• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua Diliyoruz Sevgili Alolamız İçin

Kizlar cok cok tesekkür ediyorum hepinize, herseyi okuyamadim maalesef tek bir kisaca göz gecirebildim ama resmen agladim yani okadari mutlu oldum, insallah insallah kabul olur dualar...
ben cok kötüyüm iki gündür, bacaklarima agri girdi cikmiyor ilk önce sol bacagimdi kramp girmisti tüm gün gecmedi simdi sag bacagimada gecti, ilac aliyorum agriya karsi bol bol magnezyum yutuyorum pazartesiye gecmesse kendim bir doktora gidecegim,
hep hastanedeyim ve bugün esinize 1 saat hicbir ilac vermedik uyanmasini istedik,
uyandi ama hic bir reaksiyon vermedi dediler, ne bekledinizki ne yapmasi gerekti diye sordum,
yok biz sadece bakmak istedik ne yapacak diye ama hic birsey yapmadi dediler...doktor gidince yine göz yaslarimi tutamadim, gercekten bugün ara ara gözleri yarim acik oldugu halde hic bir hayat isigi vermedi ama ben daha derin uyku ilacindan diye tahmin ediyordum veya halen ediyorum, umuyorum, insallah doktorlarin dedigi gibi olmaz...
nerden bakarsan bak kendisine gelmesi 1 yil sürer diyorlar...akrabalarda onlar belinden ameliyat edecekya onu diyorlardir hani yürümesi bir yil sürer diyorlardir diyorlar, ama ben aceba beyinden icinmi öyle diyorlar dedim...
ya konusamiyorumki doktorlara bir kac birsey soruyorum sonra tikaniyorum,
zaten gözlerim doluyor ve aglamakda istemiyorum, agliyorum sonra toparla kizim kendini dua et diyorum...bilemiyorum bilemiyorum, kafam karmakarisik.

