyordum daha öncede gördügüm ve konustugum, hatta yüksek tansiyondan beyin kanamasi gecirmis olan annesinin yanina gidip dua ettigim bir türk kizla rasladim, biraz konustuk...ama cok moralim bozuldu. Kiz cok negatifdi.
Annesi felc kalmis, o artik degismez, o artik öyle, banada sende kendini bence hazirla kalici birseylere falan diyordu.
Yapilabilecek bir dua özel birsey biliyormusun diye sorunca, bence önemli degil, önemli olan ne yaparsan icinden gelerek yapman dedi...valla ben dualarimi yapiyorum habirede arastiriyorum dua olarak veya alternatif olarakda daha neler yapabilirim diye dedim...herhalde böyle bir durumda icimizden gelerek yapiyoruz... sinir birseydi ya.
Insallah annesi sagligina kavusur geri..allah sifa versin, daha annesi genc belki 45 yasinda..
neyseki saat gelmisti allahtan zili calip esimin yanina gitmek istiyorum dedim. Ziyaret etmek istiyorum demek istiyorum her seferinde, ama icimden birsey cekiniyor, cünki adam uyanik degilki diyorum ziyaret olarak gecse...
Kapidan girince ilk fark ettigim sey yine atesinin cikmis olmasiydi: 38.7 gösteriyordu, anlinda ve yüzünde ter sulari duruyordu, üstünde ayaklarini acik birakilmis sekilde katlanmis bile olsa yatak örtüde vardi. Cok cok derin uyuyordu, öyleki hic agzini bile oynatmadi sürekli yari acik sekildeydi, anlini yüzünü soguk bezle sildigimde gözlerinide kipirdatmasaydi (refleks olarak da olsa) gercekten korkardim galiba...sanirim yarin ameliyati var diye ilaclarla iyi doldurmuslardi bugün.
Artik bende pratiklestim:
Örtüyü aldim katladim kenara koydum, hemen bir bez aldim kendime yikadim ve esimin yüzünü sildim, dünki erkek hemsire vardi ondan rica ettim sagolsun buzlu su getirdi bana. Sonra tüm vücudunu soguk bezlerle silmeye basladim, anlindan hic soguk bezi eksik etmedim.
Arada lavenda suyu sürdüm, iki kez duali su sürdüm tüm vücuduna, sonra masajda yaptim, onla konusuyorum ve yüzünden dikkatlice öpüyorum...okadari güzel uyuyorki, yani bilmesem cok yorulmusda yatiyor sanabilecegim sekilde...
Bugün hastanede tek beklemedigim sey, bir urolog doktorun gelmesi ve bana yarin narkoza girmisleyin esinize idrar torbasi takmak istiyoruz göbeginden, cünki uyandiginda simdiki hortumla cok rahatsiz olur hatta belki acisindan duramaz, hem kalici hastalikda yapabilir demesiydi.
Göbegini deleceklermis, ama delik mesela geri idrar hortumunu cikarinca 3-4 saat icinde kapaniyormus.
Basit bir ameliyat ama tabii riskleride var dedi, risklerini yazili olarak bana verdi ve benim istedigim doktorun ismini yazana kadari imzalamadim.
Her 4-6 hafta arasi degismesi lazimmis hortumun ve vücudunun icindeki hortuma bagli olan baloncuk´un, bunu her urolog yapabilir sakin unutmayin rehabilasyona gittiginde onlar unutursa siz hatirlatin yakinlarda bir urolog bulursunuz mutlaka dedi.
Yanlisliklada cikabilirmis ozamanda hemen müdale etmek gerekiyormus, delik cok cabuk kapandigi icin, kapandiktan sonra komple ameliyat yapmak gerekmis cünki. Zaten unutulabilecek gibi seylerde degilki...