Kafasinda dikisi vardi bende kafa kemigi geri yerine konuldu saniyordum, halbiyse onu iltap kapmasin derisi cürümesin veya deforme olmasin diye dikmislermis (kafasinda büyük bir deforme vardi tabii, ama ben beyinin sisliginden saniyordum), simdi carsamba günü kemigi geri yerine takacaklarmis.
Bugünki hemsire benle biraz konustu ve dediki kemik buzun icine konulmusmus bekliyormus.
Sonra yine bir hafta gibi bel ameliyati beklenecekmis.
Sonra yine beklenecek...uyandirmalari daha cok sürer demek, ama tek iyi olsun tek iyi olsunda uyusun daha bir kac hafta...bugün italyan doktor geldi yanina, esimin bacaklarini oksuyor örtü vardi bacaklarinin üstünde bugün, örtünün üstünden elliyor adam bakiyor esime "cok genc..cok genc, cok kötü olmus bu kaza..cok cok kötü bir kaza gecirmis" dedi.
Sonra aksama dogru dayim geldi ve mp3 almis onada hastanenin bekleme odasinda hemen sarkilar ilahiler hatta sureler (yasin) bile yükledik.
Yani esimin en cok dinledigi ibrahim tatlisesden basliyarak hersey vardi.
Hemsireyede söyledim sagolsun cok tatli birisi en gec 4 saat sonra kapatacakti (internetde okumustum günde 3-4 saat iyi diye).
Bana hicbir tepki vermedigi halde müzigi kulagina koyu koymaz gözlerini acti inanirmisiniz....tamamen degil, yarim, ve hicbir tepki vermedi baska...ama demekki sesleri duyuyor!
Biraz kisik bir sekilde dinliyordu, giderken bende kulagimi verdim ne dinliyor diye biz giderken ibrahim tatlises´in "allah allah allah allah bu nasil sevmek..." dinliyordu.
Herzaman icim buruk ayriliyordum ordan, ama bugün ayrilirken ona bir mesguliyet biraktim diye biraz iyiydim yine. Ama iste durup durup agliyorum bende, gercekten eski kendime geri dönmem gerek.
Bu durumda en önemlisi pozitif olmak sanirim...pozitif olamassaniz kaybettiniz.
Ben inanmak istiyorum esimin eskisi gibi olacagina.
Eger mümkünse olacaktir insallah, ama eger Allah baska yazdiysa ozaman buda allahtandir.
Elimden geleni yapacagim, mücadele verecegim, esimi cok özlüyorum zor oluyor..korkuyorum aklima bin bir kötü seyler geliyor...gözlerim doluyor bunlari yazarken kendime kiziyorum niye böylesin diye...agliyorum rahatlaman gerek diye...ya sabir diyorum, ya sabir ya sabir, allah düsmanimin bile basina vermesin diyorum, allahim kimsenin basina vermesin diyorum.
Yolda giderken bir acil yardim zirenini duyayim veya göreyim hemen "Allah acil sifalar versin" diyorum icimden ve duygusallasiyorum.
Annem bugün cok konustu benle, cok elimi tuttu ve moral verdi. Kimsenin elinden fazla birsey gelmiyorki. Kayinvalidemgilde telefonda soruyorlar ne olacak simdi ne yapacagiz diye.
Yapacak birsey yokki umut etmekten dua etmekten baska...uzun uzun anlatiyorum hatta kötü seyleri söylemiyorum onlara üzülmesinler diye...aradan fazla zaman gecmeden yeniden ariyorlar ve yeniden ayni seyleri anlatiyorum. Herkesin dengesi bozuldu artik...bozuk plak gibi olduk, ayni seyleri sürekli düsünüyor, konusuyor haldeyiz.
Allahim ne büyük imtan ediyorsun bizi diyorum...
halimde iyi olmadigi icin herkes bana illede bizde yat diyorlar, akrabalar olsun annem olsun, gec vakite kadari zorluyorlar onlarda oturmami, belki eve gitmeye erinirim kalirim diye umuyorlar, ama ben yine evime geliyorum...bilemem belki yarin birgün kalirim birinin evinde...geceleri dua ettigim halde yatmadan önce korktugum, korkarak uyandigim oluyor, isigi acik yatiyorum...
uzun uzun yazdim herseyi halbiyse okadari uykuluyumki, sabah erken kalkmistim üniversteye bile gittim bugün..ordada herkes soruyor, merak ediyor..üniverstenin bitmesine üc hafta kaldi galiba, sinavlar var bazilerine girmek istiyorum.
Bana kizan var bu durumda sinavi nasil düsünüyorsun diye, ama diyorum, sonucta hersey olacagina varacak ve ben esim ve kendime bakacak durumda olmam gerek..bugün bir arkadasim diyorki, insan herseye alisiyorki diyor, ne olursa olsun, inanki alisacaksin...öylede düsündügün zaman hicbirseyin önemi kalmiyor, tuhaf bir hüzün ve tuhaf bir ümit kapliyor insani. Insallah iyi olur allahim, insallah eskisi gibi olur. Nasil o halen olurda, kendisi gibi olmaz?
Bunu düsünemiyorum...bugün hastaneye yaklasirken, ne güzel olurdu, simdi bana dogru yürüse ve karsilasa beni diyordum, bana dogru gelse ve "az kaldi, cikacagim artik cok sükür, sIkIldim burdan" dese...ama dualarin etkisine inaniyorum ve sonuna kadari dua edecegim.
Yer gök dua üzerine. Bugün 17inci gün komada, ilk günler kötüydü, sonra cok ümitliydim ama simdi zaman gectikce acebalar icimde yer buldu...zaman gectikce icimde huzur azaldi...
ben dualari okuyorum yabanci hemsire bana soruyor ne okuyorsunuz sürekli diye...dedim bu dualari okuyunca hertürlü hasta sifa buluyormus, elim kolum bagli oturmak cok zor oluyor, dua edince birseyler yapiyorum en azindan dedim..onunda hosuna gitti, bizim icin bu meslek tabii, ama sizin esiniz gibi hastalara bende cok üzülüyorum daha cok genc dedi...cok iyi bakiyor esime sagolsun, cok ilgileniyor, tüm yaralarina üsenmeden crem bile sürmüs...allah hidayet versin...allahim esime acil sifalar verir insallah

Allahım yardımcıları olsun.Şimdi yasin okuyacağım.Dünya ayet üzerine kurulmuş.Yazacağım duayı hastanede okuyabilirse,işallah şifası rabbimden .
Kenz´ül-ars ve Kadeh Duasi

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Lâ ilâhe illellâhül melikül hakkul mübîn. La ilâhe illellahül hakemül adlül metîn. Rabbünâ ve rabbü âbâinel evvelîn. La ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimîn.Lâ ilâhe illellâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yumîtü ve hüve hayyül lâ yemûtü ebeden biyedihil hayru veileyhil masîru ve hüve alâ külli şey’in kadîr. Ve bihî nesteînü ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Lâ ilâhe illellâhü şükran li ni’metih.Lâ ilâhe illellâhü ikrâran bi rubûbiyyetih. Ve sübhânellâhi tenzîhen li azametih. Es’elükellâhümme bi hakkısmikel mektûbi alâ cenâhı cibrîle aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikel mektûbi alâ cenahı mîkâîle aleyke yâ rab. Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ cebheti isrâfîle aleyke yâ rab.Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ keffi azrâîle aleyke yâ rab. Ve bi hakkısmikellezî semmeyte bihî münkeran ve nekîran aleyke yâ rab. Ve bihakkısmike ve esrâri ıbâdike aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî temme bihil islâmü aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî telekkâhü âdemü lemmâ hebeta minel cenneti fe nâdâke fe lebbeyte düâehü aleyke yâ rab.Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî şîtü aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî kavveyte bihî hameletel arşî aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikelmektûbî fittevrâti vel incîli vezzebûri vel fürkâni aleyke yâ rab. Ve bihakkısmike ilâ müntehâ rahmetike alâ ıbâdike aleyke yâ rab. Ve bihakkı temâmi kelâmike aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî ibrâhîmü fecealtennâra aleyhi berden ve selâmen aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî ismâîlü fe necceytehû minezzebhı aleyke yâ rab.Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî ishâku fe kadayte hâcetehû aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî hûdü aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî deâke bihî ya’kûbü fe ra dedte aleyhi basarahû ve veledehû yûsüfe aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî dâvüdü fe cealtehû halîfeten fil ardı ve elente lehül hadîde fî yedihî aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî deâke bihî süleymânü fe a’taytehül mülke fil ardı aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî eyyûbü fe necceytehû minel gammillezî kâne fîhi aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî îsebnü meryeme fe ahyeyte lehül mevtâ aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî mûsâ lemmâ hâtabeke alettûri aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdetke bihî asîyetümraetü fir’avne fe razaktehel cennete aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî benû isrâîle lemmâ câvezûlbahra aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihil hıdıru lemmâ meşâ alel mâi aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî muhammedün sallallâhü aleyhi ve selleme yevmel ğâri fe necceytehû aleyke yâ rab. İnneke entel kerîmül kebîru. Hasbünellâhü ve ni’mel vekîl. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Ve sallallâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî vesellem.

Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)den rivayet edilmistir.Söyle buyuruyor......-Cebrail bana dediki:“Ey Muhammed,kim ömründe
bir kere bu duayi okursa,Allah´ü Teala onu,kiyamet gününde yüzü ayin ondördü gibi parlak hasreder.Hatta bütün insanlar onu,bir
peygamber veya melek sanirlar.Ben ve sen onun kabrinin üzerinde dururuz.Ona hesapsiz ve azapsiz,üzerine binip Cennete girmesi
icin Cennetten bir Burak getirilir.Sirat köprüsünden simsek gibi gecer.Onun günahi denizlerden suyundan,yagmurlarin damlasindan,agaclarin yapraklarindan,kumlarin adedinden,taslardan daha fazla olsa bile,kendisine kabul olunmus(nafile)hac ve bin umre sevabi yazar. Korkan kimse olursa,Allah onu onu korktugundan emin kilar.Susayan kimse okursa,Allah onun susuzlugunu giderir.Ac olan okursa,giyindirir,hasta okursa sifa verir,hastanin üzerine okunursa,hastaligindan kurtulur,dünya veyahut ahiret ihtiyaclarindan okursa Allah istedigini verir.Bir düsmandan veya sultandan korktugu icin okursa,Allah onlarin serrinden korur ve Allah´in mahlukatindan gelecek olan tüm zarar ve eziyetleri kendisine ulasmaktan meneder.
Borclu olan okursa,Allah onu,borcunu ödemeye muvaffak kilar,hicbir kimseye muhtac olmaz.Eger onu hasta olan yazan üzerinde
tasirsa iyilesir.ailesine sag,salim kavusur:Bu duayi okuyan icin cin,melek istigfard ederler.Ömrü bereketli olur.
buyurur:
-Kimki Fatihayi,Ihlas suresini,Kafirunve Felak ve Nas suresini üc kere
okuyup sonra bu duayi okursa Allah onu karsilastigi bütün varliklarin serrinden korur ve her türlü hastaliktan,her zalimin
serrinden onu emin kilar ve bütün isteklerini verir.
Ihlas okuyup selam verdikten sonra
bu duayi okursa dünya ve ahirete ait ne isterse tüm istediklerine nail olur.Bu duanin fazileti sayilmayacak kadar coktur;Dua
budur.(Nevadir´i kaylubi´den alindi)

-

Kizlar hastaneye gitmeden yazayim dedim.
Dün yine doktor hanimin birtanesi moralimi bozmaya calisti.
Aynen söyle:
Ben: Tahminen ne zaman uyanir söylüyebilirmisiniz? Ailesi türkiyeden ona göre gelecekte..
Doktor hanim:
Uyanmasi aylar sürebilir, belki hic bir zaman uyanmaz..
Ben:
Ama tepki veriyorki, okadari ilaca rahmen elimi sIktIgida oldu, gözlerinide kipirtadiyor, esniyor?
Doktor hanim:
Bunlar beyinin arka kismindan gelen funksiyonlar, ama henüz daha vücudunun hareket ettigini veya ismini söyledigimizde bir tepki verdigini görmedim.
Ben: Doktor basiniz ama ayaklarini oynattigini gördüm demisti bana.
Doktor hanim: (bakiyor sadece mörül mörül)
Dayim: hayir bakinsana reaksiyon veriyor... (kulagina egiliyor esimin ismini söylüyor ona sesleniyor) bizi duyuyormusun, duyuyorsan gözlerini bir acip kapatirmisin!
Esimin göz kiprikleri oynuyor, cok az aciliyor hemen kapaniyor, tesadüf olabilir, ama okadari ilacin etkisindende acamiyor olabilir.
Dayim: Bakin duyuyor iste!
Doktor hanim: aceba duyuyormu...

Sonra bir ara esimin hickirigi vardi yine ve kendiside nefes aliyormus ve cok heyecanli aliyordu "hyperventilasyon" diyorlarmis buna, asiri heycan veya korkudan olurmus, aletler caliyor, doktor hanim geliyor (dün tek bir tane doktor vardi haftasonu oldugu icin):
"Siz burda oldugunuz icin esiniz heyecanlaniyor ve cok hizli nefes almaya basliyor"
diyor. Dayimla biz birbirimize bakiyoruz. Demekki esim bir tepki veriyor yani. Doktor hanim gidiyor, dayimda bosver bu doktorun dediklerini, bunun birsey bildigi yok diyor : )