Beni kandirmak istediklerini sanmiyorum, ama bir ögrencinin eline verirler ve basit bir ameliyati problem olur diye cok korkuyorum...hem urologu bu konuda uzman olan birisini yazdirdim forma hemde kafa kemiginin ayni cikarten uzman noroloji doktorunun takmasini istedim, ismini özellikle yazdirdim forma...o sekilde yazdiktan sonra bir ögrencinin eline verirlerse kendi islerinden olurlar cünki. Zaten okumadanda imzalamadim ve kagitlerin kopyasini istedim. Yanlis birsey yapacagim diye okadari korkuyorumki, esimin veyaletinin bende olmasi gercekten cok büyük bir sorumluluk..
bugün noroloji doktora "Siz hep beyin ameliyati yapiyorsunuz degilmi?"diye sordum, evet dedi, "peki esimin beyini gibi hasar gören insanlarin iyilesme olasiligi sizce nasil?" diye sordum.
Bana bakti bakti, sonra "simdi hertürlü beyin ameliyati yapiyorum, beyin tümörleri (allah korusun, allah kimsenin basina vermesin), hastaliklardan dolayi ortaya cikan beyin catlaklari kanamalari ve sizin esiniz gibi kaza sonucu beyin hasarlarini...mutlaka esinizin kendisine gelmesi uzun bir sürec alacak, sanirim rehabilasyonunda sayesinde bir süre sonra, belki biraz uzun bir süre sonra bir kac ay gibi ...kendine gelebilir"
Doktorun bu cevabindan ben sunlari anladim:
1. Kesiyorum biciyorum ama benim isim bittikten sonra devaminda neler oluyor bilemiyorum, cünki hasta birdaha geri gelmiyecek sekilde yogun bakimdan cikmis oluyor (dolayisiyla bu doktorun kapsamin disinda kaliyor)
2. Esinizin nezaman ve ne sekilde iyilesecegini allah bilir
3. Allahtan rehabilasyon hastaneleri diye birsey varmis
Noroloji bölümün bürosuna götürmüstü doktor beni imzam icin geri döndügümde esimi görünce gözlerim doldu, cok duygusallastim, allahim dedim insallah hersey iyi olur sag saglim hepsini atlatir gözlerini acar ve hersey eskisi gibi olur...hatta eskisinden bile güzel olur cünki hayati degerlerim degisti adeta, zaten sükrederdim cok ama bundan sonra bir bambaska olur...hayatta önemli olan kendini sevilmis hissetmek, mutlu ve saglikli olmak degilmi sadece? Gerisi viz mis gercekten vizzz ki ne vizzzz...
Koma hakkinda arastirmalarimdada komada yatana hergün birkac saatlik cizme giydirinki ayaklari deforme olmasin diye bir yazi okumustum doktorlara onu sordum, onlarda dogruladi ama esime tavsiye etmiyorlar, cünki bu sefer ayaktan beyine basinc gidiyormus ve beyine zarar verebilirmis. Insallah beyni biran önce düzelir, cünki ayaklari deforme olursa ayaklar icin ortopedik islemler cok uzun vadeli ve zor oluyormus...
Sonuc olarak bugün esim cok sakin ve tepkisizdi, hic agzini bile oynatmadi, ateside aksam 7 de ciktigimda 37.4 e kadari düsmüstü, kulagina yine müzigi taktim cd-player le "ibo 2008" diye önceden kendinin yaptigi bir cd, cikarkende hemsireye rica ettim müzik bitince birdaha baslatin diye, cünki mp3 ün akküsü bitmis ve cd-player tek 1 saat oynuyor.
Simdide kagit islemler var sigortalarla vs. esim icin o kagitleri doldurucagim, sonra yeni bir cd yapacagim, biraz arastiracagim daha beyin (-kanamasi vs.) üzerinde bilgileri (allah bu interneti bulan adamdan razi olsun cok büyük kolaylik vallahi) dualarimida edip yatacagim.
Noroloji doktoru beyin kemigi takilipda biraz dinlendikten sonra artik uyartiriz esinizi, belin ameliyatini galiba beklemeyiz gerek yok dedi...ay insallah cabuk iyilesir diye hayirlisiyla uyanir...bir beni tanisa bir normal olarak konussa nerdeyim ne oldu falan dese...dünyalar benim olacak..allahim lütfen allahim lütfen...