Benimde icim ferahdi ne yalan söyleyim.
Doktor konustukca ben icimden "yok artik daha neler" diyordum. Hic galiye almadim.
Dualarin etkisinin olduguna eminim, esiminde ayaga kalkacagina, okadar ilac kimin vücudunda olsa kolunu kipirdatamaz sonucta.
Internetde sayfalara baktim dün gece arastirdim saatler boyunca okudum benzeri hikayeleri...genelde kendiliginde beyin kanamasi geciren veya komaya düsenlerin hali daha zor, gercekten kendilerine gelmeleri büyük bir problem..ama esiminki kaza sonucu oldu ve doktorlarin büyüttügü kadarda hasar oldugunu sanmiyorum artik, düzeliyor iste, onlar olaylara negatif bakmalari gerek mesleklerinden dolayi, ben esi olarak pozitif bakmaya mecburum!!
Sislikleri indi, tüm yaralari kapandi, kabuk bagladi, kabuklar bile düstü, yüzü piril piril, uyuyormus gibi, carsamba günü kafa kemigide ameliyatla geri yerine takilacakmis.
Yani bu adam cok kötü bir kaza gecirdi, daha ne olsun??
Dün doktor hanim diyorki, beyin sisligi iniyormus, beyin yumsamis eskisi gibi sert degilmis, onun icin kemigi geri takmaya karar vermisler.
Bende dokundum gercekten yumsacik olmus, bundan önce bir dokundugumda cok sertdi orasi.
Mesela simdi elimle kafamin sol tarafina elleyim kemigi hissediyorum, esimde o eksik iste simdilik. Hayirlisi olsun, insallah sag saglim hepsini atlatacak, buna inaniyorum.
Dün cikarken yine degisik müzikler yükledik, bu sefer sadece ibrahim tatlises ve hemsireye söyledik 4 saat sonra cikartsin diye, zaten akküsüde okadari dayaniyormus galiba, ama her ihtimale karsi söylüyoruz her seferinde. Biz cikmadan önce hickirigida durmustu ve sakin sakin uyuyordu, gözleride kapaliydi.
Gece internetde baktim neler yapabilirim diye:
Koku götürebilirmisim (aqua di gio kullaniyordu onun yaninda kücücük bir sisede hediye etmislerdi, kücügü götürüp orda cekmecede birakacagim), cikolata tadi verebilirmisim (bir bezin icine sararak, sadece tadini), eline tanidik birsey verebilirmisim hissetmesi icin (cep telefonunu kapattim onu götürecegim) ve simdiye kadari yaptigim gibi bol bol dokunacaksin, konusacaksin ve tabii müzik dinlemeside iyiymis.
Birde internetde tavsiye:
Ona eskilerden komik anilar anlatin yaziyordu.
Ayaklarina ve ellerine masaj yapiyordum zaten, buna biraz daha agirlik verecegim, cünki refleksleri icin cok iyiymis diye okudum dün.
Ve tabii dua dua dua, dualarin sayesinde ayagada kalkacak, eskisindende daha saglikli olacak insallah..giderken hep dua kitabimi yanimda götürüyorum. Bilinc alti kitabimi her gece dualarimi ettikten sonra bir iki sayfa okuyorum, oda cok moral veriyor bana, cok iyi geliyor.
Insallah bundan sonra size hep güzel haberlerle gelecegim kizlar, insallah!!

Canem sen moralini bozma... Bazıdoktorlarda böyle pek ümit verememk için yapıyorlar... Ama sizin ümite ihtiyacınız var bunu da bilmiyorlar... Siz kalbinizi ferah tutun.. Belki uzun sürer belki kısa sürer bilinmez ama iyileşir Allahın izniyle..

Dualarımız sizinle..En kısa zamanda,hayırlısıyla iyilikler,güzellikler,sağlık v mutluluk,fazlası ile geri gelsin..Güneş yeniden doğsun yuvanızda.Şafi olan Rabbim şifa versin..

Sevgiler..

bigün olacak bu kötü günler bitecek ve sz eşinle beraber gülüp eğleneceksiniz belkide ufak tefek tartışmalar bile yasayacaksınız ben böyle hissediyorum canım güzel şeyler düşünki güzel şeyler olsun bigün gelecek bu sayfalarda çok güzel şeyler paylaşacaksın inşallah dualarımız szle allahım sana sabır eşinede acil şifalar versin

rabbim acil şifa versin hiç görmemişe dönersiniz inşallah tüm dualarımız siz ve sizin gibi olanlarla

inşallah hergün yeni ve iyi haberler alalım senden.hergün bakıyorum haber var mı diye allahın izniyle uyandığının ve hastaneden çıktığnın müjdesini okuyalım.

Arkadaşım çok geçmiş olsun,tez zamanda iyileşsin,şifalar bulsun inşaallah eşiniz..
Gece gündüz dua ediyorum inanın,aklımdan çıkmıyor hiç..
Genç olması lehinize,bir an önce toparlar inşaallah kendini..
Rabbim size size bağışlasın eşinizi,çok geçmiş olsun..

Çok üzüldüm.. Allah acil şifalar versin, kimsenin sevdiğine yakınına kimsseye hastalık vermesin gerçekten çok kötü birşey.. inşallah hemen sağlığına kavuşur olumlu düşünelim ve duamızı edelim bizde..

@alololla, senin gidisatina cok sevindim,
cok positifsin veya olmaya calisiyorsun, cok güzel.
Inan bana böyle oldukca her istedigini elde edeceksin, esin iyilescek ve eskisinden daha iyi olacak,
Kendini cok üzme, hep kuvetli ol, ve positif düsünmeye devam et.
Allah dualarini kabul etsin insallah.
Üniye de devam et, gire bildigin sinavlara gir, hayat tabii devam ediyor, sen takma baskalarini.
Afferim sana.

Esinin yanina giderken sende sevdigi kokuyu sür, o koku varken mesela sevdigini bir müzigi beraber dinlegin, bu müzige ait hatiralariniz varsa onlari anlat ona.
Ve mesela gittigin günle ilgili birseyler hatirlat ona, mesela 3 gün sonra bilmemkimin dogum günü, veya 2 sene su su tarihde evlenmistik.
Yok gecen sene bu zaman tatildeydik gibi hatirlatmalar yap.
Hatirlata bildigince hatirlat, kokularlada hatirlat.
Örnegin evde kullandigin yumusatici ile yika onun camasirlarini yanina koy.
Veya cok sevdigi bir yemegi getir bas ucuna koy, bunun gibi bir sürü sey iste:))))

Valla esinin, senin gibi esi oldukda sonra, inan bana ayaga kalkar.
Sapa salam kalakcak insallah.
Bilmiyorum nerde yasiyorsun heralde almanya, ama nerde?
Yardimci olmak isterdim.

Cok yorgunum...bugün mahkemeye gittim sabah ve esimin veyaletini bana verdiler, yarin ameliyati anlatacaklarmis bana ve imza atacakmisim, carsamba günü kafakemigini ameliyatla geri yerine koyacaklarmis...dualarimi ediyorum insallah hersey iyi olacak iyi gececek...dün ve bugün bir koma üzerine uzman doktorun yazilarindaki okudugum tafsiyeleri denedim ve etkisinide gördüm..
mesela bir yara bezin icine bir parca cikolata koyup dikkatlice dilinin üstüne koyuyorum ve reaksiyon veriyor, emiyor, agzini sapirtadiyor..sonra dislerini fircaliyorum, hatta dün ilk kez ben yikadim esimi, hemsire gösterdi böyle boydan yas yumsak bir keseyle siliniyor vücudu, sonra cremledim yaralarini..yani elimden gelen herseyi yapiyorum, bugün kulaklarini bile temizledim dikkatlice,
bir doktorda yan odadan beni izliyormus hosuna gitti galiba gülümsedi..bazi doktorlar gercekten cok iyi, hatta italyan doktor cok moral veriyor, yani digerlerinden farkli birsey söylemiyor ama olaya yaklasma tarzi baska, mesela tabii oda diyor kalici birseyler olabilir ama ayni zamanda esimin elini iki eliyle eline aliyor oksuyor..gercekten cok kutsal bir meslekleri var, allah ondan ve diger doktor ve hemsirelerden razi olsun. Dün sormustum iste cok iyi fikir dediler, esinizin parfümlerini, tras kokusunu falan getirebilirsiniz dediler, koltuk altina sIktIgi cok sevdigi ve hic vazgecmedigi deodorant´inida götürdüm, esim cok temiz titizdir ve bende iyi hissetmesini istiyorum.
Erkek hemsire diyorki, ne bu koku, cok güzel kokuyor?
Bende esimin parfümünü sürdümde ona, aqua di gio kullaniyor dedim,
"Nihayet güzel kokan bir hasta yatagi cok sükür!" dedi ve gülümsedi.
Demekki onlarda hep ilac kokulardan bikmislar...esim hele hic sevmez kötü kokulari. Iste baskada...bugün atesi vardi biraz 38.2, anlina sürekli soguk bez koydum, vücuduna duali su sürdüm, sonra lavendali hastane suyu var vücudu soguk tutan onu sürdüm, dualarimi okuyorum elini tutarak, yataginin yanina sandalyeyi cekiyorum...öglen 3 den 7 e kadari izin veriyorlar o sürecte orda oluyorum, ondan sonra diger hastalarda yikanmalari (yani silinmeleri, temizlenmeleri) gerek ondan ziyaretciler gitmesi gerek.
Bugün arkadasimda geldi benle hastaneye ilk iki saat kaldi benle orda, esime kurtlar vadisinin sonunu ve maclarin sonunu falan anlatti, ben dünyadan habersizim tabii bu arada, esimde bunlara cok merakli oldugu icin iyi oldu, gözleri yarim acik dinler gibiydi, tepkide veriyordu...enteresan birsey söyledigi zaman daha cabuk nefes aliyordu, nasil anlatsam... vücudu cekiliyor gibiydi sanki.
Bir ara patronunun kardeside geldi, esimle iyi arkadaslar, adamin gözü doldu doldu gitti, hatta esimin yanagindan bile öptü "Seni cok seviyoruz, bak cok dinlendin yeter artik hadi özledik seni" diye sözler konustu.
Biz esimin yataginin basinda duruyoruz yan tarafta yasli bir bey amca var bize gülümsemeye calisiyor bizde ona gülümsüyoruz, sonra kizi geldi babasinin yanina oturdu kizida bayagi yasliydi tabii, ama adam okadari yasliki ve okadari hasta...allah onada sifa versin, yaslilik ve hastalikda ne zor...arkadasla konusuyoruz iste normal hayatta gelmiyoruz böyle yerlere görmüyoruz böyle seyleri diyoruz, tabii bende sükrediyordum herzaman halime sagligimiza sigatigimiza, ama simdi saglik diyince akan sular duruyor oldu benim icin...

Esim ilk iki saat derin derin uyuyordu, sonra birden cok korkuttu beni, agzindan birden kusmuk gibi birseyler cikmaya basladi cok kötü oldum hemen hemsireyi cagirdim ama komada yatanlarda bu durum normal dedi ve temizledik ve agzindan ve burnundan hortum soktu ve cikarttigi birikmis tükmük gibi birseymis onlari temizledi...ama tükmük belki ilaclarin etkisiyle renkliydi yani kahverenkli gibi birseydi.
Gözlerini yarim acti ve asistant doktorun birisi "Yine uyandi, inanmiyorum!" dedi.
Italyan doktora danisti, bende kulagimi verdim: "Diger hastalara 4-6 arasi veriyoruz koma ilaci, bu hastaya 10 verdigimiz halde uyutamiyoruz, ne yapmaliyiz.." diye sordu.
Italyan doktorda birsey yapmayin, birakin böyle dedi, sonra baska seyler konustular ve hicbirsey anlamadim, yine galiba esim hakkindaydi ama onlarinda ayri dil´i var resmen, bol bol latince ve tibbi kelimeler ...esimin beyin filimlerini istedim yarin alabilecegim galiba, alip türkiyeye göndermeyi düsünüyorum, akrabalara bir türk beyin üzerine uzman bir doktora göstermelerini isteyecegim.
Yani nekadari erken her türlü imkanlari kullanirsak okadari iyi olur diye düsünüyorum.
Dualarimizada ediyoruz, türkiyedede kurban kestirdik 60 tane aileye dagitildi dün, tip okuyan bir arkadasima rasladim sabah tesadüf simdiye kadari onun hic haberi yoktu benimde hic aklima gelmedi, nekadari kafamin üstünde olmadigini birdaha anlamis oldum, onada durumu anlatinca beni cok sakinlestirdi, kendiside staj yapmis daha yeni hastanede ve
"doktorlarda mucizeye inansa vay halimize...hem ben doktorlarin cok yanildiginin bir olayini bire bir kendim yasadim,.." dedi ve bana bir kac olay anlatti, doktorlarin bir hastaya kesinkez iyilesmez artik diyipde, hastanin onlara inat üc hafta sonra sagligina geri kavusarak yürüyerek evine gittigini anlatti.
Zaten bilinc alti gücü kitabimdada söyle yaziyor:
"Doktorlar islerini yapiyorlar, kesiyorlar, dikiyorlar, ilac veriyorlar... ama Allah iyilestiriyor"

Dün gece birde kaza ve kaderi okudum, hayir ve ser allahtan bunu birkez daha anladim, allahim bu ser gibi gözüken olayi hayira cevirsin diliyorum, esimin tamamen saglina kavusmasini diliyorum...
bugün 20 gün olacak yogun bakimda komada yatarak gecen 20 gün, hergün hastanedeydim ve hergünde hastanede olacagim,
doktorlarin anlattigina göre koma ilaclarini kesmeleri en az bir 20 gün daha sürecek, ama ilaclari kestikten sonra esim ne sekilde hangi hizla uyanir bilemiyor kimse...
ama iyi gözüküyor, yani cok güclü, babayit derlerya, sanki uykuda gibi, hicbiryerinde yara izi kalmadi...allah acil sifalar versin esime, hayata, gencligine, sevdiklerine bagislar insallah...

Son düzenleyen: Moderatör:
cOK buyuk gecmis olsun, rabbim acil cok cabuk iyilesmesini nasip etsin insa Allah...sizlerede sabirlar ihsan eylesin yuce rabbim arkadasim....

bu kazalar insani mahv ediyor zaten:1no2:

Lola canım sen ne tatlı bişeysin yaaaaaaaaa inşallah bitanem inşallah eşinle mutlu bir hayatı hak ediyorsun o çok şanslı iyileşsin getir buraya bizden bunu duymalı.Güzel arkadaşım Allah sana güç versin sağlık versin yapılabileceklerin en güzelini yapıyorsun sevgini taşıyorsun hastane odasına...
Dualarımız seninle............:1hug:

sevgili canım lolam bende laraya canı gönülden katılıyorum canım. sen bu kocaman yüreğinle güzel düşüncelerinle eşini eskisinden bile iyi edersin canım. çok harika bir düşünce tarzına sahipsin:nazar:
mevlam senin bu çabalarını boşa çıkarmıyacak inşallah canım. bu altın gibi kalbi olan melek gibi insanı üzmez inşallaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh
bundan sonra son hep güler hiç ağlamazsın inşallah. gülen yüzün hiç bir zaman solmasınn:1hug:

Ne güzel lolam çiçek gibi bakıyorsun eşine Allah razı olsun ..Allah eşine uzun ve sağlıklı bir ömür versin.. Burda olsan sana bela ve musibet neden gelir diye bi kitabım var onu verirdim güzelim onu okuyunca da anlardın neden bunları yaşadığını ve Allahın sevdiği kulu olduğunu...Dualarım sizinle canım..

Back